Jump to content

Windows 7 Pro x64 ESU + sterowniki USB 3.0/3.1 I NVMe + wufuc - nowa wersja

Recommended Posts

Posted

OK, już wiem. Zawsze wyłączam Defendera, bo instaluje innego antywira lub instaluję MSE, co szczególnie zalecam jak ktoś chce zostać przy narzędziu Microsoftu. Sam Defender jest do bani. To nie jest pełnoprawny antywirus jak w Win 8, 8.1, 10.

Dopiero rozszerzenie MSE czyni z niego pełnoprawnego antywira.

dareckibmw likes this
Posted
3 godziny temu, Stapler napisał:

MegaDownloader 1.8 portable http://megadownloaderapp.blogspot.com/2013/02/download-links-english.html

Tym pobieram bez żadnych problemów.

Jaja sobie robisz,jak wejdę na tę stronę to  nie mogę nic ściągnąć otwierają mi się jakieś reklamy załączniki po angielsku i nic nie rozumiem. Daj jakiś prosty przejrzysty link polski.

Posted
21 godzin temu, Stapler napisał:

MegaDownloader 1.8 portable http://megadownloaderapp.blogspot.com/2013/02/download-links-english.html

Tym pobieram bez żadnych problemów.

To dlaczego zaprzestał pobierania z powodu przekroczonego limitu. Napisane że limit jest 50GB .Ja pobrałem rapten 4,54 GB.

Posted
1 godzinę temu, NorDez napisał:

To dlaczego zaprzestał pobierania z powodu przekroczonego limitu. Napisane że limit jest 50GB .Ja pobrałem rapten 4,54 GB.

Przed chwilą pobrałem obraz z tego linku bez żadnych problemów.  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

nie da się zainstalować antywirusa avira instalacja zawiesza się i jest initialized... bez końca

widziałem że ktoś wcześniej w komentarzach też miał problem z innym antywirusem :/

Posted

@wiktorynek, czy te VC++ 2005 i 2008 nie są czasem zdublowane, bo są po dwie różne wersje dla x86 i x64? Wiem, że to mało istotne, mogę sobie je wszystkie na nowo zainstalować z jakiejś paczki, ale w końcu sprawdziłem ten twój obraz i to mi się w oczy rzuciło (jakby co to ten wcześniejszy obraz z maja).

uaVqanz.jpg

Posted

Witam, rozumiem że jest to nówka funkiel iso W7 z najnowszymi updejtami :D ? Mam ogromny problem z obecnym W7 który nie chce za cholere łyknąć update (windows6.1-kb4474419) a nowa karta graficzna wymaga nowego sterwonika a on nie chce bez tego update :(  Czy przewidujecie jakieś problemy z aktualizacją update-ów czy można pobierać?

Posted
W dniu 15.10.2020 o 14:01, Widzior napisał:

czy te VC++ 2005 i 2008 nie są czasem zdublowane, bo są po dwie różne wersje dla x86 i x64?

Nie, to są aktualizacje MFC i AMT.

4 minuty temu, kcour31 napisał:

rozumiem że jest to nówka funkiel iso W7 z najnowszymi updejtami

Patrz na datę wydania systemu.

5 minut temu, kcour31 napisał:

Czy przewidujecie jakieś problemy z aktualizacją update-ów czy można pobierać?

Bypass v9 i na miesiąc październik nie ma żadnych problemów.

Posted

Widziałem, wstawka pierwsza strona z maja tego roku. Tylko że te aktualizacje :

- windows6.1-kb4474419-v3-x64_b5614c6cea5cb4e198717789633dca16308ef79c

- windows6.1-kb4490628-x64_d3de52d6987f7c8bdc2c015dca69eac96047c76e  ---->ten poszedł bez problemu

Są z maja (nie jestem pewnien ale raczej tak) a cholerny nvidia experience i samodzielnie pobrane driver odwala kite. System obecnie stoi już prawie 3 lata i nie chce go ruszać. W ustawieniach Windows Update nie chce instalwać prawie niczego :( I teraz pobieranie nowego obrazu i robienie od nowa...po prostu chyba leń mnie dopadł 

Posted

Dobra lece dalej, a co z tym  Windows 7 x64 [PL] SP1.IE11.2020.07-NiKKA]  Zawsze używałem tych wersji od NiKKA. Jakieś róznice między tymi wersjami, w skrócie, polecacie czy nie. Zaraz koniec dnia a ja dalej z karta siedze bez driverów i muszę coś wymyśleć :D

Posted

Chciałem zainstalować na moim prywatnym laptopie i windows zainstalowany ale nie chcę ruszyć , krzaczy się na logo , jakieś pomysły ?69ac0ba7166910ee61d76f020f3b691b.jpg

Wysłane z mojego GM1903 przy użyciu Tapatalka

Posted
9 minut temu, Arai napisał:

Chciałem zainstalować na moim prywatnym laptopie i windows zainstalowany ale nie chcę ruszyć , krzaczy się na logo , jakieś pomysły ?

Rozumiemy, że twój "prywatny laptop" to cała specyfikacja, którą byłeś w stanie zamieścić w swoim poście. W takim razie odpowiedź wywróżona z fusów - za nowy laptop, Win7 nie pójdzie nie wuja, only win10.

Posted
Rozumiemy, że twój "prywatny laptop" to cała specyfikacja, którą byłeś w stanie zamieścić w swoim poście. W takim razie odpowiedź wywróżona z fusów - za nowy laptop, Win7 nie pójdzie nie wuja, only win10.
Lenovo legion y540 i7 gtx 1650 , czyli nie istnieje żaden sposób by uruchomić? Z czego to wynika ? Jakaś blokada płyty głównej? procesora?

Wysłane z mojego GM1903 przy użyciu Tapatalka

Posted
10 godzin temu, Arai napisał:

nie istnieje żaden sposób by uruchomić? Z czego to wynika ? Jakaś blokada płyty głównej? procesora?

Nie istnieje, podziękuj microshitowi i producentom sprzętu. A tak poza tym to ty chyba forum nie przeglądasz, bo już od dawna, od Kaby Lake są problemy z Win7, szczególnie na laptopach.

Posted

Dodałem to pytanie już w innym temacie lecz ten problem tutaj jest identyczny jak mój. Zainstalowałem Win 7 Final z 2017roku + integracja usb3.0 i Nvme oraz instalator z w10. Instaluje się normalnie lecz przy pierwszym uruchomieniu kompa cras"Jestem Idiotą"e na takim samym błędzie jak u kolegi wyżej. Podkreślam jest to PC z inną konfiguracją nie jest to laptop. Pozdrawiam!

Specyfikacja kompa:

MSI B450 GAMING PRO CARBON MAX WIFI

ryzen 3400g

ram 16gb corsair dominator

ssd m2 500gb nie pamietam firmy 

oraz hdd 2tb WD blue

na razie brak karty graficznej

Posted
4 godziny temu, greenhunter911 napisał:

Zainstalowałem Win 7 Final z 2017roku + integracja usb3.0 i Nvme oraz instalator z w10. Instaluje się normalnie lecz przy pierwszym uruchomieniu kompa cras"Jestem Idiotą"e na takim samym błędzie jak u kolegi wyżej.

Wystarczy pomyśleć. Instalator Win 10 zawiera wszelkie niezbędne sterowniki, dlatego pozwala na instalację. Natomiast po restarcie, brakuje już tych sterowników.

ssd m2 500gb nie pamietam firmy

Istnieje tylko wąska grupa dysków SSD, które posiadają sterowniki NVMe dla Win 7. Nic się nie da zrobić.

MSI B450 GAMING PRO CARBON MAX WIFI

ryzen 3400g

Po pierwsze nie działałyby porty USB 3.0 wyprowadzone z procesora.

Po drugie w przypadku procesora G istnieją kolejne poważne problemy.

Zajrzyj tutaj, to jest Twoja jedyna szansa, ale jak dla mnie, to pogódź się z Win 10.

Posted

Ryzen z G, dysk NVMe bez sterów producenta i jeszcze najlepiej sformatowany w stylu GPT. Oto najlepszy przepis na zainstalowanie Win7 :E Praktycznie nie ma tu dnia, żeby tego w kółko nie wałkować, a tematów było już tysiąc. Ale co się dziwić, na Comet i Tiger Lake też próbują ludzie wcisnąć Win7. Jak ktoś planuje używać Win7, to naprawę, niech przed zakupem zasięgnie języka i pomyśli, co kupić, żeby potem nie walczyć z wiatrakami.

R95K likes this
Posted

Prędzej wymienie dysk i procesor niż zostane na W 10. W domyśle, finalnie muszę zaktualizować win 10 do Windowsa 7. Procesor chce wymienić na ryzen 9 3950x za dwa miesiące. Więc dysk też kupię ssd sata 3

Oto nazwa dysku jaki posiadam:

PNY 500GB M.2 PCIe NVMe XLR8 CS3030 

Ewentualnie czy możecie mi podać markę NVMe m2, do której znajde stery pod win 7? Która je udostępnia?

2 godziny temu, wiktorynek napisał:

Po pierwsze nie działałyby porty USB 3.0 wyprowadzone z procesora.

Po drugie w przypadku procesora G istnieją kolejne poważne problemy.

Wyprowadzone z procesora? O co w tym chodzi?

Procesor zmienię i wtedy zabiore się za instalowanie Win 7, chce ktoś kupić? Jeden problem z głowy

PS: zastanawiam się jak sprawa będzie wyglądać przy Ryzenach 5 np 5900x - zapowiada się tańszy i mocniejszy do gier procek od 3950x... tylko czy w7 obsłuży

Posted

Do PNY zapomnij o sterach producenta do Win7, ale z góry ci powiem, że byli tu tacy, co instalowali Win7 na dyskach NVMe bez sterów do niego, ale to kupa roboty i kombinowania, no i brak pewności, że się uda. W uproszczeniu robili to tak, że instalowali Win7 na dysku SATA, dorzucali jakieś uniwersalne/modowane stery NVMe do niego, i potem robili klona na NVMe. A tu jeszcze  inaczej sobie gość poradził -

Luknij też tu, szczególnie na ostatni post wiktorynka, masz tam link do zmodyfikowanych sterowników Samsunga, które pasują do większości NVMe -

Jak chcesz dysk NVMe ze sterami do 7ki, to szukaj wśród Samsunga. Ja się nie orientuję w temacie, używam tylko SATA, ale wiki zna to na pamięć.

Posted

Dzięki za info. Wiec najpierw wymienie procesor oraz dysk na Samsunga. Myślałem nad m2 samsung 970 evo plus 500gb. 

Mam nadzieje, że do tego stery znajdę...

Edit:

Oto one (chyba)

Posted

Tak Samsungi mają stery NVMe do Win 7. Procek bez G. Musisz mieć kartę graficzną dedykowaną. USB 3.0 spod proca i tak nie będą działać, ale ponoć są modowane sterowniki. Obawiam się o coś innego. Czy producent w jakimś nowym biosie nie zablokował całkowicie instalacji Win 7? Czy jest w biosie opcja bootowania Legacy lub UEFI with CSM zamiast UEFI?

Posted

Nie zablokują w B450 możliwości instalacji Win7, bez obawy. A stery do USB 3.0 z procka są już w kilku wersjach, ciągle je dopieszczają na win-raid. Aktualne to modyfikacja tych, które się instaluje do USB-C w kartach graficznych i niby najlepiej działają.

Posted

Witam, mam problem, zainstalowałem Windowsa 7 z tego obrazu, ale jak uruchamiam mój laptop Lenovo 320-15isk, to widać animację bootowania. I wygląda na to że dostałem bootloopa, jak to naprawić, co mam ustawić w BIOS'ie? Pobrałem obraz z instalką Win 10.

Posted
W dniu 25.10.2020 o 20:05, wiktorynek napisał:

Tak Samsungi mają stery NVMe do Win 7. Procek bez G. Musisz mieć kartę graficzną dedykowaną. USB 3.0 spod proca i tak nie będą działać, ale ponoć są modowane sterowniki. Obawiam się o coś innego. Czy producent w jakimś nowym biosie nie zablokował całkowicie instalacji Win 7? Czy jest w biosie opcja bootowania Legacy lub UEFI with CSM zamiast UEFI?

Kupiłem niedawno Acera A515-44 i w Biosie(UEFI 5.0) nie ma w ogóle opcji zmiany na Legacy Boot. Czyli jeśli dobrze rozumiem nie da się tutaj w ogóle zainstalować win 7?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information