Jump to content

Windows 7 with Service Pack 1 (build 7601) 10.11.2022r. X64 I X32

Recommended Posts

Posted

Witam przedstawiam wam oryginalny zaaktualizowany obraz windows 7 

Windows 7 wersje : home , pro i ult .  32 i 64 bit

• Zintegrowany pakiet łat 10.11.22 R2
  • Uaktualniony Edge do wersji 107
  • Direct Web instaler 9.0c sieciowa wersja bibliotek
  • Usunięte śmieci po aktualizacjach
  • Obraz zapisany do install.wim
  • Oryginalny instalator Windows 7.
  • Obraz nie ma zainstalowanego bypass !!   - nie pobierać łatek z WU !!!!!!!!!!

Serwer Google:  10.11.22r

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Przepraszam źle sprecyzowałem . Musisz Pobrać obraz instalatora windowsa 10. Który nie ma install.wim tylko install.esd.  Robisz botowoalny nosnik rufusem  GPT lub MBr.

Potem wywalasz z katalogu source na pendrive czyli np : F/sources "install.esd"  

Robisz dwa katalogi rob1 i rob2

Pobierasz moje iso .rar lub 7ip

Wypakowujesz je do katalogu na partycji D:/rob1  

Będziesz miał plik z rozszerzeniem ISO 

Ten plik winrarem wypakowujesz do katalogu D:/rob2

i masz  pliki takie same jak na pendrive. !!

Potem wchodzisz do D:/rob2/sources i szukasz install.wim. Kopiujesz go na pendrive czyli np F:/sources " tu wklejasz install.wim 7

Masz w ten sposób windowsa 7 na instalatorze od 10.

crypt and JanKo6 like this
Posted

Mirror na uptobox ode mnie:

To nie jest "wolno" ;/

7b6d4bM.png

+ tip w obrazie jest plik ei.cfg który wybiera wersję ultimate domyślnie, po usunięciu mamy Home Premium/Professional/Ultimate

Posted (edited)

Na przyszłość jak dajecie hostingi to nie piszcie tego w komentarzach tylko pw do mnie i ja w tedy dodaje do tematu spoiler z waszym hostingiem ( moim systemem lub waszym  na instalatorze np 10 )

Podziękowania dla bruno63 i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Komentarze jak bd dodawać z linkami to bd automatycznie zgłaszane i kasowane. Nie ma zmiłuj.

W dniu 17.03.2018 o 23:31, tytan72 napisał:

niestety rufusem na fat32 nie da sie nagrac za duzy plik oczywiscie na uefi jakies rady?

Dla 7 nie stosuje się kompresji do install.esd . !!!!!!!! Pisze o tym w poradniku w dziale NTlite.

Kompresja tylko do 8 , 8.1 i 10.

Chcesz nagrać pod uefi to wyexportuj np wersję pro.wim i podmień z oryginalnym install.wim.  Waga obrazu powinna się zmniejszyć.

Edited by Jakub
Robienie bałaganu w temacie
Posted
1 minutę temu, bison616 napisał:

niby kolega dał wersja na ESD a tu ściągam i wersja jest wim.

Dlatego mówie 7 nie da się do est zrobić nie ma takiej opcji i proszę tego nie mylić.

Posted

Da się zrobić, sam prezes robił. Ostatnia z czerwca 2017. Sam używam go w jednym lapku i jest ok

Posted

Tak ale kompresja ogólnie wim do esd nie ma sensu zapytaj się GT500s czy nie mam racji i Mr.T czy nie mam racji.

ESD jest dopiero do 8.1 i 10 w siódemce tego nie ma.

Robicie na własną odpowiedzialność.

Posted
2 godziny temu, bison616 napisał:

Da się zrobić, sam prezes robił. Ostatnia z czerwca 2017. Sam używam go w jednym lapku i jest ok

,,W dniu 30.06.2017 o 13:01, Mr.T napisał:

w wersji na instalatorze windows 10 plik install.wim jest skompresowany do ESD i dzieki temu obraz ISO jest mniejszy"

drugi post Prezesa z 2016:

,,

Windows 7 nie obsluguje install.esd to działa od windows 8 wzwyz"

Sprawdziłem teraz i faktycznie da sie bez problemu zrobic ESD, juz właśnie testuje instalacje jesli bedzie wszystko ok wrzuce na serwis i podesle link do Jakuba ale tak jak on pisał nie jest to standardowa procedura.

Plus taki ze obraz zajmuje 3 gb. Jakos po 21-22 podesle link...

edit: Już wrzuciłem na mega wstawke, pw z linkiem do Jakuba poszło. Po jego autoryzacji link pojawi się w temacie na pierwszej stronie.(ostatecznie jak ktoś byłby bardzo niecierpliwy i musiałby koniecznie dzisiaj zrobić format to puszcze gryps na pw z linkiem)

Dam mały spoiler co do zajmowanego miejsca wstawki :

zJmEw86.png

Posted

Tylko powiedzcie mi po co robić kompresje ESD skoro wintoolkitem można wyciągnać dana wersje do jakiej macie klucz lub pracujecie i obraz też będzie miał 3 GB?

Kombinujecie jak koń pod górę.

Wszystkie moje tematy znajdują się tutaj: 

Dla mnie jest to beznadzieja totalna. Ja się pod tym nie podpisuje . Wyciągniecie obrazu Wintoolkitem zajmuje mniej czasu niż robienie kompresji. 

GPT UEFI ma problem na siódemce ponieważ instalator oryginalny nie ma wsparcia pod ESD ale mniejsza.

Instalatora od 10 podaje się dla 7 w tedy i tylko w tedy jeżeli instalacja na DYSKACH MVme  nie idzie. I w tedy też nie robi się kompresji.

Zanim coś wrzucicie mi do tematu to sprawdżcie opcję z Toolkitem. Link do poradników wam wrzuciłem.

Posted

mniej klatek(fps to sie nazywa) na tym systemie w diablo o 4 chyba przez te poprawki niestety, szkoda bo przez to nie ma sensu uzywac.

Posted

Ja zrobiłem system bez ESD system

Kompresja trochę niby daje ale najwięcej daje skasowanie folderu WinSXS. Po aktualizacjach. Robiłem obraz metodą 1. Przez co jego rozmiar jest i tak mniejszy.