Geno Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 I po co to wszystko wklejacie? nikomu ta wiedza nie jest potrzebna... macie problem to pytajcie a nie sie chwalicie ze sie wam wszystko na zielono swieci. bunio1, Eleks, damian5142 i 2 innych lubią to Cytuj
ampa Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 @Geno na co się plujesz...wklej swój,zawsze to cóś niż nic Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 Podniecacie się czymś czego jeszcze nie ma i koniecznie chcecie udowodnić, że taki nie ostatni na całej wsi i ctrl_C \ ctrl_V się zna A przecież jest tyle gorętszych i wdzięczniejszych tematów ... choćby EURO czy "Polski Ład" kopero lubi to Cytuj
witek21 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 7 godzin temu, jabirex napisał: masz pojęcie ile syfu zostanie na dysku po takiej "konwersji" ??? ja wiem, lenistwo i perspektywa konfiguracji wszystkiego od początku skutecznie zniechęca . Ja tylko raz zdecydowałem się na taki zabieg i gdy zobaczyłem efekt finalny ,to sobie powiedziałem NIGDY WIĘCEJ no ale.....jaki kram taki pan. O syf nie muszę się martwić to swierzy system ( świeżo przywrócony z kopii zapasowej wykonanej po zainstalowaniu systemu i najnowszych aktualizacji i programów i po odpowiedniej konfiguracji). Kopie tworzę ghoustem i nie mam problemu śmieci w systemie... Cytuj
Jachwe Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] witek21 i MarcinGX lubią to Cytuj
ewabem5 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 15 minut temu, zdzisiek24 napisał: Podniecacie się czymś czego jeszcze nie ma i koniecznie chcecie udowodnić, że taki nie ostatni na całej wsi i ctrl_C \ ctrl_V się zna A przecież jest tyle gorętszych i wdzięczniejszych tematów ... choćby EURO czy "Polski Ład" no własnie - co człowiecze podniecasz sie tutaj Cytuj
Offline Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 13 godzin temu, arczer1910 napisał: Kolega wygrał u mnie tez gites [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mam dell m6800. mam secure boot tpm 2.0 ale wylączone a jesli chodzi o gpt to zawsze korzystałem z mbr. arczer1910 lubi to Cytuj
arczer1910 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 przy starszych również korzystałem z mbr przy nowszym sprzęcie zawsze miałem problem z zainstalowaniem systemu i zacząłem już korzystać gpt Cytuj
witek21 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 48 minut temu, Offline napisał: mam dell m6800. mam secure boot tpm 2.0 ale wylączone a jesli chodzi o gpt to zawsze korzystałem z mbr. Powyżej dałem film na YT jak łatwo i bezboleśnie bez utraty plików mbr zmienić na gpt. Chwilka roboty dosłownie. Nie ma co się przywiązywać do czegoś tak absurdalnego jak tablica partycji która nie robi różnicy w korzystaniu z systemu... Cytuj
jabirex Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 2 godziny temu, witek21 napisał: O syf nie muszę się martwić to swierzy system ( świeżo przywrócony z kopii zapasowej wykonanej po zainstalowaniu systemu i najnowszych aktualizacji i programów i po odpowiedniej konfiguracji). Kopie tworzę ghoustem i nie mam problemu śmieci w systemie... witam . odpal menager zadań i sprawdź ile procesów pracuje w tle .jeżeli powyżej 100 to syf masz i nawet nie wiesz dla kogo haruje twój komputer. mi się udało zjechać poniżej 60 i to jest to.:) użyj jakiegoś tweakera nap: od "Sromotnika" sam go używam i jest spokój z gównem pracującym w tle. Pozdrawiam Cytuj
janek917 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 Pobrałem obraz nagrałem na pendrive przy instalacji widzi same wersje Home co zrobiłem źle ? 5 minut temu, janek917 napisał: Pobrałem obraz nagrałem na pendrive przy instalacji widzi same wersje Home co zrobiłem źle ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ewabem5 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 W dniu 28.06.2021 o 19:09, jabirex napisał: użyj jakiegoś tweakera bardzo prosze podlinkuj - z góry wielkie dzieki Cytuj
janek917 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 33 minuty temu, janek917 napisał: Pobrałem obraz nagrałem na pendrive przy instalacji widzi same wersje Home co zrobiłem źle ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A najbardziej dziwne jest to że przy zgrywaniu na pendrive pokazuje WIN11_AIO_PLK Teraz, janek917 napisał: A najbardziej dziwne jest to że przy zgrywaniu na pendrive pokazuje WIN11_AIO_PLK [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Xardas14 Opublikowano 2 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 chyba wystąpił błąd w kompilacji zrobię dziś jeszcze raz Adi900696 lubi to Cytuj
