Ades12 Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 Instalator przy uruchomieniu z USB wykrzacza z błędem 0xc0000225. Secure Boot wyłączony CPU: Intel Core i7 9700 @ 3.00GHz Płyta: ASUSTeK COMPUTER INC. ROG MAXIMUS X HERO (LGA1151) Karta Graficzna: Radeon RX Vega
nudzija Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 @Ades12na intelu 9 gen nie zainstalujesz windows 7 ale ty masz z370 więc powinno się dać zainstalować
Ades12 Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 wcześniej mi poszło z ASUS EZ Installerem ale teraz nie chce działać. Wywala ten sam błąd.
Ades12 Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 Okej, obraz najnowszy od Nikki działa normalnie.
misiek444 Posted December 4, 2020 Report Posted December 4, 2020 W dniu 23.11.2020 o 20:50, wiktorynek napisał: W dniu 23.11.2020 o 20:25, misiek444 napisał: " Wymień dysk" masz namyśli , sprzedać ten i kupić inny? Tak lub inne działania do tego zmierzające. To Twoja decyzja. Wymieniłem dysk na Samsunga EVO 970 NVM-e M.2, cała operacja z zakupem i sprzedażą wyniosła 30zł. W dniu 23.11.2020 o 18:23, Widzior napisał: Inna opcja - podpiąć teraz ten dysk NVMe, ale uruchomić system normalnie z HDD. Zainstalować pasujące, modowane stery do NVMe, o ile takie się znajdą. Potem zrobić klona tego systemu na dysk NVMe i spróbować odpalić z niego system. Ale uwaga - aktualny system musi posiadać dwa łaty KBxxxxxx, które dodają wsparcie NVMe do Win7, nie pamiętam teraz ich numerów. Skorzystałem z tej porady, zrobiłem migrację dysku za pomocą dostarczonego oprogramowania od Samsunga, operacja trwała 7 min. Wcześniej zainstalowałem sterowniki od Samsunga i poprawkę KB2990941-v3, przy próbie instalacji innych poprawek np. KB3020369 i KB3122574 wyskakiwało, że nie mają one zastosowania do tego komputera. Z grafiką nic nie robiłem, jest integra HD630. Piszę już z tego nowego dysku, nie ma co porównywać do HDD WD, okazało się też, że WD był najgłośniejszym elementem komputera. Dziękuję za porady i pozdrawiam.
Nieobecny Posted December 4, 2020 Author Report Posted December 4, 2020 W dniu 26.11.2020 o 11:04, nudzija napisał: na intelu 9 gen nie zainstalujesz windows 7 ale ty masz z370 więc powinno się dać zainstalować Tak, na 9 gen + Z370 + zewnętrzna karta graficzna + dysk SATA lub NVMe posiadający sterowniki pod Win 7, można zainstalować system Win 7. Najczęściej największą przeszkodą jest dysk NVMe nie posiadający sterowników. 3 godziny temu, misiek444 napisał: poprawkę KB2990941-v3, przy próbie instalacji innych poprawek np. KB3020369 i KB3122574 wyskakiwało, że nie mają one zastosowania do tego komputera. Przecież korzystając z tego systemu, nie trzeba już niczego aktualizować poza najnowszymi poprawkami. Wszystko co niezbędne jest już zawarte.
Draus Posted December 17, 2020 Report Posted December 17, 2020 U mnie Dysk NVME nie chciał wstac na sterownikach od MSI (B450), zaczał byc widoczny w win7 po zainstalowaniu sterowników Samsunga z pierwszej strony tego wątku. W ogóle świetny wątek i strasznie jestem wdzięczny Wiktorynkowi. W tym wątkui brakuje w zasadzie jednej rzeczy, która przedłuży życie W7 na następne kilka lat. Chodzi o dobre żróło DX12. Mam jakąś przypadkową wersje z netu, która wydaje się postawiła na nogi Cyberpunka. Myślę jednak, że w tym wątku przydałoby się coś sprawdzonego, jeśli chodzi o DX12.
Nieobecny Posted December 17, 2020 Author Report Posted December 17, 2020 9 godzin temu, Draus napisał: U mnie Dysk NVME nie chciał wstac na sterownikach od MSI (B450) Od kiedy to MSI udostępnia sterowniki NVMe? Lepiej napisz jaki to dysk. 9 godzin temu, Draus napisał: brakuje w zasadzie jednej rzeczy, która przedłuży życie W7 na następne kilka lat. Chodzi o dobre żróło DX12. Nie ma DX12 dla systemów starszych od Win 10. Jest kilka gier (na palcach 1 ręki), gdzie producent gry wbudował obsługę DX12 w Win 7. Wszystko co jest w sieci to fake, podobny jak kiedyś DX10 dla XP. Cyberpunk 2077 nie jest taką grą, a działa normalnie na Win 7 i DX11.
DJGraco Posted January 7, 2021 Report Posted January 7, 2021 Hej, jak wiele osób tu pisało wielki szacónek za włożony czas i wysiłek. Mam jednak problem ehhh z pobraniem samego pliku. Kiedy klikam pobierz na mega jest napisane Przekroczono limit transferu. Co mam z tym zrobić, od zawsze nie nawidziłem srega, ale zdaje sobie sprawę, że każdy udostępnia na takich hostingach, które uważa za słuszne, próbowałem na Firefox, Chromium i jest to samo.
stens Posted January 7, 2021 Report Posted January 7, 2021 4 minuty temu, DJGraco napisał: Przekroczono limit transferu. Pobierz tym MegaDownloader
DJGraco Posted January 7, 2021 Report Posted January 7, 2021 Niestety ten programik nie działa, wywala error, kodu błędu nie pokazuje.
Widzior Posted January 7, 2021 Report Posted January 7, 2021 2 godziny temu, DJGraco napisał: szacónek JARST likes this
Nieobecny Posted January 7, 2021 Author Report Posted January 7, 2021 6 godzin temu, DJGraco napisał: Przekroczono limit transferu. Jutro już będziesz miał nowy limit transferu 5GB. 6 godzin temu, stens napisał: Pobierz tym MegaDownloader 4 godziny temu, DJGraco napisał: Niestety ten programik nie działa, wywala error, kodu błędu nie pokazuje. Zgadza się, już jakiś czas temu zablokowali działanie MegaDownloadera, aczkolwiek przy odrobinie szczęścia (bardzo rzadko) udaje się pobrać tym programem.
Guest Posted January 8, 2021 Report Posted January 8, 2021 @wiktorynek, kiedy nowa edycja tego moda na rok 2021?
bison616 Posted January 8, 2021 Report Posted January 8, 2021 16 godzin temu, DJGraco napisał: Niestety ten programik nie działa, wywala error, kodu błędu nie pokazuje. Właśnie przed chwilą ściągnąłem obie te wersje win7, Megadownloader 1.8 i nie było żadnych problemów
DJGraco Posted January 8, 2021 Report Posted January 8, 2021 6 godzin temu, smaug123 napisał: @wiktorynek, kiedy nowa edycja tego moda na rok 2021? Jak Wiktorowi się będzie chciało to zrobi. Puki co możecie ręcznie pobierać aktualizacje jak to napisał w pierwszym poście. Poza tym dzięki, pobrałem wczoraj jakimś cudem jedno archiwum, dzisiaj zasysa się drugie a wczoraj używałem tego samego Mega Downloadera 1.8 i nie działało.
Nieobecny Posted January 8, 2021 Author Report Posted January 8, 2021 9 godzin temu, smaug123 napisał: kiedy nowa edycja tego moda na rok 2021? Myślę nad tym, z tym, że cudów się nie spodziewajcie, to będzie tylko uaktualnienie o nowe poprawki. Jedyne uaktualnienie sterowników, to sterowniki NVMe Samsung (jeszcze z biegiem czasu okaże się czy to był dobry pomysł, ponieważ bywały wersje kapryśne). Ewentualnie zrobię 1 wersję bez VC++, bo niektórym przeszkadza. JanKo6 and Franc like this
DJGraco Posted January 9, 2021 Report Posted January 9, 2021 Ja jeszcze chciałbym podziękować za Windowsa 7 z instalatorem z 10, a to dlatego, że w instalatorze 10 można włączyć narratora i osoby niewidome mogą postawić Windowsa 7! Na prawdę wielki szacun dla Ciebie Wiktorynek.
