Jump to content

Windows 7 Pro x64 ESU + sterowniki USB 3.0/3.1 I NVMe + wufuc - nowa wersja

Recommended Posts

Posted
12 minut temu, wiktorynek napisał:

Jak robisz pełne zerowanie dysku. Daje max prędkość.

No to ja już  naprawdę starej daty jestem  i mi  diskpart  zajmuje  2 min  bo znam  to jak pacierz :tooth:

Posted

Przy 90%błąd :(

jakieś sugestie 

dysk hdd na GPT

obraz nagrywany Rufusem Fat32 dla Uefi

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
3 godziny temu, kylo napisał:

Przy 90%błąd

Na 100% winny pendrive. Użyj innego lub zrób my pełne zerowanie. Ja już miałem dość zerowania pena przed każdym nagraniem obrazu ISO, więc sobie kupiłem DVD-ROM i C0000005 już nie oglądam :E I żeby nie było - pendrive jest zdrowy, nic mu nie dolega, ale przed każdym nagraniem nowego ISO musiałem mu robić zerowanie, bo inaczej walił taki błąd. U mnie na ogół było to na początku 2-4% instalacji.

Posted

Vidzior  może miałeś racje inny pen ,pełny format oraz inny  port i poszedł win7  

ciut za dużo zajmuje 40G  :) ale pełen dodatków od razu  v

Posted

no tak 40,5 G  może coś mi doinstalowało dodatkowo ,ale raczej nie 5 min temu wgrany 

coś niemożliwe na formatowanym dysku i tyle!!  jeszcze raz go  cykne od początku

P.S dowaliło 2 pliki 

hiberfil.sys -     11,9G    

pagefile.sys -   15.9G

Posted

Jak się nie wyłączyło hibernacji, a pamięć wirtualną zostawiło na auto, to nie dziwne :E Na lapku postawiłem ostatnio czystego Win7 Pro x86 i zajmuje 9,2GB po zainstalowaniu wszystkich sterowników, nawet na czacie się pytali, jak to możliwe. x64 po instalacji zajmuje mi kilkanaście GB. Ja nie wiem jak wy te GB dorabiacie. I nie używam kastratów.

renatan likes this
Posted
18 minut temu, Widzior napisał:

Jak się nie wyłączyło hibernacji, a pamięć wirtualną zostawiło na auto, to nie dziwne :E Na lapku postawiłem ostatnio czystego Win7 Pro x86 i zajmuje 9,2GB po zainstalowaniu wszystkich sterowników, nawet na czacie się pytali, jak to możliwe. x64 po instalacji zajmuje mi kilkanaście GB. Ja nie wiem jak wy te GB dorabiacie. I nie używam kastratów.

podczas instalacji czy w biosie  się ustawia Hibenację i PamięćVirtualną nigdy nic takiego mi nie wyskakiwało [ bios UEFI] 

Czyli mam za dużo przydzielone

Posted

Płyta główna Asus ROG Strix Z270I Gaming,dysk NVME WD,procek i3 7350K , system zainstalował się bez problemu.Dziękuję za dobrą robotę.Prosiłem tu wiele razy o taki system i się doczekałem

Posted

Płyta główna Asus ROG Strix Z270I Gaming,dysk NVME WD,procek i3 7350K , system zainstalował się bez problemu.Dziękuję za dobrą robotę.Prosiłem tu wiele razy o taki system i się doczekałem.

Napotkałem problem którego nie mogę rozwiązać,mianowicie nie mogę w żaden sposób zainstalować sterownika do WiFi ponieważ nie jest podpisany cyfrowo.Pobierałem z oficjalnej strony 3 wersje i żadna nie chce się instalować z powodu braku podpisu cyfrowego.Próbowałem różnych metod z różnych forum aby obejść podpis cyfrowy i nic nie działa.Próbowałem:

-Przejście do trybu uruchamiania z dezaktywacją obowiązkowej weryfikacji podpisów

-wyłączenie weryfikacji podpisu cyfrowego, wprowadzając polecenia w "linii poleceń" systemu operacyjnego

-Edytor zasad grupy

-Edytor rejestru

-program Driver Signature Enforcement Overrider

-program ReadyDriverPlus który pomógł,sam ustawia bootowanie z tego programu i wyłączenie sprawdzania podpisu.Wada to dłuższe uruchamianie systemu.Lecz po doinstalowaniu innych sterowników cały czas blue screen i dalej bez powodzenia.A już się cieszyłem że będę miał 7 zamiast 10 ki.Niestety wróciłem do 10 ki z powodu nie możności zainstalowania sterownika nie podpisanego cyfrowo.

Może jakiś sposób na ominięcie problemu tutaj ktoś zna?Ja dwa dni walczyłem i mi się nie udało.

Posted
6 godzin temu, joltom napisał:

nie mogę w żaden sposób zainstalować sterownika do WiFi ponieważ nie jest podpisany cyfrowo

W Win 7 nie musisz nic robić. :lol: Potwierdzasz, że masz świadomość i ignorujesz ostrzeżenie. :D Gotowe. :)

Niestety wróciłem do 10 ki z powodu nie możności zainstalowania sterownika nie podpisanego cyfrowo.

:L

Próbowałem:

-Przejście do trybu uruchamiania z dezaktywacją obowiązkowej weryfikacji podpisów

-wyłączenie weryfikacji podpisu cyfrowego, wprowadzając polecenia w "linii poleceń" systemu operacyjnego

-Edytor zasad grupy

-Edytor rejestru

-program Driver Signature Enforcement Overrider

-program ReadyDriverPlus

Tak się namęczyłeś i wszystko bez potrzeby. :biggrin3:

Posted
W dniu 20.07.2020 o 06:14, wiktorynek napisał:

W Win 7 nie musisz nic robić. :lol: Potwierdzasz, że masz świadomość i ignorujesz ostrzeżenie. :D Gotowe. :)

:L

Tak się namęczyłeś i wszystko bez potrzeby. :biggrin3:

Tylko że ostrzeżenia nie było.Pojawiła się jedynie informacja iż jest sterownik jest niepodpisany cyfrowo i urządzenie nie będzie działać właściwie.Pierwszy raz się z tym spotkałem.Gdyby ostrzeżenie było to bym zignorował.Kilka razy instalowałem na nowo system aby to rozwiązać.Miałem mnóstwo płyt głównych i sprzętów i nigdy nie było problemu a tutaj zonk.W 10 sterownik instaluje się poprawnie a na 7 nie wiem czemu nie,instalowałem też sterownik z 10 z trybem zgodności i bez lecz bez rezultatu.O tyle dobrze że zmodyfikowana wersja 10 od Sromotnika działa bardzo dobrze.

Sterownik się zainstalował i przy karcie WiFi w menedzerze jest wykrzyknik lecz nie działa prawidłowo z powodu braku podpisu.Gdy wchodzę do systemu z wybraną opcją uruchomienia bez sprawdzania podpisów karta działa poprawnie.Niestety z programem ReadyDriverPlus aby to zautomatyzować często wyskakuje bluescreen.Nie było ostrzeżenia zignorowania iż sterownik jest niepodpisany.

Posted
41 minut temu, joltom napisał:

menedzerze jest wykrzyknik lecz nie działa prawidłowo z powodu braku podpisu

Nie wiem co robisz źle, ale robisz. Nigdy nie widziałem takiego komunikatu.

Sterownik od tej płyty ze strony producenta rozpakowujesz, bierzesz tylko zawartość folderu Only driver i instalujesz z inf przez menedżer urządzeń. Jak sterownik jest niepodpisany, to wyskakuje okienko na czerwono i musisz potwierdzić ryzyko. Klikasz, instalacja biegnie do końca i na zawsze zapominasz, że sterownik był niepodpisany.

To jest jakaś karta Atheros. Jak podasz identyfikator sprzętu, to dam Tobie linki do nowszych wersji generycznych bez szmelcu od Asusa.

Posted
13 godzin temu, wiktorynek napisał:

Nie wiem co robisz źle, ale robisz. Nigdy nie widziałem takiego komunikatu.

Sterownik od tej płyty ze strony producenta rozpakowujesz, bierzesz tylko zawartość folderu Only driver i instalujesz z inf przez menedżer urządzeń. Jak sterownik jest niepodpisany, to wyskakuje okienko na czerwono i musisz potwierdzić ryzyko. Klikasz, instalacja biegnie do końca i na zawsze zapominasz, że sterownik był niepodpisany.

To jest jakaś karta Atheros. Jak podasz identyfikator sprzętu, to dam Tobie linki do nowszych wersji generycznych bez szmelcu od Asusa.

OK.W weekend będę w domu i jeszcze raz zainstaluję 7 i postaram się zrobić zrzut ekranu z komunikatem oraz identyfikator sprzętu.Ja też nigdy nie widziałem takiego komunikatu a instalowałem sobie i klientom setki systemów i zawsze było jak pisałeś,czerwony komunikat do przeskoczenia.Tu w mojej płycie jest jednak inaczej,sterownik się instaluje a na końcu jest komunikat iż sterownik jest niepodpisany cyfrowo i sprzęt zostanie wyłączony.

13 godzin temu, wiktorynek napisał:

Nie wiem co robisz źle, ale robisz.

Uważam iż jestem na tyle zaawansowany że nie robię nic źle.Jak pisałem wcześniej podeśle zrzuty ekranu.

Posted
W dniu 22.07.2020 o 06:56, wiktorynek napisał:

OK, spoko, daj identyfikator sprzętu, a dostaniesz linki do innych sterowników. Być może te od Asusa  mają coś "zaszyte".

Witam.Teraz jestem na Windows 10 ale sterownik który stwarza problem to ten zaznaczony na czerwono albo komponent sterownika.

Posted

Proszę bardzo sterowniki do Win 7 x64 (Download zip): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A tutaj nowsze do Win 10 x64: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Instalujesz/aktualizujesz z pliku inf przez menedżer urządzeń.

Posted
Godzinę temu, wiktorynek napisał:

Proszę bardzo sterowniki do Win 7 x64 (Download zip): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A tutaj nowsze do Win 10 x64: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Instalujesz/aktualizujesz z pliku inf przez menedżer urządzeń.

Dziękuję,w nocy zainstaluje Win 7 i sprawdzę.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information