doktor29 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Opublikowano 27 Marca WItam, czy probowal ktos zainstalowac ten system na zewnetrznym dysku USB ? uzywam WinToUsb i o ile system sie normalnie odpala to nie działa wifi, oraz nie pokazuje sie okienko z wyborem czy usunac defendera. po pierwszym uruchomieniu wyglada jak czysty windows 11 bez zadnych dodatkow. z windows 10 JG LTSC nie ma tego problemu Cytuj
magg Opublikowano 27 Marca Zgłoś Opublikowano 27 Marca 17 godzin temu, stentsk napisał(a): Laptop rodziców i używany cały czas to za bardzo nie chcę eksperymentować dlatego pytam, win7 śmiga na nim pięknie :), ale korci mnie, żeby to sprawdzić ... Poczekam na nowe iso, może ten whatsapp zadziała, bo to akurat może być wykorzystane. a co to za siódemeczke kolega posiada? Cytuj
Andreas85 Opublikowano 27 Marca Zgłoś Opublikowano 27 Marca Witam ( mistrza ) i resztę. Dzisiaj przeinstalowałem tę nową wersję i jak zwykle ( petarda ) wszyściutko zainstalowało jak i zaktualizowało się, bez żadnego problemu, istne ( CUDO ) POZDRAWIAM Cytuj
srom-otnik Opublikowano 27 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 6 minut temu, Andreas85 napisał(a): Witam ( mistrza ) i resztę. Dzisiaj przeinstalowałem tę nową wersję i jak zwykle ( petarda ) wszyściutko zainstalowało jak i zaktualizowało się, bez żadnego problemu, istne ( CUDO ) POZDRAWIAM Dzięki za pozytywne wieści Pozdrowionka Andreas85 lubi to Cytuj
doktor29 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca 20 godzin temu, doktor29 napisał(a): WItam, czy probowal ktos zainstalowac ten system na zewnetrznym dysku USB ? uzywam WinToUsb i o ile system sie normalnie odpala to nie działa wifi, oraz nie pokazuje sie okienko z wyborem czy usunac defendera. po pierwszym uruchomieniu wyglada jak czysty windows 11 bez zadnych dodatkow. z windows 10 JG LTSC nie ma tego problemu wrzucilem dysk do lapka i zainstalowalem, po czym do kieszeni pod USB i wsio smiga, nie wiem czemu WinToUsb sobie nie radzi System fajny, szybki, responsywny. Po testach w benchmarkach mam takie same wyniki jak na JG 10 LTSC - a ten jest dla mnie najszybszym pod gry systemem jak widac na rowni z nowa 11 LTSC. 11-stke testowalem w obu trybach, nie wplynelo to na wyniki w benchmarkach, ale moze dlatego ze CPU mam ustawiony na max 3,5Ghz, a grafike OC/UV porobioną w Afterburner. Swietny system, gratulacje dobrej roboty Groszek1962 i srom-otnik lubią to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 4 minuty temu, doktor29 napisał(a): wrzucilem dysk do lapka i zainstalowalem, po czym do kieszeni pod USB i wsio smiga, nie wiem czemu WinToUsb sobie nie radzi System fajny, szybki, responsywny. Po testach w benchmarkach mam takie same wyniki jak na JG 10 LTSC - a ten jest dla mnie najszybszym pod gry systemem jak widac na rowni z nowa 11 LTSC. 11-stke testowalem w obu trybach, nie wplynelo to na wyniki w benchmarkach, ale moze dlatego ze CPU mam ustawiony na max 3,5Ghz, a grafike OC/UV porobioną w Afterburner. Swietny system, gratulacje dobrej roboty Dzięki, pozdrawiam! Cytuj
zen888 Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca 57 minut temu, doktor29 napisał(a): wrzucilem dysk do lapka i zainstalowalem, po czym do kieszeni pod USB i wsio smiga, nie wiem czemu WinToUsb sobie nie radzi Użyłeś wersji darmowej czy płatnej? Cytuj
stentsk Opublikowano 28 Marca Zgłoś Opublikowano 28 Marca W dniu 27.03.2026 o 15:36, magg napisał(a): a co to za siódemeczke kolega posiada? Nie jest modowany jeśli o to pytasz, normalny 7pro skonfigurowany przeze mnie, oczywiście BypassESU. Używany jest Firefox, ale KexSetup_Release_1_1_4_1528 niestety nie działa z nim dobrze, niby się zaktualizował do najnowszego, ale zawieszka, a chrome zadział bez problemu, dlatego czas może już na zmiany, chociaż rodzice to nie w temacie :). Ten dysk SSHD to wiele lat temu to było coś . Lap z i3-3110M i 8GB RAM od początku, także dla 24H2 LTSC będzie ok, tylko pytanie czy dysk wymienić na SSD. Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 29 Marca Zgłoś Opublikowano 29 Marca Witam Serdecznie. Odniosę się do -- cytat ----- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - WItam, czy probowal ktos zainstalowac ten system na zewnetrznym dysku USB ? Odpowiem tak, już jakiś czas temu odpisywałem na forum NASZEMU MISTRZOWI że wykonywałem instalkę Pro i Iot LTSC i używam z USB stacji dokującej i systemy śmigają aż miło Pozdrawiam i czekamy na Najnowsze MALEŃSTWO NASZEGO MISTRZA Sprawdzone działa -- WinToUsb i Rufusem Dodam jeszcze że używam też tak zrobionego Win 11 Pro na Pendrive. Służy jak Lek na całe zło srom-otnik lubi to Cytuj
doktor29 Opublikowano 29 Marca Zgłoś Opublikowano 29 Marca 3 godziny temu, Groszek1962 napisał(a): Witam Serdecznie. Odniosę się do -- cytat ----- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - WItam, czy probowal ktos zainstalowac ten system na zewnetrznym dysku USB ? Odpowiem tak, już jakiś czas temu odpisywałem na forum NASZEMU MISTRZOWI że wykonywałem instalkę Pro i Iot LTSC i używam z USB stacji dokującej i systemy śmigają aż miło Pozdrawiam i czekamy na Najnowsze MALEŃSTWO NASZEGO MISTRZA [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sprawdzone działa -- WinToUsb i Rufusem Dodam jeszcze że używam też tak zrobionego Win 11 Pro na Pendrive. Służy jak Lek na całe zło ale wintousb i rufus uzywales do nagrania jako instalki czy gotowego systemu uruchamianego z USB? bo w rufusie chyba takiej opcji nie ma W dniu 28.03.2026 o 11:15, zen888 napisał(a): Użyłeś wersji darmowej czy płatnej? płatna, wersja technican Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 29 Marca Zgłoś Opublikowano 29 Marca Witam Ponownie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -- Zapytałeś - ale wintousb i rufus uzywales do nagrania jako instalki czy gotowego systemu uruchamianego z USB? bo w rufusie chyba takiej opcji nie ma No więc dodam Fotkę by Cię przekonać że RUFUS da radę coś takiego zrobić a mówimy na pewno o tym co pytasz , czyli najprościej Windows Portable Czyli Win który jest zainstalowany tyle że nie na SSD czy HD ale na pendrive A WinToUsb można nawet użyć wersji portable, a przynajmniej ja tak robię robiłem i mi działa, na dzień dzisiejszy jest już wer. 10.5 Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w programie Rufus to opcja umożliwiająca zainstalowanie pełnej, funkcjonalnej wersji systemu Windows na przenośnym nośniku USB (pendrive lub dysku zewnętrznym). Pozwala to uruchomić własny system, aplikacje i ustawienia na niemal dowolnym komputerze, używając nośnika jako "przenośnego systemu operacyjnego". Główne cechy Windows To Go w Rufus: Działanie jako Live USB: Zamiast instalować system na stałe, uruchamiasz go bezpośrednio z USB. Własne środowisko: Zmiany dokonywane podczas pracy są zapisywane na pendrive. Mobilność: Komputer hosta nie musi mieć systemu – Windows uruchamia się z nośnika. Wymagania: Zaleca się szybki nośnik USB 3.0/3.1, aby zapewnić płynne działanie systemu. Zastosowanie: Świetne rozwiązanie do pracy zdalnej, testowania systemu lub naprawy komputera. Opcja ta jest dostępna w polu „Opcja obrazu” w Rufusie, gdy wybierzesz plik ISO z systemem Windows. Cytuj
dobry_chlopak666 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca W dniu 28.01.2026 o 10:11, PR74 napisał(a): Witam Dla tych co często testują fajną obcją by było zrobić wszystkie versje np Pro i 24H2/25H2 Iot LTSC Lite zrobić w jednym ISO nie żebym miał jakiś problem ale zaoszczędziło by testerom czas na kolejne formatowanie pendriva Pozdrawiam twórce [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ęki tobie mamy dobry produkt jesteś wielki A jaki to problem Ventoy i lecisz z tematem . Mam na jednym pewnie 7/10/11 po kilka wersji Cytuj
kichu66 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Jak to naprawić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 33 minuty temu, kichu66 napisał(a): Jak to naprawić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pobierz tzw symbole, czyli zrób to co jest na pierwszej fotce-instrukcji Cytuj
kichu66 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Tyle to rozumiem, ale jakie symbole, skąd i gdzie wgrać? Cytuj
Chopek Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca 1 minutę temu, kichu66 napisał(a): Tyle to rozumiem, ale jakie symbole, skąd i gdzie wgrać? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
doktor29 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca W dniu 29.03.2026 o 16:32, Groszek1962 napisał(a): Witam Ponownie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -- Zapytałeś - ale wintousb i rufus uzywales do nagrania jako instalki czy gotowego systemu uruchamianego z USB? bo w rufusie chyba takiej opcji nie ma No więc dodam Fotkę by Cię przekonać że RUFUS da radę coś takiego zrobić a mówimy na pewno o tym co pytasz , czyli najprościej Windows Portable Czyli Win który jest zainstalowany tyle że nie na SSD czy HD ale na pendrive A WinToUsb można nawet użyć wersji portable, a przynajmniej ja tak robię robiłem i mi działa, na dzień dzisiejszy jest już wer. 10.5 Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w programie Rufus to opcja umożliwiająca zainstalowanie pełnej, funkcjonalnej wersji systemu Windows na przenośnym nośniku USB (pendrive lub dysku zewnętrznym). Pozwala to uruchomić własny system, aplikacje i ustawienia na niemal dowolnym komputerze, używając nośnika jako "przenośnego systemu operacyjnego". Główne cechy Windows To Go w Rufus: Działanie jako Live USB: Zamiast instalować system na stałe, uruchamiasz go bezpośrednio z USB. Własne środowisko: Zmiany dokonywane podczas pracy są zapisywane na pendrive. Mobilność: Komputer hosta nie musi mieć systemu – Windows uruchamia się z nośnika. Wymagania: Zaleca się szybki nośnik USB 3.0/3.1, aby zapewnić płynne działanie systemu. Zastosowanie: Świetne rozwiązanie do pracy zdalnej, testowania systemu lub naprawy komputera. Opcja ta jest dostępna w polu „Opcja obrazu” w Rufusie, gdy wybierzesz plik ISO z systemem Windows. probowalem i rufusem i wintousb najnowszym... zwyczajnie nie do konca to działa, system wrzuca na zewnetrzny dysk ale uruchamia sie niczym czysty windows a nie sromotnikowy mod. nie wiem co jest grane, jedyna opcja to fizycznie wrzucic SSD do kompa i uruchomic instalke z usb i przelozyc do kieszeni. Cytuj
kichu66 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Godzinę temu, Chopek napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] DZIĘKUJĘ Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Witam. Jeśli mogę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Napisałeś że nic z tego ? tak to rozumieć ? No więc tak jeśli chodzi o ostanie modyfikacje JG to masz rację dziś sprawdzałem z ciekawości, bo tak jak pisałem mam dwa systemy JG Win 11 Pro na Pendrive Sams..... i Iot LTSC na Stacji Uniteka poprze USB dopinane do Lapka lub PC dowolność bez ograniczeń. I mi to działa, dlatego sprawdzam i jeszcze to szukam bo piszesz że nic !!!!!! fakt że ostatnie mody Pro i Iot na pendriva nie instalują się właściwie instalka i system zajmuje tylko dosłownie kilkanaście GB ale są problemy z netem i wszystkie dodatki JG znikają czyli instaluje jakby skrojony golec bez modyfikacji. I to ciekawe bo mam już znaczny czas na pendrivie wer Pro i działa mi do dziś tle tylko że była jedna z pierwszych wer Pro JG, a że działa i aktualizuje to jej nie tykam A jeśli chodzi o Iot Ltsc to instalowałem po USB na dopięty dysk SSD na którym teraz pracuje. Załączam Fot. A i jeszcze ten SSD mogę uruchomić także z dyskiem zewnętrznym SSD w dowolnej kieszenie dla SSD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak widzisz w Menadżerze USB Cytuj
doktor29 Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca @Groszek1962 dokladnie tak mam, najnowsze 11 nie instaluja sie poprawnie na dysku USB uzywajac rufusa oraz wintousb i wlasnie brakuje modów i nie dziala net. Podlaczajac fizycznie dysk do kompa, odpalajac instalke z usb, nastepnie przekladam dysk do kieszeni i juz wszystko jest ok i dziala jak trzeba po USB. Groszek1962 lubi to Cytuj
keri38 Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca moze tu podpadne ,cenie rozne mody ale od pewnego czsu jade tylko na 26h1 orginal,zero problemow ,aktualizacje wchodza ,gry smigaja na takim FPS jakiego jeszcze nie mialem ,a komp stary 10letni i to jeszcze na amd 5700ryzen 6600 grafa a 200fps DIRT RALLY 2 ,warto testowac Cytuj
srom-otnik Opublikowano 31 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 13 minut temu, keri38 napisał(a): moze tu podpadne ,cenie rozne mody ale od pewnego czsu jade tylko na 26h1 orginal,zero problemow ,aktualizacje wchodza ,gry smigaja na takim FPS jakiego jeszcze nie mialem ,a komp stary 10letni i to jeszcze na amd 5700ryzen 6600 grafa a 200fps DIRT RALLY 2 ,warto testowac A dlaczego miałbyś komuś podpaść ? To fajnie, że M$ coś poprawiło w systemie i nie trzeba będzie za wiele po nim udoskonalać, bardzo mnie to cieszy. Na moje 26H1 nie liczcie - poczekam na 26H2 na jesieni. PZDR! Groszek1962, starcraft2fan, stens i 1 inny lubią to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca Witam A ja jednak CENIĘ SOBIE MODY JG BO ..... SĄ DEBEST i czekam na najnowszy. Pozdrawiam Cytuj
rgl Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca Witam. Może już było takie pytanie, jeśli tak, wybaczcie, ale czy jest możliwość wyboru oryginalnych ikon i kompozycji Windows 11? Cytuj
TheStraight Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca 5 godzin temu, keri38 napisał(a): moze tu podpadne ,cenie rozne mody ale od pewnego czsu jade tylko na 26h1 orginal,zero problemow ,aktualizacje wchodza ,gry smigaja na takim FPS jakiego jeszcze nie mialem ,a komp stary 10letni i to jeszcze na amd 5700ryzen 6600 grafa a 200fps DIRT RALLY 2 ,warto testowac Nie wiem jak to nawet interpretować 1. 26H1 nie wnosi nic do platformy x64 z optymalizacji a było robione głównie pod ARM więc nie wiem co tam niby ma lepiej wypaść od stabilnej poprzedniej wersji ale chętnie posłucham konkretów i faktów. 2. 10 letni komp z Ryzenem 5700 i jak mniemam RX 6600? Może moja matematyka nie jest najlepsza ale 2022 rok nie był chyba 10 lat temu albo zapadłem w sen zimowy i mi się kartki w kalendarzu skleiły. Groszek1962 i nudzija lubią to Cytuj
