homer_simpson Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 21 minut temu, ziloth napisał: Trafna uwaga! Hehehe..widocznie wymaga..z artykułu TPM w wersji , co najmniej 1.2.. A na Twitterze jest niejaki Wzor, on popełnił iso, które nie sprawdza i instaluje się normalnie. Zainstalowałem i tak jest. Albo bawić się w podmianę pliku install.wim czy install.esd Dla młodszych forumowiczów, Wzor, to było główne źródło wycieków z M$, przez długi czas, aż go nie drapli... Zarzucisz linkiem może do tego iso? Cytuj
czysiu Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 Przy wlaczeniu secure boota zeby zainstalowac system. komputer nie wykrywa monitora co robic? amarin lubi to Cytuj
ziloth Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 Proszę bardzo...[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] homer_simpson lubi to Cytuj
Reaktor Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 czyli da sie ruski potrafią Cytuj
MarcinGX Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 Ryzen w Biosie włączona jest opcja AMD fTPM Program sprawdzający kondycje komputera pokazuje że spełnia wszystkie wymagania systemowe, na tym komputerze można uruchomić system Windows 11 Cytuj
MarcinGX Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 Godzinę temu, Napromieniowany napisał: Jaką wersje masz TMP w CPU ? To chyba musi być nowszy bo na 1gen 1.3 i nie przechodzi testu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Oprócz tego moge przełączyć na moduł szyfrujący fizycznie z płyty głównej SPI TPM2.0 O jakiej wersji mam ftpm cpu dokładniej nie pisze. Cytuj
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 TO skąd można pobrać ISO ale w polskiej wersji językowej? Alb żeby dało się spolszczyć. Cytuj
Reaktor Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 w opcjach jezyka polskiego po pobraniu jest jeszcze takie cos ale nie da sie tego pobrac bo wyskakuje bład [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 To zostane jeszcze przy zDysze. Poczekam. Cytuj
MarcinGX Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 Dla tych co robią panikę że Windows 11 u nich się nie zainstaluje. Jest na filmiku jak wszystko sprawdzić krok po kroku. U mnie instalacja będzie bezproblemowa bo spełniam wymagania. WhyNotWin11 informuje, czy komputer jest zgodny z systemem Windows 11, uruchamiając mały skrypt. WhyNotWin11 przechodzi przez obecnie znane wymagania systemowe dla systemu Windows 11, a następnie zapewnia wyniki. Uwzględniono dziewięć kategorii; Typ rozruchu, generowanie procesora/liczba rdzeni/częstotliwość, partycjonowanie dysków, pamięć RAM, bezpieczny rozruch, pamięć masowa i to, czy jest aktywowane minimum modułu TPM. Interfejs zapewnia wyraźne wyniki, a także jest oznaczony kolorami. WhyNotWin11 to prosty sposób, aby dowiedzieć się, czy komputer jest gotowy do systemu Windows 11 Link do pobrania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hannibal lubi to Cytuj
homer_simpson Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 3 godziny temu, Reaktor napisał: w opcjach jezyka polskiego po pobraniu jest jeszcze takie cos ale nie da sie tego pobrac bo wyskakuje bład [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] U mnie pobrało pakiet PL bez problemu..... Cytuj
Reaktor Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 @homer_simpson pakiet pobrało ale wejdz teraz na ten pakiet co pobrało nacisnij na niego i tam masz options i tam tojest tego juz nie pobiera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] homer_simpson lubi to Cytuj
homer_simpson Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 7 minut temu, Reaktor napisał: @homer_simpson pakiet pobrało ale wejdz teraz na ten pakiet co pobrało nacisnij na niego i tam masz options i tam tojest tego juz nie pobiera [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No tak.... try again later Tez jednak tak mam.... ;p Cytuj
MarcinGX Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2021 2 minuty temu, Napromieniowany napisał: @MarcinGX [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No to gratki Cytuj
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Nie mogę uwierzyć, że taki poziom głupoty istnieje - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zobaczcie na dole - koniec marca do 21 czerwca - kosztował 23$ - - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kp1971 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Dlaczego głupoty? Jest popyt to cena rośnie. amarin lubi to Cytuj
kp1971 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 4 minuty temu, zbigniew59 napisał: Głupoty kupujących. Jeżeli faktycznie Win 11 w finalnej wersji będzie miał takie wymagania a zakup tego "pypcia" nawet za 100$ rozwiąże problem na starszych sprzętach, to gdzie ta głupota? homer_simpson lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Już pisałem - bardzo łatwo ominąć to wymaganie TPM - jest to potrzebne tylko do działania funkcji Bitlocker - i tak chyba nikt tego nie używa na wersjach konsumenckich. Więc wydawanie teraz 100$ - kiedy nie ma jeszcze nawet wersji insider - to dla mnie czysta głupota. Po za tym win 11 to nie tylko TPM - zobacz jakich wymaga procesorów. A i to już ludzie potrafią ominąć. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Już pisałem - bardzo łatwo ominąć to wymaganie TPM - jest to potrzebne tylko do działania funkcji Bitlocker - i tak chyba nikt tego nie używa na wersjach konsumenckich. Więc wydawanie teraz 100$ - kiedy nie ma jeszcze nawet wersji insider - to dla mnie czysta głupota. Po za tym win 11 to nie tylko TPM - zobacz jakich wymaga procesorów. A i to już ludzie potrafią ominąć. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Zgadzam się że Zbysiem jak można to ominąć i potrzebne to tylko do działania funkcji bitlocker to ja tego nie kupuje i mi to nie potrzebne w sumie nawet nie mam na to wyjścia w płycie Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Według mnie - i nie tylko - to TPM ma sens tylko w wersjach biznesowych - enterprise i education. I mimo że jest to głupota - kupowanie teraz modułu za 100$ - to jednak niektórzy potrafią błyskawicznie reagować i zarabiac na tej głupocie. Cytuj
kp1971 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 40 minut temu, zbigniew59 napisał: zobacz jakich wymaga procesorów Właśnie przez TPM. Procesory od 8 generacji (Intel) obsługują TPM 2.0 i wystarczy włączyć w Bios-e. Ja z kolei napisałem że jeżeli Microsoft nie wyłączy tego w instalatorze systemu to instalacja nie przejdzie na sprzęcie bez TPM. Modyfikacje i obejścia nie są dla każdego. Zgadzam się z tym, że trudno powiedzieć jak będzie bo systemu jako takiego jeszcze nie ma. Cytuj
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Chciałem zainstalować Win 11 i to mi wyświetla.... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Procesor: Ryzen 5 3400G Mobo: Gigabyte A520M SH2 Ram: 16 GB Partycja C: 69 GB Doradźcie coś co mam zrobić żeby zainstalować Windows 11? Cytuj
homer_simpson Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 2 godziny temu, zbigniew59 napisał: Już pisałem - bardzo łatwo ominąć to wymaganie TPM - jest to potrzebne tylko do działania funkcji Bitlocker - i tak chyba nikt tego nie używa na wersjach konsumenckich. Więc wydawanie teraz 100$ - kiedy nie ma jeszcze nawet wersji insider - to dla mnie czysta głupota. Po za tym win 11 to nie tylko TPM - zobacz jakich wymaga procesorów. A i to już ludzie potrafią ominąć. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dokładnie... Na sieci wyszedł tez ISO,który omija te TPM i inne tego typu pierdoły i instaluje się bez problemu. Wiec skoro teraz już to ogarnęli, to tym bardziej wersja full czy nawet insider będzie dostępna dla każdego. Mojego procka nie ma na liście, którą podał M$ a mimo to w11 śmiga u mnie jak ta lala.... Zdecydowanie czekam na insider'a... MarcinGX lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 @Jurecki - Spróbuj tego - Tu macie jak zrobić iso i obejść ten problem - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Albo któreś z tych iso - Proszę bardzo...[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kp1971 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Dokładnie to: 21996.1.210529-1541.co_release_CLIENT_CONSUMER_x64FRE_en-us_forCleanInstall_WithOUT_TPM2.0Check_WZT.ISO Cytuj
Kris304 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Nie wiem po co ta burza o TPM. Dam sobie ręce uciąć, że jak tylko moderzy wezmą się za win11 to każde iso będzie miało wywalone to wymaganie. Cytuj
Reaktor Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Narazie tylko ruskie moderzy to potrafia a polacy jak zwykle nic nie umieja nawet w piłke grać Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 36 minut temu, Reaktor napisał: polacy jak zwykle nic nie umieja nawet w piłke grać " A wy kto, nie Polak? ... pewnie tutejszy z bagna " Zważ waść, że ruskie też sobie nie pograli. Ps.a propos " Wy wiecie ludkowie, co się teraz na świecie wyprawia? Mężowie żony rzucajo, matki dzieci! Z ludziów mydło sie robi! Żyto kosami żno: bywajo całe wioski, że sierpa nie uraczysz! A w miastach, co w miastach się wyprawia! W dzień śpio, w nocy pracujo, w piątki nie poszczo, niedzielów nie świętujo! Sodoma Gomora! " homer_simpson lubi to Cytuj
arczer1910 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 2 godziny temu, Kris304 napisał: Nie wiem po co ta burza o TPM. Dam sobie ręce uciąć, że jak tylko moderzy wezmą się za win11 to każde iso będzie miało wywalone to wymaganie. mój znajomy klnie już bo u niego wyskakuje ze nie spełnia wymagań z czego ma 2x lepszy sprzęt od de mnie Kris304 i MarcinGX lubią to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi