Skocz do zawartości

adrian54

Użytkownik
  • Zawartość

    32
  • Posty z Chatbox

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O adrian54

  • Tytuł
    Zaawansowany użytkownik

Ostatnie wizyty

101 wyświetleń profilu
  1. system jak system...w czym tkwi problem?
  2. co masz konkretnie na myśli?przymierzam się do zainstalowania tego systemu...
  3. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    witam.mam laptopa toshiba z30A po instalacji wersji core wszystko jest ok do momentu uruchomienia optymalizatora usług...wywala wtedy modem LTE. powrót do ustawień domyślnych nic nie daje..nadal brak modemu LTE sterowniki są . w menadżerze urządzeń modem widać. w połączeniach sieciowych tez jako odłączony ale aktywny pomaga tylko przeinstalowanie systemu.
  4. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    charon64 tworzysz nowy plik zapisujesz go jako "ei.cfg" a w treści wpisujesz Retail następnie wypalasz obraz na pendrive i ten gotowy plik kopiujesz do folderu sources na pendrive. mi pomogło. ei.cfg w załączniku mój plik cfg
  5. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    patent z utworzeniem pliku w notatniku rozwiązał problem HP widzi obrazy.dziękuję za pomoc
  6. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    czyli nawet na pomoc autora tego modu nie można liczyć...
  7. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    instaluję wersje windows pro fall 2 i instalka idzie normalnie.a zaszyty klucz to nie problem dla instalacji tylko potem aktywacji ma ktoś może wersję Core jako pojedynczy obraz? pojedynczy obraz wypalony na pendrive widzi i instaluje a jak są dwa lub więcej to nie widzi żadnego co może być powodem? czy mogę liczyć na czyjąś pomoc?
  8. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    witam mam problem z tym systemem...zainstalowałem go na stacjonarnym i na lenovo x240 i jest wszystko ok..z tego samego pendrive próbuję zainstalować go na HP 250 g6 na intelu i wyskakuje mi ekran instalacji z muchomorami i po chwili ekran z wyborem obrazów systemu a tam napis brak obrazów systemu do wyboru...i dzieje się tak z każdym pendrive oraz płytą DVD RW,porałem obraz drugi raz i na innych kompach obrazy widoczne jest możliwość wyboru a na tym HP brak obrazów do wyboru,HP jest nowy dysk po formacie usunąłem partycje recovery jest obecnie wgrany jakiś mod windowsa 10.
  9. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    ja zainstalowałem ultra lite i system też się sam aktywował a nic nie zaznaczałem w instalacji...ten sam pendrive instalacja na laptopie i brak aktywacji co może być powodem takiego zachowania? a co do instalacji...mam cztery pendrive na każdym Rufus ładnie wypala obraz i rusza instalacja...do momentu wyboru partycji na której ma być zainstalowany system..i tylko z jednego pendrive da się zainstalować dalej system... pozostałe pendrive odmawiają współpracy komunikatem "system nie może być zainstalowany na wybranej partycji nr błędu...i takie tam" inny komunikant "system nie był w stanie odnaleźć partycji ani utworzyć nowej"(choć partycja istnieje i jest widoczna) i to jest ewidentnie wina tych trzech pendrive ponieważ dzieje się tak samo na każdym systemie modowanym czy niemodowanym.piszę to jako informację ponieważ nie znalazłem odpowiedzi dlaczego tak się dzieje,zmiana portów USB tez nic nie daje.dlatego mam jednego pewniaka i tylko jego używam do instalek.
  10. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    sorry mój błąd w menu bootowania przestawiła się kolejność i jako pierwsze wyskoczyło boot z UEFI pendrive stąd ten problem.już jest ok instaluje się wersja Core
  11. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    witam.wersji Core nie mogę zainstalować....przy wyborze partycji w instalatorze wyskakuje info że mam Patrycję MBR a Windows może być zainstalowany tylko na partycji GPT,instalka zrobiona Rufusem.to samo z wersją UL i L. co ciekawe wersję ultra lite i lite zainstalowałem na laptopie z Partycja MBR bez problemu...dlaczego więc nie mogę zainstalować na stacjonarnym?obecnie mam pierwszy mod Sromotnika Windows 10 home.na stacjonarnym
  12. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    pomogło ekran blokady idzie zmienić.
  13. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    pobawiłem się trochę i zeszłem na 47 procesów w tle. sklep wywalony . defender security center wyłączone ale nie mogę wyłączyć zapory defendera pomimo wpisu w rejestrze i ustawieniu na1 po restarcie defender ciągle aktywny . nie ma to wpływu na działanie sytemu(ja defendera nie lubię). office 2010 działa bez problemu. system szybki stabilny .na obecna chwile nie znalazłem problemów w działaniu systemu.
  14. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    po tobie nie da się niczego poprawić dzięki za info czekam na czarne ikonki.(są rewelacyjne) mam licencje Windows 8 pro i 10 mi aktywowało.....ale twojej 8 jak ją zainstalowałem przed 10 niestety klucza z biosu nie przyjęło.ale ważne ze Windows 10 jest aktywowany.
  15. adrian54

    Win JG10 Pro x64

    zainstalowałem...śmiga aż milo zresztą jak wszystkie inne Sromotniki .do podstawowej (jak dla mnie) pracy idealny. czy da się usunąć sklep i bitdefendera nie potrzebne mi to a tylko zaśmieca system. pytanie drugie czy do tej 10 da się użyć twojego modu z 8 ciemne ikonki?super wygląda jak są takie ciemne ikonki.
×

Powiadomienie o plikach cookie