BGT Posted October 20, 2019 Author Report Posted October 20, 2019 3 godziny temu, Ataman napisał: gdzie uruchamia się wyszukiwanie plików ,nie działa czy nie ma? Czy czytales 1post? Quote
Ataman Posted October 21, 2019 Report Posted October 21, 2019 Wszystkie aplikacje METRO wraz z sklepem, PCMCIA, Kart zabezpieczeń, POS, Centrum akcji, AllJoyn Router Service, Cortana Szukajka, Cała Telemetria, BranchCache klienta, FAX, Raportowanie Błędów, Easy Transfer, Funkcje Xbox, Edge Co tu odpowiada za wyszukiwanie plików w file manager Quote
BGT Posted October 21, 2019 Author Report Posted October 21, 2019 3 godziny temu, Ataman napisał: Wszystkie aplikacje METRO wraz z sklepem, PCMCIA, Kart zabezpieczeń, POS, Centrum akcji, AllJoyn Router Service, Cortana Szukajka, Cała Telemetria, BranchCache klienta, FAX, Raportowanie Błędów, Easy Transfer, Funkcje Xbox, Edge Co tu odpowiada za wyszukiwanie plików w file manager Cortana plus szukajka oraz ze w 1909 nie zawsze bangla szukajka w Explorer Quote
Ataman Posted October 21, 2019 Report Posted October 21, 2019 windows search brak , problem też z doinstalowaniem przes win p.shell ,możesz to dodac do opisu ,bo kartona i szukajka to nie to czego mi brakuje Quote
darekka Posted October 21, 2019 Report Posted October 21, 2019 Kiedy będa linki do wersji 64bit? Quote
Nicole176 Posted October 21, 2019 Report Posted October 21, 2019 Witam, czy Net.Frameworki również zostały wycięte? Jak tak to czy instalacja z instalatora ofline przebiega bez problemu? Quote
BGT Posted October 21, 2019 Author Report Posted October 21, 2019 47 minut temu, Nicole176 napisał: Witam, czy Net.Frameworki również zostały wycięte? Jak tak to czy instalacja z instalatora ofline przebiega bez problemu? Net frameworki są już w iso aktywowane. 8 godzin temu, Ataman napisał: windows search brak , problem też z doinstalowaniem przes win p.shell ,możesz to dodac do opisu ,bo kartona i szukajka to nie to czego mi brakuje Czy czytasz to co ja do ciebie odpowiadam? 7 godzin temu, kris2013 napisał: Czekam na link x64 Podczas testów iso błąd integralny. Jutro bedzie dopiero wrzucony obraz. Quote
Nicole176 Posted October 21, 2019 Report Posted October 21, 2019 Ok dziękuje za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie, czy system waży jakoś mniej w porównaniu do "standardowego" wina 10? Quote
BGT Posted October 22, 2019 Author Report Posted October 22, 2019 10 godzin temu, Nicole176 napisał: Ok dziękuje za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie, czy system waży jakoś mniej w porównaniu do "standardowego" wina 10? Jest to modyfikacja.. Wiec wiadomą sprawą ze bedzie mniej. Po zainstalowaniu można jeszcze zmniejszyć za pomocą compactOS Quote
iWojtek Posted October 22, 2019 Report Posted October 22, 2019 Co się stanie gdy system zrobi aktualizacje(za miesiąc, dwa)? Doinstaluje telemetrie itp? Jeśli tak to jak się przed tym zabezpieczyć? Quote
BGT Posted October 22, 2019 Author Report Posted October 22, 2019 20 minut temu, iWojtek napisał: Co się stanie gdy system zrobi aktualizacje(za miesiąc, dwa)? Doinstaluje telemetrie itp? Jeśli tak to jak się przed tym zabezpieczyć? Doinstaluje wszystko i usunie tweaki. Co pełna wersje zostawiam pliki do aktualizacji. Wiec wtedy z iso robisz aktualke Quote
iWojtek Posted October 22, 2019 Report Posted October 22, 2019 A jak to zrobić? Jest jakiś temat tu o tym? Kiedy wyjdzie x64 bo nie wiem czy czekać czy czyściocha instalować. Quote
BGT Posted October 22, 2019 Author Report Posted October 22, 2019 3 minuty temu, iWojtek napisał: A jak to zrobić? Jest jakiś temat tu o tym? W 1909 zostawie opcje aktualizacji. obraz jeszcze nie wrzucony. Quote
piotre2005 Posted October 25, 2019 Report Posted October 25, 2019 Ile ramu jest w użyciu w indle w x64 XD Quote
BGT Posted October 26, 2019 Author Report Posted October 26, 2019 Ogólne pytanie czy Korzysta ktoś z wersji x32? Quote
nexxus1 Posted October 26, 2019 Report Posted October 26, 2019 O, tak mistrzu :-) Mam takiego "niesfornego" netbooka od Samsunga z serii NP-NC110, gdzie jest totalny problem ze sterownikiem do karty graficznej Intel 3600, obsługuje tylko 32bit i aby 10-tka w ogóle działała z przyzwoitą rozdzielczością, to i tak trzeba dodatkowo modyfikować system. Jestem wdzięczny, że komuś się jeszcze chce "robić" przy wersji x32. Tak przygotowany system, to prawie bajka, prawie wszystko hula, wyraźnie jest lekko i to na SSD+4GB. Jest jednak łyżka dziekciu w tym miodzie. Na pokładzie mam kartę Intel Centrino N-130. Sterownik do Wi-Fi się zainstalował, a od Bluetooth ni w ząb, ciągle wywala komunikat - urządzenie zostało zatrzymane, kod błędu 43, ikony w zasobniku brak, sprawdziłem na pięciu sterownikach i kicha :-( Na wersji 1903 nie miałem takiego problemu. Jakieś sugestie, oprócz powrotu na 1903 :-) Quote
BGT Posted October 26, 2019 Author Report Posted October 26, 2019 12 minut temu, nexxus1 napisał: O, tak mistrzu :-) Mam takiego "niesfornego" netbooka od Samsunga z serii NP-NC110, gdzie jest totalny problem ze sterownikiem do karty graficznej Intel 3600, obsługuje tylko 32bit i aby 10-tka w ogóle działała z przyzwoitą rozdzielczością, to i tak trzeba dodatkowo modyfikować system. Jestem wdzięczny, że komuś się jeszcze chce "robić" przy wersji x32. Tak przygotowany system, to prawie bajka, prawie wszystko hula, wyraźnie jest lekko i to na SSD+4GB. Jest jednak łyżka dziekciu w tym miodzie. Na pokładzie mam kartę Intel Centrino N-130. Sterownik do Wi-Fi się zainstalował, a od Bluetooth ni w ząb, ciągle wywala komunikat - urządzenie zostało zatrzymane, kod błędu 43, ikony w zasobniku brak, sprawdziłem na pięciu sterownikach i kicha :-( Na wersji 1903 nie miałem takiego problemu. Jakieś sugestie, oprócz powrotu na 1903 :-) niestety ale obecna wersja x32 jest prawdopodobnie finalna. Ze względów formalnych małego zainteresowania pobrało tylko 10 osb z tego forum a z drugiego 2 osb wiec szkoda mojego czasu bo to nie jest 10min. Wiec sugesti nie mam ale w obecnej chyba wyciety był bluetooth Quote
BGT Posted October 26, 2019 Author Report Posted October 26, 2019 Aktualizacja na dniach! Wersja 32x ostatnia aktualizacja i koniec wsparcia. Wersja x64 będzie ciągle rozwijana Quote
nexxus1 Posted October 26, 2019 Report Posted October 26, 2019 To można liczyć na "powrót" Bluetooth-a w tej ostatniej planowanej aktualizacji dla wersji x32 ??? Quote
adrian54 Posted October 27, 2019 Report Posted October 27, 2019 system bardzo szybki stabilny. mam tylko jeden kosmetyczny problem...jak zrobić żeby nieaktywny pasek tytułu nie był fioletowy? gdy jest aktywny czyli na pierwszym planie..zrobiłem że jest ciemno szary i taki też bym chciał żeby był jak uruchomię inne okno. Quote
BGT Posted October 27, 2019 Author Report Posted October 27, 2019 9 godzin temu, nexxus1 napisał: To można liczyć na "powrót" Bluetooth-a w tej ostatniej planowanej aktualizacji dla wersji x32 ??? wersja x32 już wrzucona,u mnie na laptopie działa bluetooth.Wiec chyba jest git Godzinę temu, adrian54 napisał: system bardzo szybki stabilny. mam tylko jeden kosmetyczny problem...jak zrobić żeby nieaktywny pasek tytułu nie był fioletowy? gdy jest aktywny czyli na pierwszym planie..zrobiłem że jest ciemno szary i taki też bym chciał żeby był jak uruchomię inne okno. Pasek specjalnie fioletowy mój znak rozpoznawczy wersji /personalizacja/kolor tam masz opcje do tego. Quote
adrian54 Posted October 27, 2019 Report Posted October 27, 2019 zmieniłem kolor na grafitowy ale tylko działa jak pasek tytułu jest aktywny na pierwszym planie. jak np kopiuje i wyskoczy okno kopiowania pasek w tym oknie robi sie grafitowy a pasek tytułu pod nim fioletowy w personalizacji nie ma innych opcji. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
BGT Posted October 27, 2019 Author Report Posted October 27, 2019 43 minuty temu, kris2013 napisał: X64 ???? czytałeś kilka komentarzy wyżej co napisałem? 21 minut temu, adrian54 napisał: zmieniłem kolor na grafitowy ale tylko działa jak pasek tytułu jest aktywny na pierwszym planie. jak np kopiuje i wyskoczy okno kopiowania pasek w tym oknie robi sie grafitowy a pasek tytułu pod nim fioletowy w personalizacji nie ma innych opcji. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] coś skopane z windą masz bo u mnie normalnie sie zmienia Quote
adrian54 Posted October 27, 2019 Report Posted October 27, 2019 jest na ustawieniach domyślnych nic nie kombinowane,żadnych dodatkowych programów zmieniających wygląd nie instalowałem. od instalacji tak było...pasek tytułu aktywny w kolorze jaki wybrałem,pasek tytułu nie aktywny zawsze fioletowy z różowymi wstawkami. Quote
BGT Posted October 27, 2019 Author Report Posted October 27, 2019 1 minutę temu, adrian54 napisał: jest na ustawieniach domyślnych nic nie kombinowane,żadnych dodatkowych programów zmieniających wygląd nie instalowałem. od instalacji tak było...pasek tytułu aktywny w kolorze jaki wybrałem,pasek tytułu nie aktywny zawsze fioletowy z różowymi wstawkami. zaraz to sprawdze instalujac od nowa system. Daj mnie 10min. Quote
BGT Posted October 27, 2019 Author Report Posted October 27, 2019 po zainstalowaniu na nowo też zmienia sie to ale nie za kazdym razem... Quote
Recommended Posts