Jump to content

Windows 7 with Service Pack 1 (build 7601) 10.11.2022r. X64 I X32

Recommended Posts

Posted

Witam

Dzisiaj Instalowałem na testa Wersję X64 i chciałbym wiedzieć czy to tak powinno wyglądać wstawiam skrina trochę wyszukało apek ale przejrzałem i widać że są już z lutego wiem że obraz jest ze stycznia.... ale trochę ich sporo być może to są jakieś szpiegujące czy coś proszę o ocenę i weryfikacje?

to tylko pytanie więc bez spiny :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Są nowe obrazy ze stycznia. Widocznie może pobrałeś jeszcze starszy. 

Cytując wiktorynka wrzucam do głównego opis:

Cytat

Zaktualizowałem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w ten sposób, że dodałem wszystkie poprawki wyskakujące z WU, które zostały faktycznie zastąpione, ale MS wie lepiej. Trudno, prawdopodobnie MS już tego nigdy nie naprawi.

Przetestowałem obydwoma metodami i nie ma żadnych problemów.

Nie dodawałem kilku poprawek telemetrycznych, które odznaczamy i ukrywamy.

Z tego co wyskoczy z WU pobieramy:

KB976932 - 9,1MB - nieintegrowalny fragment service stack w najstarszej wersji

definicje Defendera - jeśli ktoś używa

opcjonalny pakiet językowy NET 4.7.2 - całkowicie zbędny

To wszystko. Gotowy zaktualizowany system.

Posted

witam, dziękuje za świeży obraz.

GDYBY ktoś miał podobny problem instalacja na laptopie 64bit home premium

po podaniu nazwy użytkownika, pod koniec pojawia sie instalacja net framework 4.7.2 i finalizacja ustawień.
Potem robi się restart i wtedy po załadowaniu systemu jest czarny erkan. Słychać dzwięk powitalny, wszystko działa - nie ma obrazu.

Rozwiązanie jest takie. Wcisnąć raz power. Laptop przejdzie w tryb uśpienia. Wcinsąć ponownie żeby go wybudzić i obraz już będzie.
Można wtedy odinstalować sterownik grafiki i wgrać sobie swój czy ze strony producenta.

Laptop ma chipset intela i grafikę zintegrowaną. Na starej 7mce widiała w menadzerze urządzeń jako "mobile intel 4 series express chipset family"

pozdarwiam

Posted

Czekać. Wstał mi po integracji sterowników na 8gen. Też musiałem długo poczekać.

Może nie ma sensu tego Frameworka 4.7.1 dorzucać na siłę. Kto go potrzebuje faktycznie to sobie doinstaluje.

Posted

Cześć, mam pytanie odnośnie aktywacji

Chciałem zainstalować tą wersję, tak więc przed usunięciem starej wersji win7 zrobiłem backup certyfikatu i klucza programem ABR

zainstalowałem wersję Jakuba, wszystko ładnie poszło, zrobiłem restore klucza i certyfikatu wspomnianym programem ABR

następnie sprawidziłem narzędziem SLIC Toolkit czy wszystko się zgadza, jest ok

ale w prawym dolny rogu mam "ta kopia nie jest oryginalna" a we właściwościach systemu identyfikator produktu: niedostępny

od momentu zainstalowania tej wersji Jakuba jestem offline, nie ściągałem żadnych poprawek/aktualizacji

co robię nie tak?

z góry dzięki

Posted

Przede wszystkim mnie masz robić żadnej kopi akwywacji zadnymi programami bo Ci to nie przejdzie. 

Zainstaluj jak masz swój klucz aktywacyjny w lapku czy nalepka wpisz klucz. Możesz nie wpisywać klucza na czas instalacji a potem wpisać lub użyć aktywatora; 7 loader by daz

Aktywacja oryginalna ( zakupiony klucz działa na all moich systemach wiem instaluje je ludziom co mają legalnie kupionego windowsa.

Przede wszystkim mnie masz robić żadnej kopi akwywacji zadnymi programami bo Ci to nie przejdzie. 

Zainstaluj jak masz swój klucz aktywacyjny w lapku czy nalepka wpisz klucz. Możesz nie wpisywać klucza na czas instalacji a potem wpisać lub użyć aktywatora; 7 loader by daz

Aktywacja oryginalna ( zakupiony klucz działa na all moich systemach wiem instaluje je ludziom co mają legalnie kupionego windowsa.

Co do frameworka jest wymagany przez gry itp. Nie mam zamiaru robić systemów 10 razy bo się komuś nie podoba. Jak nie chcesz mojej wstawki to po co ziomek pobierasz??????

Zawsze robiłem dobre wstawki czasem coś nie pykało zdarza się.

Frameworka zawsze będę instalował wyrażnie napisałem ze trwa instalacja dłużej i żeby czytać OPIS a potem jezu nie działa mi.   

Posted

Czy ten system będzie idealny do gier ? ktoś sprawdzał jak z fpsami i ogólnie z płynnością działania systemu zwłaszcza wers. Ultimate  czy ew. lepszym wyborem będzie system Sromotnka 2019 

Posted

Powiem tak nie wiem co tam ma kolega sromotnik dla przeciętnego kowalskiego nie jest potrzebna ultimate z tego tytułu że ma dużo rzeczy niepotrzebnych. Przeznaczona jest dla sieciowców czyli bardziej pod kontem tworzenia sieci etc tak jak Enterprise. Tobie do gier polecam Home Premium i Pro i to wystarcza w supełności. Podobnie na 8.1 Core i pro dają radę w grach.

Posted
W dniu 24.02.2019 o 13:01, Jakub napisał:

Przecież działa pięknie kopia aktywacji Win 7 i Office 2007. Zawsze i na każdym sprzęcie. Jedynie większa zmiana konfiguracji sprzętowej uwala kopię aktywacji.

Posted

Z tym pobieraniem definicji dla defendera to chyba jakiś błąd z niczyjej winy, bo na virtualboxie na Twoim obrazie dostałem błąd ( mimo wykonaniu kilkunastu prób ), a na obrazie Mr.T zainstalowało elegancko. Idąc dalej dziś jak byłem w pracy to na obrazie od Mr.T wywaliło mi błąd przy pobieraniu tej samej definicja dla defendera... czyli to raczej błąd jakiś od WU / MS a nie od obrazu itd :)

Dam znać jeśli będę wiedział coś więcej oraz będę mógł bardziej potwierdzić. Nie wiem czy mi się coś gdzieś nie obiło o uszy i wzrok, ale chyba czytałem na internecie o problemach kilka dni temu z pobieraniem właśnie definicji dla defendera, ale teraz jak szukam to nic nie mogę znaleźć by potwierdzić. Albo po prostu mam takie dziwne wrażenie i mi się wydaję.

Co do obrazu to mogę potwierdzić, że dla x64 komenda sfc/ scannow przechodzi bez błędu :) Sprawdzę jeszcze przy okazji na x32 jak będzie nowy obraz z lutego.... ale tam pewnie też będzie okej, tak strzelam.

Btw. Do czego służy i czym jest MSXML 4.0 Service Pack 3 - image.png.460ae6a73d7a35ce4d5e0b186af92825.png?

Posted

IQj8SFm.png
oZq2vW4.png

W skrócie to jest jakby wrapper który pozwala otwierać skrypty JScript,VBScript  i narzędzia developerskie żeby móc skompilować aplikacje oparte na XML.
A MSXML 4.0 SP3 to taki zamiennik wszystkich innych starych pakietów, takie AIO.
To tak w skrócie jak ktoś nie ogarnia angielskiego. :)

Posted

@Jakub  jesteś w stanie zrobić poprawki w stylu jak zrobił to @Mr.T w swoich ostatnich obrazach np. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przetestowałem instalację tego obrazu nie na virtualboxie tylko już fizycznie na kompie z 8 GB ramu, SSD 250 GB ITD i tragicznie długo się to wgrywa wszystko..... Trochę bez przesady...  :D Zrobiłem test i szybciej wgrała się wersja 2018r od Szefa na HDD + aktualizację które wykryło i wgrało przez WU niż Twoja wersja na SSD do pojawienia się samego dopiero pulpitu :trollface:

Btw. Testowałem na 64 bit PRO.

Posted

Bo masz folder dolar OEM w któym idą poprawki nie integrowalne na moim dysku nvme SSD idzie jakieś 50 minut może ciut więcej. Więc nie ma tragedii. od czerwca planuje zmianę sposobu integrowania łat tak jak zrobił to w 8.1 GT500s musze się zaznajomić z tą procedurą. Mało tego teraz nie mam czasu bo jestem wolontariuszem w fundacji i jest od groma do roboty. A stale przybywa ciuchów , żarcia , itp. .

4 godziny temu, patrat123123 napisał:

W wersji 32 Bitowej znajduje się zamiast Windows 7, Windows 8.1

W7X86PL_20.2.19r .rar - gdzie tu masz obraz od 8.1 windowsa? w środku sprawdziłem jest iso 7 x86 3 edycje.

Posted
33 minuty temu, Jakub napisał:

Bo masz folder dolar OEM w któym idą poprawki nie integrowalne na moim dysku nvme SSD idzie jakieś 50 minut może ciut więcej. Więc nie ma tragedii. od czerwca planuje zmianę sposobu integrowania łat tak jak zrobił to w 8.1 GT500s musze się zaznajomić z tą procedurą. Mało tego teraz nie mam czasu bo jestem wolontariuszem w fundacji i jest od groma do roboty. A stale przybywa ciuchów , żarcia , itp. .

Fajnie było by jak byś kiedyś zmienił sposób bo teraz system fajny i wgl ale czas instalacji jak już pisałem to gruba przesada :) Jak na SSD idzie dłużej niż inny system na HDD + poprawki z neta to można się nieźle zirytować :)

Posted
20 godzin temu, RemixPL1994 napisał:

Polecam, dużo szybciej przebiega instalacja:

Dzięki, widzę że w tym temacie lekki terror panuje - inne wstawki zabronione, same problemy a tych trzech hostingów od czerwca 2018 jakoś nie widać :D