Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 [26200.5074] + TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5 03.09.2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Napromieniowany napisał:

"Nowy system Microsoftu uruchamia się na komputerach wyposażonych w zaledwie 2 GB RAM, podczas gdy poprzednik wymaga dwukrotnie więcej – ustalił serwis Spadebee. Jakby tego było mało, pozwala nawet o godzinę wydłużyć czas działania laptopa na zasilaniu akumulatorowym (niestety, nie wiadomo o jakim modelu mowa), a do tego jeszcze zapewnia, uśredniając, nieco wyższy niż Win 10 klatkaż w grach"

Mam 5GB Ram, i od samego początku widzę, że ten system działa szybciej, bez stękania, jak to bywa często na Win10.  Jak dla mnie na plus. Wyjdzie oficjalna wersja, bez zastanowienia przesiadam się z Win10. 

Opublikowano
5 minut temu, Bins napisał:

Cześć. Może ktoś wrzucić ten pliczek install.wim z Windowsa 10 ENG?

Miałem plik, dopiero sformatowałem pendrive, to bym wrzucił. Ściągnij  Media Creation Tool, następnie pobierz obraz Windowsa 10, koniecznie English (Stany Zjednoczone). Otwórz obraz i wyciągnij plik. Waży lekko ponad 4GB.

Opublikowano
14 minut temu, P4Jn napisał:

Miałem plik, dopiero sformatowałem pendrive, to bym wrzucił. Ściągnij  Media Creation Tool, następnie pobierz obraz Windowsa 10, koniecznie English (Stany Zjednoczone). Otwórz obraz i wyciągnij plik. Waży lekko ponad 4GB.

Transfer się skończył, a na lejku to pobiorę do premiery normalnej wersji :( 

PS. Dobra, ogarnąłem, że ten install.wim to też 3.5 GB zajmuje, to chyba muszę po prostu poczekać...

To teraz się zastanawiam, że jak wezmę to z Windowsa 10, to jaki sens ma ten Windows 11? To jakbym inny motyw instalował, a serce dalej to samo? O co z tym chodzi?

Opublikowano
13 godzin temu, Bins napisał:

Transfer się skończył, a na lejku to pobiorę do premiery normalnej wersji :( 

PS. Dobra, ogarnąłem, że ten install.wim to też 3.5 GB zajmuje, to chyba muszę po prostu poczekać...

To teraz się zastanawiam, że jak wezmę to z Windowsa 10, to jaki sens ma ten Windows 11? To jakbym inny motyw instalował, a serce dalej to samo? O co z tym chodzi?

plik install.wim skopjuj z obrazu windows 11 i podmień w instalatorze z windows 10 ENG;   install.wim z Windowsa 10 ENG jest niepotrzebny 

Opublikowano
18 godzin temu, P4Jn napisał:

Mam 5GB Ram, i od samego początku widzę, że ten system działa szybciej, bez stękania, jak to bywa często na Win10.  Jak dla mnie na plus. Wyjdzie oficjalna wersja, bez zastanowienia przesiadam się z Win10. 

Działa szybciej bo to wczesna wersja bez wielu "ulepszeń".

Jak kiedyś wyjdzie wersja finalna, albo taka którą będzie można używać oficjalnie to raczej już nie będzie tak kolorowo i szybko oczywiście.

Opublikowano

ja ogarnąłem inną drogą użyłem "wintousb" ,jak nazwa mówi zainstalowało mi czysty system na usb odpaliłem go i użyłem "HDClone 9" w wersji enterprise, przeniosłem cały system na dysk w 2 min a cała operacja trwała 15 min... jedynie mam problem z net framework 3.5 nie mogę zainstalować.
Dell M6800
4x2.80GHz
32GB Ram DDR3
3x ssd 256GB 550MB/s bez trybu RAID.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
7 minut temu, Napromieniowany napisał:

Również występuje u mnie ten problem , niektóre biblioteki C++ miały problem z zainstalowaniem dodatkowo zauważyłem jak ktoś pisał gra minimalizuje się i migocze ekran zdarzyło się to na DX12 w Control bo zwykły skrót do odpalenia gry wymaga NET wersji 3.5 itp. RRD2 wyskakiwał mi błąd "err gfx state" podczasz chwilowej rozgrywki ok. 5-10 min  na win10 jest ok  wiem , że to wersja Dev dlatego myślę , że w oficjalnej wersji te problemy zostaną wyeliminowane.Minusem jest też trochę pasek zadań przy dwóch ekranach pojawia się tylko na głównym , mało opcji ustawień w zasadzie jedna główna opcja  i mało funkcjonalny menu start dla mnie mogli trochę inaczej przerobić Menu Start lub dodać opcje pozwalające zmienić  lub coś dodać no i jest troszeczkę za mały dodatkowo Assassin Cred Vallhala się nie uruchamia brak reakcji co dziwne na Win10 gra działa bez problemu

udało mi sie naprawić skryptem z poza forum potrzebujesz instalki na pendrive i odpalasz ten skrypt jako administrator i działa

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

pro_mario lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, Napromieniowany napisał:

Twój sposób również powoduję błąd z tego co widzę usługa w systemie jest wyłączona i włączenie jej powoduję błąd jak i instalacja offline również nie przechodzi.Na chwilę obecną chyba trzeba poczekać na oficjalne wydanie Windows 11 

mi podziałało...

1 godzinę temu, Napromieniowany napisał:

Twój sposób również powoduję błąd z tego co widzę usługa w systemie jest wyłączona i włączenie jej powoduję błąd jak i instalacja offline również nie przechodzi.Na chwilę obecną chyba trzeba poczekać na oficjalne wydanie Windows 11 

office 2016 idzie na win 11

Opublikowano
2 minuty temu, Napromieniowany napisał:

Plik install z Win 11 przenosiłem do Win 10

ja mam czysciocha... to moze byc przyczyna.

Do 20 powinienem mieć zmodyfikowany obraz win 11 i bedę testować czy idzie instalacja z pen na usb.
ja instalowałem wintousb i przeniosłem system na dysk lecz mozna tez bez posrednio na dysk tylko trzeba go pod usb podpiąć

Opublikowano
4 godziny temu, Napromieniowany napisał:

Plik install z Win 11 przenosiłem do Win 10

Witam.

Tak zrobiłem. Podmieniłem plik, ładnie się zainstalował, ale woła nazwę i hasło !. Może mi ktoś pomóc? Będę wdzięczny. Pozdrawiam

Opublikowano
29 minut temu, kp1971 napisał:

Wpisujesz nazwę jaką chcesz a hasło pomijasz (chyba że chcesz mieć).

Nie da się ominąć hasła. Przy próbie tworzenia wyskakuje błędne hasło. Przy resecie prosi o oryginał.Pozdrawiam

Opublikowano
2 godziny temu, kamiloxf napisał:

Pewnie instalowałeś wersję Home będąc podłączonym do internetu

Na Pro robi to samo. Trzeba instalować off-line.

Opublikowano

Witam. Zainstalowałem, system śmiga ale .... preinstalacje zostały. Czy chcesz czy nie musisz mieć Edge i inne. Kafelki też. Czy ktoś posiada wersję w 100% pol? Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 22.06.2021 o 11:06, jkaw napisał:

Witam. Zainstalowałem, system śmiga ale .... preinstalacje zostały. Czy chcesz czy nie musisz mieć Edge i inne. Kafelki też. Czy ktoś posiada wersję w 100% pol? Pozdrawiam

Spolszczenie jest tylko w 40% na dzień dzisiejszy...

androlb0 lubi to
Opublikowano
50 minut temu, Geno napisał:

No po ogladnieciu konferencji... nic tylko czekac na finalna wersje:) ciekawe jak beda dzialac aplikacje z androida:)

Opublikowano
1 minutę temu, Geno napisał:

eee oficialnie to dopiero poczatek 2022 wiec mozna obstawiac ze za rok sie pojawi

Geno piłeś coś ? oficjalne wydanie Windowsa 11 ma się pojawić jesienią tego roku, a insider preview w przyszłym tygodniu.

Opublikowano

"Harmonogram jest wciąż opracowywany, ale w przypadku większości obecnie używanych urządzeń wdrażanie uaktualnienia rozpocznie się mniej więcej na początku 2022 r. Opcja uaktualnienia do wersji Windows 11 nie będzie od razu dostępna na wszystkich komputerach z systemem Windows 10, które kwalifikują się do uaktualnienia."

Opublikowano

d1hOfJE.png

Dlatego Microsoft udostępnił prosty program sprawdzający [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , czy nasz komputer spełnia wszystkie podstawowe wymagania. Działa w języku polskim, więc nie powinniśmy mieć problemu z jego odpaleniem.