Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koło domu postawili mi nadajniki wszystkich sieci bez pytania a sygnał zależy od pogody i nastroju operatorów 😉

Router z kartą SIM od T-mobile maksymalnie +/- tyle wyciąga -to jego wyżyny możliwości..

2024-04-1910_15.48www.speedtest.netf3faf27b80a7.png.bcd8fbbe2218c4e23363df82b3140caa.png

FILAGOL likes this
Posted
W dniu 28.04.2024 o 05:34, NightRiderss87 napisał(a):

Internet 1,2GB plus tv z canal + 120zl. Dla mnie super oferta.

Ale tak serio. Warto przejść z 600 na 1200?

Gdzie oprócz torentów osiągasz takie prędkości?

Dekoder Vectry ma złącze LAN szybsze niż 1Gb? Czy tylko WiFi daje taki transfer?

Posted

Ledwo przypełzłem na forum.Nie dość,że T-Mobile oszukuje mnie od lat o 1 grosz co miesiąc to chciałem pokazać Wam jak u nich internet działa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
W dniu 17.05.2024 o 04:48, Conradus napisał(a):

Ledwo przypełzłem na forum.Nie dość,że T-Mobile oszukuje mnie od lat o 1 grosz co miesiąc to chciałem pokazać Wam jak u nich internet działa.

Nie to że coś ale to że nie ma u ciebie zasięgu albo jest tak kiepski jak widać nie oznacza że cała firma jest zła.
Zanim weźmiesz internet to zawsze możesz sprawdzić btsearch czy inne strony i zobaczyć jak wygląda pokrycie nawet na stronie producenta.
Staram się zrozumieć wszystkie wpisy ale takie to przykład tego jakbyś wskoczył do ognia i dziwił się że cię poparzyło bo nikt nie powiedział że tak będzie. 

Posted
W dniu 17.05.2024 o 13:48, Conradus napisał(a):

T-mobile to od dawna jest porażka i omijam szerokim łukiem

Posted

Miałem Play ale z czasem zwolnił bardzo.Był u mnie fachowiec z miernikiem na balkonie aby zbadać,czy promieniowanie załatwi nas zupełnie i powiedział,że Play pełną moc nadajników włącza gdy wiedzą,że będzie kontrola. Sprawdziłem nadajniki(jak wygląda pokrycie) i zerknąłem przez okno .. i są nikt nie ukradł.Założyli je bez zapytania i informacji ok.50 metrów ode mnie.

Posted
41 minut temu, Conradus napisał(a):

Miałem Play ale z czasem zwolnił bardzo.Był u mnie fachowiec z miernikiem na balkonie aby zbadać,czy promieniowanie załatwi nas zupełnie i powiedział,że Play pełną moc nadajników włącza gdy wiedzą,że będzie kontrola. Sprawdziłem nadajniki(jak wygląda pokrycie) i zerknąłem przez okno .. i są nikt nie ukradł.Założyli je bez zapytania i informacji ok.50 metrów ode mnie.

Oho uważaj bo w nocy zamienisz się w chodzący modem 5G i zaczniesz sam rozgłaszać swoją sieć :L

Conradus likes this
Posted

Wreszcie po ponad 12 latach z internetem po kabelku telefonicznym doczekałem się podłączenia do światłowodu. No i jest mój nowiutki internet - Orange 1Gb/s | 300Mb/s. 🥰

17332904016.png

Kosiara likes this
Posted
6 godzin temu, -RKI- napisał(a):

Wreszcie po ponad 12 latach z internetem po kabelku telefonicznym doczekałem się podłączenia do światłowodu. No i jest mój nowiutki internet - Orange 1Gb/s | 300Mb/s. 🥰

Gratulacje, super necik. Wcześniej ile miałeś?

Posted

@Kosiara

Dzięki! Wcześniej przez ponad 12 lat, może nawet i ciut więcej miałem Neostradę (Po kablu telefonicznym) również od Orange w opcji 80Mb/s | 10Mb/s na tamte czasy (Rok 2013+) to była najlepsza opcja jaką mogłem mieć u siebie w miejscowości. Działało to nawet znośnie, choć z biegiem lat zaczęło spowalniać bardzo mocno aż do momentu gdzie realne prędkości jakie osiągał ten net to było 43Mb/s | 7Mb/s. Do podstawowego używania sieci wystarczało ale dla przykładu pobieranie dużych gier ze Steama (100GB+) to już była męczarnia potrafiąca trwać nawet i kilka godzin. Ogólnie to byłem przekonany że nigdy u mnie w miasteczku takie coś jak światłowód nie powstanie a jednak w zeszłym roku coś zaskoczyło, no i jest. Sam do końca jeszcze nie mogę w to uwierzyć. 😊

Posted

ZTE MF286D sieć T-Mobile najlepszy wynik jaki kiedykolwiek miałem 200Mb/s tylko jeszcze ten ping jak by był niższy, ale to niestety chyba szybko nie nastąpi ale w Orange bo też mam Orange jest wysoki a o Play nie wspomnę tam co wieczór przerywało mi połączenie a support mówi że wszystko u nich OK.

W dniu 17.05.2024 o 13:48, Conradus napisał(a):

A sprawdzałeś jak z zasięgiem itp ?? Często narzeka się na operatora mając pochowany sprzęt po szafkach i zasięg ledwo co zipie. Sam sprzęt bardzo dużą robotę robi jak masz stary może pora wymienić na coś nowszego ??

Posted
W dniu 15.02.2025 o 13:55, tom-asz napisał(a):

ZTE MF286D sieć T-Mobile najlepszy wynik jaki kiedykolwiek miałem 200Mb/s tylko jeszcze ten ping jak by był niższy, ale to niestety chyba szybko nie nastąpi ale w Orange bo też mam Orange jest wysoki a o Play nie wspomnę tam co wieczór przerywało mi połączenie a support mówi że wszystko u nich OK.

A sprawdzałeś jak z zasięgiem itp ?? Często narzeka się na operatora mając pochowany sprzęt po szafkach i zasięg ledwo co zipie. Sam sprzęt bardzo dużą robotę robi jak masz stary może pora wymienić na coś nowszego ??

Zasięg/sygnał OK..! Wszystko na maxa.Mam 2 modemy i na obu to samo.Ten test co wstawiłem,to tylko czasem taki słaby,a na co dzień najlepszy PING to 102 a czasem nawet 19<-ale to już rekord..!Pobieranie i wysyłanie najwięcej to tak średnio 23-26.Jeszcze dziwną rzecz zaobserwowałem -Gdy wyłączę blokera reklam Ping jest lepszy a powinno być odwrotnie-tak myślę lecz na sto% nie wiem.