Widzior Posted January 9, 2021 Report Posted January 9, 2021 19 godzin temu, wiktorynek napisał: Myślę nad tym, z tym, że cudów się nie spodziewajcie, to będzie tylko uaktualnienie o nowe poprawki. Ewentualnie zrobię 1 wersję bez VC++, bo niektórym przeszkadza. Tak tak tak Pamiętaj też o mnie, nie tylko bez VC++, ale jak będzie możliwość, to odłóż mi po drodze ISO bez dodanych sterowników, a WUFUC i Bypass może być odinstalowane po zaktualizowaniu, Czyli patrząc od drugiej strony - system tylko zaktualizowany + NET 4.8 + wyczyszczona telemetria (na instalatorze Win7). Może to być jako dodatkowa wersja, pewnie będą też inni chętni oprócz mnie Postawię ci jak będę przejeżdżał rowerem przez Poznań Franc and Stapler like this
Adiwin&& Posted January 14, 2021 Report Posted January 14, 2021 instalował ktoś na gpt uefi? wiem jest to nie zalecane, ale chce wrocić do win7(sprawdzić jak chodzi i wgl jestem ciekaw, a win10 wlasciwie mi sie nie podoba, a nie chce tez go usuwac bo win7 dx12 w wiekszosci gier nie obsługuje) nie usuwając win10 i linuxa co mam zainstalowane jako uefi gpt(aka triple boot z 3 rożnych dysków) Sprzęt to: R7 2700 b450 tomahawk max 32gb ram ddr4 rx580 dysk ogarnąłem na win7 plextor sata ssd 256gb, bo mojego nvme by nawet nie zobaczyło a po za tym nie chce grzebać mając tam win10 wgrany więc z driverami problemu nie powinniem mieć, ale obawiam się, że instalacja z gpt nie ruszy
Widzior Posted January 14, 2021 Report Posted January 14, 2021 Skoro masz osobny dysk, to co za problem zainstalować Win7 na MBR i jak będzie potrzebny, to zbootować go w trybie Legacy? Bo zakładam, że chcesz go na GPT, żeby dodać do listy rozruchu na głównym dysku, gdzie masz już wpisany Win10 i linux. Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz
Adiwin&& Posted January 14, 2021 Report Posted January 14, 2021 9 minutes ago, Widzior said: Skoro masz osobny dysk, to co za problem zainstalować Win7 na MBR i jak będzie potrzebny, to zbootować go w trybie Legacy? Bo zakładam, że chcesz go na GPT, żeby dodać do listy rozruchu na głównym dysku, gdzie masz już wpisany Win10 i linux. Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz Tak, chce go do listy dopisać aby grub mi ladnie pokazywał wszystkie systemy jakie mam Wygodniejsze niz bootować przez f12 No cóż jutro dojdzie dysk to sprobuje tak zrobić jak myśle, dzięki za odpowiedź
Nieobecny Posted January 14, 2021 Author Report Posted January 14, 2021 Zainstalujesz Win 7 na GPT i zaraz założysz temat jak go aktywować, chyba, że masz legalny klucz.
Adiwin&& Posted January 14, 2021 Report Posted January 14, 2021 23 minutes ago, wiktorynek said: Zainstalujesz Win 7 na GPT i zaraz założysz temat jak go aktywować, chyba, że masz legalny klucz. KMS powinnien działać przecież,chyba że o czymś nie wiem Tak aktywowałem winserv 2008r2 na gpt instalując na terminalu starym
Nieobecny Posted January 14, 2021 Author Report Posted January 14, 2021 7 minut temu, Adiwin&& napisał: KMS powinnien działać Tylko wersje Pro i Ent Adiwin&& likes this
Adiwin&& Posted January 14, 2021 Report Posted January 14, 2021 20 hours ago, wiktorynek said: Tylko wersje Pro i Ent no to wiem, a ta wersja przecież to jest pro Mówię, jutro zainstaluje bo dysku aktualnie nie mam aby win7 wrzucić i sprawdze czy zadziała normalnie na gpt z uefi Wszystko poszło w gpt,dzieki za obraz, bo wszystko poszło mega gładko, bez żadnych problemów a sam grub normalnie wszystko zobaczył i na liscie mam win10 linux i win7 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
kazmierski727 Posted January 26, 2021 Report Posted January 26, 2021 Zainstalowal sie ladnie, jednak podczas uruchamiania bluescreen. W trybie awaryjnym tez wysypywal sie na wczytywaniu pliku disk.exe. Pogrzebalem cos w biosie zwiazanego z dyskami ( zmienilem chyba cos na ahci) i ruszył. Dobieram sterowniki i ruszam. Lapotp to asus z i3 7020U. Dziekuje!
Darius9331 Posted January 26, 2021 Report Posted January 26, 2021 Dużo osób wychodzi z założenia, że Windows 7 nie zadziała na Comet Lake. Gość jakimś cudem postawił systemy od XP do 8.1 właśnie na Comet Lake co dało mi nową nadzieje na to, że nie jestem skazany na Windows 10
Widzior Posted January 26, 2021 Report Posted January 26, 2021 16 godzin temu, kazmierski727 napisał: i3 7020U Pogrzeb głębiej, a może cię oświeci, że 7gen już nie ma wsparcia dla Win7, i bez modowanych iGPU klapa (a i tak nie dają gwarancji, że wszystko będzie dobrze działać).
waleoo20965 Posted January 26, 2021 Report Posted January 26, 2021 czy to HASŁO winclub2020 działa bo u mnie jakiś problem jest z tym jest problem,,, Wersja na instalatorze z Win 10: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i nie wiem czy tylko u mnie
Recommended Posts