nudzija Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 @janek917 a nie masz czasem klucza do home w uefi/bios? Cytuj
janek917 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2021 7 minut temu, nudzija napisał: @janek917 a nie masz czasem klucza do home w uefi/bios? Nie laptop kupiony był bez systemu.Z innymi obrazami nie mam problemu.Najdziwniejsze jest to co pokazuje w czasie nagrywania na pendrive. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Offline Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 właśnie dostałem update języka PL działa w 100% xD Cytuj
kris2013 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 Jak ukryć ikonę systemową w tray . Np. ikonkę dzwięku lub baterii ?? Cytuj
renatan Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 18 godzin temu, Offline napisał: właśnie dostałem update języka PL działa w 100% xD że zacytuję klasyka z tytułu tematu.. a to masz Wysztkie Wersje ? Śląski i Kaszubski też ? 23 minuty temu, kris2013 napisał: Jak ukryć ikonę systemową w tray . Np. ikonkę dzwięku lub baterii ?? z lewej w start wpisz .. Wybierz ikony wyświetlane jarexpol lubi to Cytuj
Dabronik Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 Czy u was też przy konfiguracji nie ma opcji stworzenia konta lokalnego? Bo u mnie na laptopie nie było możliwości stworzenia konta lokalnego. Cytuj
lysyn Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 Konto lokalne będzie jak wyłączysz podczas instalacji internet. Cytuj
ziomek1993 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 3 minuty temu, lysyn napisał: Konto lokalne będzie jak wyłączysz podczas instalacji internet. Ja testowo zainstalowałem i przy podpietym necie nie wołało o konto microsoft Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 1 hour ago, Dabronik said: Czy u was też przy konfiguracji nie ma opcji stworzenia konta lokalnego? Bo u mnie na laptopie nie było możliwości stworzenia konta lokalnego. w win11 home wylaczyli tą opcje i zada neta bez modyfikacji z tego co wiem, aby polaczyc z kontem ms, pewno po uruchomieniu systemu da rade dac lokalne u mnie na win11 edu normalnie zrobiłem lokalne bez neta podczas oobe Lesio1 lubi to Cytuj
janek917 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 2 godziny temu, Adiwin&& napisał: w win11 home wylaczyli tą opcje i zada neta bez modyfikacji z tego co wiem, aby polaczyc z kontem ms, pewno po uruchomieniu systemu da rade dac lokalne u mnie na win11 edu normalnie zrobiłem lokalne bez neta podczas oobe Gdzieś spotkałem się z taką metodą ,nie próbowałem bo instalację robię przy wyłączonym internecie .Do czasu aż zainstaluję wszystkie sterowniki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX lubi to Cytuj
nudzija Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 26 minut temu, janek917 napisał: Gdzieś spotkałem się z taką metodą ,nie próbowałem bo instalację robię przy wyłączonym internecie .Do czasu aż zainstaluję wszystkie sterowniki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] działa, ja tak robiłem janek917 lubi to Cytuj
Dabronik Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2021 O 3 godziny temu, janek917 napisał: Gdzieś spotkałem się z taką metodą ,nie próbowałem bo instalację robię przy wyłączonym internecie .Do czasu aż zainstaluję wszystkie sterowniki. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] O spróbuję. Cytuj
Adi900696 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Kompilacja 22000.65 Wszystkie Edycje. Możliwa jest też instalacja bez TPM, bez UEFI(BIOS-Legacy), na małych dyskach poniżej 64GB, na małej pojemności pamięci RAM poniżej 4GB dzięki instalatorowi z Win10. Możliwość wypalenia nośnika DVD. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] marcin23imk lubi to Cytuj
satlord Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TECHNO Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 W dniu 7.07.2021 o 13:59, nudzija napisał: działa, ja tak robiłem Bo tak się powinno instalować system.Czysta instalacja poprzedzona formatem a nie jakieś managerem przerabiać zdychę na jedenastke. Swoją drogą chyba sam się skuszę skoro gotowe iso jest bez tpm Cytuj
dj1 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 2 godziny temu, satlord napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzieki za robote, mozna na mega albo gogle? po 1ookb to 18 godzin normalnie w ventoy ten plik pójdzie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi