Skocz do zawartości

Nasze wyniki Speedtest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bieda nadała, ale teraz musi mi wystarczyć net 50Mbs
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pobieranie w normie, stream tv też idzie. Dla mnie samotnego dziadka, to wystarczający net.

Opublikowano
2 godziny temu, danterape napisał:

po co Ci łącze 1Gbps jak serwery nie mają takiego wysyłania

Dlaczego tak twierdzisz? Istnieją serwery 10Gb/s nawet w Polsce, nie wspominając o takich potentatach jak Intel, AMD, Microsoft, NVidia, Mega, Chomikuj i wiele innych serwerów hostingowych. Ja już pobierałem max mojego łącza czyli 100MB/s (800Mb/s).

Opublikowano
W dniu 25.09.2019 o 20:56, wiktorynek napisał:

Dlaczego tak twierdzisz? Istnieją serwery 10Gb/s nawet w Polsce, nie wspominając o takich potentatach jak Intel, AMD, Microsoft, NVidia, Mega, Chomikuj i wiele innych serwerów hostingowych. Ja już pobierałem max mojego łącza czyli 100MB/s (800Mb/s).

Mówię o przeciętnych użytkowniach :) Po co komu takie łącze? Ja mam 300/50 i nie wykorzystuję go w pełni (nas, kamery, vpn)

Opublikowano

1. Są tacy co wykorzystują.

2. Ja osobiście w przypadku mojego dostawcy nie mam i tak innej opcji - ta jest jedyna.

24 minuty temu, danterape napisał:

Ja mam 300/50 i nie wykorzystuję go w pełni

Jakbyś coś pobierał lub wysyłał z lub do szybkiego serwera, to wykorzystasz i jeszcze zabraknie.

Opublikowano
8 godzin temu, danterape napisał:

Po co komu takie łącze? Ja mam 300/50 i nie wykorzystuję go w pełni (nas, kamery, vpn)

Tobie starcza na obecną  chwilę co nie znaczy  że za  " pięć minut "  będzie Ci tego mało !?

Wiesz co to jest   streaming ,  Sharing  i nie  do  " piracenia "   czegokolwiek   tylko  dla własnych potrzeb i wygody ?.

Jak  wysyłasz  strumień i  pobierasz a  jednocześnie pobierasz film  w UHD  i wysyłasz pliki  , inni w rodzinie  korzystają z łącza itd to i 500/500  ledwo pierdzi ( ja mam 1000/ 1000/0:2 )  bo oglądanie  tv  na jakimkolwiek urządzeniu  ( telefon , laptop , tablet )  w jakości  HD to minimum  250 i to stałego  "  twardego jak u młodego "  bez obciążeń  innych i oczywiście sprzęt do tego  porządny a nie  jakieś tam  rołtery ,dekodery  itd.

W  dzisiejszych  czasach  moim zdaniem  powinno  być  takie minimum  500/500/0:2  dla  tak jak napisałeś  " Mówię o przeciętnych użytkownikach "  i to stabilne  a nie tylko napisane  w umowie  500/500 ,  bo na  " płocie  też  pisało du.....a  a potem  drzazgi  było trzeba  wyciągać  " :D.

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]W tym miesiącu mam mieć światłowód od syriona

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]8826304832.png[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]