Jump to content
WinClub

tymol

Użytkownik
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

  1. Trochę odkopię: Spróbuj wyłączyć szybkie uruchamianie poprzez panel sterowania -> opcje zasilania -> wybierz działanie przycisków zasilania -> zmień ustawienia, które są obecnie niedostępne -> odptaszkuj włączy szybkie uruchamianie. Daj znać czy pomogło.
  2. Ok masz rację. Wgryzłem się temat. Miałem na serwisie przypadki wyłączania się po 30 minutach - było to związane z wgraniem wsadu biosu z innego laptopa, a co za tym idzie błędnymi ustawieniami ME regionu. Natomiast w tym przypadku rzeczywiście problemu nie rozwiąże nawet wgranie czystego ME regionu.
  3. Czy za wyłączanie się po 30 minutach nie są odpowiedzialne ustawienia ograniczające w Intel Managment Engine? Warto byłoby wgrać czysty ME region, żeby to sprawdzić.
  4. Po pierwsze wyciągnij płytę z laptopa, po drugie porównaj czy obsadzenie płyty jest takie samo: mostek południowy, karta graficzna, czy złącza są w tych samych miejscach, czy nie brakuje zapinek do tasiemek i najważniejsze czy rozstaw gwintów na chłodzenie jest identyczny. Ta płyta która podesłałeś zapewne różni się tylko modelem i generacją karty graficznej - stara płyta GeForce 6 serii, płyta z allegro GeForce 7 serii. Gdyby okazało się, że w starej płycie była najsłabsza grafika, a na nowej lepsza to upewnij się, że rozstaw mocowania chłodzenia jest taki sam oraz czy ten model wychodził tylko z jednym chłodzenie, bo może się okazać za mało wydajne dla lepszej karty.
  5. @wiktorynek Będę do ciebie wpadał po internet z wiaderkiem. Najbardziej irytujące jest to ze mieszkam kawałek dalej i cały czas czekam aż rozwiną obszar działania ale niestety od kilku lat tak się nie dzieje
  6. Wymienisz procka. Jeżeli chodzi o i7 to na 100% działać będzie i7-2620M ale to żadna zmiana bo ta i7 tak jak twój i% jest 2rdzeniowa/4wątkowa. Jest duże prawdopodobieństwa że podejdzie ci procek i7-2670QM (dokładnie to uważam, że będzie działać, ponieważ w necie widziałem sprzedawane konfiguracje z tym prockiem, ale nigdy takiego nie uświadczyłem na własne oczy). - Z i7-2720QM była na 100% działająca konfiguracja http://www.x-kom.pl/p/65164-notebook-laptop-156-dell-latitude-e6520-i7-2720qm-4096-500-7pro64.html - i7-2760QM tak samo http://www.x-kom.pl/p/73057-notebook-laptop-156-dell-latitude-e6520-i7-2760qm-8gb-500-dvd-rw-7pro64.html
  7. Zapytałem, ponieważ zainstalowałem w życiu grubo ponad 1000 systemów i od czasów W7 nie zwracałem na to uwagi. Może raz lub dwa wystąpił problem ze sterownikami. Może mam więcej szczęścia niż rozumu
  8. Ja mam jedno pytanie: dlaczego kolejność instalacji sterowników jest ważna? Co się stanie jak najpierw zainstaluję dźwięk, a później sterowniki od chipsetu?
  9. Sprawdziłem proces aktywacji gdy posiada się własny kluczyk: W moim przypadku był to klucz do 8 Pro. Pierwszą instalację trzeba wykonać bezpośrednio na aktywowany system poprzez WU. Nie trzeba być zalogowanym na koncie MS. Drugą instalację przeprowadzałem jako czyściocha z iso. Oczywiście pokazało że klucz jest nieprawidłowy, ale po wybraniu "pomiń ten krok" przeszedł dalej i aktywował się bez problemu.
×
×
  • Create New...

Important Information