Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja full wszystko działa, w wersji lite jest wydajność lux lex ważny program samsung magican do dysków ssd który jeden dysk podbija moc z 500 na 4000 szybkość 0 szkoda nie działa.....uffffffffffffffffffffffffff

w poprzedniej lite ze stycznia 1909 też nie działał lecz działa w LTSC jak widać za załączonych skrinach... Sromotniku dużo osób z tego kożysta i warto o tym  programiku zawsze pamiętać...królu złoty.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
4 godziny temu, profilm34 napisał:

Wersja full wszystko działa, w wersji lite jest wydajność lux lex ważny program samsung magican do dysków ssd który jeden dysk podbija moc z 500 na 4000 szybkość 0 szkoda nie działa.....uffffffffffffffffffffffffff

w poprzedniej lite ze stycznia 1909 też nie działał lecz działa w LTSC jak widać za załączonych skrinach... Sromotniku dużo osób z tego kożysta i warto o tym  programiku zawsze pamiętać...królu złoty

W wolnym czasie popatrzę, czy da się to włączyć jakoś jeszcze na Lite

Opublikowano

witam 

ja po zmianie z 2004 na 1909 , hp omen laptop 

zainstalowałem  i działa : 

office 365 ,  bit defender , ad guard , malwerbytes , steam  doom eternal , i inne małe programiki .

skorki działają zmieniają się .

przyspieszanie startu wyłączone .

hibernacja działa 

zmiana liter dysków działa 

u mnie po optymalizacji i instalacji wszystkich programów 70 usług .

Co do prędkości to jeszcze nic nie wiem , przetestuje .

nie działa

samsung magican

Opublikowano
Godzinę temu, Franc napisał:

Jakieś nowe pomysły masz na 8.1 czy tylko uaktualniona baza?

- Integracja łatek z okresu od grudnia,

- uproszczony optymalizator, lepiej ustawione usługi, 

- dokladniejsze Czyszczenie,

Oprócz tego wydaję pod siebie wersję Extreme (osobne iso) - bez IE, WMP, modułu mowy i paru innych zbędnych mi detali

Franc lubi to
Opublikowano
2 godziny temu, srom-otnik napisał:

- Integracja łatek z okresu od grudnia,

- uproszczony optymalizator, lepiej ustawione usługi, 

- dokladniejsze Czyszczenie,

Oprócz tego wydaję pod siebie wersję Extreme (osobne iso) - bez IE, WMP, modułu mowy i paru innych zbędnych mi detali

Właśnie o takim myślę ,już teraz dziękuję.

Opublikowano
8 minut temu, profilm34 napisał:

Bardzo czekam na EXTREME tak jak 80% na tym forum....... przyjemnie mieć 25-30 procesów i świetną wydajność oraz pewność że nikt nas kontroluje.... stop iluminatom i innym gadom :)

Ale to wersja 8.1, na 10 raczej nierealna 

Opublikowano

Obecna 8.1 lite w cinebench r15 wyciąga 1702 pkt. max 1709 a obecna 10 lite pro 1744 pkt. max 1752....... w cinebench r20  8.1 3990 pkt.  a 10 pro lite 4030 pkt. ..... po 2 dniach wszystkie operacje z prawokliku muszę wykonać bo 120 proceów samo się robi...... nie używam pc do gierek czy neta tylko photoshop i adobe premiere......

Temu sklep i wszystko co tylko możliwe ograniczam pod max wydajność....

Opublikowano

Mam problem z programem PredatorSense. Nie chcę się włączyć a jest mi niezbędny. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edit: Poszło zrobiłem reset oo instalacji jak program prosił. Po czym się włączył i patrzę nie pobrało launchera. Wychodzę w folder gdzie się zainstalowało i próbuje włączyć no i nie idzie. Odinstalowałem. Zainstalowałem jeszcze raz poczekalem 5 minut i pobrało launcher... Ten windows i te śmiesznie sterowniki DCH zaczynają mnie irytować....

Opublikowano

Sterowniki DCH są dla profesjonalistów - do renderingu w ważnych programów dla zawodowców...

jeżeli bawisz się w gry to studio jest nie dla ciebie.....

instaluj dla gemingu.... i będzie GIT...

Opublikowano
13 minut temu, profilm34 napisał:

Sterowniki DCH są dla profesjonalistów - do renderingu w ważnych programów dla zawodowców...

Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz :L

adonx i nudzija lubią to
Opublikowano
6 godzin temu, profilm34 napisał:

10 godzin temu, profilm34 napisał:

Obecna 8.1 lite w cinebench r15 wyciąga 1702 pkt. max 1709 a obecna 10 lite pro 1744 pkt. max 1752....... w cinebench r20  8.1 3990 pkt.  a 10 pro lite 4030 pkt. ..... po 2 dniach wszystkie operacje z prawokliku muszę wykonać bo 120 proceów samo się robi...... nie używam pc do gierek czy neta tylko photoshop i adobe premiere......

Ten facet wypisuj na tym forum totalne bzdury,nieźle mu kotłuje w tej głowie.:22:laie_67:

Opublikowano
13 godzin temu, profilm34 napisał:

Z moich testów wynika że W7 i W.8.1 jest wydajniejszy od W10.

@profilm34 piszesz głupoty.:laie_67:

Layon i jorgusek lubią to
Opublikowano

Hej. Wczoraj zainstalowałem modyfikacje. Jest świetna, Samsung Magician działa, ale mam problem ze Steam'em, loguje się wszystko fajnie, ale sklep, biblioteka i profil ciągle się odświeża, jakby był jakiś problem. W menadżerze zadań jest tylko jeden proces, a powinno być 5(?) Może coś włączyłem i blokuje dostęp,  ma ktoś podobny problem?

Opublikowano
1 godzinę temu, kaminskigdynia napisał:

Nie możliwe mam stema i grałem w dooma Eternal, działa, zainstaluj stema jeszcze raz, powinno pomóc 

Jednak miałem włączoną opcje w programie "OOSU10" która blokowała procesy i aplikacje w tle, wyłączyłem to i wszystko śmiga. Mój błąd, mogłem od razu to sprawdzić. Będę na tym systemie, aż wyjdzie coś bardziej dopracowanego od naszego kochanego Microsoftu :D Jest to mój pierwszy custom system od Sromotnika, a widziałem, że hejtował wersje 2004, więc wybrałem tą.

Opublikowano
1 godzinę temu, dziadzio napisał:

Witam jak przywrócic  skróty w prawokliku wykasowały sie

Rozwiązanie na priv

17 minut temu, profilm34 napisał:

Wszystko działa i wydajność idealna w 1909 lite , gdyby nie samsung magican ogłosiłbym go systemem nr 1 w stajni Sromotnika..... jest szansa na naprawę tej super aplikacji ? 

Popatrzę co da się zrobić. Jeśli to tweaki to nie problem, jeśli coś wycięte za bardzo, to nie będzie poprawiania iso

Opublikowano
2 godziny temu, profilm34 napisał:

Wszystko działa i wydajność idealna w 1909 lite , gdyby nie samsung magican ogłosiłbym go systemem nr 1 w stajni Sromotnika..... jest szansa na naprawę tej super aplikacji ? 

1 godzinę temu, kaminskigdynia napisał:

Ok

Mam!

Wina leży gdzieś w jakiejś usłudze, na tą chwilę to nie istotne.

U mnie też ten problem zaistniał, gdy zainstalowałem MAGICIAN'a na końcu, tzn. po optymalizacji, czyszczeniu i wszystkich instalacjach programów/sterowników.

Ja posiadam Samsung Evo 860 i MAGICIAN v6.1

Okazuje się, że włączenie funkcji RAPID jest bezproblemowe, gdy zrobi się to zaraz na początku po instalacji systemu.

ALE UWAGA!

System zapyta się czy jest zainstalowany na SSD - oczywiście potwierdzamy - wybieramy "TAK", następuje automatyczny restart. 

Po restarcie na pulpicie widzimy okno z pytaniem "Rozpoczęcie optymalizacji usługi systemowych - kontynuować?" - wybieramy NIE i od razu przechodzimy do instalacji MAGICIAN'a

Po uruchomieniu funkcji RAPID, można już w dalszej kolejności robić z system co się żywnie podoba, działającej funkcji RAPID już się nie wyłączy, chyba że odinstaluje się MAGICIAN'a

Opublikowano
3 godziny temu, srom-otnik napisał:

Mam!

Wina leży gdzieś w jakiejś usłudze, na tą chwilę to nie istotne.

U mnie też ten problem zaistniał, gdy zainstalowałem MAGICIAN'a na końcu, tzn. po optymalizacji, czyszczeniu i wszystkich instalacjach programów/sterowników.

Ja posiadam Samsung Evo 860 i MAGICIAN v6.1

Okazuje się, że włączenie funkcji RAPID jest bezproblemowe, gdy zrobi się to zaraz na początku po instalacji systemu.

ALE UWAGA!

System zapyta się czy jest zainstalowany na SSD - oczywiście potwierdzamy - wybieramy "TAK", następuje automatyczny restart. 

Po restarcie na pulpicie widzimy okno z pytaniem "Rozpoczęcie optymalizacji usługi systemowych - kontynuować?" - wybieramy NIE i od razu przechodzimy do instalacji MAGICIAN'a

Po uruchomieniu funkcji RAPID, można już w dalszej kolejności robić z system co się żywnie podoba, działającej funkcji RAPID już się nie wyłączy, chyba że odinstaluje się MAGICIAN'a