seedb5 Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2020 Czy na tym systemie uda mi się zainstalować aplikacje Netflix z Windows Store? Pozdrawiam Cytuj
profilm34 Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2020 Wersja full wszystko działa, w wersji lite jest wydajność lux lex ważny program samsung magican do dysków ssd który jeden dysk podbija moc z 500 na 4000 szybkość 0 szkoda nie działa.....uffffffffffffffffffffffffff w poprzedniej lite ze stycznia 1909 też nie działał lecz działa w LTSC jak widać za załączonych skrinach... Sromotniku dużo osób z tego kożysta i warto o tym programiku zawsze pamiętać...królu złoty. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 4 godziny temu, profilm34 napisał: Wersja full wszystko działa, w wersji lite jest wydajność lux lex ważny program samsung magican do dysków ssd który jeden dysk podbija moc z 500 na 4000 szybkość 0 szkoda nie działa.....uffffffffffffffffffffffffff w poprzedniej lite ze stycznia 1909 też nie działał lecz działa w LTSC jak widać za załączonych skrinach... Sromotniku dużo osób z tego kożysta i warto o tym programiku zawsze pamiętać...królu złoty W wolnym czasie popatrzę, czy da się to włączyć jakoś jeszcze na Lite Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 witam ja po zmianie z 2004 na 1909 , hp omen laptop zainstalowałem i działa : office 365 , bit defender , ad guard , malwerbytes , steam doom eternal , i inne małe programiki . skorki działają zmieniają się . przyspieszanie startu wyłączone . hibernacja działa zmiana liter dysków działa u mnie po optymalizacji i instalacji wszystkich programów 70 usług . Co do prędkości to jeszcze nic nie wiem , przetestuje . nie działa samsung magican Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 27 minut temu, kaminskigdynia napisał: samsung magican Jak skończę 8.1 to zajmę się magicianem Franc i jorgusek lubią to Cytuj
Franc Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Jak skończę 8.1 to zajmę się magicianem Jakieś nowe pomysły masz na 8.1 czy tylko uaktualniona baza? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Godzinę temu, Franc napisał: Jakieś nowe pomysły masz na 8.1 czy tylko uaktualniona baza? - Integracja łatek z okresu od grudnia, - uproszczony optymalizator, lepiej ustawione usługi, - dokladniejsze Czyszczenie, Oprócz tego wydaję pod siebie wersję Extreme (osobne iso) - bez IE, WMP, modułu mowy i paru innych zbędnych mi detali Franc lubi to Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 O to będzie dopiero rakieta Cytuj
adonx Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 UAC (User Account Control) też wyrzucić w W.8.1 Extreme. Cytuj
janek917 Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 2 godziny temu, srom-otnik napisał: - Integracja łatek z okresu od grudnia, - uproszczony optymalizator, lepiej ustawione usługi, - dokladniejsze Czyszczenie, Oprócz tego wydaję pod siebie wersję Extreme (osobne iso) - bez IE, WMP, modułu mowy i paru innych zbędnych mi detali Właśnie o takim myślę ,już teraz dziękuję. Cytuj
profilm34 Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Bardzo czekam na EXTREME tak jak 80% na tym forum....... przyjemnie mieć 25-30 procesów i świetną wydajność oraz pewność że nikt nas kontroluje.... stop iluminatom i innym gadom Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 8 minut temu, profilm34 napisał: Bardzo czekam na EXTREME tak jak 80% na tym forum....... przyjemnie mieć 25-30 procesów i świetną wydajność oraz pewność że nikt nas kontroluje.... stop iluminatom i innym gadom Ale to wersja 8.1, na 10 raczej nierealna Cytuj
profilm34 Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Obecna 8.1 lite w cinebench r15 wyciąga 1702 pkt. max 1709 a obecna 10 lite pro 1744 pkt. max 1752....... w cinebench r20 8.1 3990 pkt. a 10 pro lite 4030 pkt. ..... po 2 dniach wszystkie operacje z prawokliku muszę wykonać bo 120 proceów samo się robi...... nie używam pc do gierek czy neta tylko photoshop i adobe premiere...... Temu sklep i wszystko co tylko możliwe ograniczam pod max wydajność.... Cytuj
szymibtw Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Mam problem z programem PredatorSense. Nie chcę się włączyć a jest mi niezbędny. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edit: Poszło zrobiłem reset oo instalacji jak program prosił. Po czym się włączył i patrzę nie pobrało launchera. Wychodzę w folder gdzie się zainstalowało i próbuje włączyć no i nie idzie. Odinstalowałem. Zainstalowałem jeszcze raz poczekalem 5 minut i pobrało launcher... Ten windows i te śmiesznie sterowniki DCH zaczynają mnie irytować.... Cytuj
profilm34 Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Sterowniki DCH są dla profesjonalistów - do renderingu w ważnych programów dla zawodowców... jeżeli bawisz się w gry to studio jest nie dla ciebie..... instaluj dla gemingu.... i będzie GIT... Cytuj
boom Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 Do instalacji sterowników od zielonych mogę śmiało polecić narzędzie NVCleanstall Cytuj
szymibtw Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2020 13 minut temu, profilm34 napisał: Sterowniki DCH są dla profesjonalistów - do renderingu w ważnych programów dla zawodowców... jeżeli bawisz się w gry to studio jest nie dla ciebie..... instaluj dla gemingu.... i będzie GIT... Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz adonx i nudzija lubią to Cytuj
jorg35 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 6 godzin temu, profilm34 napisał: Sterowniki DCH są dla profesjonalistów - do renderingu w ważnych programów dla zawodowców... jeżeli bawisz się w gry to studio jest nie dla ciebie..... instaluj dla gemingu.... i będzie GIT... 10 godzin temu, profilm34 napisał: Obecna 8.1 lite w cinebench r15 wyciąga 1702 pkt. max 1709 a obecna 10 lite pro 1744 pkt. max 1752....... w cinebench r20 8.1 3990 pkt. a 10 pro lite 4030 pkt. ..... po 2 dniach wszystkie operacje z prawokliku muszę wykonać bo 120 proceów samo się robi...... nie używam pc do gierek czy neta tylko photoshop i adobe premiere...... Temu sklep i wszystko co tylko możliwe ograniczam pod max wydajność.... Ten facet wypisuj na tym forum totalne bzdury,nieźle mu kotłuje w tej głowie. jorgusek, nudzija, Layon i 1 inny lubią to Cytuj
adonx Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 13 godzin temu, profilm34 napisał: Obecna 8.1 lite w cinebench r15 wyciąga 1702 pkt. max 1709 a obecna 10 lite pro 1744 pkt. max 1752....... w cinebench r20 8.1 3990 pkt. a 10 pro lite 4030 pkt. ..... po 2 dniach wszystkie operacje z prawokliku muszę wykonać bo 120 proceów samo się robi...... nie używam pc do gierek czy neta tylko photoshop i adobe premiere...... Temu sklep i wszystko co tylko możliwe ograniczam pod max wydajność.... Z moich testów wynika że W7 i W.8.1 jest wydajniejszy od W10. @profilm34 piszesz głupoty. Layon i jorgusek lubią to Cytuj
nazer84 Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2020 Hej... Sromotnik napiszesz czy do prawokliku na ekranie i zakładki narzędzia można dodawać skróty do swoich apek?? Cytuj
Lejos Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Hej. Wczoraj zainstalowałem modyfikacje. Jest świetna, Samsung Magician działa, ale mam problem ze Steam'em, loguje się wszystko fajnie, ale sklep, biblioteka i profil ciągle się odświeża, jakby był jakiś problem. W menadżerze zadań jest tylko jeden proces, a powinno być 5(?) Może coś włączyłem i blokuje dostęp, ma ktoś podobny problem? Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Nie możliwe mam stema i grałem w dooma Eternal, działa, zainstaluj stema jeszcze raz, powinno pomóc Cytuj
dziadzio Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Witam jak przywrócic skróty w prawokliku wykasowały sie Cytuj
Lejos Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 1 godzinę temu, kaminskigdynia napisał: Nie możliwe mam stema i grałem w dooma Eternal, działa, zainstaluj stema jeszcze raz, powinno pomóc Jednak miałem włączoną opcje w programie "OOSU10" która blokowała procesy i aplikacje w tle, wyłączyłem to i wszystko śmiga. Mój błąd, mogłem od razu to sprawdzić. Będę na tym systemie, aż wyjdzie coś bardziej dopracowanego od naszego kochanego Microsoftu Jest to mój pierwszy custom system od Sromotnika, a widziałem, że hejtował wersje 2004, więc wybrałem tą. Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 To fajnie że poradziłeś sobie, tak prawda 2004 to jakiś Muł, taj jest szybką i porawiona. Cytuj
profilm34 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 Wszystko działa i wydajność idealna w 1909 lite , gdyby nie samsung magican ogłosiłbym go systemem nr 1 w stajni Sromotnika..... jest szansa na naprawę tej super aplikacji ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 1 godzinę temu, dziadzio napisał: Witam jak przywrócic skróty w prawokliku wykasowały sie Rozwiązanie na priv 17 minut temu, profilm34 napisał: Wszystko działa i wydajność idealna w 1909 lite , gdyby nie samsung magican ogłosiłbym go systemem nr 1 w stajni Sromotnika..... jest szansa na naprawę tej super aplikacji ? Popatrzę co da się zrobić. Jeśli to tweaki to nie problem, jeśli coś wycięte za bardzo, to nie będzie poprawiania iso Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 14 minut temu, srom-otnik napisał: Rozwiązanie na priv Popatrzę co da się zrobić. Jeśli to tweaki to nie problem, jeśli coś wycięte za bardzo, to nie będzie poprawiania iso Ok Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 2 godziny temu, profilm34 napisał: Wszystko działa i wydajność idealna w 1909 lite , gdyby nie samsung magican ogłosiłbym go systemem nr 1 w stajni Sromotnika..... jest szansa na naprawę tej super aplikacji ? 1 godzinę temu, kaminskigdynia napisał: Ok Mam! Wina leży gdzieś w jakiejś usłudze, na tą chwilę to nie istotne. U mnie też ten problem zaistniał, gdy zainstalowałem MAGICIAN'a na końcu, tzn. po optymalizacji, czyszczeniu i wszystkich instalacjach programów/sterowników. Ja posiadam Samsung Evo 860 i MAGICIAN v6.1 Okazuje się, że włączenie funkcji RAPID jest bezproblemowe, gdy zrobi się to zaraz na początku po instalacji systemu. ALE UWAGA! System zapyta się czy jest zainstalowany na SSD - oczywiście potwierdzamy - wybieramy "TAK", następuje automatyczny restart. Po restarcie na pulpicie widzimy okno z pytaniem "Rozpoczęcie optymalizacji usługi systemowych - kontynuować?" - wybieramy NIE i od razu przechodzimy do instalacji MAGICIAN'a Po uruchomieniu funkcji RAPID, można już w dalszej kolejności robić z system co się żywnie podoba, działającej funkcji RAPID już się nie wyłączy, chyba że odinstaluje się MAGICIAN'a Cytuj
profilm34 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2020 3 godziny temu, srom-otnik napisał: Mam! Wina leży gdzieś w jakiejś usłudze, na tą chwilę to nie istotne. U mnie też ten problem zaistniał, gdy zainstalowałem MAGICIAN'a na końcu, tzn. po optymalizacji, czyszczeniu i wszystkich instalacjach programów/sterowników. Ja posiadam Samsung Evo 860 i MAGICIAN v6.1 Okazuje się, że włączenie funkcji RAPID jest bezproblemowe, gdy zrobi się to zaraz na początku po instalacji systemu. ALE UWAGA! System zapyta się czy jest zainstalowany na SSD - oczywiście potwierdzamy - wybieramy "TAK", następuje automatyczny restart. Po restarcie na pulpicie widzimy okno z pytaniem "Rozpoczęcie optymalizacji usługi systemowych - kontynuować?" - wybieramy NIE i od razu przechodzimy do instalacji MAGICIAN'a Po uruchomieniu funkcji RAPID, można już w dalszej kolejności robić z system co się żywnie podoba, działającej funkcji RAPID już się nie wyłączy, chyba że odinstaluje się MAGICIAN'a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi