Jump to content

Windows 7 Pro x64 ESU + sterowniki USB 3.0/3.1 I NVMe + wufuc - nowa wersja

Nieobecny

Recommended Posts

7 godzin temu, twister86 napisał:

Wielkie dzięki Zdzichu :) a co do mega upload to bez opłacenia konta, raczej o takim transferze można pomarzyć :(

Zainstaluj  MEGAsync i pobierasz bez problemu, jeżeli przekroczysz darmowy limit to dokończysz następnego dnia. Transfer jest zależny tylko i wyłącznie od tego jak szybkie łącze masz Ty.

jarexpol likes this

17 godzin temu, wiktorynek napisał:

Można, ale nie trzeba. Są inne rozwiązania:

- importowanie na swoje konto free w Mega

- rozszerzenie Mega do przeglądarki

- Mega Downloader

- IDM i inne downloadery

IDM w większości przypadków  nie można wznowić pobieranie, w limicie transferu jest to istotne.

Godzinę temu, ChatStresser napisał:

Mam pytanie, co to jest ten ByPass?

Program do omijania blokady aktualizowania Windowsa 7 po zakończeniu oficjalnego wsparcia ( styczeń 2020)

21 minut temu, smaug123 napisał:

Program do omijania blokady aktualizowania Windowsa 7 po zakończeniu oficjalnego wsparcia ( styczeń 2020)

Czyli rozumiem, ze dzieki temu programowi bede mial te same aktualizacje co np. Windows 10 w tym miesiacu? 

I jak wyglada kwestia bezpiecznosci tego wynalazku, przeciez w kodzie zrodlowym tworca mogl ukryc jakies backdoory, czy tak tam sie nazywa...

Czyli rozumiem, ze dzieki temu programowi bede mial te same aktualizacje co np. Windows 10 w tym miesiacu? 

I jak wyglada kwestia bezpiecznosci tego wynalazku, przeciez w kodzie zrodlowym tworca mogl ukryc jakies backdoory, czy tak tam sie nazywa...
Może nie takie same ale i tak będzie działało do stycznia 2023 roku.

P. S. Wszystko jest bezpieczne cały program jest w batchu więc kod Bypassa możesz łatwo sobie przejrzeć.

Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka

51 minut temu, smaug123 napisał:

Może nie takie same ale i tak będzie działało do stycznia 2023 roku.

P. S. Wszystko jest bezpieczne cały program jest w batchu więc kod Bypassa możesz łatwo sobie przejrzeć.

Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka

Rozumiem, w takim razie skad to pobrac i jak 'zaimplementowac' czy 'zainstalowac' na swoim windowsie 7?

10 godzin temu, ChatStresser napisał:

Rozumiem, w takim razie skad to pobrac i jak 'zaimplementowac' czy 'zainstalowac' na swoim windowsie 7?

1. Pobierz to z załącznika (hasło: 2020)

2. Uruchom "Live-OS-Setup" jako administrator

3. Wybierz opcję, a następnie postępuj zgodnie z instruckjami na ekranie.

4. Po całym procesie zrestartuj komputer.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czegoś nie rozumiem. Po pierwsze laptop ma dysk SATA i posiada porty USB 2.0 , więc po co w ogóle instalować system ze sterownikami albo z instalatorem Win 10? Po drugie nawet instalując system ze sterownikami, zainstalują się tylko od USB 3.0 Intela dla 4 gen wzwyż czyli 10000000000% bezproblemowe. Szukaj przyczyn co robisz źle - niewłaściwe ustawienia bios, źle pobrany obraz, źle wykonany pendrive, wadliwy pendrive, wadliwy dysk, złe tablice partycji dysku pozostałe po np. Win 8, 8.1, 10 czyli UEFI + GPT.

Adiwin&& likes this

Teraz, wiktorynek napisał:

Definicje Defendera - baza wirusów do ręcznej aktualizacji wbudowanego antywirusa (niepełnego). Zdecydowanie lepiej doinstalować MSE uzyskując w pełni prawnego antywirusa na podobieństwo Defendera z Win 8, 10, 11.

