Jump to content

Windows 7 with Service Pack 1 (build 7601) 10.11.2022r. X64 I X32

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, Jakub napisał:

Ja zrobiłem system bez ESD system

Kompresja trochę niby daje ale najwięcej daje skasowanie folderu WinSXS. Po aktualizacjach. Robiłem obraz metodą 1. Przez co jego rozmiar jest i tak mniejszy.

kompresja do ESD zmniejsza tylko wage iso :)

Posted

Zainstalowałem System z kompresją ESD zrobioną przez "Gość", za to dziękuję, instalacja bez problemu.

Windows 7 zrobiony przez Jakuba jest idealny, brak szkodliwych aktualizacji, bardzo dziękuję, za następną rewelacyjną modyfikacje.

Teraz może będzie zaktualizowany Windows 8.1.

miewoz likes this
Posted (edited)

Po 1.) Więcej linków od was nie wrzucę bo :

A.)  z 10 na 6 instalacji pod UEFI dysk na GPT wyzerowany i ustawiony system od użytkowników co udostepnili czyli bruno i ademtp działa nie stabilnie.

W związku z tym moje systemy będą miały pewne rzeczy zmodyfikowane:

We wrzesniowej edycji Unlimited ( bo tak nazwę)  :

a.) Windows 7 będzie miał wszystkie łaty wiktorynka + wszystkie stery robione innym programem.

b.) System będzie opierał się na dwóch instalatorach.

Jednym od 7 oryginalne install.wim  drugie od 10. Podmiana install.wim

c.) Zostanie wyczyszczony folder: WinSXS w celu zmniejszenia wielkości obrazu.

Linki do serwerów podepne 3.

( Serwer goolge) , serwer mega.co.nz i uptobox.com

Linki od serwerów innych nie będę umieszczał z tego względu że za każdym razem muszę tłumaczyć się znajomym czemu system pobrany od osób co udostępniły nie działa.

A tłumaczyć nie zamierzam . 

tu wrzucam skreana cytatu Mr.T który stwierdził w temacie:

•  
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • Administrator
  • team_admin.png
  • 3682 odpowiedzi
  •  
  •  
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W dniu 26.03.2016 o 19:34, Icebox napisał:

Jakie pliki trzeba zmienić aby śmigało install.esd. w windows 7

Windows 7 nie obsluguje install.esd to działa od windows 8 wzwyz

mozna uzyc ISO od windows 10

i wrzucic tam install od windows 7 wtedy zadziala

a do kompresji i rekompresji polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ale skoro do was to nie dociera. Zmuszony jestem podjąć kroki.

Edited by Jakub
Usunięcie linków odinnych
Posted

poprosze o link do tego esd na win 10 instaltorze przez goscia zrobionego, jorgusek podeslij dzieki

dostalem pw ze lepszy bedzie za 2 dni szkoda ze poniedzialek no ale zobaczymy nie rozumiem tylko czemuw calym internecie sa wstawki ESD i kazdemu dziala a tutaj mowia ze nie ma prawa dzialac dziwne

Teraz przeczytalem ze to z Spectre/Meltdown aktualizacjami. Czyli gorsza wydajnosc to w sumie nie chce.

Guest qwerty01
Posted

Ja nie polecam. Gry systemowe w menu są po angielsku, a nie jak w oryginalnym systemie po polsku.

Guest qwerty01
Posted

Skoro w oryginale jest po polsku to nie wiadomo co zostało zmienione (nieoficjalnie). Skoro jest napisane, że windows po polsku to ma być po polsku

Posted

Qwerty a jaka wersję pobrałeś????????? Ta od kolegów czy ta ode mnie?????? 

Bo moja ma wszystko po polsku. 

Dla tego was proszę żeby nie przerabiać NA INSTALL.ESD, potem są cyrki.

Guest qwerty01
Posted
24 minuty temu, Jakub napisał:

Qwerty a jaka wersję pobrałeś????????? Ta od kolegów czy ta ode mnie?????? 

Bo moja ma wszystko po polsku. 

Dla tego was proszę żeby nie przerabiać NA INSTALL.ESD, potem są cyrki.

Twoja - normalny instaltor - windows 7 Pro.

Posted

Sprawdzę instalator fabrycznie pobrany z basewin.pl  POLSKI SYSTEM.  BD Robił dzisiaj nowe ISO przetestuje i sprawdzę. Odrazu mówię że bd to instalator który bd miał dodane STERY + Instalator na WIN 10  z wyczyszczonym WINSXS.  I Żadnych pokdreślam żadnych ESD SIE NIE ROBI !!!!!!!!!! DLA 7. Zapamiętać to raz na ZAWSZE bo robicie źle robiąc kompresje, której się nie stosuje. Nawet  program 78repack wids ma że od 8.1 - 10 jest kompresja.  Mr.T nawet mówił że się nie robi. Ale widzę że macie mnie W du.  po prostu dlatego waszych linków ( hostingu ) nie bd podawał. Taka jest moja decyzja .

Wszelkie linki przeróbki mojejej pracy bd zgłaszał Moderatorom bo robicie tylko syf w temacie moim. Załóżcie i zróbcie swój.

Kocurek likes this
Posted
W dniu 4.07.2018 o 14:03, lightchild napisał:

Szkoda że nie napisałeś że jest tylko Ultimate.@Jakub

Żeby włączyć inne wersje systemu trzeba w iso usunąć plik ei.cfg który znajduje się w katalogu sources. Później nagrywamy taki obraz na płytę. W instalacji pojawią się do wyboru wersje x64 Professional, Home, Enterprise.

Do edycji pliku iso polecam PowerISO, które trzeba mieć w pełnej wersji gdyż darmowa nie pozwala zmieniać struktury iso.

Posted

32 bit - Jutro z rana zrobię

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Dziś upload.

Kiedy piszesz w pierwszym poście ( jutro , dziś - tzn. kiedy ) ?

Posted
3 minutes ago, Jakub said:

O północy napisałem więc dziś:D

W pierwszym, poście to nie wynika ( post pisany w lutym ) .

A wystarczyło przy dopisywaniu nowych treści podać aktualną datę .

Posted
2 godziny temu, adamkon napisał:

W pierwszym, poście to nie wynika ( post pisany w lutym ) .

A wystarczyło przy dopisywaniu nowych treści podać aktualną datę .

O co Ci chodzi, inteligentny człowiek wszystko wie nie trzeba mu tłumaczyć. Zrób coś od siebie i podziel się z innymi. Podziękuj za włożony wysiłek, a nie czepiaj się.

Posted

Temat zaaktualizowałem.  Systemy upięte sprawne w 100%.

Tak jak napisałem w zaaktualizowanym poście linków od innych w moim termacie i tutaj w dziale GT500s i Jakub nie będzie.

Zrobiłem instalator na 10 bez ESD. Bo waga  pliku wim nie przekracza w obu wypadkach 4GB więc nie ma sensu stosować kompresji.

Kompresje się stosuje jeżeli waga pliku install.wim przekroczy 4 GB czyli np 4,35 GB , 5,6 GB etc.  I zapamiętać raz na zawsze dla WINDOWS 7 SIE NIE ROBI KOMPRESJI !!!!!!!!

A TO ŻE ADMIN MA W MODZIE TO JEGO INGERENCJA JA W TO SIĘ NIE BAWIE. !!!!! CZYTAĆ DOKŁADNIE CO TRZEBA ZROBIĆ ABY DZIAŁAŁ SYSYEM NAPISAŁEM JAK BYK W POŚCIE WYŻEJ 

Posted

To tak z czystej ciekawości (skoro juz mnie wywołałeś) jak nie ma ESD to po co instalator Win 10?

chyba ze tylko dla sterowników

ale jest jeden minus, dlatego ja dawalem w dwóch wersjach (ty nie musisz)

na starszych płytach i sprzętach instalator Win 10 potrafi robic błedy 

Dlatego instalator Win 10 stosuje się dla nowszych sprzętów a w starszych zostawia sie zwykły ionstalator Win 7 :D

Posted

Jedna uwaga z mojej strony - instalator Win 10 niewiele rozwiązuje bez zintegrowanych sterowników USB 3.0 albo od touchpada. System co prawda zainstalujemy, problem instalacji na dyskach NVMe bez sterowników dostarczonych przez producenta rozwiążemy, ale po uruchomieniu systemu najczęściej nic więcej nie wykonamy - nie będzie działać mysz podłączona do USB 3.0, ani nie będzie działać touchpad. Stoimy z niczym. Niestety instalacja Win 7 na nowych sprzętach nie jest dla laików, a kompleksowe i uniwersalne przygotowanie instalki Win 7, tak aby zadowolić jak największą liczbę użytkowników trudne. Świadomy użytkownik Win 7 i posiadacz sprzętu od 6 gen Intela w górę lub od pierwszej generacji AMD Ryzen powinien przed przystąpieniem do instalacji zgromadzić potrzebne dane o swoim sprzęcie i wybrać odpowiedni sposób integracji sterowników oraz uaktualnienia systemu. Musi także przystąpić do pokonania blokady zablokowanych aktualizacji.

P.S. Nie znamy jeszcze odzewu Microsoft (czy zdejmą blokadę) po wydaniu z premedytacją przez Intela chipsetu H310 R2.0 przywracającego oficjalne wsparcie dla Win 7 oraz wsparcie dla Win 7 przez AMD dla Ryzen drugiej generacji. Portale IT zadają sobie to pytanie i czekają na reakcję MS. Niestety znając pazerność tej korporacji osobiście nie liczę na to.

Posted

Co się stało z Windows 7 X86 PL. 

Windowsa 7 X86 PL nie było, zmylił mnie wpis na 1 stronie "Cześć z tej strony Jakub.    

Postanowiłem wydać kolejną edycję swojego systemu : Windows 7  X64 i X86 PL"

Posted
10 minut temu, Jakub napisał:

Zapomniałem zmienić system pojawi się w grudniu a od nowego roku bedą wersje 32 bit i 64 w standardzieD:

Jako dualboot ma sie rozumiec ;d ? W sumie ja uważałem od poczatku mile widziany dualboot ( 32 i 64 bit razem w iso ) Zdarza mi sie robic formata na lapkach gdzie są 32 bit i 64 bit architektury procków

Posted

Można, w czym problem ;d . Gdyby się tylko większości chciało to by się nauczyli ciąć mody w sposób bezpieczny .. : ) 

Chodź ja rzadko już robię za rodzinneg IT :D