Jump to content

Recommended Posts

Posted

Niby mam właczoner FIBER Power 500 Mb/s (FTTB niestety) ale 500 Mb/s nie uzyskałem a wybić się ponad 400 Mb/s mało kiedy - przeważnie lekko ponad 300 ileś

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Niby mam właczoner FIBER Power 500 Mb/s (FTTB niestety) ale 500 Mb/s nie uzyskałem a wybić się ponad 400 Mb/s mało kiedy - przeważnie lekko ponad 300 ileś

Dlaczego , przecież UPC ma taką " politykę "  - masz 250 , dostajesz ok. 240 .

Może jeszcze nie wyszli z fazy testów 500 .

A masz pociągnęty światłowód do samego mieszkania ( domu ) ?

Posted

dziwna przypadłość - Kaspersky włączony nie przekracza 380

wyłączony 
nawet moment był że wskoczyło na 491 Mb/s

Wiem upload porażka, czekam na czasy kiedy dają symetryka i FTTH :P

Posted

Korzystasz z Compala - Connect Boxa?

Zgada się w 4K czuć różnice jednakże do oglądania  4K spokojnie wystarczy net w granicach 60-150mbps  

60 to bardziej do 1080p jest OK, ale do 4K to 250-500 jest dopiero spoko.

Posted

Zgada się w 4K czuć różnice jednakże do oglądania  4K spokojnie wystarczy net w granicach 60-150mbps  

nie wystarczy, skoro przy 250 Mb/s wolno buforował i ciągle przycinki, 500tka buforuje w granicach tolerancji

Posted

60 to bardziej do 1080p jest OK, ale do 4K to 250-500 jest dopiero spoko.

Ja mam 12-16 i FHD 60fps bufor 20-30 sekund do przodu chyba że u mnie w operze inne fullhd jest :E

Posted

Ja mam 12-16 i FHD 60fps bufor 20-30 sekund do przodu chyba że u mnie w operze inne fullhd jest :E

Jaki dokładnie masz net i z czego?

Bo z tego co wiem buforowanie bardziej od uploadu zależy, nie od downloadu. W UPC trzeba mieć 250/500 na 4K. W innym przypadku starczy np symetryk 50/50 bo upload i download jest wtedy równo i gites.

W UPC przy 500 dostaję się tylko 25 uploadu i to jest mało.

Posted

Net mam mobilny z Play'a :) 
6880441058.png

Skoro to zależy od uploadu to ja nie wiem jakim cudem mi się cokolwiek wczytuję :) 

Posted

Mnie ktoś kiedyś nauczył, że buforowanie filmów na YT od uploadu zależy bardzo....

Oprócz tego kiedyś oglądałem film o mechanizmach YT gdzie pokazane było, że w tym samym czasie np. 5 ludzi z takim samym parametrem łącza ale w innym miejscu itd dostanie szybciej lub wolniej zbuforowany film i więcej / mniej przycinek.

Więc być może też jak komuś niski net wystarcza to niech się cieszy :D A inny mają szybsze i chodzi im tak sobie przez te mechanizmy YT.

Posted

Tak wystarcza taki net i nie widzę sensu narzekania bo nie mam innego wyboru jasne większy transfer byłby lepszy ale właśnie pokazałem ci że 60Mb to może do 4K a nie do FHD :)
do FHD to tak z 8Mb starczy :) 

Posted

Tak wystarcza taki net i nie widzę sensu narzekania bo nie mam innego wyboru jasne większy transfer byłby lepszy ale właśnie pokazałem ci że 60Mb to może do 4K a nie do FHD :)

do FHD to tak z 8Mb starczy :)

wyspałeś się ?

Posted

wyłączyłem tylko moduł kaspra - Blokowanie ataków sieciowych

Posted

Masz - możesz pomarzyć :lol:

net102.jpg

Za 36,90 na czas nieokreślony. :)

w Białymstoku i okolicach to chyba takiego neta to chyba mało kto ma i wgl / Patrze ze jedna strona Polski  to zacofana z tym światłowodem ...

Posted

MultiMedia

bb51d627e483f.png

Posted

Nie jest to temat do dyskusji, ale jak przeczytałem kilka komentarzy wcześniej to się zastanawiam nad czymś - czy oprócz prędkości jest coś takiego jak jakość sygnału? - dlaczego? Ponieważ dziwię się tym wpisom skąd tu niektórzy mają różnicę w odtwarzaniu filmów 4k na łączu 200Mb/s lub 400Mb/s? - hmmm... moja Lumia super ekstra płynnie odtwarza z YT filmy 8k i 16k na łączu mobilnym, każdy laptop przez wifi z kartą sieciową 150Mb/s to samo. :g:

Posted

Nie jest to temat do dyskusji, ale jak przeczytałem kilka komentarzy wcześniej to się zastanawiam nad czymś - czy oprócz prędkości jest coś takiego jak jakość sygnału? - dlaczego? Ponieważ dziwię się tym wpisom skąd tu niektórzy mają różnicę w odtwarzaniu filmów 4k na łączu 200Mb/s lub 400Mb/s? - hmmm... moja Lumia super ekstra płynnie odtwarza z YT filmy 8k i 16k na łączu mobilnym, każdy laptop przez wifi z kartą sieciową 150Mb/s to samo. :g:

To bladius ma jakieś uber hiper 4k po tunnigu skoro potrzebuje aż 500Mb/s żeby oglądać filmy w 4K ja tak jak pisałem oglądałem na łączu 50/50 i było ok

Posted

To bladius ma jakieś uber hiper 4k po tunnigu skoro potrzebuje aż 500Mb/s żeby oglądać filmy w 4K

Taaa... super hiper TV z HDR za miliony + Win 10 Insider i nigdy nic dobrze nie działa. :L

A sprzęt za grosze na necie mobilnym radzi sobie z 4k, 8k, 16k z palcem w d... :tooth:

P.S. Ale wszystko bez cud miód zdychy. :D

Posted

A ja wczoraj się upewniałem czy mi net nie zwolnił albo nie przyspieszył.

Poznań - Poznań:

net3.jpg

Poznań-Warszawa:

net2.jpg

Pakiet standardowy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A tu filmiki jak to wygląda "na żywo":

Test praktyczny, uzależniony od wielu czynników, w tym szybkości jaką udostępnia serwer oraz odległości.

Test z hostingu Mega:

Przechwytywanie.jpg

Test z hostingu Uptobox(tam gdzie umieszcza swoje dzieła @Mr.T):

Przechwytywanie.jpg

Intel, Microsoft, AMD, You Tube, Chomikuj oferują podobne transfery. Mówimy tu o bardzo oddalonych serwerach. W praktyce okazuje się, że łącze jest wykorzystywane w nieco ponad połowie możliwości.

Posted

U mnie się nie zmienia - wynik zanotowany przy połączonym z siecią drugim komputerze (oglądanie wideo) i telewizorze (telewizja internetowa). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]