P4Jn Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2021 19 minut temu, Napromieniowany napisał: "Nowy system Microsoftu uruchamia się na komputerach wyposażonych w zaledwie 2 GB RAM, podczas gdy poprzednik wymaga dwukrotnie więcej – ustalił serwis Spadebee. Jakby tego było mało, pozwala nawet o godzinę wydłużyć czas działania laptopa na zasilaniu akumulatorowym (niestety, nie wiadomo o jakim modelu mowa), a do tego jeszcze zapewnia, uśredniając, nieco wyższy niż Win 10 klatkaż w grach. " Mam 5GB Ram, i od samego początku widzę, że ten system działa szybciej, bez stękania, jak to bywa często na Win10. Jak dla mnie na plus. Wyjdzie oficjalna wersja, bez zastanowienia przesiadam się z Win10. Cytuj
Bins Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2021 Cześć. Może ktoś wrzucić ten pliczek install.wim z Windowsa 10 ENG? Cytuj
P4Jn Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2021 5 minut temu, Bins napisał: Cześć. Może ktoś wrzucić ten pliczek install.wim z Windowsa 10 ENG? Miałem plik, dopiero sformatowałem pendrive, to bym wrzucił. Ściągnij Media Creation Tool, następnie pobierz obraz Windowsa 10, koniecznie English (Stany Zjednoczone). Otwórz obraz i wyciągnij plik. Waży lekko ponad 4GB. Cytuj
Bins Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2021 14 minut temu, P4Jn napisał: Miałem plik, dopiero sformatowałem pendrive, to bym wrzucił. Ściągnij Media Creation Tool, następnie pobierz obraz Windowsa 10, koniecznie English (Stany Zjednoczone). Otwórz obraz i wyciągnij plik. Waży lekko ponad 4GB. Transfer się skończył, a na lejku to pobiorę do premiery normalnej wersji PS. Dobra, ogarnąłem, że ten install.wim to też 3.5 GB zajmuje, to chyba muszę po prostu poczekać... To teraz się zastanawiam, że jak wezmę to z Windowsa 10, to jaki sens ma ten Windows 11? To jakbym inny motyw instalował, a serce dalej to samo? O co z tym chodzi? Cytuj
P4Jn Opublikowano 18 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2021 5 minut temu, Bins napisał: Transfer się skończył, a na lejku to pobiorę do premiery normalnej wersji No a sam plik waży prawie tyle samo co Windows. Cytuj
kopero Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 13 godzin temu, Bins napisał: Transfer się skończył, a na lejku to pobiorę do premiery normalnej wersji PS. Dobra, ogarnąłem, że ten install.wim to też 3.5 GB zajmuje, to chyba muszę po prostu poczekać... To teraz się zastanawiam, że jak wezmę to z Windowsa 10, to jaki sens ma ten Windows 11? To jakbym inny motyw instalował, a serce dalej to samo? O co z tym chodzi? plik install.wim skopjuj z obrazu windows 11 i podmień w instalatorze z windows 10 ENG; install.wim z Windowsa 10 ENG jest niepotrzebny Cytuj
dizelek Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 18 godzin temu, P4Jn napisał: Mam 5GB Ram, i od samego początku widzę, że ten system działa szybciej, bez stękania, jak to bywa często na Win10. Jak dla mnie na plus. Wyjdzie oficjalna wersja, bez zastanowienia przesiadam się z Win10. Działa szybciej bo to wczesna wersja bez wielu "ulepszeń". Jak kiedyś wyjdzie wersja finalna, albo taka którą będzie można używać oficjalnie to raczej już nie będzie tak kolorowo i szybko oczywiście. Cytuj
Offline Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 ja ogarnąłem inną drogą użyłem "wintousb" ,jak nazwa mówi zainstalowało mi czysty system na usb odpaliłem go i użyłem "HDClone 9" w wersji enterprise, przeniosłem cały system na dysk w 2 min a cała operacja trwała 15 min... jedynie mam problem z net framework 3.5 nie mogę zainstalować. Dell M6800 4x2.80GHz 32GB Ram DDR3 3x ssd 256GB 550MB/s bez trybu RAID.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Offline Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 7 minut temu, Napromieniowany napisał: Również występuje u mnie ten problem , niektóre biblioteki C++ miały problem z zainstalowaniem dodatkowo zauważyłem jak ktoś pisał gra minimalizuje się i migocze ekran zdarzyło się to na DX12 w Control bo zwykły skrót do odpalenia gry wymaga NET wersji 3.5 itp. RRD2 wyskakiwał mi błąd "err gfx state" podczasz chwilowej rozgrywki ok. 5-10 min na win10 jest ok wiem , że to wersja Dev dlatego myślę , że w oficjalnej wersji te problemy zostaną wyeliminowane.Minusem jest też trochę pasek zadań przy dwóch ekranach pojawia się tylko na głównym , mało opcji ustawień w zasadzie jedna główna opcja i mało funkcjonalny menu start dla mnie mogli trochę inaczej przerobić Menu Start lub dodać opcje pozwalające zmienić lub coś dodać no i jest troszeczkę za mały dodatkowo Assassin Cred Vallhala się nie uruchamia brak reakcji co dziwne na Win10 gra działa bez problemu udało mi sie naprawić skryptem z poza forum potrzebujesz instalki na pendrive i odpalasz ten skrypt jako administrator i działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pro_mario lubi to Cytuj
Offline Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 1 godzinę temu, Napromieniowany napisał: Twój sposób również powoduję błąd z tego co widzę usługa w systemie jest wyłączona i włączenie jej powoduję błąd jak i instalacja offline również nie przechodzi.Na chwilę obecną chyba trzeba poczekać na oficjalne wydanie Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mi podziałało... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1 godzinę temu, Napromieniowany napisał: Twój sposób również powoduję błąd z tego co widzę usługa w systemie jest wyłączona i włączenie jej powoduję błąd jak i instalacja offline również nie przechodzi.Na chwilę obecną chyba trzeba poczekać na oficjalne wydanie Windows 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] office 2016 idzie na win 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Offline Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 panel sterowania dodany skryptem bo te od 8-11 to kaszana xD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Offline Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 Teraz, Napromieniowany napisał: @Offline Może u mnie coś nie poprawnie poszło i mam problem z .NET 3.5 a jak instalowałes system z instalatora 10 czy moim sposobem?? Cytuj
Offline Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 2 minuty temu, Napromieniowany napisał: Plik install z Win 11 przenosiłem do Win 10 ja mam czysciocha... to moze byc przyczyna. Do 20 powinienem mieć zmodyfikowany obraz win 11 i bedę testować czy idzie instalacja z pen na usb. ja instalowałem wintousb i przeniosłem system na dysk lecz mozna tez bez posrednio na dysk tylko trzeba go pod usb podpiąć Cytuj
jkaw Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 4 godziny temu, Napromieniowany napisał: Plik install z Win 11 przenosiłem do Win 10 Witam. Tak zrobiłem. Podmieniłem plik, ładnie się zainstalował, ale woła nazwę i hasło !. Może mi ktoś pomóc? Będę wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj
kp1971 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 14 minut temu, jkaw napisał: woła nazwę i hasło Wpisujesz nazwę jaką chcesz a hasło pomijasz (chyba że chcesz mieć). Cytuj
jkaw Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 29 minut temu, kp1971 napisał: Wpisujesz nazwę jaką chcesz a hasło pomijasz (chyba że chcesz mieć). Nie da się ominąć hasła. Przy próbie tworzenia wyskakuje błędne hasło. Przy resecie prosi o oryginał.Pozdrawiam Cytuj
kamiloxf Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 22 minuty temu, jkaw napisał: Nie da się ominąć hasła. Przy próbie tworzenia wyskakuje błędne hasło. Przy resecie prosi o oryginał.Pozdrawiam Pewnie instalowałeś wersję Home będąc podłączonym do internetu Cytuj
toja9704 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2021 2 godziny temu, kamiloxf napisał: Pewnie instalowałeś wersję Home będąc podłączonym do internetu Na Pro robi to samo. Trzeba instalować off-line. Cytuj
buryjan Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Z ciekawości postawiłem to na mało używanym laptopie żony (ma na szczęście drugi). Moje zdanie: to jest wczesna alfa, bardzo wczesna. Owszem działa szybko, ale jest mnóstwo niedoróbek. MarcinGX lubi to Cytuj
Calvex Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 Też zainstalowałem na laptopie z 2015 roku. System ładny, jak wyjdzie oficjalna wersja, to instaluje na PC MarcinGX lubi to Cytuj
jkaw Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2021 Witam. Zainstalowałem, system śmiga ale .... preinstalacje zostały. Czy chcesz czy nie musisz mieć Edge i inne. Kafelki też. Czy ktoś posiada wersję w 100% pol? Pozdrawiam Cytuj
Offline Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2021 W dniu 22.06.2021 o 11:06, jkaw napisał: Witam. Zainstalowałem, system śmiga ale .... preinstalacje zostały. Czy chcesz czy nie musisz mieć Edge i inne. Kafelki też. Czy ktoś posiada wersję w 100% pol? Pozdrawiam Spolszczenie jest tylko w 40% na dzień dzisiejszy... androlb0 lubi to Cytuj
Geno Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 No po ogladnieciu konferencji... nic tylko czekac na finalna wersje:) ciekawe jak beda dzialac aplikacje z androida:) Cytuj
Calvex Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 A wiadomo kiedy oficjalna wersja ma się ukazać? Cytuj
MarcinGX Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 50 minut temu, Geno napisał: No po ogladnieciu konferencji... nic tylko czekac na finalna wersje:) ciekawe jak beda dzialac aplikacje z androida:) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Geno Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 eee oficialnie to dopiero poczatek 2022 wiec mozna obstawiac ze za rok sie pojawi Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 1 minutę temu, Geno napisał: eee oficialnie to dopiero poczatek 2022 wiec mozna obstawiac ze za rok sie pojawi Geno piłeś coś ? oficjalne wydanie Windowsa 11 ma się pojawić jesienią tego roku, a insider preview w przyszłym tygodniu. Cytuj
Geno Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 "Harmonogram jest wciąż opracowywany, ale w przypadku większości obecnie używanych urządzeń wdrażanie uaktualnienia rozpocznie się mniej więcej na początku 2022 r. Opcja uaktualnienia do wersji Windows 11 nie będzie od razu dostępna na wszystkich komputerach z systemem Windows 10, które kwalifikują się do uaktualnienia." Cytuj
MarcinGX Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 Dlatego Microsoft udostępnił prosty program sprawdzający [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , czy nasz komputer spełnia wszystkie podstawowe wymagania. Działa w języku polskim, więc nie powinniśmy mieć problemu z jego odpaleniem. Cytuj
Reaktor Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 @MarcinGX czym to sie sprawdza ? jaki program ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi