tymol Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca W dniu 4.03.2026 o 18:24, srom-otnik napisał(a): Super, ale gdzie to widać, bo ja się tu jakoś nie odnajduję. Które liczby pokazują wynik z oznaczonym checboxem, a Które z zaznaczonym? Zbiorę to w całość w jednym poście: - normalny system (nieco zoptymalizowany) - JG11 IoT 27.01.2026 profil lekki - JG11 IoT 27.01.2026 profil ekstremalny bez zaznaczonego checkboxa "wyłącz ograniczenia wydajności procesora" - JG11 IoT 27.01.2026 profil ekstremalny z zaznaczonym checkboxem "wyłącz ograniczenia wydajności procesora" Benchmark wykonany w grze Call of Duty Black Ops 7, skupiamy się na wartościach w tabelce CPU. srom-otnik lubi to Cytuj
mkkemit Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca czy powrót do klasycznego wyglądy explorera i menu pod prawym przyciskiem jest możliwy, jeśli tak to jak to zrobić ? Cytuj
daytek 2 Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca (edytowane) Jak chcesz explorera win 11 to otwórz Dism++\optymalizacja systemu\explorer\na dole tej zakładki masz napis w j.chińskim (wyłącz) następnie zobacz czy w StartAllBack w zakładce explorer masz wyłączone Klasyczne menu kontekstowe a jak chodzi win10 to robisz odwrotne(włącz) chyba funkcja czyszczenie ustawia na win10 Edytowane 6 Marca przez daytek 2 Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 23 godziny temu, tymol napisał(a): Zbiorę to w całość w jednym poście: - normalny system (nieco zoptymalizowany) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - JG11 IoT 27.01.2026 profil lekki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - JG11 IoT 27.01.2026 profil ekstremalny bez zaznaczonego checkboxa "wyłącz ograniczenia wydajności procesora" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - JG11 IoT 27.01.2026 profil ekstremalny z zaznaczonym checkboxem "wyłącz ograniczenia wydajności procesora" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Benchmark wykonany w grze Call of Duty Black Ops 7, skupiamy się na wartościach w tabelce CPU. Bardzo Ci dziękuję za rzetelne dane i że Ci się w ogóle chciało Cytuj
Killer85 Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca Będę testował bo przymierzam się do reinstalacji Windowsa Chyba najlepsze mody 11 są od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuję autorowi za jego pracę srom-otnik i Groszek1962 lubią to Cytuj
krzon Opublikowano 7 Marca Zgłoś Opublikowano 7 Marca Panowie w temacie wyżej napisałem odnośnie że posiadam oryginalnego eseta nod32 antywirus. Na tym systemie nie chce działać. Jakby się nie łączył z serwerami. Próba logowania kontem Eset Home kończy się błędnymi danymi gdzie przez przeglądarkę działa. Wpisanie klucza produktu ważnego prawie rok że błędny. Czemu tak jest ? Cytuj
darko10 Opublikowano 7 Marca Zgłoś Opublikowano 7 Marca 16 minut temu, krzon napisał(a): Panowie w temacie wyżej napisałem odnośnie że posiadam oryginalnego eseta nod32 antywirus. Na tym systemie nie chce działać. Jakby się nie łączył z serwerami. Próba logowania kontem Eset Home kończy się błędnymi danymi gdzie przez przeglądarkę działa. Wpisanie klucza produktu ważnego prawie rok że błędny. Czemu tak jest ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
krzon Opublikowano 7 Marca Zgłoś Opublikowano 7 Marca Teraz, darko10 napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja posiadam wersję 25h2 może dlatego... Nie wiem na zwykłym windows 11 działał normalnie. Tutaj mam błąd przy aktywacji licencji. To samo miałem jak używałem tini11 też był ten błąd. Wiec tak jakby nie mógł się dogadać z przerobionym windowsem? Dodam że mam oryginalny klucz. Pierwszy obrazek na górze to to pruba logowania się kontem z eset home a niżej to kluczem licencji. Niżej zdjęcie z eset home: Jak widać posiadam 2 licencje i żadna nie dziala na tym JG. Może ktoś wie jak to rozwiązać? Cytuj
LaptopIpc Opublikowano 7 Marca Zgłoś Opublikowano 7 Marca 41 minut temu, krzon napisał(a): Jak widać posiadam 2 licencje i żadna nie dziala na tym JG. Może ktoś wie jak to rozwiązać? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Według supportu ESSET: Cytat ACT.7 --> Activation failed Verify you downloaded the correct ESET product for the subscription you purchased. To download a different product, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. ACT.8 --> An invalid username/password was used If you are a subscription owner and cannot log in, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Co zrobić w przypadku braku pozyskania licencji: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] using the vendor's approved method. Verify you have an active internet connection. Your computer must have an active internet connection for your ESET product to activate and download updates. Click Start and type cmd. Right-click the Command Prompt icon and click Run as administrator ----> netsh winsock reset Restart your computer and attempt to activate your ESET product again. Errors can occur when the system time on your computer is set incorrectly. Set your system time properly to resolve this error. Navigate to C:\Windows\System32\drivers\etc and determine if the hosts file contains any [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] entries related to the "edf.eset.com" domain. If any DNS-poisoned entries are found, use a text editor (for example, Notepad or Notepad++) to remove all entries from the hosts file. This action requires Windows administration privileges. Przed instalacją: "Przeczytaj uważnie plik „INSTRUKCJA” znajdujący się na pulpicie i zastosuj się do zawartych tam zaleceń przed rozpoczęciem pracy z systemem." Instaluj programy na ustawieniach "domyślnych" lub "Profil Lekki" w optymizatorze usług. Spróbuj zainstalować ESETA zaraz po zainstalowaniu systemu bez jego optymalizacji. Według AI usługi i wymagania systemowe niezbędne do prawidłowej aktywacji ESET: Cytat Oto najważniejsze usługi i wymagania systemowe niezbędne do aktywacji: Kluczowe usługi systemowe Aby proces aktywacji przebiegł pomyślnie, w systemie muszą działać (lub być gotowe do uruchomienia) następujące usługi: Instalator Windows (msiserver): Niezbędny do poprawnej instalacji i konfiguracji plików programu przed samą aktywacją. Usługi kryptograficzne (CryptSvc): Kluczowe dla weryfikacji sygnatur cyfrowych plików ESET oraz bezpiecznego połączenia z serwerami aktywacji. Centrum zabezpieczeń (wscsvc): ESET rejestruje się w tej usłudze, aby system Windows wiedział, że ochrona antywirusowa jest aktywna. Połączenia sieciowe: System musi mieć możliwość nawiązania połączenia z Internetem, co wymaga działających usług sieciowych (np. Klient DNS, Autokonfiguracja sieci przewodowej/bezprzewodowej). Wymagania techniczne i sieciowe Dostęp do portów i adresów: Twoja sieć lub firewall muszą dopuszczać ruch na porcie 443 (HTTPS) do serwerów ESET (np. edf.eset.com), ponieważ jest on wykorzystywany bezpośrednio do procesu aktywacji. Aktualizacje systemu (Trusted Signing): Dla nowszych wersji ESET (wydanych po lipcu 2023 r.), systemy Windows 10 i 11 muszą posiadać zainstalowane aktualizacje obsługujące zaufane podpisywanie (dawniej Azure Code Signing). Bez nich instalacja i aktywacja nowszych wersji nie będzie możliwa. Prawidłowa data i godzina: Błędna data systemowa jest najczęstszą przyczyną błędów aktywacji, ponieważ uniemożliwia weryfikację ważności certyfikatów bezpieczeństwa. Cytuj
tymol Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca W dniu 7.03.2026 o 10:26, krzon napisał(a): Ja posiadam wersję 25h2 może dlatego... Nie wiem na zwykłym windows 11 działał normalnie. Tutaj mam błąd przy aktywacji licencji. To samo miałem jak używałem tini11 też był ten błąd. Wiec tak jakby nie mógł się dogadać z przerobionym windowsem? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dodam że mam oryginalny klucz. Pierwszy obrazek na górze to to pruba logowania się kontem z eset home a niżej to kluczem licencji. Niżej zdjęcie z eset home: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak widać posiadam 2 licencje i żadna nie dziala na tym JG. Może ktoś wie jak to rozwiązać? Według ostatniego zrzutu masz licencję na ESET NOD32 Antyvirus, zatem wersję HOME, a pierwsze dwa zrzuty świadczą, że masz zainstalowaną wersję Eset ENDPOINT - wersję dla firm. Zainstaluj prawidłową wersję to będzie to działać. Achon lubi to Cytuj
krzon Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca 7 godzin temu, tymol napisał(a): Według ostatniego zrzutu masz licencję na ESET NOD32 Antyvirus, zatem wersję HOME, a pierwsze dwa zrzuty świadczą, że masz zainstalowaną wersję Eset ENDPOINT - wersję dla firm. Zainstaluj prawidłową wersję to będzie to działać. Tak mój błąd przepraszam za wiadomości i Tobie dziękuję ja nie zauważyłem. Poszło po zmianie instalatora na nod32 ale sam powinien to wykryć po kluczu. Ogólnie stwierdzam po testach że Ten windows Sromotnika jest najlepszym WIndowsem jakiego widziałem i nadaję się do pracy jak i gier:) Skoro są antywirusy to i bezpieczeństwo raczej też. A wycięcie śmieci i wygląd windowsa 7 cudowne... To jest mój Windows kochany od dzisiaj i Sromotnik Mistrz zrobił coś czego sam Microslop nie potrafi z hindusami na czele i AI Dany1337 i srom-otnik lubią to Cytuj
Kris304 Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca Cześć wszystkim. Po zainstalowaniu wersji 25H2 większość pobieranych plików jest blokowana tak jak na screenie. Bez znaczenia czy to Chrome, Brave czy Edge... Ktoś wie jak to obejść? We wcześniejszych wydaniach tego problemu nie było. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
krzon Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca 23 godziny temu, Kris304 napisał(a): Cześć wszystkim. Po zainstalowaniu wersji 25H2 większość pobieranych plików jest blokowana tak jak na screenie. Bez znaczenia czy to Chrome, Brave czy Edge... Ktoś wie jak to obejść? We wcześniejszych wydaniach tego problemu nie było. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powiem ci mam tą samą wersję i już wiele plików pobrałem i ani jednego takiego problemu... Może masz jakiegoś firewall czy antywirusa? Może coś blokuje. Jak to w naszych czasach bywa po konsultacji z AI: Windows 11 blokuje pobieranie instalatora qBittorrent 5.4 x64 z powodu zabezpieczeń Microsoft Defender lub Microsoft Edge, oznaczając go jako "zablokowany przez organizację". Główną przyczyną jest false positive od Smart App Control, Reputation-based Protection lub filtr SmartScreen, który flaguje torrentowe oprogramowanie jako potencjalnie niechciane (PUA). Główne przyczyny Windows Defender/SmartScreen: Wykrywa qBittorrent jako PUA lub brak podpisu cyfrowego, blokując pobieranie lub usuwając plik. Smart App Control: W Windows 11 blokuje niepodpisane aplikacje jak qBittorrent przed uruchomieniem. Microsoft Edge: Polityka DownloadRestrictions (np. BlockPotentiallyDangerousDownloads) przerywa pobieranie plików exe z niezaufanych źródeł. Plik zablokowany: Automatyczna blokada załączników z internetu (Unblock w właściwościach). Rozwiązania krok po kroku Dodaj wyjątek w Defender: Ustawienia > Prywatność i zabezpieczenia > Zabezpieczenia Windows > Ochrona przed wirusami i zagrożeniami > Zarządzaj ustawieniami > Wyłącz "Ochrona przed potencjalnie niepożądanymi aplikacjami" (PUA), dodaj folder qBittorrent do wyjątków. Wyłącz Reputation-based Protection: Zabezpieczenia Windows > Sterowanie aplikacjami i przeglądarką > Ochrona oparta na reputacji > Wyłącz "Sprawdzaj aplikacje i pliki" oraz inne opcje. Wyłącz Smart App Control: Ustawienia > Prywatność i zabezpieczenia > Sterowanie aplikacjami i przeglądarką > Smart App Control > Wyłącz (może wymagać restartu). Odblokuj plik: Prawy przycisk na qbittorrent_setup.exe > Właściwości > Zaznacz "Odblokuj" > OK, potem uruchom. Pobierz z oficjalnej strony: github.com/qbittorrent/qBittorrent lub qbittorrent.org, unikaj nieoficjalnych mirrorów. Alternatywy Użyj innego klienta torrent z podpisem, np. Transmission lub BiglyBT, jeśli nie chcesz wyłączać zabezpieczeń. Przed zmianami zeskanuj plik VirusTotal.com dla pewności. Cytuj
dimsim Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Siema Czy w tej wersji systemu jest najzwyklejszy notatnik? Nie podoba mi się ten z zakładkami (jeśli tu jest taki). Ewentualnie skąd go pobrać? I drugie pytanie. Korzystam z win 11 pro, też stąd. Czy odczuję faktycznie różnicę po przejściu na 11 iot ltsc? Cytuj
Miodek Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca 11 minut temu, dimsim napisał(a): Siema Czy w tej wersji systemu jest najzwyklejszy notatnik? Nie podoba mi się ten z zakładkami (jeśli tu jest taki). Ewentualnie skąd go pobrać? I drugie pytanie. Korzystam z win 11 pro, też stąd. Czy odczuję faktycznie różnicę po przejściu na 11 iot ltsc? Ad1.jeżeli nie lubisz zakładek to w ustawieniach można zmienic na okna. Ad2.Jeżeli masz mocny sprzęt to różnica w szybkości odzewu będzie niewielka. Jeżeli sprzęt Leciwy to napewno róznica będzie zauważalna Cytuj
dimsim Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca 36 minut temu, Miodek napisał(a): Ad1.jeżeli nie lubisz zakładek to w ustawieniach można zmienic na okna. Ad2.Jeżeli masz mocny sprzęt to różnica w szybkości odzewu będzie niewielka. Jeżeli sprzęt Leciwy to napewno róznica będzie zauważalna Ten notatnik jest zauważalnie wolniejszy już w samym uruchamianiu dla mnie, ale sprawdzę to co piszesz. Sprzęt mam mocny. Cytuj
MadeMaxe Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca Wszystko śmiga na maksa gry mega, nie ma porównań do innych modów, to jest majstersztyk mistrzowski chodzi wszystko demonicznie, na dwa ekrany jest zaje.... Biscie pozdrawiam i życzę dobrego w dalszym rozwoju systemów których świat nie widział [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 11 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 1 godzinę temu, MadeMaxe napisał(a): Wszystko śmiga na maksa gry mega, nie ma porównań do innych modów, to jest majstersztyk mistrzowski chodzi wszystko demonicznie, na dwa ekrany jest zaje.... Biscie pozdrawiam i życzę dobrego w dalszym rozwoju systemów których świat nie widział Super, bardzo się cieszę. Pracuję nad kosmetycznymi zmianami, żadnej rewolucji. Sam się do tego systemu przekonałem - jak dotychczas miałem na 2 lapkach i blaszaku tylko w10 iot LTSC, to obecnie tylko na blaszaku postał, a lapki są już na tym modzie i faktycznie - ma kopa MadeMaxe i Grzegorz83 lubią to Cytuj
wypcio2013 Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca Na pulpicie zużycie ramu duzo mniejsze niz na orginalnym os [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Widzior Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca 32 minuty temu, wypcio2013 napisał(a): Na pulpicie zużycie ramu duzo mniejsze niz na orginalnym os Tymczasem LTSC 21h2 od admina I czym ty się chłopie chwalisz? No chyba, że ten screen powyżej to z tego ori systemu, bo trudno wyczaić, co autor miał na myśli. Cytuj
wypcio2013 Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca Ja mam 25h2 wiec duzo MS zmienił i dodał od siebie dorzuciłem MS store i dwie apki których używam Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca Witam i Pozdrawiam. Tak po krótce i Pro i Iot Śmigają Za....... e, ESSety, Nortony wszystkie apy jakie sprawdzam i testuje Jest Gitara, Szybkość, sprawność w najmniejszych detalach a i dodam że aktualki bez problemu dziś od rana, wszelaki mój sprzęt po aktualizacjach Win Pro i Win Iot LTSC -- 26200.8037. Powiem a raczej napiszę MISTRZU TO JEST MAJSTERSZTYK. POZDRAWIAM ŻYCZĘ ZDRÓWKA i NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ. JAK DLA MNIE NIC DODAĆ NIC UJĄĆ --- BRAWO FILAGOL lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 11 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 24 minuty temu, Groszek1962 napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Witam i Pozdrawiam. Tak po krótce i Pro i Iot Śmigają Za....... e, ESSety, Nortony wszystkie apy jakie sprawdzam i testuje Jest Gitara, Szybkość, sprawność w najmniejszych detalach a i dodam że aktualki bez problemu dziś od rana, wszelaki mój sprzęt po aktualizacjach Win Pro i Win Iot LTSC -- 26200.8037. Powiem a raczej napiszę MISTRZU TO JEST MAJSTERSZTYK. POZDRAWIAM ŻYCZĘ ZDRÓWKA i NIECH MOC BĘDZIE Z TOBĄ. JAK DLA MNIE NIC DODAĆ NIC UJĄĆ --- BRAWO Bardzo dziękuję i wzajemnie pozdrowionka! Groszek1962 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca Do pobrania wersja eksperymentalna - drugi link na pierwszej stronie wątku. Zmiany względem wydania z dnia 27.01.26: - kosmetyczne korekty w skryptach, tweakach (mam nadzieję, że korzystne lub przynajmniej nieszkodliwe - okaże się w testach); - zmieniłem kolejność kluczowych ustawień poinstalacyjnych - najpierw pytanie o kasację Defendera, a później o kompresję. Ten zabieg ma za zadanie zdążyć z jego usunięciem, zanim działający Defender dobierze się do skryptów i je usunie/zablokuje. - wymieniłem WinaeroTweaker na najnowszy, nie blokowany przez Windows Defender; - wymieniłem instalkę 7zipa na najnowszą. P.S. Microsoft jeszcze nie naprawił buga, który wdrożył w styczniowych łatkach. Obecne aktualizacje nadal go wprowadzają - w Ustawienia => Aplikacje nie działa możliwość wejścia w Akcje w obu wersjach: 24H2 i 25H2. Eleks, jespe, Chopek i 5 innych lubią to Cytuj
stentsk Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Standardowa prośba do tych którzy mają możliwość wrzucić na pixeldrain itp. Już trzeci raz wznawiam z mega pobieranie, ale pewnie za chwilę mi wywali limit dzienny 5GB mimo obrazu 3,88GB. Dziękuję. Cytuj
stens Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Godzinę temu, stentsk napisał(a): Już trzeci raz wznawiam z mega pobieranie Utwórz sobie bezpłatne konto i będzie pobierało bez problemu. Cytuj
ampa Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Problem z mega od jakiegoś czasu polega na tym że jak jesteś na stronie i zaczyna pobierać to trzeba na niej zostać. Jak tylko zmienisz stronę (otworzysz coś innego) to przestaje pobierać i trzeba odświeżyć stronę. Przed chwilą pobrałem bez problemu i bez konta. stens lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca @stentsk ... trzymaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik i moszter lubią to Cytuj
zen888 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca 3 godziny temu, stentsk napisał(a): Standardowa prośba do tych którzy mają możliwość wrzucić na pixeldrain itp. Już trzeci raz wznawiam z mega pobieranie, ale pewnie za chwilę mi wywali limit dzienny 5GB mimo obrazu 3,88GB. Dziękuję. Mi też się to zdarzyło kilka razy ale wtedy trzeba postępować następująco: trzeba wcisnąć pauzę - nie wolno przerywać bo stracisz transfer - i po kilku minutach dajesz wznowienie. Można tak zrobić nawet kilka razy. Podejrzewam, że w ten mało delikatny sposób MEGA "zachęca" do wykupienia płatnego transferu. Cytuj
Maciejwin Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Tak z ciekawości jest sens przejść na tą nowszą wersję windy jak moja 23h2 dalej śmiga? Są jakieś istotne zmiany? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi