Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sromotnik czekam cierpliwie co zdziałasz z WimGrozą 10 jestem z twoimi systemami i błękitnymi grzybkami od czasów Win XP i (windowsMx) pamięta ktoś jeszcze stronkę? 

Mam nadzieję że z poziomu menadżera da się instalować sterowniki :) miło że zostawiłeś sklep do aktywacji , a czy hotspot mobilny będzie działać ? 

max699 lubi to
Opublikowano

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

(windowsMx)

Trafiłem tam szukając modyfikacji dla win 7 którego to do dziś posiadam na dropbox  Win JG7 x64 Pro Ultra Lite

Opublikowano

Trafiłem tylko jeden kosmetyczny problem,  powiedzcie czy macie to samo.

W wygaszaczu ekranu, jak wyświetlają się komentarze microsoft'u brak polskich znaków.

Ale tak jak mówię nie jestem upierdliwy, tylko to znalazłem :D

Opublikowano

Nie działa mapowanie dysku sieciowego.

Jak wchodzę w Mój komputer/sieć to jest on widoczny. Mozna także wejść do oprogramowania dysku poprzez wpisanie adresu IP dysku sieciowego w przeglądarce internetowej. Jednak gdy chcę dodać skrót do zawartości dysku poprzez naciśniecie na ikonę komputera prawym przyciskiem myszy i potem Mapuj Dysk sieciowy to go tam nie mogę znaleźć.

próbowałem włączać udostępnianie wszystkich urządzeń sieciowych i plików i też nic to nie daje.

Problem występuje zarówno w wersji podstawowej jak i lite tego systemu. (professional)

W modyfikacji LTSB oraz wcześniejszej z BAZY (1709) tego problemu nie było.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wersja Home Lite zamknięta, Pro robi się. Cierpliwości. Lada dzień będzie całe iso wersja przedfinalna. 

41 minut temu, mardab napisał:

Jak wchodzę w Mój komputer/sieć to jest on widoczny. Mozna także wejść do oprogramowania dysku poprzez wpisanie adresu IP dysku sieciowego w przeglądarce internetowej. Jednak gdy chcę dodać skrót do zawartości dysku poprzez naciśniecie na ikonę komputera prawym przyciskiem myszy i potem Mapuj Dysk sieciowy to go tam nie mogę znaleźć.

próbowałem włączać udostępnianie wszystkich urządzeń sieciowych i plików i też nic to nie daje.

Problem występuje zarówno w wersji podstawowej jak i lite tego systemu. (professional)

A sprawdzałeś przy różnych ustawieniach Optymalizatora Usług??? Ja testowałem swoje systemy u siebie w pracy na 2 niezależnych sieciach, łącznie na 21 komputerach. Na serwerze JG i na stacjach roboczych też JG. Wszystkie opcje konfiguracji sieci (tworzenie grupy domowej, udostępnianie, wchodzenie na udostępnione dyski itp) działają mi przy ustawieniu na TAK usług, jeśli wyświetla się pytanie: "Włączyć udostępnianie plików i drukarek?" 

Przy domyślnych nie powinno być żadnego problemu... A jeśli mimo tego nadal problem istnieje, tzn, że jest jakaś nowa usługa w 1909, której jeszcze współzależności nie poznałem do końca...

Opublikowano

Witam, czy tylko u mnie występuje problem z wyszukiwarką explorera10? Bo nie mogę kliknąć w to miejsce

FdH2UeB.png

System świeżo postawiony i użyłem tylko optymalizatora usług z prawokliku + OOSU10 (zaznaczone prawie wszystko co jest na zielono)

Opublikowano
4 godziny temu, mardab napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

u mnie tak samo nie mogę odszukac dysku sieciowego 

można na dysk wejść tu ale dostęp do plików jest tylko poprzez ściągnięcie ich na komputer

image.png.39bde47a59934174103fdeb1cb40561b.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Bastek32 napisał:

Juz zainstalowałem, tylko przez UEFI, i nie wiem czy dobrze zrobiłem, bo nie ogarniam tego

Nie no ja po prostu nie wierzę.... Z choinki się urwał i zaraz będzie płakał, że mu windows nie działa jak powinien...

Opublikowano
2 minuty temu, szymibtw napisał:

Nie no ja po prostu nie wierzę.... Z choinki się urwał i zaraz będzie płakał, że mu windows nie działa jak powinien...

na razie działa, cos czytałem ze to uefi to nowsze rozwiązanie niz bios legacy

Opublikowano

Pokusiłem się o porównanie 1909 STOCK do modyfikacji Sromotnika + jako coś w formie bonusu starą 1709 od Sromotnika.
Samo porównanie możecie znaleźć pod tym linkiem:

Co do zawartości materiału wideo to:
1. porównanie czasu instalacji
2. ilość miejsca zajmowanego na dysku
3. ilość zajmowanego RAM
4. ilość procesów
5. czas restartu

Sorry za clickbait miniaturkę ale wiecie jak jest ;d

Dzięki jeszcze raz @srom-otnik za kolejny świetny build i wszystkiego dobrego.