srom-otnik Opublikowano 12 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 24 minuty temu, Maciejwin napisał(a): Tak z ciekawości jest sens przejść na tą nowszą wersję windy jak moja 23h2 dalej śmiga? Są jakieś istotne zmiany? W stosunku do 23H2 - ten system to przepaść w każdym calu Maciejwin lubi to Cytuj
iskier Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca 4 godziny temu, ampa napisał(a): Problem z mega od jakiegoś czasu polega na tym że jak jesteś na stronie i zaczyna pobierać to trzeba na niej zostać. Jak tylko zmienisz stronę (otworzysz coś innego) to przestaje pobierać i trzeba odświeżyć stronę. Przed chwilą pobrałem bez problemu i bez konta. 2 godziny temu, zen888 napisał(a): Mi też się to zdarzyło kilka razy ale wtedy trzeba postępować następująco: trzeba wcisnąć pauzę - nie wolno przerywać bo stracisz transfer - i po kilku minutach dajesz wznowienie. Można tak zrobić nawet kilka razy. Podejrzewam, że w ten mało delikatny sposób MEGA "zachęca" do wykupienia płatnego transferu. Kolejny raz muszę zapytać - czy jesteście masochistami? Dlaczego się tak męczycie? Pobieracie program stąd - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Plik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zależnie od wersji "bitowości" Windowsa. Wypakowujecie plik "megatools.exe" najlepiej do katalogu Windows A potem najlepiej stworzyć plik wsadowy, z rozszerzeniem BAT lub CMD o zawartości megatools.exe dl adres_z_mega czyli dla ostatnio dodanego ISO [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i sobie leci !!! Możecie przeglądarkę zamykać i uruchamiać, możecie się rozłączać i łączyć ponownie, możecie zmieniać IP, możecie nawet przewieźć komputer na drugi koniec Polski lub świata i wznowić ściąganie. Wiem że dla niektórych programy obsługiwane z linii poleceń są bardzo trudne, ale podstawowe używanie tego programu jest na pewno łatwiejsze niż takie kombinowanie: gdzie mogę kliknąć, czy mogę mrugać i czy nie za głośno oddycham. Cytuj
dimsim Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Heh, a ja wczoraj wieczorem skusiłem się na wersję z 27.01 i już ją szlifuję a tu "nowa" wersja Już kiedyś pisałem, ale po przejściu na profil usług - extremalny - nie uruchamia mi się w żaden sposób razer synapse. Da się coś z tym zrobić? Nie ma żadnej informacji w podglądzie zdarzeń. Cytuj
CloudX Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Mistrzu, wydaje mi się że czytasz w moich myślach - doszedłem dziś do wniosku że najwyższa pora przejść z w10 pro na 10ltsc bądz 11ltsc. Widzę tu nową wersje którą trzeba by puścić na testy więc wybór już padł Za parę dni dam znać jak się sprawdza na moim już dość leciwym PC Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 41 minut temu, dimsim napisał(a): Heh, a ja wczoraj wieczorem skusiłem się na wersję z 27.01 i już ją szlifuję a tu "nowa" wersja Już kiedyś pisałem, ale po przejściu na profil usług - extremalny - nie uruchamia mi się w żaden sposób razer synapse. Da się coś z tym zrobić? Nie ma żadnej informacji w podglądzie zdarzeń. Ok, ogarnę to. Nie pamiętałem, że zgłaszałeś, zrobiłbym to do tego wydania. Cytuj
telemach Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca zainstalowałem, śmiga aż miło natomiast po czyszczeniu + dism i restarcie Winda stwierdziła że zmieni sobie kolory na jakieś dziwne i czerwony/pomarańczowy stał się niebieskim; myślałem że przełączyła się kompozycja ale tam też jakieś takie brązowawe wszystkie; ktoś wie jak to przywrócić do fabrycznej kompozycji ? Cytuj
Gonzo93 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Panowie, nie znalazłem tematu na forum ani AI nie pomaga więc podbijam tutaj. 3 dzień z Gemini probuje postawic Office 2024 LTSC na tym systemie i klapa. W sensie instalacja Office przebiegła prawidłowo i się otwiera wszystko ale nie mam możliwości zapisu. Czy ktoś sie mocował z takim problemem jeszcze ? Finalnie Gemini mi wypluił to: Da sie to obejść ? PS. System od Pana Sromotnika złoto, nie mam zażaleń tylko chciałbym poznać opinie. Cytuj
dimson Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Testuję wersję z 27.01.2026, czy działa Wam wbudowana drukarka - Microsoft Print to PDF ? Puszczając przez nią dowolny dokument, plik się generuje ale jego rozmiar wynosi 0kb i przy otwarciu jest info, że nie można otworzyć, plik uszkodzony. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 20 minut temu, Gonzo93 napisał(a): Panowie, nie znalazłem tematu na forum ani AI nie pomaga więc podbijam tutaj. 3 dzień z Gemini probuje postawic Office 2024 LTSC na tym systemie i klapa. W sensie instalacja Office przebiegła prawidłowo i się otwiera wszystko ale nie mam możliwości zapisu. Czy ktoś sie mocował z takim problemem jeszcze ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Finalnie Gemini mi wypluił to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Da sie to obejść ? PS. System od Pana Sromotnika złoto, nie mam zażaleń tylko chciałbym poznać opinie. Gdzieś wcześniej to było omawiane i znalazłem powód tego co zgłaszasz- nie jestem pewien, ale chyba wystarczy zaktualizować system i będzie działać. Cytuj
stentsk Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca 5 godzin temu, zen888 napisał(a): Mi też się to zdarzyło kilka razy ale wtedy trzeba postępować następująco: trzeba wcisnąć pauzę - nie wolno przerywać bo stracisz transfer - i po kilku minutach dajesz wznowienie. Można tak zrobić nawet kilka razy. Podejrzewam, że w ten mało delikatny sposób MEGA "zachęca" do wykupienia płatnego transferu. Wypróbuję następnym razem, ale chyba kiedyś też tak robiłem i w końcu udało się ukończyć po 2h. Dzisiaj dawałem pause i po wznowieniu dalej nie szło to odświeżyłem stronę i wtedy chyba faktycznie nalicza od nowa transfer na tym samym pliku. @stens "Utwórz sobie bezpłatne konto i będzie pobierało bez problemu." - mam bezpłatne konto chyba od początku z 50GB darmowymi (kiedyś to śmigało aż miło). Nawet importowałem plik do konta i później z niego pobierałem i też lipa była. @zdzisiek24 - dziękuję w imieniu swoim jak i tych co skorzystają :), leci z pixel, aż miło. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 12 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 3 godziny temu, dimsim napisał(a): Heh, a ja wczoraj wieczorem skusiłem się na wersję z 27.01 i już ją szlifuję a tu "nowa" wersja Już kiedyś pisałem, ale po przejściu na profil usług - extremalny - nie uruchamia mi się w żaden sposób razer synapse. Da się coś z tym zrobić? Nie ma żadnej informacji w podglądzie zdarzeń. Zmień nastawę usługi seclogon = Logowanie pomocnicze z wyłączonej na ręczny Cytuj
Pikolo Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Hej mam Laptop Toshiba Satelite L750D-1gc 6gb RAM dysk crucial 256 gb (ssd wiadomo) i za cholery nie moge zainstalowac zadnego z tych obrazow. Zmienilem pendriwe sandisc i kingston nic nie dziala. Tzn z pendriwe instaluje (przed instalacja usuwam partycje i pozniej robie instalke z rufus wszystko sie instaluje a po restarcie czeka na aktywacje z usb (poniewaz mam ustawiony jako 1 ) nic nie dotykam i wtedy startuje ale po pokazaniu sie okienka robi restart i tak na okraglo. Jakies pomysly ? Cytuj
Achon Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca 10 minut temu, Pikolo napisał(a): Toshiba Satelite L750D Toshiba L750D. Fabryczny system Windows 7. Zawiera AMD A4-3300M (wprowadzony na rynek w czerwcu 2011 r.) nie obsługuje instrukcji SSE4.2. Od wersji 24H2, Windows 11 wymaga od procesora obsługi instrukcji SSE4.2 oraz POPCNT, co oznacza brak wsparcia dla bardzo starych jednostek (np. przed 2008-2011 rokiem). Cytuj
Pikolo Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca 12 minut temu, Achon napisał(a): Toshiba L750D. Fabryczny system Windows 7. Zawiera AMD A4-3300M (wprowadzony na rynek w czerwcu 2011 r.) nie obsługuje instrukcji SSE4.2. Od wersji 24H2, Windows 11 wymaga od procesora obsługi instrukcji SSE4.2 oraz POPCNT, co oznacza brak wsparcia dla bardzo starych jednostek (np. przed 2008-2011 rokiem). Czyli najlepiej co na nim zainstalowac? Cytuj
stentsk Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca 27 minut temu, Pikolo napisał(a): Czyli najlepiej co na nim zainstalowac? Niejednokrotnie było pisane - 23H2 to max co możesz, oczywiście wypróbuj mod Srom-otnika. Cytuj
Pikolo Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2 minuty temu, stentsk napisał(a): Niejednokrotnie było pisane - 23H2 to max co możesz, oczywiście wypróbuj mod Srom-otnika. No wlasnie juz go sciagam No i wiadomo Srom-otnik najlepszy Tego nie musisz pisac xd Cytuj
Widzior Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Ładować 23h2 na totalny złom AMD A4-3300M, który jest słabszy od 20-letnich C2D, to już jest mistrzostwo świata Może legendarny LTSB autora by na tym gruzie jakoś chodził, ale na pewno nie to. Cytuj
stentsk Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Godzinę temu, Widzior napisał(a): Ładować 23h2 na totalny złom AMD A4-3300M, który jest słabszy od 20-letnich C2D, to już jest mistrzostwo świata Może legendarny LTSB autora by na tym gruzie jakoś chodził, ale na pewno nie to. Zmyliła mnie data procka 2011, testuje na E6420 na i5-2520M i też 2011, ale faktycznie AMD A4-3300M bez cache L3 jest i cpubenchmark.net pokazuje, że jest 41% wolniejszy od tego i5 w single, ale Pikolo zainstaluje to sam się może wypowie, zakładam, że nie będzie na nim grał :). Na pewno pobieranie kilku GB aktualizacji i instalowanie ich będzie uciążliwe, ale tu już nic nie poradzisz ... 7 godzin temu, iskier napisał(a): Kolejny raz muszę zapytać - czy jesteście masochistami? Dlaczego się tak męczycie? Pobieracie program stąd - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Plik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zależnie od wersji "bitowości" Windowsa. Wypakowujecie plik "megatools.exe" najlepiej do katalogu Windows A potem najlepiej stworzyć plik wsadowy, z rozszerzeniem BAT lub CMD o zawartości megatools.exe dl adres_z_mega czyli dla ostatnio dodanego ISO [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i sobie leci !!! Możecie przeglądarkę zamykać i uruchamiać, możecie się rozłączać i łączyć ponownie, możecie zmieniać IP, możecie nawet przewieźć komputer na drugi koniec Polski lub świata i wznowić ściąganie. Wiem że dla niektórych programy obsługiwane z linii poleceń są bardzo trudne, ale podstawowe używanie tego programu jest na pewno łatwiejsze niż takie kombinowanie: gdzie mogę kliknąć, czy mogę mrugać i czy nie za głośno oddycham. Browar dla Ciebie, faktycznie idzie dobrze (przynajmniej o tej godzinie). Pobrałem nowy Strelec z 03.03 (suma kontrolna pliku ok) i Win JG11 IoT LTSC Lite 12.03.26.iso i nic nie przerwało, rozmiar pliku 40609504 KB mam przez megatool, a ten z pixeldrain 40609568 KB, więc pobrałem jeszcze raz i taki rozmiar sam (limit transferu 5GB przekroczony). Prawidłowa suma kontrolna podana przez Srom-otnika e30e82278e96071db00425ee3e0bd5704d407b2a jest w pliku pobranym przez megatool, a ten z pixeldrain ma inny wynik, ale czemu, co tam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] się mogło wydarzyć? Cytuj
iskier Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Na pixeldrain jest obraz z godziny 9.19, który wrzucił zdzisiek24. Rozmiar - 4 167 237 632 bajtów = 4 069 568 kB Suma kontrolna SHA1 - 6279e13615d58da25232f8f613ea9fb706f6b02f Srom-otnik po cichu uaktualnił obraz. Obecny jest z godziny 22.48 i ma sumę kontrolną taką jak na pierwszej stronie SHA1 - e30e82278e96071db00425ee3e0bd5704d407b2a Rozmiar - 4 167 172 096 bajtów = 4 069 504 kB Zmiana zasygnalizowana tutaj: 5 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Zmień nastawę usługi seclogon = Logowanie pomocnicze z wyłączonej na ręczny Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 22 godziny temu, iskier napisał(a): Na pixeldrain jest obraz z godziny 9.19, który wrzucił zdzisiek24. Rozmiar - 4 167 237 632 bajtów = 4 069 568 kB Suma kontrolna SHA1 - 6279e13615d58da25232f8f613ea9fb706f6b02f Srom-otnik po cichu uaktualnił obraz. Obecny jest z godziny 22.48 i ma sumę kontrolną taką jak na pierwszej stronie SHA1 - e30e82278e96071db00425ee3e0bd5704d407b2a Rozmiar - 4 167 172 096 bajtów = 4 069 504 kB Zmiana zasygnalizowana tutaj: Brawo, dokładnie taką zmianę wprowadziłem i cichaczem upchnąłem nowe iso LaptopIpc, plusik, JanKo66 i 1 inny lubią to Cytuj
podlos Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Tu macie 12.03.2026 na 3 innych hostach: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] CloudX, srom-otnik, stens i 3 innych lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Godzinę temu, podlos napisał(a): Tu macie 12.03.2026 na 3 innych hostach: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To jest wersja poprawiona ? stens lubi to Cytuj
Widzior Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca 12 godzin temu, srom-otnik napisał(a): Brawo, dokładnie taką zmianę wprowadziłem i cichaczem upchnął em nowe iso I ty nie czujesz się permanentnie inwigilowany? Widzę użyszkodnicy dokładnie skanują twoją działalność Nie no żartuje, tacy świadomi klienci to skarb. Cytuj
dimsim Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Autorze mam problem z whatsapp. Nie mogę właczyć powiadomień. W jego ustawieniach widnieje informacja (załącznik. po prawej stronie na screenie), a lewa część to domyślne ustawienia windows (i powiadomienia wydają się być włączone). Jakiś pomysł? Sytuacja jest na obu profilach usług. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca Teraz, dimsim napisał(a): Autorze mam problem z whatsapp. Nie mogę właczyć powiadomień. W jego ustawieniach widnieje informacja (załącznik. po prawej stronie na screenie), a lewa część to domyślne ustawienia windows (i powiadomienia wydają się być włączone). Jakiś pomysł? Sytuacja jest na obu profilach usług. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki, pobawię się Cytuj
dimsim Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca 6 minut temu, srom-otnik napisał(a): Dzięki, pobawię się Mały update. Przełączyłem się na win 11 pro od Ciebie i tam jest dodany whatsapp (czerwone zaznaczenie), natomiast w wersji LTSC nie ma go. Whatsappa instalowałem w ten sam sposób na obu systemach. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 33 minuty temu, dimsim napisał(a): Mały update. Przełączyłem się na win 11 pro od Ciebie i tam jest dodany whatsapp (czerwone zaznaczenie), natomiast w wersji LTSC nie ma go. Whatsappa instalowałem w ten sam sposób na obu systemach. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może to normalne zachowanie na ltsc? Np onedrive nie zachowuje się identycznie na oryginalnym pro/ltsc (drobiazgi, ale jednak nie 1 : 1) A na pro działa? Cytuj
dimsim Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca 55 minut temu, srom-otnik napisał(a): Może to normalne zachowanie na ltsc? Np onedrive nie zachowuje się identycznie na oryginalnym pro/ltsc (drobiazgi, ale jednak nie 1 : 1) A na pro działa? Tak, na pro działa i jest wymieniony w tym czerwonym zakreśleniu. Cytuj
CloudX Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca Trochę już pokorzystałem z tego moda (wer 24h2) i musze powiedzieć jedno - to jak za.... suwa ten mod jest niesamowite! Odnoszę wrażenie jakby stary blaszak dostał drugie życie. Dla mnie to jest totalny kosmos. Mistrzu wielkie dzięki za kolejnego fantastycznego moda! Jeżeli znajdę jakieś błędy to o nich poinformuje, aczkolwiek na razie wszystko działa jak należy srom-otnik lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca W dniu 12.03.2026 o 23:17, Pikolo napisał(a): Czyli najlepiej co na nim zainstalowac? Wyciepac na złom staruszka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi