Jump to content

Windows 7 Pro x64 ESU + sterowniki USB 3.0/3.1 I NVMe + wufuc - nowa wersja

Recommended Posts

Posted

Czy możesz mi podpowiedzieć lub jak jest jakiś poradnik na forum podać linka jak skorzystać z tego Bypass v7 jakbym chciał skorzystać z taj metody bo ręcznie to nie wiem czy będę miał czas żeby wszystko pobierać i wiedze które pobrać.

Posted

@wiktorynek jest możliwość udostępnienia obrazu bez sterowników USB 3.0 i NVMe? Chcę zmodyfikować ten obraz (ponieważ jest on zaktualizowany) w NTLite i dograć sobie potrzebne mi sterowniki.

Chciałem zrobić to na obrazie z grudnia 2018 roku, ale tam jest domyślnie zainstalowanych 194 aktualizacji, a tutaj około 60.

Posted

@Bananoffy1337, dokładnie o to samo go prosiłem, więc może przy następnej zabawie będzie o nas pamiętał i zostawi nam obraz tylko zaktualizowany + NET 4.8 przed dalszą obróbką. Mi się akurat nie pali. Ja nie chcę VC++ ani żadnych dodatkowych sterowników, bo sam sobie dodam w NTLite tylko te, których potrzebuję.

Bananoffy1337 likes this
Posted
8 minut temu, Widzior napisał:

sam sobie dodam w NTLite tylko te, których potrzebuję

Tak a propos, to nie instalują się żadne zbędne i niezgodne. Czy sobie dodacie 10 czy 1000 sterowników, to zainstalują się tylko te zgodne ze sprzętem.

P.S. Ten obraz przeznaczony jest dla nowych sprzętów, a dla wszystkich starszych do 5 gen włącznie, proponuję zainstalować czysty Win 7 SP1 i poprawki w mojej listy.

Posted
W dniu 13.09.2020 o 02:38, bractwostali napisał:

nie da rady zainstalować aktualizacji z wu kb915597 kod błędu 8050800c a gdy ukrywam to pojawia się znowu

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

P.S. Po co Tobie aktualizacje Defendera? Zainstaluj Microsoft Security Essentials albo inny antywirus.

Posted

Widze ze nie tylko ja mam problem z mega.
moze ktos rozwiązał czemu przerywa połączenie co 30 sek. Po 5 wznowieniach nie można odzyskac pliku i dalej pobierać. Jestem nie zarejestrowanym użytkownikiem Mega.

Posted
1 godzinę temu, dj1 napisał:

Widze ze nie tylko ja mam problem z mega.
moze ktos rozwiązał czemu przerywa połączenie co 30 sek. Po 5 wznowieniach nie można odzyskac pliku i dalej pobierać. Jestem nie zarejestrowanym użytkownikiem Mega.

Nie mam najmniejszego problemu z pobieraniem z mega. Trzeba pobrać i zainstalować program  MEGAsync, po zainstalowaniu trzeba się zarejestrować, zalogować i po problemie.

jarexpol likes this
Posted
2 godziny temu, jorgusek napisał:

Trzeba pobrać i zainstalować program  MEGAsync

Nie trzeba Megasync - wystarczy rozszerzenie MEGA do przeglądarki. Oczywiście jest limit 5GB na dobę.

Posted

Czesc. 

Zainstalowałem w7 drugą opcją (tj. przez instalator w8/w10). Instalacja preszła, po reboocie była aktualiacja jakichś wpisów w rejestrze, kolejny reboot i tu system staje na "Starting Windows" (logo dalej się animuje).

Taką samą sytuację miałem, gdy starałem się instalować W7 na własną rekę (ze swoimi buildami x64 ultimate+usb3+nvme) zanim trafiłem na ten wątek, z tym że tam działo się to jeszcze przy starcie samego instalatora, no ale, mój instalator nie był z W8+. Pierwotnie myślałem, że ma to związek z bootowaniem z iGPU, ponieważ animacja logo (na tym samym ekranie "starting windows") wieszła się. Natomiast po podłączeniu RX570, animacja jest w ruchu, ale system nie uruchamia się.

Próbowałem odpalic w safe mode żeby widzieć na którym sterowniku się wiesza, ale w safe mode dochodzi do classpnp.sys i reboot(sic!), a nie zwiecha. Próbowałem też odłożyć startup log do ntbtlog.txt, ale ten plik jest "uszkodzony" gdy próbuję go podejrzeć przez recovery (spróbuje jeszcze potem przez inny OS go odczytać). Niebardzo zatem potrafię zdiagnozować co mu nie leży.

Przy uruchamianiu instalatora W7 "oryginalnego (tj. nie W8/W10), instalator wiesza się na Starting Windows (jak wyżej) tyle że bez animowanego logo - gadam ciągle o tym logo, bo nie wiem czy to jest jakakolwiek wskazówka. 

Moje HW: Intel 10850K (iGPU UHD 630), MSI MAG Z490, nvme na phison E12 oraz gościnnie RX570.

Instaluje na GPT/UEFI, ze względu na dual boot z OSX, ale nie współdziele dysku z drugim OS także Win7 ma swoje bootloadery na pierwszej partycji na dysku

PS: Ogromne dzięki za cały wkład w przygotowanie gotowej paczki z aktualizacjami i bez telemetrii. Nie mogę się doczekać aż uda mi sie ją odpalić u siebie:)

edit: jak włączę CSM w bios (czego ostatecznie nie chce mieć, ale na próbę), instalator win7 się uruchamia, ale nie działa żaden port USB (w instalatore win10 działały, bez CSM) działały :o

Posted
8 godzin temu, Morfi717 napisał:

Moje HW: Intel 10850K (iGPU UHD 630), MSI MAG Z490, nvme na phison E12 oraz gościnnie RX570.

Zapomnij o Win 7 na tym sprzęcie.

8 godzin temu, Morfi717 napisał:

jak włączę CSM w bios

Musi być dla Win 7, ale i tak nieistotne, ponieważ na tym sprzęcie nie da się korzystać z Win 7.

Posted
23 godziny temu, wiktorynek napisał:

Nie trzeba Megasync - wystarczy rozszerzenie MEGA do przeglądarki. Oczywiście jest limit 5GB na dobę.

Mając zainstalowany Megasync mogę pobierać na raty, nie tracę pobranej  części po wyłączeniu laptopa. Super sprawa dla Tych, którzy mają słaby transfer, jeżeli skończy mi się limit 5GB na drugi dzień mogę dokończyć rozpoczęte ściąganie.

Posted
5 hours ago, wiktorynek said:

Zapomnij o Win 7 na tym sprzęcie.

Musi być dla Win 7, ale i tak nieistotne, ponieważ na tym sprzęcie nie da się korzystać z Win 7.

Ale przykro :( 

Posted

Nie wiem co jest przyczyną , że nie mogę do końca ściągnąć pliku z Mega download. Raz zatrzymał pobieranie zupełnie zacząłem pobierać drugi raz to przekroczyłem limit. Jeszcze kiedy, kiedyś jak pobierałem to nia miałem żadnych problemów zapisywał od razu  na dysk bez pobierania Megasync. Nie wiem ale teraz to zupełnie jestem nie w temacie pobierania. Nie mogło to być prostsze ? Próbowałem pobrać ten plik

Posted
6 godzin temu, NorDez napisał:

Nie wiem co jest przyczyną , że nie mogę do końca ściągnąć pliku z Mega download. Raz zatrzymał pobieranie zupełnie zacząłem pobierać drugi raz to przekroczyłem limit. Jeszcze kiedy, kiedyś jak pobierałem to nia miałem żadnych problemów zapisywał od razu  na dysk bez pobierania Megasync. Nie wiem ale teraz to zupełnie jestem nie w temacie pobierania. Nie mogło to być prostsze ? Próbowałem pobrać ten plik

MegaDownloader 1.8 portable http://megadownloaderapp.blogspot.com/2013/02/download-links-english.html

Tym pobieram bez żadnych problemów.

Posted

U mnie wszystko dziala poprawnie, zainstalowalem bez zadnego problemu na kolegi HP ProBook 450 G3, tyle ze musialem uzyc KMS'a do aktywacji. Loader Daza nie radzil sobie z nim, nie wiem dlaczego, w biosie bylo wszystko ustawione tak jak potrzeba.
Z poprawka kb915597 tez sobie poradzilem...wystarczy pobrac plik ze strony MS, odpalic i po klopocie, wiecej sie nie pokaze w WU. Link do pliku:   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dzieki Wiktorynek za wlozona prace i jak bedziesz mial czas, to prosze o taka sama wersje po angielsku. Z gory dziekuje ;)

Posted
10 minut temu, dareckibmw napisał:

Loader Daza nie radzil sobie z nim, nie wiem dlaczego

A styl partycji nie jest czasem GPT? Wtedy DAZ nie zadziała, potrzebny aktywator.

Posted
13 minutes ago, Widzior said:

A styl partycji nie jest czasem GPT? Wtedy DAZ nie zadziała, potrzebny aktywator.

Z Wiktorynkiem na telefonie przez godzine (lol) zerowalem dysk dwa razy, nic nie pomoglo, Daz sobie nie radzil, nie pokazywal nic co by wskazywalo ze jest GPT. Skrypt KMS_VL_ALL_AIO-39 sobie poradzil ze wszystkim, office 2010 tez zaaktywowal.

Posted
32 minuty temu, dareckibmw napisał:

Z poprawka kb915597 tez sobie poradzilem...wystarczy pobrac plik ze strony MS, odpalic i po klopocie, wiecej sie nie pokaze w WU

Po co w ogóle pobierać? Wystarczy odznaczyć i ukryć.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information