Jump to content

Windows 7 with Service Pack 1 (build 7601) 10.11.2022r. X64 I X32

Recommended Posts

Posted

Pobrałem i zainstalowałem wersję x64. Pobieranie oraz instalacja bez problemów. System pracuje idealnie, wszystko działa. Zrobiony perfekcyjnie, tak samo jak wszystkie Systemy Jakuba. Teraz czas na laptop i wersję x32.

Wielkie podziękowanie, opłacało się czekać. Proponuję uznać te wersje za ostateczne, ponieważ nie ma już ten System wsparcia.

jarexpol likes this
Posted
19 minut temu, firemantom napisał:

Czemu nie widzę pliku do ściągnięcia? 

Bo mody Jakubka są zaczarowane, trzeba znać zaklęcie, żeby je zobaczyć :22

Posted
12 godzin temu, firemantom napisał:

Czemu nie widzę pliku do ściągnięcia? 

Pod napisem  Serwer Mega.Nz  najedź strzałką od myszki i zobaczysz linki do ściągania.

Posted
W dniu 16.03.2022 o 13:53, razor1995 napisał:

Wiecie, że te linki nie działają? :L 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

@Jakub, popraw linki, inaczej temat wyląduje w koszu.

trwa upinanie

JanKo6 likes this
Posted

Ile jeszcze mniej więcej czasu potrwa to uploadowanie?  Pytam bo nie wiem czy czekać na tą wersję która z opisu mi najbardziej odpowiada czy szukać czego innego.

Posted

Dziwne umieściłem plik install.esd w swoim instalatorze Windows 10 21H2 x64 i obraz waży od 130MB mniej od Twojego.

Posted
36 minut temu, hip3r napisał:

Dziwne umieściłem plik install.esd w swoim instalatorze Windows 10 21H2 x64 i obraz waży od 130MB mniej od Twojego.

tylko po co ? nie czytasz opisów? obraz jest skompresowany do intall.esd i instalator podmieniłem na ten od 10.  Wersja 21h2

JanKo6 likes this
Posted
1 godzinę temu, Jakub napisał:

tylko po co ? nie czytasz opisów? obraz jest skompresowany do intall.esd i instalator podmieniłem na ten od 10.  Wersja 21h2

Przeczytałem ale po pobraniu, otworzyłem obraz w PowerISO, i zauważyłem że obraz chyba waży za dużo przy takim rozmiarze pliku install.esd i uznałem że sprawdzę to i okazało się że boot.wim w Twoim ISO waży zdecywanie więcej niż w moim a niby obaj używamy instalatora Windows 10 21H2 x64. 

Posted (edited)
11 minut temu, hip3r napisał:

Przeczytałem ale po pobraniu, otworzyłem obraz w PowerISO, i zauważyłem że obraz chyba waży za dużo przy takim rozmiarze pliku install.esd i uznałem że sprawdzę to i okazało się że boot.wim w Twoim ISO waży zdecywanie więcej niż w moim a niby obaj używamy instalatora Windows 10 21H2 x64. 

ja używam ultra iso:) :)  dodałem sumy kontrolne.

Edited by Jakub
Jerzy68 likes this
Posted
25 minut temu, Jakub napisał:

ja używam ultra iso:) :)  dodałem sumy kontrolne.

Ok, rozumiem. Ja nie dodaje sum kontrolnych jest to dla mnie stratą czasu.

Posted
6 godzin temu, MaxKodus napisał:

wstawiasz nie spakowane tylko iso którego nie da się sprawdzić czy się pobrało to co się chciało na sto procent po jedynym pobraniu pliku, głupoty wypisujesz albo się na tym nie znasz i w dodatku meganz gdzie najczęściej się zdarza że plik pobrany w pełni a potem się okazuje że jednak nie do końca. Generowanie sumy to minuta do dwóch dla takiego iso.

Wrzucam moje modyfikację od niedawna, zależy mi na jak najszybszym wrzuceniu a czas zyskany na wysyłaniu przy spakowaniu przy moim wysyłaniu jest praktycznie nie zauważalny, może raz mi się zdarzyło że mega.nz coś źle pobrało więc wg mnie przesadzasz, wiele osób wrzucając na MEGA.nz nie dodaje sumy kontrolnej.

Posted
18 godzin temu, hip3r napisał:

Ok, rozumiem. Ja nie dodaje sum kontrolnych jest to dla mnie stratą czasu.

Ty 1 sekundę wstawienia i pobrania nazywasz stratą czasu, a niekiedy niesprawdzenie sumy kontrolnej może kosztować  dużą stratę czasu.

Posted
Godzinę temu, Jerzy68 napisał:

Ty 1 sekundę wstawienia i pobrania nazywasz stratą czasu, a niekiedy niesprawdzenie sumy kontrolnej może kosztować  dużą stratę czasu.

Nie chodzi mi czas wstawienia i pobrania tylko czas potrzebny na zrobienie sumy kontrolnej jak nigdy się tego nie robiło.

Posted
23 minuty temu, MaxKodus napisał:

Spoko, to że wstawiasz to dobrze ale to że wiele osób w tym Ty nie dodaje sumy kontrolnej to nie dobrze, bo to wcale nie jest strata czasu i szybsze od pakowania. Ty wstawiasz tylko kopię tego moda i sum podawać nie musisz bo podał je już Jakub a jak wiadomo iso powinno być identyczne.

Problem w tym że Jakub spakował je razem z iso a nie podał na pierwszej stronie :L.

Jakub zawsze wstawia obrazy Systemów spakowane *.rar unika się uszkodzenia *.iso i zawsze w pliku *.rar jest suma kontrolna, nie musi o tym pisać za każdym razem.

Posted
11 minut temu, Jerzy68 napisał:

Jakub zawsze wstawia obrazy Systemów spakowane *.rar unika się uszkodzenia *.iso i zawsze w pliku *.rar jest suma kontrolna, nie musi o tym pisać za każdym razem.

A w przypadku zip?

Posted
2 godziny temu, MaxKodus napisał:

Pakując do rar zip czy innych w zasadzie nie jest potrzebna dodatkowa suma kontrolna, suma kontrolna jest potrzebna dla surowych plików.  Gdyby Jakub podał na pierwszej stronie sumy iso to można by skontrolować kopie iso od hip3r a bez tych sum to się nie da.

zip rar i wszystkie inne pakowacze tworzą swoje wewnętrzne sumy więc też. Spakuj coś do zipa i zobaczysz że masz automatycznie wygenerowaną sumę kontrolną CRC32.

Można to sprawdzić np. przy pomocy Eksplorator Windows

plik.zip > Otwórz za pomocą > Eksplorator Windows > Właściwości wybranego pliku i masz CRC-32: ????????

W pliku winrar jest zawarta suma kontrolna wewntrz paczki : Suma obrazu ISO. Pobierasz program hash check shell extensions z git hub'a i porównujesz. :) Jak pisze zgodny jest oky.  :D Tylko winrarem pakuj a nie innym badziewiem