Nieobecny Posted September 1, 2021 Author Report Share Posted September 1, 2021 7 godzin temu, twister86 napisał: Bo pobieranie z mega to jest troche ... wieczne. Wolny transfer? Dzisiaj akurat ponad 20MB/s, a bywa ok. 30MB/s Tu masz nowszą wersję tego ssytemu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
twister86 Posted September 2, 2021 Report Share Posted September 2, 2021 Wielkie dzięki Zdzichu a co do mega upload to bez opłacenia konta, raczej o takim transferze można pomarzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted September 2, 2021 Author Report Share Posted September 2, 2021 A Ty myślisz, że jakie ja mam konto na Mega? - free, a to był przykład pobierania jako gość, bez logowania nawet na konto free, normalnie przez przeglądarkę Firefox. Używasz Chrome? - to zmień tą badziewną przeglądarkę, bo ona wielu osobom stwarza problemy na Mega. PabloPrezes likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted September 2, 2021 Report Share Posted September 2, 2021 7 godzin temu, twister86 napisał: Wielkie dzięki Zdzichu a co do mega upload to bez opłacenia konta, raczej o takim transferze można pomarzyć Zainstaluj MEGAsync i pobierasz bez problemu, jeżeli przekroczysz darmowy limit to dokończysz następnego dnia. Transfer jest zależny tylko i wyłącznie od tego jak szybkie łącze masz Ty. jarexpol likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted September 2, 2021 Author Report Share Posted September 2, 2021 6 godzin temu, jorgusek napisał: Zainstaluj MEGAsync Można, ale nie trzeba. Są inne rozwiązania: - importowanie na swoje konto free w Mega - rozszerzenie Mega do przeglądarki - Mega Downloader - IDM i inne downloadery Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted September 3, 2021 Report Share Posted September 3, 2021 17 godzin temu, wiktorynek napisał: Można, ale nie trzeba. Są inne rozwiązania: - importowanie na swoje konto free w Mega - rozszerzenie Mega do przeglądarki - Mega Downloader - IDM i inne downloadery IDM w większości przypadków nie można wznowić pobieranie, w limicie transferu jest to istotne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChatStresser Posted September 10, 2021 Report Share Posted September 10, 2021 Mam pytanie, co to jest ten ByPass? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 10, 2021 Report Share Posted September 10, 2021 Godzinę temu, ChatStresser napisał: Mam pytanie, co to jest ten ByPass? Program do omijania blokady aktualizowania Windowsa 7 po zakończeniu oficjalnego wsparcia ( styczeń 2020) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChatStresser Posted September 10, 2021 Report Share Posted September 10, 2021 21 minut temu, smaug123 napisał: Program do omijania blokady aktualizowania Windowsa 7 po zakończeniu oficjalnego wsparcia ( styczeń 2020) Czyli rozumiem, ze dzieki temu programowi bede mial te same aktualizacje co np. Windows 10 w tym miesiacu? I jak wyglada kwestia bezpiecznosci tego wynalazku, przeciez w kodzie zrodlowym tworca mogl ukryc jakies backdoory, czy tak tam sie nazywa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 10, 2021 Report Share Posted September 10, 2021 Czyli rozumiem, ze dzieki temu programowi bede mial te same aktualizacje co np. Windows 10 w tym miesiacu? I jak wyglada kwestia bezpiecznosci tego wynalazku, przeciez w kodzie zrodlowym tworca mogl ukryc jakies backdoory, czy tak tam sie nazywa...Może nie takie same ale i tak będzie działało do stycznia 2023 roku.P. S. Wszystko jest bezpieczne cały program jest w batchu więc kod Bypassa możesz łatwo sobie przejrzeć.Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChatStresser Posted September 10, 2021 Report Share Posted September 10, 2021 51 minut temu, smaug123 napisał: Może nie takie same ale i tak będzie działało do stycznia 2023 roku. P. S. Wszystko jest bezpieczne cały program jest w batchu więc kod Bypassa możesz łatwo sobie przejrzeć. Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka Rozumiem, w takim razie skad to pobrac i jak 'zaimplementowac' czy 'zainstalowac' na swoim windowsie 7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 11, 2021 Report Share Posted September 11, 2021 10 godzin temu, ChatStresser napisał: Rozumiem, w takim razie skad to pobrac i jak 'zaimplementowac' czy 'zainstalowac' na swoim windowsie 7? 1. Pobierz to z załącznika (hasło: 2020) 2. Uruchom "Live-OS-Setup" jako administrator 3. Wybierz opcję, a następnie postępuj zgodnie z instruckjami na ekranie. 4. Po całym procesie zrestartuj komputer. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuTi Posted September 20, 2021 Report Share Posted September 20, 2021 z tego co wiem płyty Z390 / Z490 potrzebują sterownika USB 3.2, pytanie czy ten instalator zainstaluje ten sterownik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted September 20, 2021 Author Report Share Posted September 20, 2021 Powinno się zainstalować, ale USB, to nie jedyny problem. Zawsze możesz użyć instalatora Win 10 i na pewno się zainstaluje, tylko co po restarcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaw Posted November 21, 2021 Report Share Posted November 21, 2021 Witam. Podpowiedzcie mi Panowie w jaki sposób ustawić Rufusa, żeby była podczas instalacji opcja - instalacja niestandardowa. Chciałbym mieć wybór dysku na który chcę zainstalować moda. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted November 21, 2021 Author Report Share Posted November 21, 2021 Rufus sam wykrywa pendrive, a jak masz wpięte 2 lub więcej, to wtedy powinien być wybór z rozwijanej listy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted November 21, 2021 Report Share Posted November 21, 2021 6 godzin temu, jkaw napisał: Chciałbym mieć wybór dysku na który chcę zainstalować moda. Jak rozumiem instalujesz windowsa, mają podpięte więcej jak jeden dysk? Jeśli tak, to gratuluję. Adiwin&& likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Marston Posted December 25, 2021 Report Share Posted December 25, 2021 Mam problem z zainstalowaniem systemu, z instalatorem od win7 podczas ekranu starting windows instalator się zawiesza/czasami występują artefakty graficzne natomiast z instalatorem win10 system się zainstaluje jednak po instalacji podczas ładowania systemu znowu lag Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted December 25, 2021 Author Report Share Posted December 25, 2021 A szklana kula podpowie nam na jakim sprzęcie instalujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
John Marston Posted December 25, 2021 Report Share Posted December 25, 2021 5 godzin temu, wiktorynek napisał: A szklana kula podpowie nam na jakim sprzęcie instalujesz. Lenovo Z50-70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted December 25, 2021 Author Report Share Posted December 25, 2021 Czegoś nie rozumiem. Po pierwsze laptop ma dysk SATA i posiada porty USB 2.0 , więc po co w ogóle instalować system ze sterownikami albo z instalatorem Win 10? Po drugie nawet instalując system ze sterownikami, zainstalują się tylko od USB 3.0 Intela dla 4 gen wzwyż czyli 10000000000% bezproblemowe. Szukaj przyczyn co robisz źle - niewłaściwe ustawienia bios, źle pobrany obraz, źle wykonany pendrive, wadliwy pendrive, wadliwy dysk, złe tablice partycji dysku pozostałe po np. Win 8, 8.1, 10 czyli UEFI + GPT. Adiwin&& likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrycjahotala Posted January 27, 2022 Report Share Posted January 27, 2022 @wiktorynek Co oznacza w dodatkach Definicja Defendera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted January 27, 2022 Author Report Share Posted January 27, 2022 Definicje Defendera - baza wirusów do ręcznej aktualizacji wbudowanego antywirusa (niepełnego). Zdecydowanie lepiej doinstalować MSE uzyskując w pełni prawnego antywirusa na podobieństwo Defendera z Win 8, 10, 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrycjahotala Posted January 28, 2022 Report Share Posted January 28, 2022 Teraz, wiktorynek napisał: Definicje Defendera - baza wirusów do ręcznej aktualizacji wbudowanego antywirusa (niepełnego). Zdecydowanie lepiej doinstalować MSE uzyskując w pełni prawnego antywirusa na podobieństwo Defendera z Win 8, 10, 11. No dobrze, a co jak