Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 [26200.5074] + TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5 03.09.2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Reaktor napisał:

mam stary laptop nie posiada

A spox. Moja płyta nie ma gem 8 a chyba ten wymagany jest pod procesory. no trudno, zobaczymy jak wyjdzie insidr lub finalny,

Opublikowano
24 minuty temu, zdzisiek24 napisał:

@DRAGO  nie, żebym się czepiał ale dawno już ktoś powinien zwrócić Ci uwagę co do wielkości czcionki w stopce.

Treść wpisu ginie .... a naprawdę niewielu z nas interesuje na jakim sprzęcie meczysz się  na co dzień.       ;)

Ale sygnature można ukryć po prawej przy sygnaturze danego "osobnika" masz opcje :) 

nudzija lubi to
Opublikowano
2 minuty temu, uzupelniacz napisał:

Ja przed chwilą zainstalowałem w11 na DELLU E6500.

Bez żadnego problemu się zainstalował i na ta chwilę działa poprawnie.

to cieszymy sie razm z tobą :P

Opublikowano
18 godzin temu, Offline napisał:

potrafią i polacy... ja własnie pisze z w 11 na LEGACY oraz MBR gdzie wymaganie jest UEFI i GPT... TPM mam wyłączone

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

ja tam nie mam blokady na swoim iso :P blokada była ale sie zmyła :D

a możesz zapodać jak to zrobic żeby zainstalować na MBR?

Opublikowano
18 godzin temu, Offline napisał:

potrafią i polacy... ja własnie pisze z w 11 na LEGACY oraz MBR gdzie wymaganie jest UEFI i GPT... TPM mam wyłączone

ja tam nie mam blokady na swoim iso :P blokada była ale sie zmyła :D

A podziel się jak to zrobić żeby zainstalować na MBR.

Opublikowano
39 minut temu, Offline napisał:

wintohdd wersja technican w 2 min masz gotowy system na dysku. wybierasz MBR i do przodzu, działa wszystko

już przerobiłem na z MBR na GPT bardzo prosto w dosownie kilka minut bez utraty danych tulink jak to zrobić bezproblemowo:

więc zostaje tylko stary procesor (i54200M) i całkowity brak TPM ale to już chyba widziałem jakiś post z systemem co to omija....

wrzucaliście wyżej link do iso ale widziałem tam dopisek Clean install - czyli do czystej instalacji której nie chce robić.... poniżej był obraz tylko sporo większy którym zrobie uaktualnienie?

ten instalować:

już sam sprawdziłem, niestety nie da się zainstalować  - nie aktywna jest opcja zachowania zainstalowanych aplikacji...tylko pliki osoboste a nie chce mi się instalować na nowo programów... Coś źle robie?

Opublikowano
Godzinę temu, witek21 napisał:

już przerobiłem na z MBR na GPT bardzo prosto w dosownie kilka minut bez utraty danych tulink jak to zrobić bezproblemowo:

więc zostaje tylko stary procesor (i54200M) i całkowity brak TPM ale to już chyba widziałem jakiś post z systemem co to omija....

wrzucaliście wyżej link do iso ale widziałem tam dopisek Clean install - czyli do czystej instalacji której nie chce robić.... poniżej był obraz tylko sporo większy którym zrobie uaktualnienie?

ten instalować:

już sam sprawdziłem, niestety nie da się zainstalować  - nie aktywna jest opcja zachowania zainstalowanych aplikacji...tylko pliki osoboste a nie chce mi się instalować na nowo programów... Coś źle robie?

ktoś podpowie czy da się zainstalować windows 11 z zachowaniem zainstalowanych aplikacji?

Opublikowano
4 godziny temu, Offline napisał:

wintohdd wersja technican w 2 min masz gotowy system na dysku. wybierasz MBR i do przodzu, działa wszystko

Ten może być? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Kolega wygrał :cwl:

8 godzin temu, Offline napisał:

Pany jakim cudem nie spełniam wymagań a jednak korzystam z win 11

u mnie tez gites 

MarcinGX lubi to
Opublikowano

10+ letni laptop ASUSa, jak na taki sprzęt windows 11 działa przyzwoicie (porównywalnie do Windows 10). Instalacja to zrobienie bootowalnego pendrive z win 10 (eng), podmiana install.wim z win 11 i tyle, stadradowa instalacja z pendrive. Wszysto poszło bez problemów. Dzięki ;)

Opublikowano
11 godzin temu, witek21 napisał:

ktoś podpowie czy da się zainstalować windows 11 z zachowaniem zainstalowanych aplikacji?

masz pojęcie ile syfu  zostanie na dysku po takiej "konwersji" ???

ja wiem, lenistwo i perspektywa konfiguracji wszystkiego od początku skutecznie zniechęca .

Ja tylko raz zdecydowałem się na taki zabieg i gdy zobaczyłem efekt finalny ,to sobie powiedziałem NIGDY WIĘCEJ

no ale.....jaki kram taki pan.

Opublikowano

Skoro już wszyscy się chwalimy, to też wrzucę :laie_67: Mam tylko jedno małe pytanko - System stoi na UEFI, partycja na GPT zrobiona, a tutaj mi pokazuje, że nie mam GPT ;p Ktoś mi może to wyjaśnić o kij chodzi?

Opublikowano

To jak się wszyscy chwalą to ja tyż...."Microsoft wycofuje się z TPM 2.0 w Windows 11!"...ilu nakupowało już na zapas moduły TPM? :biggrin3: