r3jn Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 no to czekamy bo mam twoja wersja ltsc ale czekałem na 1909 ale skoro będziesz robił na 2004 to chetnie poczekam ktoś wie jakie są istotne zmiany w tym 2004? Cytuj
kylo Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Cholender znowu zbugowało pasek ktos ma porade na resset? jaki programik do tego WIn aby zmienić ikonki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
vitay007 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Mistrzu jak idą prace nad nową wersją? Już nie mogę się doczekać. Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Hej, nie idą, bo mam masę pracy zdalnej, często do późnych godzin nocnych. W piątek 2:30 skończyłem. A jest już oficjalne wydanie wiosenne RTM? vitay007 lubi to Cytuj
C9S Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 ja bym jeszcze poczekał za nową wersją Cytuj
Pawel300 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Wiadomo wszystko na spokojnie żeby wszystko było idealnie vitay007 lubi to Cytuj
knex95 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Mam problem gdyż chce *aktywować system magiczną komendą "slmgr.vbs /ipk" i mi wyskakuje takie cuś :/ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Już naprawiłem Cytuj
kylo Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 jak dodać efekt przezroczystośći w tym Win. oraz MAM BŁĄD nie można włączyć z paska żadnego programu Cytuj
michaelred Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Ktos wie dlaczego instalka sie nie odpala kiedy wrzucilem ja na pendrive przez multibootusb? Cytuj
kylo Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 użyj rufusa ALE nie polecam tego Systemu okrojony z błędami może lepiej zainstaluj od ADMINA tej stronki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
michaelred Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 to, ze z rufusem robie botowalnego penka to ja wiem, chcialem sobie zrobic multiboota i wrzucic tam miedzy innymi sromotnika no ale nie chce instalka zaskoczyc Cytuj
ScarabParamit Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2020 A link to z pierwszego Posta czy ze strony 6 "Test2" ? Cytuj
jorgusek Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 14 godzin temu, ScarabParamit napisał: A link to z pierwszego Posta czy ze strony 6 "Test2" ? Czytaj dokładnie, na pierwszej stronie jest data 28.01,2020, na stronie 6 moszer wstawił linki 05.01.2020. Wnioski wyciągnij sam. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2020 W dniu 29.04.2020 o 10:39, michaelred napisał: Ktos wie dlaczego instalka sie nie odpala kiedy wrzucilem ja na pendrive przez multibootusb? Odpala się bez problemów. MultiBootUSB - 9.20. Nawet jak obraz załadowany na usb z linuxa. Program zajefajny, rufus do kosza. Załadowałem 5 obrazów -wszystkie uruchamiają się perfekcyjnie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I menu wyboru po boocie usb. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
robin Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 (edytowane) Zainstalowałem wczoraj wersję home lite i ogólnie mi się podoba. Mogę potwierdzić, że nawet office 365 instaluje się bez problemu i to nawet bez włączania usług domyślnych. Co na pewno nie działa to FaceID i tego akurat trochę szkoda, ale nie wiem czy mi się zechce instalować wersję full. Uźywałem dotąd dwóch aplikacji z Microsoft store (Skype i MrRemote) i one się nie chcą instalować (z błędem 0x800706D9), ale spróbuję jeszcze na usługach domyślnych. Mam natomiast pytanie: za cholerę nie mogę zmienić koloru napisów w pasku zadań. Czyli mam czarny zegar i napisy w zminimalizowanych aplikacjach, a chciałbym, żeby to było białe. Próbowałem przez Ustawienia --> Personalizacja i szukałem w Aero tweaker, ale nie mogę tego znaleźć Mogę potwierdzić, że instalacje z MS store, a także FaceID działa na usługach domyślnych. Gdyby udało się ustalić jakich usług używa Windows Hello, to możnaby dodać dodatkową opcję w optymalizatorze. Edytowane 9 Maja 2020 przez robin Cytuj
tomlis Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Witam. Czy w wersji lite pro to co na zdjęciu to normalne czy przez okrojenie systemu ten skan nie będzie nigdy poprawny?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franc Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 @tomlis - pomyśl, testujesz moda "kastrata" i dziwisz się, że powyższa komenda zwraca błędy? Zawsze tak będzie na pociętych modach. vitay007 lubi to Cytuj
robin Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Udało mi się ustalić, że to funkcja "czyszczenie" wygasza usługę odpowiedzialną za logowanie twarzą, ale nie mogę znaleźć pliku, który za tą funkcję odpowiada Czy @srom-otnik podzieliłby się tu lub na priv lokacją tego pliku, żebym mógł na własny użytek przejrzeć usługi, które są wygaszane i dokonać modyfikacji w takim zakresie, aby logowanie twarzą działało zawsze? Oczywiście, jeśli uda mi się to zmodyfikować, chętnie podzielę się z Tobą efektem jeśli chciałbyś to wdrożyć w następnej wersji. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Zmartwię Cię, czyszczenie nie wygasza żadnej usługi w W10 Wyjątkowo to robię i na priv wysłałem Z tego co pamiętam, chyba wywaliłem w Lite usługę biometryczną - wtedy by to tłumaczyło takie efekty. Cytuj
Warson Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Siemka usunąłem sobie Folder Tuning, szukam ciekawych Ciemnych kompozycji ze zmianą ikonek, Macie jakieś fajne źródła? Cytuj
robin Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 @srom-otnik czy masz opinię na temat menadżerów pakietów takich jak np. chocolatey? Może warto byłoby dodać coś takiego? Ja co prawda nie wiem na ile chocolatey utrzymuje porządek, ale jest dość wygodny. Oprócz tego, ja np doinstalowałem sobie clink. Jest to małe narzędzie, które dodaje do cmd.exe m.in historię wpisywanych komend, tak jak w bashu i innych linuksowych powłokach. To mi się też wydaje ciekawe i przydatne. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Wiem, znam, bajer zerżnięty z Linuxa, ale nie będę dodawał. Kto chce, niech się bawi, nie ma tu żadnego konfliktu z moimi modyfikacjami Cytuj
Silento Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Cześć, mam problem z menu kontekstowym. Nie mogę wejść ani w dodane przez Ciebie narzędzia ani w opcje zasilania. Menu, po najechaniu dalej się nie rozwija. Masz na to jakiś pomysł? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 1 godzinę temu, Silento napisał: Cześć, mam problem z menu kontekstowym. Nie mogę wejść ani w dodane przez Ciebie narzędzia ani w opcje zasilania. Menu, po najechaniu dalej się nie rozwija. Masz na to jakiś pomysł? Masz na priv Cytuj
Warson Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 W dniu 15.05.2020 o 00:56, srom-otnik napisał: Masz na priv To jeszcze jeden problem, jak mogę przywrócić Zarządzanie Dyskami? Nigdzie w Panelu Sterowania Tego nie widzę, a nie dodało mi Litery Dysku i Windows go nie widzi Nie wiem jakim innym sposobem to zrobić.? Cytuj
Franc Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 53 minuty temu, Warson napisał: To jeszcze jeden problem, jak mogę przywrócić Zarządzanie Dyskami? Nigdzie w Panelu Sterowania Tego nie widzę, a nie dodało mi Litery Dysku i Windows go nie widzi Nie wiem jakim innym sposobem to zrobić.? Optymalizator usług na domyślne ustawienia i zarządzanie dyskami powinno działać. A co do nowego niewykrytego dysku - usuń/odinstaluj w Menedżer Urządzeń zainstalowany kontroler IDE/ATA ATAPI i zrestartuj komp. Cytuj
Warson Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 18 godzin temu, Franc napisał: Optymalizator usług na domyślne ustawienia i zarządzanie dyskami powinno działać. A co do nowego niewykrytego dysku - usuń/odinstaluj w Menedżer Urządzeń zainstalowany kontroler IDE/ATA ATAPI i zrestartuj komp. Po pierwsze, przywrócenie Ustawień domyslnych nie pomogło, w ogóle w Panelu Sterowania nie ma "Zarządzanie Systemem". Druga opcja również nie zdała egzaminu. Zawsze tak robiłem na innych windowsach a tutaj nadzywczajnie z panelu sterownia nie mogę dodać nowej litery dysku przez co Windows Nie wykrywa go... Edit: Poradziłem Sobie inaczej, z poziomu Instalacji Windowsa sobie to zrobiłem. Cytuj
karolak Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 Nie mogę zainstalować nvidia Control panel z ms store? Mam włączone domyślne usługi... Wersja home lite. Czy muszę manualnie włączyć jakąś usługę? Pomocy Cytuj
stens Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 W dniu 20.12.2019 o 19:41, srom-otnik napisał: Do instalacji nowo podpiętego sprzętu, aktualizacji z Windows Update, pakietu MS Office, bezpiecznie jest włączyć w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb. A czytałeś???? @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi