guzi Posted December 17, 2019 Report Posted December 17, 2019 Chodzi o to, że instalowałem na 2 laptopach. Na asusie i lenovo robiłem tak samo i na lenovo jest ok a na asusie nie. Dlatego pytam kiedy odbywa się to zapisywanie edycji pliku, ponieważ instalacja przebiegła do końca bez problemów. Windows się uruchomił, sprawdziłem i w katalogu co podaje komunikat jest ten plik winload.exe. Zainstalowałem kilka podstawowych programów, posiedziałem chwilę na necie i po ponownym uruchomieniu wywaliło błąd. Rozumiem jakby przy instalacji wywaliło, ale po instalacji, windows normalnie się uruchomił i wszystko było ok a po wyłączeniu i włączeniu wyskakuje ten komunikat. Quote
BGT Posted December 17, 2019 Author Report Posted December 17, 2019 Godzinę temu, guzi napisał: Chodzi o to, że instalowałem na 2 laptopach. Na asusie i lenovo robiłem tak samo i na lenovo jest ok a na asusie nie. Dlatego pytam kiedy odbywa się to zapisywanie edycji pliku, ponieważ instalacja przebiegła do końca bez problemów. Windows się uruchomił, sprawdziłem i w katalogu co podaje komunikat jest ten plik winload.exe. Zainstalowałem kilka podstawowych programów, posiedziałem chwilę na necie i po ponownym uruchomieniu wywaliło błąd. Rozumiem jakby przy instalacji wywaliło, ale po instalacji, windows normalnie się uruchomił i wszystko było ok a po wyłączeniu i włączeniu wyskakuje ten komunikat. może sterowniki sie aktualizują. z WU. Quote
TomHard Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 Czy będzie aktualizacja tej (biurowej) wersji ? Nie jestem graczem, więc taka odmiana win10 jest dla mnie najlepsza. Nawet nie trzeba oryginalnej wyszukiwarki (są przecież inne programy wyszukujące), ani żadnej cortany, żadnego sklepu i jego apek. Typowo do zastosowań biurowych, żeby drukarka działała, skaner i wifi. Wersja Home i Pro jak dotychczas mile widziana. No i zdrowych, spokojnych świąt przy okazji. Quote
BGT Posted December 20, 2019 Author Report Posted December 20, 2019 11 godzin temu, TomHard napisał: Czy będzie aktualizacja tej (biurowej) wersji ? Nie jestem graczem, więc taka odmiana win10 jest dla mnie najlepsza. Nawet nie trzeba oryginalnej wyszukiwarki (są przecież inne programy wyszukujące), ani żadnej cortany, żadnego sklepu i jego apek. Typowo do zastosowań biurowych, żeby drukarka działała, skaner i wifi. Wersja Home i Pro jak dotychczas mile widziana. No i zdrowych, spokojnych świąt przy okazji. Możliwe ze jutro. Quote
BGT Posted December 21, 2019 Author Report Posted December 21, 2019 Aktualizacja juz na Serwerze jorgusek likes this Quote
davenam Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 W dniu 14.10.2019 o 19:50, Dzonzi napisał: Czemu Windows Defender jest wyłączony? Bedę bez firewall? Czy połączenie z androidem s10 przez Połącz z Windows będzie działać? jak przywrocic pelny widnows defender ? Quote
BGT Posted December 21, 2019 Author Report Posted December 21, 2019 3 godziny temu, davenam napisał: jak przywrocic pelny widnows defender ? Kolego to jest mod. Nie ma tutaj funkcji przywracania czego kolwiek. Zainstalun sobie czysciocha Quote
TomHard Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 4 godziny temu, davenam napisał: jak przywrocic pelny widnows defender ? Zamiast Defendera i firewall'a windows polecam " simplewall ". Kompatybilny z win10. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Franc Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 Potwierdzam, simplewall to bardzo fajna zapora i do tego prosta w obsłudze, używam od lat Quote
veronvb Posted December 31, 2019 Report Posted December 31, 2019 @BGT Gdzie są tu te 'Tweaki' ? Chcę włączyć sklep windowsa i znaleźć nie mogę Następnie, dodałem nowego użytkownika, a użytkownika User wywaliłem, mimo to za każdym razem przy logowaniu, próbuje automatycznie zalogować się na tego użytkownika, gdzie to można zmienić? Quote
BGT Posted December 31, 2019 Author Report Posted December 31, 2019 5 godzin temu, veronvb napisał: @BGT Gdzie są tu te 'Tweaki' ? Chcę włączyć sklep windowsa i znaleźć nie mogę Następnie, dodałem nowego użytkownika, a użytkownika User wywaliłem, mimo to za każdym razem przy logowaniu, próbuje automatycznie zalogować się na tego użytkownika, gdzie to można zmienić? Niestety kolega nie czytał tematu. Tweaki dodane są w preinstalacji a sklep jest calowicie usunięty. Zalecem przeczytac jeszcze raz temat Quote
BGT Posted January 2, 2020 Author Report Posted January 2, 2020 W dniu 31.12.2019 o 09:24, veronvb napisał: @BGT Gdzie są tu te 'Tweaki' ? Chcę włączyć sklep windowsa i znaleźć nie mogę Następnie, dodałem nowego użytkownika, a użytkownika User wywaliłem, mimo to za każdym razem przy logowaniu, próbuje automatycznie zalogować się na tego użytkownika, gdzie to można zmienić? Został on dodany do preinstalacji więc nie jest możliwa zmiana. Po co go usunąłęś>? z Jakiej przyczyny? Quote
adrian54 Posted January 10, 2020 Report Posted January 10, 2020 mam takie pytanie.dlaczego system ładuje się około 2 min?a zamyka w 10sec?nawet jak na dysk hdd to dość długie uruchamiane.a w opcjach zasilania brak możliwości włączenia szybkiego startu. tak poza tym wszystko śmiga fajnie. Quote
BGT Posted January 10, 2020 Author Report Posted January 10, 2020 7 godzin temu, adrian54 napisał: mam takie pytanie.dlaczego system ładuje się około 2 min?a zamyka w 10sec?nawet jak na dysk hdd to dość długie uruchamiane.a w opcjach zasilania brak możliwości włączenia szybkiego startu. tak poza tym wszystko śmiga fajnie. Coś skopane w systemie. Lub wadliwe sterowniki na żadnym sprzecie z hdd nie odnotowalem takiego problemu. Nawet z leciwym celeronem D Quote
adi997 Posted January 23, 2020 Report Posted January 23, 2020 Luksja, tylko jaką usługę/proces należy włączyć aby działała zapora sieciowa w Bitdefenderze? To nie pomaga - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
E_S_C Posted January 24, 2020 Report Posted January 24, 2020 @BGT system super.. kilka uwag... brak rozwiązywania problemów co może być przydatne.. konsola powershell hmm mozna by bylą wlaczyc opcje pobierania plikow windowsa np cortane wiem po to jest to wszystko usuniete aby odciązyć system ale myslę ze fajnie by bylo dać mozliwość uzytkowniką pobrania niektórych funkcji poprzez wlasie powershell brak możliwości wyszukiwania plików Windows search ok ale pliki mogły zostać żeby sobie odpalić kalkulator czy inna apke której nie mamy skrótu na pulpicie trzeba go szukać w menu programy. a jednak chodzi o to aby praca na systemie była jak najszybsza te rzeczy wyżej nie obciążają systemu w ogóle a są no nie oszukując się przydatne po czasie o ile dobrze pamiętam, na forum jest paczka skryptów własnie do wyłączenia indeksowania itd zamiast kasować niektórych przydatnych funkcji można by je wylączyc i wrzucić tak jak to robi np srom-otnik do jakiegoś folderu na pulpicie paczkę ze skryptami wyłączonych usług lub zapozyczyć jego optymalizator usług ktory ma pod PPM i dodac pare swoich funkcji o ile nie bedzie to problem.. i dla laptopow dodal bym opcje zmiany jasnosci poziomu paska zadan np z ikony baterii a tewraz z innej beczki ta wersja core to to samo co game tylko ze ma usunięte więcej apek z metro ? mam rozumieć ? Quote
BGT Posted January 24, 2020 Author Report Posted January 24, 2020 19 godzin temu, adi997 napisał: Luksja, tylko jaką usługę/proces należy włączyć aby działała zapora sieciowa w Bitdefenderze? To nie pomaga - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przecież bitdefender ma swoja zapore..nie używa systemowej 1 godzinę temu, E_S_C napisał: @BGT system super.. kilka uwag... brak rozwiązywania problemów co może być przydatne.. konsola powershell hmm mozna by bylą wlaczyc opcje pobierania plikow windowsa np cortane wiem po to jest to wszystko usuniete aby odciązyć system ale myslę ze fajnie by bylo dać mozliwość uzytkowniką pobrania niektórych funkcji poprzez wlasie powershell brak możliwości wyszukiwania plików Windows search ok ale pliki mogły zostać żeby sobie odpalić kalkulator czy inna apke której nie mamy skrótu na pulpicie trzeba go szukać w menu programy. a jednak chodzi o to aby praca na systemie była jak najszybsza te rzeczy wyżej nie obciążają systemu w ogóle a są no nie oszukując się przydatne po czasie o ile dobrze pamiętam, na forum jest paczka skryptów własnie do wyłączenia indeksowania itd zamiast kasować niektórych przydatnych funkcji można by je wylączyc i wrzucić tak jak to robi np srom-otnik do jakiegoś folderu na pulpicie paczkę ze skryptami wyłączonych usług lub zapozyczyć jego optymalizator usług ktory ma pod PPM i dodac pare swoich funkcji o ile nie bedzie to problem.. i dla laptopow dodal bym opcje zmiany jasnosci poziomu paska zadan np z ikony baterii a tewraz z innej beczki ta wersja core to to samo co game tylko ze ma usunięte więcej apek z metro ? mam rozumieć ? Niech kolega wróci do pierwszej treści posta i tam sa wszystkie odpowiedzi. Quote
adi997 Posted January 25, 2020 Report Posted January 25, 2020 17 godzin temu, BGT napisał: Przecież bitdefender ma swoja zapore..nie używa systemowej No właśnie ma swoją zaporę, ale nie można jej włączyć, ten suwak wraca na pozycje Off za każdym razem. Quote
BGT Posted January 25, 2020 Author Report Posted January 25, 2020 7 minut temu, adi997 napisał: No właśnie ma swoją zaporę, ale nie można jej włączyć, ten suwak wraca na pozycje Off za każdym razem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WSumie ciekawe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
robi1900 Posted February 1, 2020 Report Posted February 1, 2020 Może to głupie pytanie ,ale często tu nie zaglądam , czy mógłbym prosić o linka do wersji x64 np na mega ,bo nie widzę żadnego serwera, z którego mógłbym pobrać obraz. Dziękuje i proszę o wyrozumiałość Quote
sebus11 Posted February 2, 2020 Report Posted February 2, 2020 W dniu 1.02.2020 o 07:55, robi1900 napisał: Może to głupie pytanie ,ale często tu nie zaglądam , czy mógłbym prosić o linka do wersji x64 np na mega ,bo nie widzę żadnego serwera, z którego mógłbym pobrać obraz. Dziękuje i proszę o wyrozumiałość ja tak samo mam nadzieję że na dell latitude e6410 pójdzie Quote
Blink Posted February 2, 2020 Report Posted February 2, 2020 Pytanie gdzie są linki do pobrania ? Bo temat ciekawy chętnie przetestuje na moim tablecie . Quote
BGT Posted February 2, 2020 Author Report Posted February 2, 2020 Jestem w trakcie aktualizacji obrazów. Narazie brak przybliżonej daty. Na pewno ten tydzien. Quote
BuchuOEM Posted February 2, 2020 Report Posted February 2, 2020 Okey rozumiem usuniętą telemetrię. Ale mam hybrydę laptop/tablet z czytnikiem biometrycznym. Czy logowanie odciskiem palca działa czy wyleciało w tej wersji? Quote
Blink Posted February 2, 2020 Report Posted February 2, 2020 5 godzin temu, BGT napisał: Jestem w trakcie aktualizacji obrazów. Narazie brak przybliżonej daty. Na pewno ten tydzien. Mogłeś zostawić linki z poprzedniej wersji, chętnie bym potestował. Quote
BGT Posted February 5, 2020 Author Report Posted February 5, 2020 W dniu 2.02.2020 o 19:28, Blink napisał: Mogłeś zostawić linki z poprzedniej wersji, chętnie bym potestował. Niestety ale nie mogłem . Quote
strony1984 Posted February 5, 2020 Report Posted February 5, 2020 Witam posiadam Lenovo yb1-x91l. Będzie hulać ? No dobra, puścimy instalkę zobaczymy. Quote
Recommended Posts