Achon Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca 3 godziny temu, TheStraight napisał(a): 26H1 nie wnosi nic do platformy x64 z optymalizacji a było robione głównie pod ARM więc nie wiem co tam niby ma lepiej wypaść od stabilnej poprzedniej wersji ale chętnie posłucham konkretów i faktów. Powtarzasz/powielasz fake fakty. Coś w rozdaju, nie znam się, ale wypowiem się. 26h1 wyciekł na początku roku i od razu powstały wersje x64 oraz ARM. Powstał na nowej architekturze Bromine. Cytat Kluczowe informacje o Windows "Bromine" (26H1): Premiera i dostępność: Publiczne wydanie przewidziane jest na 2026 rok, przy czym oparte na nim komputery pojawią się w pierwszej połowie roku. Cel: Bromine zastępuje wcześniejszą platformę Germanium (używaną w Windows 11 25H2), oferując lepszą obsługę nowoczesnych układów ARM64. Specyfika aktualizacji: Windows 11 26H1 (Bromine) jest określany jako "pełna aktualizacja systemu operacyjnego". Oznacza to, że nie będzie ona dostępna jako standardowa aktualizacja w miejscu (in-place update) dla większości obecnych użytkowników. Rozwój: Prace inżynieryjne nad tą wersją rozpoczęto na początku lutego 2025 roku. W skrócie, Bromine to fundament dla nowej fali wydajnych laptopów i urządzeń AI, które będą charakteryzować się znacznie lepszym czasem pracy na baterii niż dotychczasowe komputery z Windows 11. ---------------------------- Przez jakiś błąd ten windows nie pojawił się u beta testerów, jako testowa werjsa preview działająca 180 dni, ale wyszło to w kanale RP jak w pełni normalny windows działający bez ograniczeń. Szybko się kapnęli, że to nie poszło tam gdzie powinno. Wersja 28000.1 została całkowicie usunięta z serwerów microsoftu, a firma wydała bzdurne oświadczenie, iż Bromine Release ma być wyłącznie dla procesorów ARM. sic.! Tymczasem jest to kolejna wersja, która była już dawno temu zaplanowana w cyklu wydawniczym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skąd te zamieszanie? W tej wersji pojawiły się nowe funkcje AI i ktoś pomyślął w microsofcie: "Skoro nasze laptopy z procesorami ARM i dedykowaną funkcją Copilot, okazały się niewypałem, to dajmy im inne ekskluzywne funkcje AI, żeby ludzie chcieli je kupować." [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale ktoś inny postanowił: "Nie czekamy, wciskamy wszystkie funkcje AI już teraz do 24h/25h, by potem dał się to sprzedawać w abonamencie. Musimy być szybsi od konkurencji." A teraz kilka słow o windowsie 26h1 Bromine Release. Mimo zapowiedzi, że ma być tylko na procesory ARM, microsoft cyklicznie wypuszcza aktualizacje dla procesorów x64. Tak, podstawa 2800.1 już nie jest dostępna, ale zainstalowane systemy dostają wciąż nowe aktualizacje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hello, microsoft? Pisaliście oświadczenia, że będą kompilacje wyłącznie dla ARM. To kto robi te nowe wersje dla x64 ? Krasnoludki? Wiele osób testuje tę nową wersję i większość testujących mówi to samo: 26h1 jest bardziej responsywny i szybszy w porównaniu do 24h/25h - Germanium Release Ja te informacje potwierdzam. U mnie też pulpit lepiej i szybciej reaguje. To, czego nie piszą w biuletynach, jest zaszyte głęboko w nowym w kernelu. Ma się wrażenie, że dysk czyta szybciej, a do tworzenia interfejsu jest bardziej wykorzystana akceleracja karty graficznej. Ale ja mogę nie mieć racji. Poszukajcie wydania FBconana, tej wersji 1 lub 2 z systemem 26h1 i sami oceńcie, czy całkowicie nowa platforma nie wnosi żadnych optymalizacji dla procesorów x64. Groszek1962 i keri38 lubią to Cytuj
stentsk Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca 4 godziny temu, Achon napisał(a): Powtarzasz/powielasz fake fakty. Coś w rozdaju, nie znam się, ale wypowiem się. 26h1 wyciekł na początku roku i od razu powstały wersje x64 oraz ARM. Powstał na nowej architekturze Bromine. ---------------------------- Przez jakiś błąd ten windows nie pojawił się u beta testerów, jako testowa werjsa preview działająca 180 dni, ale wyszło to w kanale RP jak w pełni normalny windows działający bez ograniczeń. Szybko się kapnęli, że to nie poszło tam gdzie powinno. Wersja 28000.1 została całkowicie usunięta z serwerów microsoftu, a firma wydała bzdurne oświadczenie, iż Bromine Release ma być wyłącznie dla procesorów ARM. sic.! Tymczasem jest to kolejna wersja, która była już dawno temu zaplanowana w cyklu wydawniczym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skąd te zamieszanie? W tej wersji pojawiły się nowe funkcje AI i ktoś pomyślął w microsofcie: "Skoro nasze laptopy z procesorami ARM i dedykowaną funkcją Copilot, okazały się niewypałem, to dajmy im inne ekskluzywne funkcje AI, żeby ludzie chcieli je kupować." [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale ktoś inny postanowił: "Nie czekamy, wciskamy wszystkie funkcje AI już teraz do 24h/25h, by potem dał się to sprzedawać w abonamencie. Musimy być szybsi od konkurencji." A teraz kilka słow o windowsie 26h1 Bromine Release. Mimo zapowiedzi, że ma być tylko na procesory ARM, microsoft cyklicznie wypuszcza aktualizacje dla procesorów x64. Tak, podstawa 2800.1 już nie jest dostępna, ale zainstalowane systemy dostają wciąż nowe aktualizacje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Hello, microsoft? Pisaliście oświadczenia, że będą kompilacje wyłącznie dla ARM. To kto robi te nowe wersje dla x64 ? Krasnoludki? Wiele osób testuje tę nową wersję i większość testujących mówi to samo: 26h1 jest bardziej responsywny i szybszy w porównaniu do 24h/25h - Germanium Release Ja te informacje potwierdzam. U mnie też pulpit lepiej i szybciej reaguje. To, czego nie piszą w biuletynach, jest zaszyte głęboko w nowym w kernelu. Ma się wrażenie, że dysk czyta szybciej, a do tworzenia interfejsu jest bardziej wykorzystana akceleracja karty graficznej. Ale ja mogę nie mieć racji. Poszukajcie wydania FBconana, tej wersji 1 lub 2 z systemem 26h1 i sami oceńcie, czy całkowicie nowa platforma nie wnosi żadnych optymalizacji dla procesorów x64. Czytałem, że 26H1 nie będzie miał upgrade do 26H2, dopiero mają połączyć tą wersję z obecnym 25H2/26H2 w jedno wydanie 27H2 (tylko ile w tym prawdy?), pobrałem Optimum 11 26H1 Pro v2 (szkoda, że v3 płatne 10$, chyba, że ktoś ma linka ? ), potestuje jak będzie czas , ale na Dell E6430, albo na acer z i5-M430, bo na szybkim kompie może być ciężko zauważyć różnicę, aczkolwiek może ktoś zrobi "poważny" test JG11-2425h2-iot-ltsc z tym 26H1, zrobię to tylko z ciekawości, bo dla mnie mod Srom-otnika działa bardzo dobrze na starszych laptopach. Achon lubi to Cytuj
doktor29 Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia W dniu 1.04.2026 o 00:39, stentsk napisał(a): Czytałem, że 26H1 nie będzie miał upgrade do 26H2, dopiero mają połączyć tą wersję z obecnym 25H2/26H2 w jedno wydanie 27H2 (tylko ile w tym prawdy?), pobrałem Optimum 11 26H1 Pro v2 (szkoda, że v3 płatne 10$, chyba, że ktoś ma linka ? ), potestuje jak będzie czas , ale na Dell E6430, albo na acer z i5-M430, bo na szybkim kompie może być ciężko zauważyć różnicę, aczkolwiek może ktoś zrobi "poważny" test JG11-2425h2-iot-ltsc z tym 26H1, zrobię to tylko z ciekawości, bo dla mnie mod Srom-otnika działa bardzo dobrze na starszych laptopach. testowalem tego optimum 26 v2, wydajnosc taka sama jak JG 10/11 LTSC w grach i benchmarkach. co na minus to lagi interfejsu, odpalam moj komputer pojawia sie okno a po chwili ikonki i tekst. gry ładują sie dluzej, nie testowalem predkosci dyskow ale wyglada to jakby dyski cos trzymało. Cytuj
MadeMaxe Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia nie wiem o co chodzi ale zaśmiecacie ten wątek modowy co ma wersja 26h do moda tutaj??? srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 11 minut temu, MadeMaxe napisał(a): nie wiem o co chodzi ale zaśmiecacie ten wątek modowy co ma wersja 26h do moda tutaj??? No właśnie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi