Kaizen Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 3 godziny temu, hiuman napisał(a): Okno z brakiem sterowników wyskakuje po animacji z niebieskimi "grzybkami". Wszystkie wersje 10 i 11 od Sromotnika były instalowane bez problemu. HP Victus 15 Ryzen , nvidia rtx Sprawdziłeś sumę kontrolną ISO? Cytuj
mojo Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia W dniu 12.04.2026 o 14:44, Groszek1962 napisał(a): No i teraz te chodzą po instalce z dysku NVMe partycja E:| ale kolejne załączam fotkę nie uruchamiają się z partycji innej niż C:\ co przy dzisiejszych wielkościach plików po instalce jest trochę Słabe !! bo mało kto używa dysku systemowego np 2 lub 4 TB co i to nie na długo tyka, w przypadku osób które są fanami gier . dodam jeszcze że nie każda gra po instalce idzie z ikonki gry tylko z aplikacji -- hypervisor-launcher -- jak np Avatatar. C o jest jakoś zastanawiające, ale opisy w sieci i porady właśnie często zwracają na to uwagę, co dla mnie jest Naprawdę Ciekawostką i do tego nie bardzo zrozumiałom dlaczego SSD C anie np E, f, G itd przecież większość z Nas korzysta z dodatkowych Macierzy - Dysków jak nie w kompie to po przez USB, stacje dokujące itp i itd. Pozdrawiam i opisałem tka jak u mnie sprawdzałem i tyka No i to jest może trop bo faktycznie mam drugi dysk na gry... Pasowało by zrobić małe kompedium, jeśli ktoś opisuje "dziwne u mnie działa" aby podawał konfig w stylu: -win-jg11-2425h2-iot-ltsc /w24h2/w23h2 -lite czy extreme -stery po WU czy inne (np. SDIO) -odinstalowany defender czy nie, czy doinstalowany sklep itp. -jakieś inne zmiany dokonane -dysk instalacyjny (C,D...) -czy gry/programy wywalają się z innego dysku niż systemowy -jak grafa (ponoć na Radeony ludzie narzekają dla zasady) -wersja skryptu/gry -czy doinstalowane np. C++ AiO czy tylko z gry itp. Im więcej szczegółów podanych w usystematyzowany sposób tym łatwiej będzie zdebugować problem. Może nawet wtedy Sromotnik dorobi "suwaczek" gry w optymalizatorze ale musi istnieć potrzeba i zaangażowanie Cytuj
kolo4468 Opublikowano Wtorek o 10:56 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 10:56 Możesz to wrzucić na jakąś inną stronę,bo z tej to może za miesiąc się pobierze. Cytuj
Pegar Opublikowano Wtorek o 15:09 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:09 Cytat Win JG11 24/25H2 IoT LTSC Nie bardzo rozumiem tego nazewnictwa. Przecież nie istnieje 25H2 w wersji LTSC. Chyba, że to takie przerobione 24H2 z funkcjami z 25H2 (ale LTSC z 24H2) srom-otnik lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano Wtorek o 16:37 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 16:37 W dniu 7.04.2026 o 17:45, Achon napisał(a): Tak, wiem. Totalnie głupie. Mam podobnie z lupą gdy....usunę aplikację "Narrator" Aplikacja narrator obecna, a fazy z lupą są. Cytuj
Groszek1962 Opublikowano Wtorek o 20:22 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 20:22 Ot i proszę a to jest werja JG Iot...... z stycznia br. którą cały czas testuje i krótko mówiąc Śmiga, Hula aż MIŁO. Brawo . Pozdrawiam No i jeśli nie za dużo to mile widziana każda kolejna NOWINKA Załączam fot po dzisiejszej bodajże 5 aktualizacji i co teraz ciekawe, może się mylę ale nie przestawił mi moich ikon, co często a niemal zawsze po kolejnej aktualizacji system to przestawiał. Pozdrawiam i polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
Kalafiorek X Opublikowano Czwartek o 18:32 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:32 Czy ta wersja moda również nieposiada painta itp itd ? Cytuj
WiesioKa Opublikowano Czwartek o 19:10 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 19:10 35 minut temu, Kalafiorek X napisał(a): Czy ta wersja moda również nieposiada painta itp itd ? Ta wersja jeszcze posiada painta . Cytuj
Kosiara Opublikowano Czwartek o 20:52 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:52 @srom-otnik Jak będziesz wydawał nowszą wersję, to nie zapomnij przyjrzeć się problemowi z lupą. Po najnowszej aktualizacji z kwietnia 26100.8246 niestety bez zmian i nadal się zawiesza. Jeszcze muszę spróbować rozkminić czemu te obramowania robią się czarne. srom-otnik lubi to Cytuj
Groszek1962 Opublikowano Czwartek o 22:08 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 22:08 To może znowu coś troszku Ja Jak opisywałem wcześniej, a i dodam: Skoro Wnuiu nie odpuszcza to też używam Kontroler MICROSOFT bezprzewodowy Xbox Black + kabel -- i blu i po kablu i tu dodam że Nie Instalowałem Żadnego Sklepu i nic tam nie dobierałem Z lupą nie mam żadnych problemów, działa aż miło czyli jedna od powiększania i pomniejszania druga od wyszukiwania System pracuje tak jak opisywałem po instalce ustawienie lekki, pierwsza aktualizacja, następnie ustawienie Ekstremalny czyli nic dodać nic ująć. Kolejne aktualizacje dogrywam ręcznie pobrane z Sieci, i jak na razie trzy na tapecie zainstalowane te wersje 1- styczeń, 2 - luty i 3 - teraz początek kwietnia i sprawują się jak dla mnie OK. Wytrzymują katusze, kombinacje, testy i Jak Do Tej Pory OK Co do zawartości Peceta może już odpuszczę, gdyż wiele razy już wcześniej opisywałem na części JG i Kocurka. Sprzęt daje nieźle radę. Pozdrawiam swiniarobert69 lubi to Cytuj
gandolfini Opublikowano wczoraj o 08:32 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:32 System świetny, działa płynnie, ale mam problem. Zainstalowałem na dwóch różnych laptopach i na obu nie mam BT. Usuwałem i instalowałem sterowniki na różne sposoby i nadal nie działa. Kupiłem nawet takiego dongla na USB co robi BT i to mi też nie działa na tym systemie. Chce podłączyć pady do PS4, no i słuchawki by używam często z laptopem. Powinienem zainstalować mniej okrojony system? Który? Nie zależy mi aż tak na maksymalnym wybebeszeniu, tylko, żeby była ta opcja czyszczenie, stary przycisk start i bez tych wszystkich zbędnych rozpraszaczy. Lapek Lenovo legion 5 na ryzenie 260, a drugi to starszy Xiaomi gaming laptop na i7 8 generacji Cytuj
CloudX Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Natknąłem się na problem po miesiącu korzystania z tego wydania. Problem występuje na każdych ustawieniach w panelu performance - i zoptymalizowanych i wszystkich zaznaczonych. Mianowicie nie mogę nic wydrukować - nie idzie i po USB i po ethernecie (drukarka podłączona do routera). Próbowałem dodawać ręcznie, automatycznie, ze sterownikami generic i z dedykami do drukarki - nic nie pomaga. System drukarke widzi, dodaje a przy próbie wydruku nie może z nią złapać połączenia. Macie jakieś pomysły co może temu zaradzić? swiniarobert69 lubi to Cytuj
Wraith Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu 10 godzin temu, gandolfini napisał(a): System świetny, działa płynnie, ale mam problem. Zainstalowałem na dwóch różnych laptopach i na obu nie mam BT. Usuwałem i instalowałem sterowniki na różne sposoby i nadal nie działa. Kupiłem nawet takiego dongla na USB co robi BT i to mi też nie działa na tym systemie. Chce podłączyć pady do PS4, no i słuchawki by używam często z laptopem. Powinienem zainstalować mniej okrojony system? Który? Nie zależy mi aż tak na maksymalnym wybebeszeniu, tylko, żeby była ta opcja czyszczenie, stary przycisk start i bez tych wszystkich zbędnych rozpraszaczy. Lapek Lenovo legion 5 na ryzenie 260, a drugi to starszy Xiaomi gaming laptop na i7 8 generacji Sprawdź czy masz sterowniki od Microsoftu - Moduł wyliczający Bluetooth firmy Microsoft i Moduł wyliczający Bluetooth LE firmy Microsoft. Miałem kiedyś też z tym problem - ten pierwszy był, a drugiego nie miałem. Dopiero po zainstalowaniu tego LE wszystko zadziałało. swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 godzin temu Autor Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 6 godzin temu, CloudX napisał(a): Natknąłem się na problem po miesiącu korzystania z tego wydania. Problem występuje na każdych ustawieniach w panelu performance - i zoptymalizowanych i wszystkich zaznaczonych. Mianowicie nie mogę nic wydrukować - nie idzie i po USB i po ethernecie (drukarka podłączona do routera). Próbowałem dodawać ręcznie, automatycznie, ze sterownikami generic i z dedykami do drukarki - nic nie pomaga. System drukarke widzi, dodaje a przy próbie wydruku nie może z nią złapać połączenia. Macie jakieś pomysły co może temu zaradzić? Też miałem podobnie swego czasu - u mnie pomogło włączenie WU, pobranie wszystkich dostępnych tam aktualizacji - problem zniknął od ręki. Może i u Ciebie zadziała... swiniarobert69 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi