TheNocturne Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 Godzinę temu, Jakub napisał: Ja zrobiłem system bez ESD system Kompresja trochę niby daje ale najwięcej daje skasowanie folderu WinSXS. Po aktualizacjach. Robiłem obraz metodą 1. Przez co jego rozmiar jest i tak mniejszy. kompresja do ESD zmniejsza tylko wage iso Quote
jorgusek Posted June 1, 2018 Report Posted June 1, 2018 Zainstalowałem System z kompresją ESD zrobioną przez "Gość", za to dziękuję, instalacja bez problemu. Windows 7 zrobiony przez Jakuba jest idealny, brak szkodliwych aktualizacji, bardzo dziękuję, za następną rewelacyjną modyfikacje. Teraz może będzie zaktualizowany Windows 8.1. miewoz likes this Quote
Jakub Posted June 2, 2018 Author Report Posted June 2, 2018 (edited) Po 1.) Więcej linków od was nie wrzucę bo : A.) z 10 na 6 instalacji pod UEFI dysk na GPT wyzerowany i ustawiony system od użytkowników co udostepnili czyli bruno i ademtp działa nie stabilnie. W związku z tym moje systemy będą miały pewne rzeczy zmodyfikowane: We wrzesniowej edycji Unlimited ( bo tak nazwę) : a.) Windows 7 będzie miał wszystkie łaty wiktorynka + wszystkie stery robione innym programem. b.) System będzie opierał się na dwóch instalatorach. Jednym od 7 oryginalne install.wim drugie od 10. Podmiana install.wim c.) Zostanie wyczyszczony folder: WinSXS w celu zmniejszenia wielkości obrazu. Linki do serwerów podepne 3. ( Serwer goolge) , serwer mega.co.nz i uptobox.com Linki od serwerów innych nie będę umieszczał z tego względu że za każdym razem muszę tłumaczyć się znajomym czemu system pobrany od osób co udostępniły nie działa. A tłumaczyć nie zamierzam . tu wrzucam skreana cytatu Mr.T który stwierdził w temacie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Administrator [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3682 odpowiedzi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W dniu 26.03.2016 o 19:34, Icebox napisał: Jakie pliki trzeba zmienić aby śmigało install.esd. w windows 7 Windows 7 nie obsluguje install.esd to działa od windows 8 wzwyz mozna uzyc ISO od windows 10 i wrzucic tam install od windows 7 wtedy zadziala a do kompresji i rekompresji polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale skoro do was to nie dociera. Zmuszony jestem podjąć kroki. Edited June 2, 2018 by Jakub Usunięcie linków odinnych Quote
Guest Posted June 2, 2018 Report Posted June 2, 2018 poprosze o link do tego esd na win 10 instaltorze przez goscia zrobionego, jorgusek podeslij dzieki dostalem pw ze lepszy bedzie za 2 dni szkoda ze poniedzialek no ale zobaczymy nie rozumiem tylko czemuw calym internecie sa wstawki ESD i kazdemu dziala a tutaj mowia ze nie ma prawa dzialac dziwne Teraz przeczytalem ze to z Spectre/Meltdown aktualizacjami. Czyli gorsza wydajnosc to w sumie nie chce. Quote
Guest qwerty01 Posted June 18, 2018 Report Posted June 18, 2018 Ja nie polecam. Gry systemowe w menu są po angielsku, a nie jak w oryginalnym systemie po polsku. Quote
jacekoz52 Posted June 18, 2018 Report Posted June 18, 2018 W czym Ci to przeszkadza ? Wysłano z Wrocka za pomocą tradycyjnej klawiatury . Quote
Guest qwerty01 Posted June 21, 2018 Report Posted June 21, 2018 Skoro w oryginale jest po polsku to nie wiadomo co zostało zmienione (nieoficjalnie). Skoro jest napisane, że windows po polsku to ma być po polsku Quote
Jakub Posted July 2, 2018 Author Report Posted July 2, 2018 Qwerty a jaka wersję pobrałeś????????? Ta od kolegów czy ta ode mnie?????? Bo moja ma wszystko po polsku. Dla tego was proszę żeby nie przerabiać NA INSTALL.ESD, potem są cyrki. Quote
Mr.T Posted July 2, 2018 Report Posted July 2, 2018 17 minut temu, Jakub napisał: żeby nie przerabiać NA INSTALL.ESD, a co ma konwersja na ESD no bez jaj Quote
Guest qwerty01 Posted July 2, 2018 Report Posted July 2, 2018 24 minuty temu, Jakub napisał: Qwerty a jaka wersję pobrałeś????????? Ta od kolegów czy ta ode mnie?????? Bo moja ma wszystko po polsku. Dla tego was proszę żeby nie przerabiać NA INSTALL.ESD, potem są cyrki. Twoja - normalny instaltor - windows 7 Pro. Quote
Jakub Posted July 2, 2018 Author Report Posted July 2, 2018 Sprawdzę instalator fabrycznie pobrany z basewin.pl POLSKI SYSTEM. BD Robił dzisiaj nowe ISO przetestuje i sprawdzę. Odrazu mówię że bd to instalator który bd miał dodane STERY + Instalator na WIN 10 z wyczyszczonym WINSXS. I Żadnych pokdreślam żadnych ESD SIE NIE ROBI !!!!!!!!!! DLA 7. Zapamiętać to raz na ZAWSZE bo robicie źle robiąc kompresje, której się nie stosuje. Nawet program 78repack wids ma że od 8.1 - 10 jest kompresja. Mr.T nawet mówił że się nie robi. Ale widzę że macie mnie W du. po prostu dlatego waszych linków ( hostingu ) nie bd podawał. Taka jest moja decyzja . Wszelkie linki przeróbki mojejej pracy bd zgłaszał Moderatorom bo robicie tylko syf w temacie moim. Załóżcie i zróbcie swój. Kocurek likes this Quote
lightchild Posted July 4, 2018 Report Posted July 4, 2018 Szkoda że nie napisałeś że jest tylko Ultimate.@Jakub Quote
Jakub Posted July 4, 2018 Author Report Posted July 4, 2018 Pod koniec lipca wrzucę nowe ISO zrobione Metodą pierwszą obrazy 32 i 64 bitowe. Na instalatorze od windows 10 Pozdrawiam. bruno63 likes this Quote
fredikk Posted July 26, 2018 Report Posted July 26, 2018 W dniu 4.07.2018 o 14:03, lightchild napisał: Szkoda że nie napisałeś że jest tylko Ultimate.@Jakub Żeby włączyć inne wersje systemu trzeba w iso usunąć plik ei.cfg który znajduje się w katalogu sources. Później nagrywamy taki obraz na płytę. W instalacji pojawią się do wyboru wersje x64 Professional, Home, Enterprise. Do edycji pliku iso polecam PowerISO, które trzeba mieć w pełnej wersji gdyż darmowa nie pozwala zmieniać struktury iso. Quote
Jakub Posted August 12, 2018 Author Report Posted August 12, 2018 Aktualizacja tematu ! Treści Linki upload nad ranem o północy dla x64. Czytać uważnie temat bo nie będę się powtarzał. jorgusek and lukasknw like this Quote
adamkon Posted August 13, 2018 Report Posted August 13, 2018 32 bit - Jutro z rana zrobię [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - Dziś upload. Kiedy piszesz w pierwszym poście ( jutro , dziś - tzn. kiedy ) ? Quote
Jakub Posted August 13, 2018 Author Report Posted August 13, 2018 O północy napisałem więc dziś:D Quote
adamkon Posted August 13, 2018 Report Posted August 13, 2018 3 minutes ago, Jakub said: O północy napisałem więc dziś:D W pierwszym, poście to nie wynika ( post pisany w lutym ) . A wystarczyło przy dopisywaniu nowych treści podać aktualną datę . Quote
Jakub Posted August 13, 2018 Author Report Posted August 13, 2018 Adamkon odpuść nie czepiaj się bo nic Ci to nie da. Quote
jorgusek Posted August 13, 2018 Report Posted August 13, 2018 2 godziny temu, adamkon napisał: W pierwszym, poście to nie wynika ( post pisany w lutym ) . A wystarczyło przy dopisywaniu nowych treści podać aktualną datę . O co Ci chodzi, inteligentny człowiek wszystko wie nie trzeba mu tłumaczyć. Zrób coś od siebie i podziel się z innymi. Podziękuj za włożony wysiłek, a nie czepiaj się. Quote
Jakub Posted August 13, 2018 Author Report Posted August 13, 2018 Temat zaaktualizowałem. Systemy upięte sprawne w 100%. Tak jak napisałem w zaaktualizowanym poście linków od innych w moim termacie i tutaj w dziale GT500s i Jakub nie będzie. Zrobiłem instalator na 10 bez ESD. Bo waga pliku wim nie przekracza w obu wypadkach 4GB więc nie ma sensu stosować kompresji. Kompresje się stosuje jeżeli waga pliku install.wim przekroczy 4 GB czyli np 4,35 GB , 5,6 GB etc. I zapamiętać raz na zawsze dla WINDOWS 7 SIE NIE ROBI KOMPRESJI !!!!!!!! A TO ŻE ADMIN MA W MODZIE TO JEGO INGERENCJA JA W TO SIĘ NIE BAWIE. !!!!! CZYTAĆ DOKŁADNIE CO TRZEBA ZROBIĆ ABY DZIAŁAŁ SYSYEM NAPISAŁEM JAK BYK W POŚCIE WYŻEJ Quote
Mr.T Posted August 13, 2018 Report Posted August 13, 2018 To tak z czystej ciekawości (skoro juz mnie wywołałeś) jak nie ma ESD to po co instalator Win 10? chyba ze tylko dla sterowników ale jest jeden minus, dlatego ja dawalem w dwóch wersjach (ty nie musisz) na starszych płytach i sprzętach instalator Win 10 potrafi robic błedy Dlatego instalator Win 10 stosuje się dla nowszych sprzętów a w starszych zostawia sie zwykły ionstalator Win 7 Quote
Jakub Posted August 13, 2018 Author Report Posted August 13, 2018 Mr.T przewidziałem ów rodzaj:D Dla tego podmienię obrazy:D Rozważyłem:D Quote
Nieobecny Posted August 14, 2018 Report Posted August 14, 2018 Jedna uwaga z mojej strony - instalator Win 10 niewiele rozwiązuje bez zintegrowanych sterowników USB 3.0 albo od touchpada. System co prawda zainstalujemy, problem instalacji na dyskach NVMe bez sterowników dostarczonych przez producenta rozwiążemy, ale po uruchomieniu systemu najczęściej nic więcej nie wykonamy - nie będzie działać mysz podłączona do USB 3.0, ani nie będzie działać touchpad. Stoimy z niczym. Niestety instalacja Win 7 na nowych sprzętach nie jest dla laików, a kompleksowe i uniwersalne przygotowanie instalki Win 7, tak aby zadowolić jak największą liczbę użytkowników trudne. Świadomy użytkownik Win 7 i posiadacz sprzętu od 6 gen Intela w górę lub od pierwszej generacji AMD Ryzen powinien przed przystąpieniem do instalacji zgromadzić potrzebne dane o swoim sprzęcie i wybrać odpowiedni sposób integracji sterowników oraz uaktualnienia systemu. Musi także przystąpić do pokonania blokady zablokowanych aktualizacji. P.S. Nie znamy jeszcze odzewu Microsoft (czy zdejmą blokadę) po wydaniu z premedytacją przez Intela chipsetu H310 R2.0 przywracającego oficjalne wsparcie dla Win 7 oraz wsparcie dla Win 7 przez AMD dla Ryzen drugiej generacji. Portale IT zadają sobie to pytanie i czekają na reakcję MS. Niestety znając pazerność tej korporacji osobiście nie liczę na to. Quote
jorgusek Posted August 20, 2018 Report Posted August 20, 2018 Co się stało z Windows 7 X86 PL. Windowsa 7 X86 PL nie było, zmylił mnie wpis na 1 stronie "Cześć z tej strony Jakub. Postanowiłem wydać kolejną edycję swojego systemu : Windows 7 X64 i X86 PL" Quote
Jakub Posted August 28, 2018 Author Report Posted August 28, 2018 Zapomniałem zmienić system pojawi się w grudniu a od nowego roku bedą wersje 32 bit i 64 w standardzieD: Quote
gumish93 Posted August 28, 2018 Report Posted August 28, 2018 10 minut temu, Jakub napisał: Zapomniałem zmienić system pojawi się w grudniu a od nowego roku bedą wersje 32 bit i 64 w standardzieD: Jako dualboot ma sie rozumiec ;d ? W sumie ja uważałem od poczatku mile widziany dualboot ( 32 i 64 bit razem w iso ) Zdarza mi sie robic formata na lapkach gdzie są 32 bit i 64 bit architektury procków Quote
Jakub Posted August 28, 2018 Author Report Posted August 28, 2018 Wiesz to zależy bo dużo ludzi chce mieć osobno:D a taką wersje możesz sobie samemu zrobić Quote
gumish93 Posted August 28, 2018 Report Posted August 28, 2018 Można, w czym problem ;d . Gdyby się tylko większości chciało to by się nauczyli ciąć mody w sposób bezpieczny .. : ) Chodź ja rzadko już robię za rodzinneg IT Quote
Jakub Posted August 28, 2018 Author Report Posted August 28, 2018 Ja teraz w help desku robię:D Quote
Recommended Posts