Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 [26200.5074] + TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5 03.09.2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, ziloth napisał:

Trafna uwaga! Hehehe..widocznie wymaga..z artykułu TPM w wersji , co najmniej 1.2..

A na Twitterze jest niejaki Wzor, on popełnił iso, które nie sprawdza i instaluje się normalnie.
Zainstalowałem i tak jest.
Albo bawić się w podmianę pliku install.wim czy install.esd 

Dla młodszych forumowiczów, Wzor, to było główne źródło wycieków z M$, przez długi czas, aż go nie drapli... 

Zarzucisz linkiem może do tego iso? :rolleyes:

Opublikowano
Godzinę temu, Napromieniowany napisał:

Jaką wersje masz TMP w CPU ? To chyba musi być nowszy bo na 1gen 1.3 i nie przechodzi testu
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

BJnAyS4.jpg

Oprócz tego moge przełączyć na moduł  szyfrujący fizycznie z płyty głównej SPI TPM2.0

O jakiej wersji mam ftpm cpu dokładniej nie pisze.

Opublikowano

Dla tych co robią panikę że Windows 11 u nich się nie zainstaluje. Jest na filmiku jak wszystko sprawdzić krok po kroku. U mnie instalacja będzie bezproblemowa bo spełniam wymagania.

WhyNotWin11 informuje, czy komputer jest zgodny z systemem Windows 11, uruchamiając mały skrypt.
WhyNotWin11 przechodzi przez obecnie znane wymagania systemowe dla systemu Windows 11, a następnie zapewnia
wyniki. Uwzględniono dziewięć kategorii; Typ rozruchu, generowanie procesora/liczba rdzeni/częstotliwość, partycjonowanie dysków, pamięć RAM, bezpieczny rozruch, pamięć masowa i to, czy jest aktywowane minimum modułu TPM. Interfejs zapewnia wyraźne wyniki, a także jest oznaczony kolorami.

EP8hnBH.png

WhyNotWin11 to prosty sposób, aby dowiedzieć się, czy komputer jest gotowy do systemu Windows 11 

Link do pobrania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Hannibal lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, Reaktor napisał:

w opcjach jezyka polskiego po pobraniu jest jeszcze takie cos ale nie da sie tego pobrac bo wyskakuje bład

U mnie pobrało pakiet PL bez problemu..... 

Opublikowano
7 minut temu, Reaktor napisał:

@homer_simpson

pakiet pobrało ale wejdz teraz na  ten pakiet co pobrało nacisnij na niego i tam masz options i tam tojest tego juz nie pobiera

No tak.... try again later :D Tez jednak tak mam.... ;p 

Opublikowano

Nie mogę uwierzyć, że taki poziom głupoty istnieje - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zobaczcie na dole - koniec marca do 21 czerwca - kosztował 23$ - :laie_67:

- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
4 minuty temu, zbigniew59 napisał:

Głupoty kupujących.

Jeżeli faktycznie Win 11 w finalnej wersji będzie miał takie wymagania a zakup tego "pypcia" nawet za 100$ rozwiąże problem na starszych sprzętach, to gdzie ta głupota?

Opublikowano

Już pisałem - bardzo łatwo ominąć to wymaganie TPM - jest to potrzebne tylko do działania funkcji Bitlocker - i tak chyba nikt tego nie używa na wersjach konsumenckich.

Więc wydawanie teraz 100$ - kiedy nie ma jeszcze nawet wersji insider - to dla mnie czysta głupota.

Po za tym win 11 to nie tylko TPM - zobacz jakich wymaga procesorów.

A i to już ludzie potrafią ominąć.

Opublikowano
Już pisałem - bardzo łatwo ominąć to wymaganie TPM - jest to potrzebne tylko do działania funkcji Bitlocker - i tak chyba nikt tego nie używa na wersjach konsumenckich.
Więc wydawanie teraz 100$ - kiedy nie ma jeszcze nawet wersji insider - to dla mnie czysta głupota.
Zgadzam się że Zbysiem jak można to ominąć i potrzebne to tylko do działania funkcji bitlocker to ja tego nie kupuje i mi to nie potrzebne w sumie nawet nie mam na to wyjścia w płycie :D

Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Według mnie - i nie tylko - to TPM ma sens tylko w wersjach biznesowych - enterprise i education.

I mimo że jest to głupota - kupowanie teraz modułu za 100$ - to jednak niektórzy potrafią błyskawicznie reagować i zarabiac na tej głupocie. :D

Opublikowano
40 minut temu, zbigniew59 napisał:

zobacz jakich wymaga procesorów

Właśnie przez TPM. Procesory od 8 generacji (Intel) obsługują TPM 2.0 i wystarczy włączyć w Bios-e. Ja z kolei napisałem że jeżeli Microsoft nie wyłączy tego w instalatorze systemu to instalacja nie przejdzie na sprzęcie bez TPM. Modyfikacje i obejścia nie są dla każdego. Zgadzam się z tym, że trudno powiedzieć jak będzie bo systemu jako takiego jeszcze nie ma.

Opublikowano

Chciałem zainstalować Win 11 i to mi wyświetla....

Procesor: Ryzen 5 3400G

Mobo: Gigabyte A520M SH2

Ram: 16 GB

Partycja C: 69 GB

Doradźcie coś co mam zrobić żeby zainstalować Windows 11?  :)

Opublikowano
2 godziny temu, zbigniew59 napisał:

Dokładnie... Na sieci wyszedł tez ISO,który omija te TPM i inne tego typu pierdoły i instaluje się bez problemu. Wiec skoro teraz już to ogarnęli, to tym bardziej wersja full czy nawet insider będzie dostępna dla każdego.  

Mojego procka nie ma na liście, którą podał M$ a mimo to w11 śmiga u mnie jak ta lala....  Zdecydowanie czekam na insider'a... 

kqkYRSH.png

MarcinGX lubi to
Opublikowano

@Jurecki - Spróbuj tego - Tu macie jak zrobić iso i obejść ten problem - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Albo któreś z tych iso - Proszę bardzo...[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
36 minut temu, Reaktor napisał:

polacy jak zwykle nic nie umieja nawet w piłke grać  

" A wy kto, nie Polak?  ...  pewnie tutejszy z bagna "    :P

Zważ waść, że ruskie też sobie nie pograli.

Ps.a propos

" Wy wiecie ludkowie, co się teraz na świecie wyprawia? Mężowie żony rzucajo, matki dzieci! Z ludziów mydło sie robi! Żyto kosami żno: bywajo całe wioski, że sierpa nie uraczysz! A w miastach, co w miastach się wyprawia! W dzień śpio, w nocy pracujo, w piątki nie poszczo, niedzielów nie świętujo! Sodoma Gomora! "      :tooth:

Opublikowano
2 godziny temu, Kris304 napisał:

Nie wiem po co ta burza o TPM.  Dam sobie ręce uciąć, że jak tylko moderzy wezmą się za win11 to  każde iso będzie miało wywalone to wymaganie.

mój znajomy klnie już bo u niego wyskakuje ze nie spełnia wymagań z czego ma 2x lepszy sprzęt od de mnie :cwl:

Kris304 i MarcinGX lubią to