racuch8 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Witam, Mam pytanie, bardzo dlugo mi sie wyłącza komputer, niby jest ekran wygaszony ale pracuje jeszcze okolo 30sekund az sie totalnie wylaczy - co moze byc nie tak? Stary poczciwy Lenovo G500s Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Godzinę temu, racuch8 napisał: Mam pytanie, bardzo dlugo mi sie wyłącza komputer, niby jest ekran wygaszony ale pracuje jeszcze okolo 30sekund az sie totalnie wylaczy - co moze byc nie tak? Stary poczciwy Lenovo G500s Wyłącz hibernację i po kłopocie. Cytuj
racuch8 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Wieniowaty napisał: Wyłącz hibernację i po kłopocie. Wpisywalem w cmd powercfg -h off powercfg /hibernate off ale nie pomoglo Cytuj
devhost97 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zainstalowałem na R540 (i3,3GB RAM i SSD 128GB) chodzi kozaczek Wszystkie aplikacje uruchamiają się prawidłowo, wydajność też zadowalająca Polecam nie przekonanym na testy Cytuj
racuch8 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Jakiego antyvira polecacie, aby malo ramu jadl, i nie wolal co chwile ze jest trojan etc. Cytuj
jabirex Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 27 minut temu, racuch8 napisał: Jakiego antyvira polecacie, aby malo ramu jadl, i nie wolal co chwile ze jest trojan etc. Spy Emergency Szybki ,Leciutki i tani ,z byle powodu du*y nie zawraca Używam od kilku lat i gitara Cytuj
racuch8 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Podpowie ktos czemu myszka logitecha bt nie dziala, instaluje sie z tego odbiornika usb, jest ze jest ale nie rusza sie Cytuj
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 7 godzin temu, racuch8 napisał: Podpowie ktos czemu myszka logitecha bt nie dziala, instaluje sie z tego odbiornika usb, jest ze jest ale nie rusza sie Może restart? Cytuj
racuch8 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 W dniu 9.08.2020 o 10:35, wiktorynek napisał: Przecież systemy od Win 8 wzwyż mają wbudowane sterowniki USB 3.0 Nie pomaga, nawet postawilem na nowo system, i nic nie zmienialem gadżetach pod PPM, i jest tak samo... Cytuj
Kolomanolo Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Mam problem z windowsem Sromotnika po jakimś roku znów to samo czyli Licencja Windows wkrótce wygaśnie. Co można z tym fantem zrobić , żeby nie wyskakiwało ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] EDIT - Po uzyciu patchera KMSpico znów działa jak powinno bez tego komunikatu. Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 16 minut temu, Kolomanolo napisał: Mam problem z windowsem Sromotnika po jakimś roku znów to samo czyli Licencja Windows wkrótce wygaśnie. Co można z tym fantem zrobić , żeby nie wyskakiwało ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] EDIT - Po uzyciu patchera KMSpico znów działa jak powinno bez tego komunikatu. Albo kup sobie legalnie klucz używany Windowsa, jako jedyni w Europie mamy taką możliwość, kupować i sprzedawać używane oprogramowanie. Cytuj
buba1969 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Kolomanolo napisał: Mam problem z windowsem Sromotnika po jakimś roku znów to samo czyli Licencja Windows wkrótce wygaśnie. Co można z tym fantem zrobić , żeby nie wyskakiwało ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] EDIT - Po uzyciu patchera KMSpico znów działa jak powinno bez tego komunikatu. KMSpico aktywuje na licencji zbiorczej, która jest ograniczona czasowo. Zainstaluj system ponownie - po instalacji użyj "Digital License Activation Script 7" wymagane połączenie z internetem, działa tylko z wersją Win 10 PRO (poszukaj w google), nie wstawiam linka do skryptu, bo jestem zbyt krótko na stronce i nie wiem czy można. PS. Wystarczy że raz uruchomisz skrypt jako administrator po pierwszej instalacji, restart kompa i masz spokój z aktywacją dla wersji PRO klucz aktywacyjny jest zapisany na stałe w BIOS, przy ponownej instalacji systemu Win 10 w wersji PRO (kompilacja nie ma znaczenia), system jest automatycznie aktywowany na stałe, jedynie co potrzebne to po instalacji połączenie z internetem. Pozdrawiam Wieniowaty lubi to Cytuj
irvinsoner Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Witam system naprawdę fajny szybki i stabilny ale mam problem z internetem na kablu od routera często rozłącza a na komórkach net jest instalowałem stery oficjalne do mojej płyt głównych ktoś coś może poradzić ? Cytuj
damian2603 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Witam, zainstalowałem ten system w wersji pro i przy próbie instalacji lola wyskakuje mi taki komunikat [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Wie ktoś co jest tego powodem? EDIT Problem rozwiązany, nie wiem dlaczego ale ten komunikat wyskakiwał kiedy instaler był w folderze pobrane, po przeniesieniu pliku instalacja normalnie się odpaliła. Cytuj
racuch8 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udalo mi sie wylaczyc hibernację, postawilem nowy system i poszlo przez komende. Ale teraz mam taki problem ze podczas pobierania pliku w mozilli po jakims czasie mnie samo wylogowuje, i przerywa mi przez to sciaganie. Mam wylaczony wygaszacz, co to moze byc? Cytuj
vegeta80 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 do wyłączania windows update to trzeba oddzielny program czy już zintegrowany jest do tego? Cytuj
vitay007 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 do wyłączania windows update to trzeba oddzielny program czy już zintegrowany jest do tego?A czytałeś opis?Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 Jest tam na pulpicie katalog a w nim skrypt, który wyłącza update. vegeta80 lubi to Cytuj
vegeta80 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2020 47 minut temu, vitay007 napisał: A czytałeś opis? Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka nie bo zmęczony byłem. Cytuj
UgoFantozzi Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 Na te modyfikacji zauważyłem ze nie działa gra The Division 2 Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Działa wam Remove Spy z instalek na tej wersji? Bo mnie nie, konsola mignie przez ułamek sekundy i tyle. Oczywiście skrypt pobrany z tego forum działa bezproblemowo. Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Mi też nie działa, wszedłem na Stone i zasalem nowy plik Cytuj
vegeta80 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 Ten system na virtualbox niektóre rzeczy nie działają , czy trzeba na prawdziwym sprzęcie postawić i dopiero zobaczyć? Cytuj
nudzija Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 @vegeta80 co ci nie działa? mam go na realnym sprzęcie więc moge sprawdzić Cytuj
vegeta80 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 W dism sprawdzam aktualizacje windows update i wyskakuje error i nie mogę wyczyścić przestarzałe pliki-elementy WinSxS wywala błąd. Cytuj
nudzija Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 @vegeta80 odpal czyszczenie (ppm/narzędzia) to ci wyczyści winsxs bo czyszczenie winsxs w dism++ potrafi nawet na czystym win 7 i 10 wywalić błąd szukanie aktualizacji w dism wywala mi errora na każdym systemie Cytuj
vegeta80 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 I ostatnia sprawa to jak chcę zaktualizować przez windows update to wywala błąd 0x800f0988 przy kb4574727. Cytuj
nudzija Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 ustaw domyślne usługi w optymalizatorze usług (ppm/narzędzia) potem uruchom ponownie i wtedy spróbuj Cytuj
vegeta80 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 7 minut temu, nudzija napisał: ustaw domyślne usługi w optymalizatorze usług (ppm/narzędzia) potem uruchom ponownie i wtedy spróbuj Nic to nie dało. Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 18 minut temu, vegeta80 napisał: Nic to nie dało. Ile razy będzie to samo pytanie, na tym systemie nie aktualizujemy Windowsa, bo zrujnuje całą optymalizację sromotnika. Jeszcze raz NIE DA SIĘ OPRÓCZ STEROWNIKÓW AKTUALIZOWAĆ WINDOWSA. A nawet jak by Ci się udało to system zaraz zamuli. Sromotnik wydaje aktualizacje swoich systemów mniej więcej co pół roku co wystarczy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi