Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, ziolko napisał:

Sromotniku rufus się ,,drze",musisz wyłączyć secure boot tak ma być ?

Mnie tam o nic się nie darł, a właśnie wypalam penka najnowszym rufuskiem :thumbsup:

EDIT: zwracam honor, rzeczywiście na samym końcu wyskoczył taki monit...

Opublikowano

Witam @srom-otnik czy planujesz dodać w wersji Lite opcje wyłączenia na stałe Windows Update żeby się nie pobierały sterowniki NVIDIA? Bo w 1909 był taki problem że jak instalowałeś własne sterowniki to z czasem Windows Update pobierał swoje sterowniki NVIDIA i je aktualizował do nowszej wersji. Pozdrawiam :-)

Opublikowano
8 minut temu, DivRoK napisał:

Witam @srom-otnik czy planujesz dodać w wersji Lite opcje wyłączenia na stałe Windows Update żeby się nie pobierały sterowniki NVIDIA? Bo w 1909 był taki problem że jak instalowałeś własne sterowniki to z czasem Windows Update pobierał swoje sterowniki NVIDIA i je aktualizował do nowszej wersji. Pozdrawiam :-)

Wyłącz pobieranie sterownikow z WU skryptem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

JanKo6 lubi to
Opublikowano
4 minuty temu, Franc napisał:

Szefie, spokojnie wydasz nową wersję Win 8.1 zanim użytkownicy spiszą swoje spostrzeżenia i uwagi  na temat ostatnich wersji "dziesiątek"

Hehe, pewnie tak! Ja już Lite 1909 skończyłem, a tu nadal cisza jak makiem zasiał :P

Opublikowano
15 minut temu, srom-otnik napisał:

GOTOWE!

Zdecydowanie szybsze ustrojstwo względem 2004

Czy wprowadziłeś jakieś zmiany względem wersji testowej dla Home? Bo nie wiem, czy jest sens stawiać dwudniowy system od nowa... :P

Opublikowano

dzięki za odpowiedź, a co zrobić jak już usunąłem folder "tuning" ?? i jeszcze jedno pytanie, czy można do prawokliku do zakładki narzędzia dodawać swoje programy? jeśli tak to jak to zrobić?

Jeszcze jeden problem przy próbie zainstalowania origin takie coś, jak naprawić?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Potwierdzam jest LUX ! W10Pro_lite jest bardzo szybki .....u mnie na i7 5960X na m2950 pro 512gb jest szybszy i wydajniejszy od 8.1 w Twoim wykonaniu o 4% i bardzo lekki.... 42-44 procesy przy wył. usłygach i drukarkach...odpalam na druk....... oto skrin

Gratulacje..... sklep działa i panel nvidia w 100% fajnie działa...... dzięki za kolejne wydajne arcydzieło !!!

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

srom-otnik lubi to
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, BaRTaSs napisał:

Zabawne... Ja też byłem wówczas pod wpływem haha xD

A kto nie był. Jak masz w wydychanym jak Kwaśniewski, to żaden wirus nie ma prawa bytu. Trzeba się jakoś ratować. :)

Jutro się biorę za instalkę, chociaż nie wiem po co. Wcześniejszy system Mistrza działa bezbłędnie.

Edytowane przez Wieniowaty
srom-otnik lubi to
Opublikowano

Jak widać na poniższym obrazku połowa mniej procesów niż na standardzie (zainstalowane wszystko czego używam na potrzeby domowe). Zainstalowałem wersję Lite. Wypróbowałem już w CS:Go i śmiga pięknie.

Dzięki Sromotnik za system.

Pozdrawiam i dziękuję za wytrwałość i świetną robotę!

Twój stary i wierny fan jeszcze z forum WindowsMX.

obraz.png.2ecb4d4535dd28b6b71ab6f75b07d08c.png

srom-otnik i racuch8 lubią to
Opublikowano

Przez aplikację megabasterdownload na Linux zdążyło mi pobrać zaledwie 1GB i dalej nie idzie ;p. A przez stronę mega wyskakuje mi informacja że limit przekroczyłem ;D,a nic nie pobierałem poza obrazem Zdychy.Już mega do du*y jest. A mógłby ktoś zrobić reup na google drive ? 

Opublikowano

U mnie na kompie MegaDownloader v1.8 pobrał całpość bez problemu z prędkością max łącza.

Czasami tak bywa, że przerywa w pewnym momencie, bo Twój IP przekroczył ilość transferu-zrestartuj poł.internetowe to uzyskasz nowe IP i wystarczy wznowić pobieranie.

Co do systemy to istna rakieta-wersja Lite Pro śmiga elegancko.