Jump to content
WinClub

Franc

Mega użytkownik
  • Content Count

    643
  • Joined

  • Last visited

About Franc

  • Rank
    Zaawansowany użytkownik

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna

Recent Profile Visitors

1127 profile views
  1. Sam już zgłupiałem, w AIDA - pokazuje zainstalowaną wersję Net Framework 4.73.... , myślałem, że program źle pokazuje ale sprawdziłem w VB na modzie @Mr.T LTSC Test2 - tam wyświetla nr 4.8... Spróbowałem zainstalować na kompie (LITE) przy ustawieniach domyślnych usług wersję 4.8 z instalatora offline - mam ten sam błąd co @winmodder Skoro wszystko było aktualne - czemu źle pokazuje? Czyżby czyszczenie DISM ++ z prawokliku coś przestawiło/usunęło? Nie używałem żadnego dodatkowego oprogramowania do optymalizacji - chyba tylko z raz PrivaZer włączyłem. Zobaczę, może wieczorem postawię jeszcze raz system na VirtualBox i na świeżym sprawdzę co i jak
  2. @Wieniowaty - użyłeś instalatora online czy offline? Od czasu jak wrzuciłem ten mod na kompa nie instalowałem żadnego programu CAD/CAM - tam zwykle nowe wersje są mi potrzebne, tak na szybko sprawdziłem w AIDA - pokazuje zainstalowaną wersję 4.73....
  3. U siebie na lapku mam Radeona 5870 - używam tych Crimsonów w wersji Beta i jest OK. Możesz je wypróbować
  4. Przecież ten mod jest w wersji x64 i takie sterowniki masz instalować. Jak nie masz pojęcia jakie sterowniki wgrywać (lub nie wiesz skąd je ściągać, szukałeś np. po ID sprzętu? ) to może spróbuj jakiegoś programu do aktualizacji sterowników np. Snappy Driver Installer. Tylko sporadycznie ten program się myli i proponuje niewłaściwe drivery - może się okazać że jesteś szczęściarzem i wszystko będzie OK.
  5. Może MS coś kombinuje - nie wiem, bo używam mod LTSC bez sklepu A tak na marginesie - ściągnij drivery z tej strony (powinny zawierać sklep): https://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl
  6. Podobnie miałem przy pobieraniu z Mega - musisz się pomęczyć, a na poprzedniej stronie kolega @moszter podał inne linki - nawet nie chciało Ci się tematu przejrzeć
  7. @Marcinq4404 - którą wersję zainstalowałeś? Lite? Optymalizator Usług z PPM - wybierasz domyślne ustawienia usług dla systemu Windows, poza tym sterowniki z zintegrowanym sklepem możesz pobrać bezpośrednio ze strony nVidii, temat był nie raz na forum poruszany, użyj wyszukiwarki
  8. - co Cię podkusiło do takiego kroku? Ja wiem że jest zakaz spacerów i różne głupie pomysły przychodzą człowiekowi do głowy, ale to? Przecież tam jest od groma m. in. różnych bibliotek systemowych. Chyba formacik Ci się szykuje.
  9. Pokazałeś na zdjęciu widok katalogów - czy to znaczy, że usunąłeś je wszystkie? Lub całą zawartość z tych katalogów?
  10. Czym to czyściłeś? Jakie zbędne pliki Ci tam znalazło? Punkty przywracania systemu są jeszcze dostępne czy masz wyłączoną tę funkcję?
  11. Nikt nie chce pisać - pewnie wszystko jest OK. U mnie na HP Lite Optymalizator i Czyszczenie działa, podstawowe programy zainstalowane i uruchomione, co mi się rzuciło w oczy - napisałem wcześniej i zostało wyjaśnione. Jedyna zagwozdka - na laptopa instalować wersję Lite czy Full i ją delikatnie odchudzić (ale o tym jeszcze pomyślę) Jak nikt nic nie zgłasza - zmieniaj Test 2 na Final. Porobiłeś wszystkie wersje - pora na odpoczynek.
  12. Ja tam aktywowałem bez problemu - było też nie raz pisane jak aktywować na stałe czy na 180 dni - ale jak się nie chce użyć wyszukiwarki lub postów poczytać ...
  13. @zepni - po pierwsze wersja Lite ma zostawiony moduł WU TYLKO na wypadek problemów z instalacją/użytkowaniem oprogramowania - nie zaleca się używanie WU do aktualizacji systemu, w dłuższym okresie czasu jak widać pojawiają się problemy z instalacją nowych poprawek. Po drugie - LTSB jest oparte na starej wersji 1607 - do poprawnego działania niektórych wersji oprogramowania i gier musisz mieć niestety nowszą podstawę (polecam przesiadkę na LTSC (1809) ) - niestety bez formata się nie obędzie.
  14. Miałem ten błąd z driverami na modzie LTSB - chodzi prawdopodobnie o wycięty moduł WU i/lub "wypatroszony" WinSxS Tam autor zostawił w finalnej wersji szczątkowe WU i problem znikł, tu musisz zainstalować wersję FULL
  15. Na razie postawiłem na wirtualnej maszynie - może po instalacji na laptopie i wgraniu sterowników do grafiki będzie dobrze. Chodziło mi głównie o zmianę koloru oraz nasycenia kolorów okien - tak jak pisałem po kliknięciu przekierowuje od razu do "Zaawansowanych ustawień wyglądu" A porównywałem do zainstalowanej na laptopie poprzedniej wersji HP Lite - tam jest wszystko OK, nie ma nawet widocznej tej linijki/komunikatu "Rozwiązywanie problemów ..." . To czekamy na finalną wersję - jakoś nikt nic nie zgłasza - chyba że ludzie zrezygnowali przez transfery, sam kilka ładnych godzin ściągałem ten obraz ...
×
×
  • Create New...

Important Information