użyję tej całej definicji defendera + zainstaluję sobie tego MSE? Z drugiej strony niby już mam antywirusa Eset Nod32, więc chyba mi starczy jeden Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted January 29, 2022 Author Report Share Posted January 29, 2022 Skoro instalujesz Eset, to wyłącz Defendera. Po co w takim razie pytasz o definicje do Defendera? Zainstalowanie ich nie ma żadnego znaczenia dla MSE i innych antywirusów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Draus Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Słuchajcie moi mili. Zapisałem sobie to forum, bo jak poprzenio instalowałem W7 (rok czy dwa) na MSI B450 gaming plus max, to informacje tutaj mi bardzo pomogły. Co prawda z obrazem stąd się nie udało, integracja ze sterownikami od producenta płyty nie poszła, ale całe szczęscie płyta ma PS2. zmieniając klawiature z myszką udało mi się to zrobić jakoś na piechotę z pomocą Rufusa. Od tamtej pory testuje Win10 czasami cos pogram. Ale głównie pracuję. Polubiłem się z W10 ale jest ZONK. Najważniejsze programy obliczają mi na W10 około 40% wolniej, Padła zatem decyzja, na nowej maszynie (8ma w mojej sieci) będzie wciąż W7. Tym razem MSI B550 gaming, z powodu szybszej obsługi dwóch dysków NVME. Na B450 maks to ok 3GB/s na jdnym i 1,5GB/s na drugim przez złącze PCIe, Te ograniczenia wynikają z PCI 3.0. B550 umożliwia 2x więcej na obu dyskach z powodu PCIe4.0 Niestety ostanio poległem na tym, by zainstalować WIN7 na NVME. No i tak mi się marzy, żeby to zrobić na tym szybkim (jakies 10x) dysku. Kojarze, że były jakies próby, czy ktoś mógły jakoś nakierować, cos doradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrroberto Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Pierwszy post czytałeś? Zobacz też: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Draus Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 On 1/29/2022 at 11:46 PM, wiktorynek said: @GrzegorzAsia - jeśli działa Tobie ten dysk poprawnie, to się ciesz i nie męcz tematu. Zostaw tak jak jest. Sprawdź tylko jego osiągi w kilku benchmarkach i jesli wyniki są porównywalne z podawanymi w siecie to trafiłeś 6 w totka. Oryginalne sterownki Samsunga nie mogą zadziałać na dyskach 980/980 Pro oraz prawdopodobnie 970 EVO Plus (gen 2) ponieważ te dyski są na kontrolerze Elpis, który m.in. jest przystosowany działania na szynie PCI-E 4.0 To jest odpowiedź do innego wątku, ale powinna się znależć tutaj. Używam dwóch dysków Samsunga 970EVO plus ( Samsung_SSD_970_2B2Q ). One chodzą na sterownikach z początku wątku, także można potwierdzić że działają. Słyszeliście coś na temat PCIe 4.0 !? Zakupiłem oczywiście samsung 980PRO 32 minutes ago, rrroberto said: Pierwszy post czytałeś? Tak jak mówiłem, nie chciał mi z tego wystartować. Z uwagi na dysk, zapewne tym bardziej, bo zdaniem Wiktorynka dysk 980 pro nie jest obsługiwany przez te sterowniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 Po 1 - nikt już nie używa tego systemu wikiego, bo jest nowszy, wersja 2021 (ostatnia) Po 2 - B550 z Win7 to debilny pomysł, bo będzie jeszcze więcej problemów niż na B450, choćby z USB. Po 3 - Samsungi NVMe na Elpisie mają już od dawna modowane, certyfikowane drivery, które działają na Win7 lepiej niż generic na Win10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale nie wiem, czy na Elpisie da się zbootować Win7 na MBR. Stare Samsungi na to pozwalały. JanKo6 likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
Draus Posted May 18, 2022 Report Share Posted May 18, 2022 12 hours ago, Widzior said: Po 2 - B550 z Win7 to debilny pomysł, bo będzie jeszcze więcej problemów niż na B450, choćby z USB. Nie mam najmniejszych problemów z B450 od MSI na win7. Wszystkie urządzenia działają poprawnie, system działa bezawaryjnie. Pytanie: 1. polecicice jakieś prg do rozpakowania paczki, bo mój winrar robi błąd sumy. 2. Ddodaję sterownik usb ręcznie z instalatora win7. Czy w ten sam sposób można dodać sterownik dysku nvme ? ewentualnie czy w tej nowej paczce jest ten najnowszy sterownik po 980pro ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts