Jump to content

Windows 10 Core TB 21H2 x64 v2.0

Recommended Posts

Posted (edited)

Windows 10 Core TB 21H2 x64 v2.0 

Wersja Home i Pro 21H2(19041.1000)

System stabilny stworzony pod słabsze komputery/laptopy i tablety.Zostawione Pełne usługi Panelu Dotykowego.

Download.png.b6510b606b74d8aaec82a595001c40f5.png

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Instalacja.png.6b2fb2b6e1df693c541c7da43f8e517c.png

Możliwość instalacji systemu jako MBR+CSM lub GPT+UEFI. Preferuje przygotowanie ISO programem Rufus 3.11.

Aktywacja dowolną witaminką.

Obrazki.png.289b5d394d54f1a4c66892fb07a6a84a.png

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edited by BGT
Aktualizacja
Posted
W dniu 19.09.2019 o 08:42, Julas1 napisał:

fajnie czekam na coś takiego na kiano tylko gdzie link do pobrania :(

dzięki 

Temat założony zostal wczesniej by zobaczyc czy bedzie zainteresowanie.

Posted

"Po jaki grzyb" to logowanie!!! nie dziala AutoPlay (Autoodtwarzanie.Jest, ale nie dziala.Prosze o pomoc w uruchomieniu Autoodtwarzanie!!?W opisie systemu nie ma o tym wzmianki.Szkoda mi tylko internetu. Na moim sprzecie dziala BARDZO DOBRZE.To tyle " na goraco".

Posted
10 minut temu, Hendrix napisał:

"Po jaki grzyb" to logowanie!!! nie dziala AutoPlay (Autoodtwarzanie.Jest, ale nie dziala.Prosze o pomoc w uruchomieniu Autoodtwarzanie!!?W opisie systemu nie ma o tym wzmianki.Szkoda mi tylko internetu. Na moim sprzecie dziala BARDZO DOBRZE.To tyle " na goraco".

Jakie logowanie?? i która wersja windowsa?

Posted

Wersja x64 HOME, oczywiscie z tej strony.Logowanie uruchamia sie przy starcie systemu.Nie trzeba podawac hasla.No, ale trzeba wypelnic...i to wystarczy!!.Moze to sa detale, ale to one wlasnie rzutuja na komfort pracy z systemem.Tak sie dzieje na moim sprzecie Asus 970 pro game/aura.Klasyczna plyta.Skoro wiec zadajesz pytanie:"Jakie logowanie??, to rozumiem, ze na innym sprzecie moze byc inaczej.To jest FORUM i ja dziele sie swoimi uwagami.I chyba na tym to ma polegac.Jeszcze raz:1. Koniecznosc logowania 2.Nie dziala Autoodtwarzanie( a wystarczylo wylaczyc),3. Znakomity internet( szybki).Ogolnie system godny uwagi.

Posted
1 godzinę temu, Hendrix napisał:

Wersja x64 HOME, oczywiscie z tej strony.Logowanie uruchamia sie przy starcie systemu.Nie trzeba podawac hasla.No, ale trzeba wypelnic...i to wystarczy!!.Moze to sa detale, ale to one wlasnie rzutuja na komfort pracy z systemem.Tak sie dzieje na moim sprzecie Asus 970 pro game/aura.Klasyczna plyta.Skoro wiec zadajesz pytanie:"Jakie logowanie??, to rozumiem, ze na innym sprzecie moze byc inaczej.To jest FORUM i ja dziele sie swoimi uwagami.I chyba na tym to ma polegac.Jeszcze raz:1. Koniecznosc logowania 2.Nie dziala Autoodtwarzanie( a wystarczylo wylaczyc),3. Znakomity internet( szybki).Ogolnie system godny uwagi.

w poście są dwie wersje wiec chciałem dopytać która. W moim testowym lapku nie wyświetla mi sie okno logowania tylko odrazu loguje sie użytkownik.Jutro to sprawdze.Autootwarzania nie ma i narazie nie będzie.To jest system na Tableto-Laptopy mydelniczkowe typowo.

Posted

System w wersji 64 bit działa bardzo sprawnie na Lenovo Miix 320. Dużo płynniej niż czysty Windows. Jednak tak jak pisał @Hendrix strona logowana jest irytująca. Za każdym razem musisz wpisać nazwę użytkownika i jak do tej pory nie znalazłem możliwości wyłączenia tego.

Posted

Bardzo dobry system, świetnie się spisuje na moim leciwym laptopie. Wielki dzięki za świetną robotę kredacz i oby takich na przyszłość nie brakowało, POZDRAWIAM :)

Posted
6 godzin temu, Andreas85 napisał:

Bardzo dobry system, świetnie się spisuje na moim leciwym laptopie. Wielki dzięki za świetną robotę kredacz i oby takich na przyszłość nie brakowało, POZDRAWIAM :)

Aktualizacja + propozycje zmian za kilka godz beda wrzucone nowe obrazy :)  1903  18362.387

Posted
2 godziny temu, Andreas85 napisał:

Przy zainstalowaniu tej kompilacji trzecim razem jak zresetowałem system woła mi teraz o wpisanie danych do zalogowania jakie one są?

Powiem tak testowalem to dzis na laptopie kilka razy restartowalem i mi sie nie pojawia logowanie,narazie nie wiem w czym rzecz. Jutro sie temu przyglądne na chlodno.

Ps dane logowania są takie jak nazwa usera.

Posted

W systemie się zakochałem więc od razu na początek WIELKIE BRAWA.Co prawda na razie na głównym kompie mam zainstalowaną tę wersje  ( Ultra Game ), ale na drugim blaszaku jak i laptopie właśnie ten obraz, tylko jedna mała irytująca rzecz właśnie z tym logowaniem jest. Ja co prawda jak przejdę grę to przesiadam się na tę wstawkę ( może będzie do tego czasu już nowy obraz : ) Jedna mała sugestia co do tego systemu można by było wywalić bufor wydruku a za to dodać DirectPlay to bym był w niebie. Bo to też jest świetny system ( dla mnie lepszy ) i bez usług które mi są zbędne, a mowa tu o Microsoft Store którego w raz z brakiem aplikacji Xbox jest o niebo lepszy/lżejszy czy brak wyszukiwarki i w ogóle lepiej chodzi, bo ja nie pałam do tej aplikacji. A, że jest drugi obraz podobny to tam niech sobie będzie wszystko włączone z wydrukiem i aplikacjami od Microsoftu. Więc jeszcze raz dzięki mistrzu i POZDRAWIAM ;) 

Posted

właśnie też mam problem z logowaniem, trzeba za każdym uruchomieniem wpisywać nazwę użytkownika, da się to jakoś zmienić, żeby sam logował się na właściwego użytkownika.

edit: próbowałem z ustawień netplwiz czy jakoś tak, odznaczyłem opcję, że trzeba wprowadzić hasło, żeby się zalogować, ale to nie pomaga

Posted
3 godziny temu, Andreas85 napisał:

W systemie się zakochałem więc od razu na początek WIELKIE BRAWA.Co prawda na razie na głównym kompie mam zainstalowaną tę wersje  ( Ultra Game ), ale na drugim blaszaku jak i laptopie właśnie ten obraz, tylko jedna mała irytująca rzecz właśnie z tym logowaniem jest. Ja co prawda jak przejdę grę to przesiadam się na tę wstawkę ( może będzie do tego czasu już nowy obraz : ) Jedna mała sugestia co do tego systemu można by było wywalić bufor wydruku a za to dodać DirectPlay to bym był w niebie. Bo to też jest świetny system ( dla mnie lepszy ) i bez usług które mi są zbędne, a mowa tu o Microsoft Store którego w raz z brakiem aplikacji Xbox jest o niebo lepszy/lżejszy czy brak wyszukiwarki i w ogóle lepiej chodzi, bo ja nie pałam do tej aplikacji. A, że jest drugi obraz podobny to tam niech sobie będzie wszystko włączone z wydrukiem i aplikacjami od Microsoftu. Więc jeszcze raz dzięki mistrzu i POZDRAWIAM ;) 

DirectPlay dodany!!!! Prosze uruchomic w panelu dodaj i usun.