Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 [26200.5074] + TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5 03.09.2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Windows 11  25H2 [26200.5074] +  TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5 Wszystkie Edycje

Kompilacja : 03.09.2025

(każdy update będę robić co 3 miesiące bądź wyjściu nowszej wersji)

* Home
* Home N
* Pro
* Pro N

* Enterprise

* Education

* Pro Education

* Pro for Workstations

* Enterprise N

* Education N

* Pro Education N

* Pro N for Workstations

* Home Single Language

*Enterprise for Virtual Desktops

*loT Enterprise

Informacje Ogólne:

*Są to czyste obrazy z MSDN, wersja aktualizacji jest aktualna na dzień kompilacji obrazów.

*Zintegrowany bypass TPM i SecureBoot  zarówno z poziomu instalatora oraz jako update z poziomu systemu 

*Posiadają zintegrowany .Net Framework 3.5 (w tym 2.0) , wymagany dla uruchomienia starszych aplikacji

*Automatyczne czyszczenie WinSxS 

*Dzięki kompresji install.wim  do ESD obrazy zajmują dużo mniej miejsca

*Wybór wersji możliwy poprzez dodanie EI.cfg

*Aktywator wrzucony w katalog głowny obrazy ( aktywator wymaga połączenia z internetem), pamiętaj jednak jeśli masz własny oryginalny klucz zainstaluj taką wersję do której go posiadasz 

*Jeśli ktoś potrzebuję wersji w innym języku napiszcie a dorzucę :)

Dla zainteresowanych w folderze  dostępny jest też  Windows 10 , Windows Server 2022 , Pakiet  Office oraz Inne :)

Linki do Pobrania:

FEX.NET

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez Xardas14
UPDATE
Opublikowano (edytowane)

Po polsku nie ma obrazu, po angielsku jedynie znaleźć można w sieci. Deskmodder.de podaje link do takiego obrazu. Pobieram, waży 4,5GB. Ciekawy jestem, czy obok Windowsa 10 na drugiej partycji taki system postawie i czy będzie dual boot. Wiem, że mógłbym na maszynie wirtualnej, ale chce ten system mieć fizycznie. 
A sam obraz działa jak najbardziej:
 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez P4Jn
obraz
Opublikowano

No i pozamiatane. ;) Pendrive zbootowany, odpalam go z poziomu bios, wybieram wersję systemu, chwilę myśli pecet i informacja: Thic PC can't run Windows 11. ;)  A co biega? Próbuje to odpalić na Core 2 Quad, Q9300.

Opublikowano
9 minut temu, Adiwin&& napisał:

tpm nie wspiera

trzeba przerobić instalator, install.wim z win11 a pendrive robisz z iso win10

Zatem z obrazu Windowsa 11 wyciągam install.wim i do obrazu z Windowsa 10 dokładam install.wim z Windowsa 11. Tak?

Opublikowano
1 minute ago, P4Jn said:

Zatem z obrazu Windowsa 11 wyciągam install.wim i do obrazu z Windowsa 10 dokładam install.wim z Windowsa 11. Tak?

tak, zrob sobie pendrive bootowalny z obrazu win10 i podmien install.wim na pendrive z tym od 11

P4Jn lubi to
Opublikowano
6 minut temu, Adiwin&& napisał:

tak, zrob sobie pendrive bootowalny z obrazu win10 i podmien install.wim na pendrive z tym od 11

A potem będzie jojczenie, że to nie działa, tamto BSOD-em rzuca itp.

Przecież to jest na tyle wczesny build, że - IMHO - nawet "dla wypróbowania" szkoda dlań czasu.

Opublikowano
29 minutes ago, Hannibal said:

A potem będzie jojczenie, że to nie działa, tamto BSOD-em rzuca itp.

Przecież to jest na tyle wczesny build, że - IMHO - nawet "dla wypróbowania" szkoda dlań czasu.

mi narazie zadnego bsoda nie wywalilo a zrobilem update z win10 na to

zobaczymy z czasem

Opublikowano
1 minutę temu, buryjan napisał:

A nie lepiej poczekać do 24-go na oficjalną wersję? Raptem 8 dni.

A co, jeśli ktoś lubi pogrzebać sobie w systemie, bo ma takie hobby?

Opublikowano
2 minuty temu, buryjan napisał:

Wtedy oczywiście. Ja np. jestem na pracy zdalnej i nie za bardzo mam chęć na eksperymenty. Corel czy ArcMap się wywali i praca w pi.du.

No to Ty możesz czekać na oficjalną wersję, my, możemy już wcześniej pobawić się, bo mamy taką możliwość. 

buryjan lubi to
Opublikowano

@Adiwin&&  podmieniłem plik na pendrive już  z win10, system zbootował się, ale przy wyborzesystemu, czy to Pro ma zainstalować się, czy Home, miałem wybór windowsa 10, nie 11. :D Pierwszy raz podmieniałem plik więc nie wiem, czy jest ok, czy co. 

romanoo444 lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, P4Jn napisał:

No to Ty możesz czekać na oficjalną wersję, my, możemy już wcześniej pobawić się, bo mamy taką możliwość. 

ja mam to wgranego na firmowym kompie gdzie jest Corel , Pakiet Adobe czy Wapro wsyztko śmiga :)

Opublikowano
3 minuty temu, kilerek3 napisał:

to bez różnicy czy pokazuje 11 czy 10. jak masz skopiowane pliki 11 to przecież instalator nie wyczaruje sobie plików z 10 tylko zainstaluje to co jest :D

To ma sens, dzięki. :D 

1 minutę temu, Xardas14 napisał:

ja mam to wgranego na firmowym kompie gdzie jest Corel , Pakiet Adobe czy Wapro wsyztko śmiga :)

No to jest wersja dla Developerów, musi śmigać. :)