Jump to content

stentsk

Użytkownik
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About stentsk

  • Rank
    Użytkownik

Recent Profile Visitors

491 profile views
  1. Nie boję się instalatora win10 , zawsze tylko czasochłonne było przerzucanie wim na esd i odwrotnie, a lubię po swojemu wintoolkitem coś pozmieniać. Rozwiązaniem było dodanie USB do boot.wim, dzięki. NiKKA napisz proszę w którym miejscu w Twoim pliku SetupComplete.cmd najlepiej dopisać plik np: moje.bat (kopiuję na końcu tym parę skrótów i plików na pulpit), chciałbym, aby ew.Twoje działania z SetupComplete.cmd pozostały. Mój SetupComplete.cmd ma wpis tylko taki: @echo off cd %~dp0 START /WAIT %windir%\Setup\Scripts\moje\moje.bat CLEANUP rd /S /Q "%WINDIR%\Setup\Scripts" exit
  2. Witam. A jak ew. zainstalować na płycie z Z370? integrowałem sterownik sata jak i USB 3.0 5.4.43v2, ale niestety dalej dysku nie widzi. Czy tylko połączenie z instalatorem win10 wchodzi w grę? Pozdrawiam.
  3. Witam. Czy znajdzie ktoś czas na przygotowanie owych poprawek na koniec wsparcia OF2007, tak żeby wrzucić je od "updates", w maju już nie będzie nowych ...?
  4. Witam. Kiedyś był na forum temat odnośnie aktualizacji "1275-office-2007-sp3-aktualizacje......." , ale link już nieaktywny. Ostatnio z grudnia 2015 pobrałem aktualizacje do wrzucenia do "Update", czy jest szansa, że temat wróci ?
  5. @m4s, witam, czy możesz uaktualnić linki? Office 2013 portable?
  6. Nikka dopiero teraz zajrzałem na forum jak chciałem opisać moje problemy z wersją 16.01, na kilku (chyba 3 na 5) sprzętach wyskoczył błąd podczas instalacji "instalator systemu Windows nie może skonfigurować systemu Windows do działania na zasobach sprzętowych tego komputera" (mogę wysłać foto), na innym miałem blue screeny chyba takie jak u przemo83. Po wrzucenia instalatora 15.12 wszystko poszło bez problemu na tych komputerach/laptopach. Podejrzewam, że wina leży w zintegrowanych sterownikach, które podczas instalacji robią konflikt. Wcześniej nie miałem problemów z Twoimi innymi wersjami.
  7. Witam. Mam wersję Windows.XP.SP3.PL.9w1.IE8.WMP11.DX.NET.FINAL.FULL.Kwiecien.2014-NiKKA.iso, generalnie wszystko działa tylko jest problem jak instaluje subiekta GT (różne wersje XP), wyskakuje błąd odnośnie serwera SQL i nie można się podłączyć do bazy. Na moim starym obrazie XP idzie wszystko bez problemu, ale ja mam zintegrowany net3.5. Podejrzewam tu problem z frameworkiem, czy ktoś miał taki problem lub zna rozwiązanie?
  8. W x86 i x64 nie działa HDTune, mi bardzo zależy na tym programie, jeśli tworzona będzie jakaś lista programów to ja koniecznie poproszę działające HDTune. W wersji 7 (DreamOS) HDTune działa ok. Mam taką wersję HDTune co odpala się w każdym win bez instalacji, na tych jak próbuję to info, że brak dph.dll.
  9. Odnośnie mojego wcześniejszego postu. Zaktualizowałem dzisiaj stacjonarny z 8 Pro do 8.1 Pro z DVD (msdn). Niby wszystko ok (reinstalacja classic shell 4.0.2 to zawsze norma po upgrade), pobrałem ~200MB aktualizacji. Jeden mankament zauważony od razu (nie da się przeoczyć), jak klikam PPM na pulpicie to pojawia się kółko i z zegarkiem na ręku trzeba odczekać 15sek, żeby pojawiło się menu. Klikane w różnych miejscach pulpitu, jak kliknę na skrócie, innej ikonie, komputer (już nie "ten") to PPM od razu daje menu, na pulpicie lipa - kółko i trzeba czekać, można kliknąć start lub coś z paska, ale
  10. Witam. U mnie na laptopie poszła aktualizacja do 8.1 przez windows store ok, ale na stacjonarnym jak kliknę na sklep to wskakuje na 2 sekundy i wywala do Modern UI, czy można jakoś przeinstalować samą aplikację sklep? Nic nie grzebane, mam tylko classicshell 4.0. A może jest inna opcja aktualizacji do 8.1 np: z obrazu ISO itp. Pozdrawiam.
×
×
  • Create New...

Important Information