lukasknw Posted August 28, 2018 Report Posted August 28, 2018 ma ktoś upnięty na inny serwer mega? bo na rappidtraffic nie działa mi link Quote
Jakub Posted August 28, 2018 Author Report Posted August 28, 2018 Będzie na innym serwerze lada dzień. Jako autor tematu zabraniam podawania linków do mojego obrazu ISO. W odpowiedziach. Napisałem to jasno i wyraźnie. w punktach w spoilerach i radzę się tego trzymać. Bo robicie syf w tematach mi. Quote
razor1995 Posted August 29, 2018 Report Posted August 29, 2018 Linków nie ma. Pobrać nie można. Mirrora wrzucić nie można Bez komentarza lukasknw likes this Quote
m4s Posted August 29, 2018 Report Posted August 29, 2018 Zrób porządek z tym tematem, albo go usunę. razor1995 likes this Quote
Jakub Posted September 28, 2018 Author Report Posted September 28, 2018 Aktualizacja obrazów na Wrzesień 2018r Quote
RemixPL1994 Posted September 28, 2018 Report Posted September 28, 2018 Witam, mam 2 pytania: 1. sfc.exe /scannow przechodzi z błędem czy bez błędu? 2. Mając te informację z punktu 6 utwórz pendrive w programie Rufus w schematach : GPT dla UEFI MBR dla UEFI lub CMOS Z tego co wiem można instalować też MBR dla UEFI gdyż nie ma raczej żadnego czynnika by działało to błędnie Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Pozdrawiam. Quote
Jakub Posted September 28, 2018 Author Report Posted September 28, 2018 16 minut temu, RemixPL1994 napisał: Witam, mam 2 pytania: 1. sfc.exe /scannow przechodzi z błędem czy bez błędu? 2. Mając te informację z punktu 6 utwórz pendrive w programie Rufus w schematach : GPT dla UEFI MBR dla UEFI lub CMOS Z tego co wiem można instalować też MBR dla UEFI gdyż nie ma raczej żadnego czynnika by działało to błędnie Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. Pozdrawiam. 1.) Pytanie pierwsze: nie sprawdzałem tego u mnie nie ma żadnych błędów. Nie mogę na chwilę obecną sprawdzić bo jest już inny system postawiony na drugim PC. Więc musisz sprawdzić to sam. 2.) Pytanie: powinno iśc bez problemów aczkolwiek testowałem dwie opcje: GPT dla UEFI i zwykłe MBR na fizycznej. MBR dla uefi nie zdążyłem bo robię po 12 h. więc sam wiesz. Hosting jest na mega. Chcesz inny wrzóć uploaduj na inny i podeślij mi link na PW a ja go rzucę do mojego tematu. Quote
jezus Posted December 14, 2018 Report Posted December 14, 2018 W dniu 18.02.2018 o 02:33, Jakub napisał: Postanowiłem że podzielę się z wami swoją kompilacją systemu: WINDOWS 7 ( ) I. Co nowego w systemie? System posiada wszystkie aktualne aktualizacje na dzień 21.9.18r , METODA 1 - CONVINIENCE ROLLUP System posiada dodany plik: efi.cfg, dzięki któremu można pominąć wypisywanie klucza i wybrać daną edycję systemu. System posiada obecnie 3 wersje systemu : ( Home, Pro, Ultimate ) , w architekturach: X64 PL System nie został aktywowany żadnym kluczem, ani aktywatorem. Aktywujesz własnym legalnym kluczem zakupionym lub dla celów testowych prywatnych hak aktywatorem: 7loader-Daz. System posiada folder $OEM$ w którym są poprawki nie integrowalne ( nie można zintegrować z obrazem bezpośrednio, tylko jako setupcomplete ). Zrobiłem 1 wersję zwykłą dla starszych - brak kompresji z install.wim do install.esd ( przy próbie instalacji nawet jakbym wam wrzucił wywali błąd testowałem na Virtualbox, VMARE i fizycznie. Zastosowałem kompresję z install.wim do install.esd, w celu zmniejszenia wagi obrazu ISO Zmieniłem daty w obrazie ISO na ostatni dzień miesiąca. II. Jak i skąd pobrać system? Pobierz iso 32 bit - wersja na starym instalatorze PL [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- wersja na starym instalatorze PL III. Jak sprawdzić sumę kontrolną iso? Pobierz program: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] : i zainstaluj Pobierz program: Winrar: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wypakuj iso winrarem np. na pulpit. Uruchom sumę kontrolną MD5 i poczekaj aż wyświetli się napis zgodny. IV. Jak nagrać / wypalić nośnik USB lub DVD? A.) Wypalanie na USB: Przed wypaleniem systemu na USB należy sprawdzić jaki sektor rozruchowy jest obecnie na twoim sprzęcie, a robi się to tak: Kliknij na Ten PC ( Mój PC ) prawym przyciskiem myszy>Zarządzaj. Potem Zarządzanie dyskami Jak wyświetli się dysk 0 ( główny) prawy przycisk myszy> Właściwości. Przejdź do zakładki: Woluminy. Odczytaj pozycję: Główny sektor rozruchowy ( U mnie pisze: Główny rekord rozruchowy MBR ) Mając te informację z punktu 6 utwórz pendrive w programie Rufus w schematach : GPT dla UEFI MBR dla UEFI lub CMOS B.) Wypalanie na DVD / blueray: V. Kiedy nowy system? System pojawi się pod koniec grudnia 2018r. A od nowego roku w planach mam dodanie sterowników dla dysków SSD dodać może dwa języki zobaczę:D link do pobrania x64 nie dziala. Prosze o refresh;) Quote
m4s Posted December 15, 2018 Report Posted December 15, 2018 Chodzisz po wodzie a nie umiesz zrobić aby link działał ? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote
Jakub Posted December 15, 2018 Author Report Posted December 15, 2018 Nowe obrazy będę robił dzisiaj jak od brata wrócę. Quote
Jakub Posted December 29, 2018 Author Report Posted December 29, 2018 Można pobierać wersja 32 i 64 bit upięta i działa. Quote
wacko_jacko Posted December 31, 2018 Report Posted December 31, 2018 Wersja x64 sciągnięta kilka razy na różnych systemach (Win8 & Ubuntu), ale niestety archiwum wygląda na uszkodzone. Quote
Franc Posted December 31, 2018 Report Posted December 31, 2018 31 minut temu, wacko_jacko napisał: Wersja x64 sciągnięta kilka razy na różnych systemach (Win8 & Ubuntu), ale niestety archiwum wygląda na uszkodzone. Ściągnąłem, rozpakowałem, sprawdziłem sumy kontrolne - wszystko na razie OK Quote
Jakub Posted December 31, 2018 Author Report Posted December 31, 2018 (edited) 39 minut temu, wacko_jacko napisał: Wersja x64 sciągnięta kilka razy na różnych systemach (Win8 & Ubuntu), ale niestety archiwum wygląda na uszkodzone. werjsa nie jest uszkodzona. Jest wszystko sprawdzone ale dla świętego spokoju sprawdzę. Był z wersji listopadowej na grudniową. Edited December 31, 2018 by Jakub sprawdzenie Quote
Garbusek Posted December 31, 2018 Report Posted December 31, 2018 pobrałem na własne potrzeby, rozpakowałem 7-zipem crc sprawdzone wszystko ok. Quote
Jakub Posted December 31, 2018 Author Report Posted December 31, 2018 Obrazy sprawdziłem wszystko ok. Quote
wacko_jacko Posted January 2, 2019 Report Posted January 2, 2019 Obraz pobrany ponwinie, tym razem na innym PC i wszystko ok. Dlaczego mi to wczesniej nie dzialalo, nie mam pojecia. No nic. Biore sie za testy! Quote
Jakub Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Bo nie sprawdzasz sumy kontrolej plików to po 1. Po drugie nie czytasz tematu: Sprawdzić musisz jaki masz schemat tablicy partycjonowania MBR czy GPT na tej podstawie robisz w rufusie obraz. Tu masz mój kanał YT konkretnie do dwóch filmów.: Obrazy wszystko działa sprawdziłem na 16 sprzętach. Quote
razor1995 Posted January 11, 2019 Report Posted January 11, 2019 W dniu 18.02.2018 o 02:33, Jakub napisał: UWAGA !! System nie przechodzi pomyślnie: komendy: scf/scannow Sprzeczam się. Zainstalowałem, zaktualizowałem i przechodzi pomyślnie Do tego - to ISO nie bootuje w UEFI. Next one: plik "setupcomplete.cmd" jest nazwany "Setup Complete.cmd" przez co ciche instalki nie wykonują się. Quote
Jakub Posted January 13, 2019 Author Report Posted January 13, 2019 Dziękuję za sookole oko:D Pozdrawiam i robię nowe iso. Quote
lukas090 Posted January 27, 2019 Report Posted January 27, 2019 Witam czeka mnie format w najbliższym czasie chciałbym się zapytać kiedy mniej więcej pojawi się nowa wersja ? Bo było napisane że pod koniec stycznia dlatego pytam Pozdrawiam Quote
Jakub Posted January 27, 2019 Author Report Posted January 27, 2019 Zostały mi dwa elementy do zrobienia.) Więc lada moment się pojawi proszę o Cierpliwość. Quote
chrisu1982 Posted January 30, 2019 Report Posted January 30, 2019 13 godzin temu, Jakub napisał: Gotowy niestety coś jest źle pendrive nowy, stworzony przez rufusa, boot ok, instalacja ok, zatrzymuje się na System finalizuje ustawienia, laptop Dell i3 DDR3 SSD, Laptop Lenovo c2d DDR2 HDD, składak starym i3 płyta gigabyte, ddr3, hdd, efekt na 3 różnych komputerach taki sam, mieli od 20 minut na finalizacji, wersja x64 ps. wyłączony na chama, wstaje po zapytaniu czy w awaryjnym czy normalnie i jest ok, choć wiadomo tak być nie powinno ps2. testujemy dalej Quote
dstjr Posted January 30, 2019 Report Posted January 30, 2019 1 godzinę temu, chrisu1982 napisał: niestety coś jest źle pendrive nowy, stworzony przez rufusa, boot ok, instalacja ok, zatrzymuje się na System finalizuje ustawienia, laptop Dell i3 DDR3 SSD, Laptop Lenovo c2d DDR2 HDD, składak starym i3 płyta gigabyte, ddr3, hdd, efekt na 3 różnych komputerach taki sam, mieli od 20 minut na finalizacji, wersja x64 ps. wyłączony na chama, wstaje po zapytaniu czy w awaryjnym czy normalnie i jest ok, choć wiadomo tak być nie powinno ps2. testujemy dalej Potwierdzam to. U mnie to samo było. Quote
2zerozero7 Posted January 30, 2019 Report Posted January 30, 2019 witam mam problem z zainstalowaniem drukarki na tej wersji systemu - system jest swiezy wylaczone sa aktualizaje HP_LaserJet_Pro_MFP_M25-M27_full_solution_16103 instalowany wczoraj nie ma nic jest goly i pierwsze co urzadzenie wielofuncyjne i sie nie da Opis: Stopped working Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Application Name: hpbcsiInstaller.exe Application Version: 6.0.0.9795 Application Timestamp: 570d1472 Fault Module Name: ntdll.dll Fault Module Version: 6.1.7601.24335 Fault Module Timestamp: 5c267e2a Exception Code: c00000fd Exception Offset: 0002fc1c Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Quote
dstjr Posted January 30, 2019 Report Posted January 30, 2019 Zainstaluj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i sprawdź teraz. Quote
kAzek29 Posted January 30, 2019 Report Posted January 30, 2019 U mnie test na tylko na maszynie wirtualnej w nieskończoność trwało wybieranie najlepszych ustawień graficznych czy jak to się dokładnie nazywa w każdym razie to już praktycznie po instalacji. Po uruchomieniu ponownym system się uruchomił ale oczywiście nie było wgranych aktualizacji z $OEM$ w setupcomplete.cmd nadal błędy tym razem są odwołania do NDP472-KB4054541-x86-x64-enu.exe podczas gdy plik nazywa się NDP472-KB4054541-x86-x64.exe i do msxml4-KB2758694-enu.exe tego pliku nie ma w ogóle. Piszę o wersji x64 pobranej dzisiaj. Quote
chrisu1982 Posted January 30, 2019 Report Posted January 30, 2019 niestety ale ilość problemów zbyt duża aby polecić to komuś także podziękowania za chęci, ale czas na doinstalowanie brakujących aktualizacji, 2 nie wchodzą, problemy na starcie, szybciej i sprawniej ugrałem jednego lapka na wersji z czerwca ;) Quote
Recommended Posts