Nieobecny Posted August 3, 2020 Report Posted August 3, 2020 2 godziny temu, vegeta80 napisał: 1Gb/s Czyli uzyskując 933Mb/s już wiesz, że masz straty - ruter, kabel, karta sieciowa, stacja bazowa operatora. Quote
vegeta80 Posted August 3, 2020 Report Posted August 3, 2020 14 minut temu, wiktorynek napisał: Czyli uzyskując 933Mb/s już wiesz, że masz straty - ruter, kabel, karta sieciowa, stacja bazowa operatora. Żebym mógł pełną prędkość mieć to muszę mieć kartę sieciową np. 1,5Gb/s, kabel mam cat6. Quote
Nieobecny Posted August 3, 2020 Report Posted August 3, 2020 2 godziny temu, vegeta80 napisał: muszę mieć kartę sieciową np. 1,5Gb/s 99,9% kart sieciowych LAN i ruterów 1Gb/s pozwala na transfer nieco powyżej nominalnych 1Gb/s. Quote
vegeta80 Posted August 3, 2020 Report Posted August 3, 2020 39 minut temu, wiktorynek napisał: 99,9% kart sieciowych LAN i ruterów 1Gb/s pozwala na transfer nieco powyżej nominalnych 1Gb/s. czyli operator w bambuko mnie robi? Quote
kamiloxf Posted August 3, 2020 Report Posted August 3, 2020 44 minuty temu, wiktorynek napisał: 99,9% kart sieciowych LAN i ruterów 1Gb/s pozwala na transfer nieco powyżej nominalnych 1Gb/s. Masz pewnie w umowie klasycznie zapis "Do" u mnie jest 990Mb/s a upload 970Mb/s ale te kilka Mb to mnie nie interesuje choć w umowie nie mam zapisu Do tylko symetryczne 1Gb/s Quote
Layon Posted August 3, 2020 Report Posted August 3, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
przemo83 Posted August 26, 2020 Report Posted August 26, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Laptop nie wyrabia wiecej i sieciowka... Quote
Roleksxxx Posted September 11, 2020 Report Posted September 11, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dareckibmw Posted September 12, 2020 Report Posted September 12, 2020 Do przegladania neta styka nam Quote
smallman199705 Posted September 28, 2020 Report Posted September 28, 2020 (edited) Orange światłowód o prędkości 1Gb/s. Wynik: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przy włączonym facebooku i tym forum. Pewnie jakbym zgasił te dwie strony, to może i byłby lepszy wynik. Edited September 28, 2020 by smallman199705 Quote
MultiPhantom Posted October 21, 2020 Report Posted October 21, 2020 MultiMedia 600/50 także zadowolony. Quote
szymibtw Posted October 26, 2020 Report Posted October 26, 2020 2 razy ten sam wynik wyszedł Ping mam od 5-1 ms nie wiem czemu tak jest. Quote
Dziadek13 Posted October 26, 2020 Report Posted October 26, 2020 Ja mam 300Mbps ale wiadomo to jest po wifi, po kablu przekracza 300Mbps Quote
franekfranek Posted December 2, 2020 Report Posted December 2, 2020 O jest nawet dedykowany dział... fajnie bo już miałem zakładać kolejny temat U mnie skromnie: pomiary niemal w jednym czasie i bardzo duża różnica w DL. Ponowny test przed chwilą, nieco podobnie: A Jako, że część forumowych Kozaków używa witryny speedtest.net czy jest ona bardziej wiarygodna niż speedtest.pl ? B Czy operatorzy mogą coś kombinować, bo transfery testowe w ciągu dnia tylko nieco gorsze, a samo pobieranie już bardzo powolne i na pewno z niższymi prędkościami. Quote
razor1995 Posted December 11, 2020 Report Posted December 11, 2020 Netia 1Gb/s: Na speedtest.net nie wiem czemu idzie max 450Mb/s downloadu, tu jest miarodajnie. Quote
vegeta80 Posted December 11, 2020 Report Posted December 11, 2020 Jak masz nowo założony net to trzeba odczekać 24 godziny. razor1995 likes this Quote
Nieobecny Posted December 12, 2020 Report Posted December 12, 2020 U mnie bez zmian - 900/900 Mb/s, 36,90pln miesięcznie i umowa na czas nieokreślony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wyniki są zawsze powyżej, ponieważ organizacja non profit gwarantuje każdemu transfery zapisane w umowie. Ping też jest zawsze 0 lub 1 ms Quote
ziomek1993 Posted December 12, 2020 Report Posted December 12, 2020 2 godziny temu, wiktorynek napisał: U mnie bez zmian - 900/900 Mb/s, 36,90pln miesięcznie i umowa na czas nieokreślony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wyniki są zawsze powyżej, ponieważ organizacja non profit gwarantuje każdemu transfery zapisane w umowie. Ping też jest zawsze 0 lub 1 ms [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I podlasie będzie cały czas zacofane.... Zazdroszczę takiego internetu Quote
Guest Posted December 12, 2020 Report Posted December 12, 2020 3 godziny temu, wiktorynek napisał: Wyniki są zawsze powyżej, ponieważ organizacja non profit gwarantuje każdemu transfery zapisane w umowie. To ja przytoczę rozmowę z infolinią UPC ( zadzwoniłem z ciekawości jak mieli promocję w czarny piątek ) facet na koniec tak się zakręcił jak młynek do kawy że już nie wiedział co odpowiedzieć !. - oferujecie internet do 1 Gb/s i upload do 80 Mb/s tak, a co to znaczy do ? go to może być i 400,500,250 Mb/s - odp. ale przecież żadna firma nie gwarantuje 1 Gb/s na 1 Gb/s i przepisy unijne mówią że nie może być niższa niż 40 % - to biorąc Pana wyjaśnienia to jak będzie 420 Mb/s przez cały czas to będzie ok bo nie jest niższa niż 40 % !? - odp. ( brak konkretów ) mamy taką ofertę jak Pan czytał - piszecie Państwo że oferujecie światłowód a ja wiem że w naszym budynku nie ma takiej instalacji tylko są stare kable z przed 20 lat - odp. mamy dochodzi do węzła lokatorskiego - a do mieszka co !? - odp. a do mieszkań nie musi na tych co są to i ponad 1 Gb/s można przesyłać Dalej to już szkoda przytaczać bo tak się zakręcił w " zeznaniach " że czekałem kiedy powie Panie bierzesz Pan to czy nie. Tragedia to mało powiedziane oni są jeszcze chyba w 19 wieku no ale oferują światłowód do 1 Gb/s. Dobrze że mnie to nie dotyczy mam światłowód 1333 Gb/s / 1333 Gb/s i tak jak wiltorynek narzekać nie mogę ale współczuje tym co nie mają takiej dostępnej usługi jak my gdzie to do węzła światłowód tak a już do mieszkania niepotrzebny. Quote
MiłoszPL Posted December 15, 2020 Report Posted December 15, 2020 To musisz zmienic nadajnik ustawiajac antene z innej strony domu. U mnie to pomogło Quote
BartAcid Posted December 15, 2020 Report Posted December 15, 2020 Ja bym dom obrócił. Nie oglądam więcej Sąsiadów po trawce. Quote
kamiloxf Posted December 15, 2020 Report Posted December 15, 2020 1 godzinę temu, Eros18 napisał: słyszałem ze im mniejsza liczba na speed test tym lepiej ? Masz fatalny internet nie da się z takiego korzystać a kto ci takich farmazonów nagadał że im niższa tym lepsza Speedtest ma 3 fazy pomiaru kolejno : Ping (opóźnienie) - im niżej tym lepiej Download (Pobieranie) im wyżej tym lepiej Upload (Wysyłanie) im wyżej tym lepiej Quote
razor1995 Posted December 15, 2020 Report Posted December 15, 2020 W dniu 12.12.2020 o 15:06, woj_ani217 napisał: - odp. a do mieszkań nie musi na tych co są to i ponad 1 Gb/s można przesyłać Akurat u mnie UPC ma dokładnie to samo - światłowód do piwnicy i z piwnicy do mieszkań koncentryk. Plus jest taki, że nie trzeba zazwyczaj nowego okablowania. Od prawie tygodnia mam światłowód Netii - do mieszkania, czuć różnicę, przede wszystkim ping niemal cały czas 0 Koncentryk pójdzie ponad 1Gb/s, ale masz już zwiększoną podatność na zakłócenia, czego w przypadku światłowodu nie ma. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] + po koncentryku zazwyczaj sporo wyższy ping. Quote
Nieobecny Posted December 15, 2020 Report Posted December 15, 2020 Ja mam światłowód do piwnicy, a następnie skrętka do rutera w mieszkaniu i od rutera do komputera kabel cat. 5E. Nie mam modemu, bo internet jest oddzielnie od kablówki. Bez problemu wyciągnie 1Gb/s, a ping mam też głównie 0-1. Już ciągną nowe światłowody w ulicy i do mieszkań, aby pokonać granicę 1Gb/s. Tylko trzeba będzie zmienić ruter i karty sieciowe. Quote
Recommended Posts