No dobrze, a co jak użyję tej całej definicji defendera + zainstaluję sobie tego MSE? Z drugiej strony niby już mam antywirusa Eset Nod32, więc chyba mi starczy jeden :)

Słuchajcie moi mili.
Zapisałem sobie to forum, bo jak poprzenio instalowałem W7 (rok czy dwa) na  MSI B450 gaming plus max, to informacje tutaj mi bardzo pomogły.
Co prawda z obrazem stąd się nie udało, integracja ze sterownikami od producenta płyty nie poszła, ale całe szczęscie płyta ma PS2.
zmieniając klawiature z myszką udało mi się to zrobić jakoś na piechotę  z pomocą Rufusa.

Od tamtej pory testuje Win10 czasami cos pogram. Ale głównie pracuję. Polubiłem się z W10 ale jest ZONK. Najważniejsze programy obliczają mi na W10 około 40% wolniej,
Padła zatem decyzja, na nowej maszynie (8ma w mojej sieci) będzie wciąż W7.
Tym razem MSI B550 gaming, z powodu szybszej obsługi dwóch dysków NVME.  Na B450 maks to ok 3GB/s na jdnym i 1,5GB/s na drugim przez złącze PCIe, Te ograniczenia wynikają z PCI 3.0.
B550 umożliwia 2x więcej na obu dyskach z powodu PCIe4.0

Niestety ostanio poległem na tym, by zainstalować WIN7 na NVME. No i tak mi się marzy, żeby to zrobić na tym szybkim (jakies 10x) dysku.
Kojarze, że były jakies próby, czy ktoś mógły jakoś nakierować, cos doradzić?

On 1/29/2022 at 11:46 PM, wiktorynek said:

@GrzegorzAsia - jeśli działa Tobie ten dysk poprawnie, to się ciesz i nie męcz tematu. Zostaw tak jak jest. Sprawdź tylko jego osiągi w kilku benchmarkach i jesli wyniki są porównywalne z podawanymi w siecie to trafiłeś 6 w totka.

Oryginalne sterownki Samsunga nie mogą zadziałać na dyskach 980/980 Pro oraz prawdopodobnie 970 EVO Plus (gen 2) ponieważ te dyski są na kontrolerze Elpis, który m.in. jest przystosowany działania na szynie PCI-E 4.0

To jest odpowiedź do innego wątku, ale powinna się znależć tutaj.
Używam dwóch dysków Samsunga 970EVO plus    ( Samsung_SSD_970_2B2Q ). One chodzą na sterownikach z początku wątku, także można potwierdzić że działają.
Słyszeliście coś na temat PCIe 4.0  !?   Zakupiłem oczywiście samsung    980PRO

32 minutes ago, rrroberto said:

Pierwszy post czytałeś?

Tak jak mówiłem, nie chciał mi z tego wystartować.
Z uwagi na dysk, zapewne tym bardziej, bo zdaniem  Wiktorynka dysk 980 pro  nie jest obsługiwany przez te sterowniki.

Po 1 - nikt już nie używa tego systemu wikiego, bo jest nowszy, wersja 2021 (ostatnia)

Po 2 - B550 z Win7 to debilny pomysł, bo będzie jeszcze więcej problemów niż na B450, choćby z USB.

Po 3 - Samsungi NVMe na Elpisie mają już od dawna modowane, certyfikowane drivery, które działają na Win7 lepiej niż generic na Win10 :22  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  Ale nie wiem, czy na Elpisie da się zbootować Win7 na MBR. Stare Samsungi na to pozwalały.

JanKo6 likes this

12 hours ago, Widzior said:

Po 2 - B550 z Win7 to debilny pomysł, bo będzie jeszcze więcej problemów niż na B450, choćby z USB.

Nie mam najmniejszych problemów z B450 od MSI na win7.
Wszystkie urządzenia działają poprawnie, system działa bezawaryjnie.

Pytanie: 
1. polecicice jakieś prg do rozpakowania paczki, bo mój winrar robi błąd sumy.
2. Ddodaję sterownik usb ręcznie z instalatora win7.  Czy w ten sam sposób można dodać sterownik dysku nvme ?
ewentualnie czy w tej nowej paczce jest ten najnowszy sterownik po 980pro ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information