Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zainstalowałem system, ładnie śmiga mam tylko jeden problem. Jak chcę otworzyć potplayerem plik divx,  to wyskakuje takie okienko

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Trochę googlowałem ale rozwiązania nie znalazłem, może ktoś pomoże ?

Opublikowano

Witam.

Mam problem z yt i wmp. Przy transmisjach na żywo i dłuższych filmikach mam zielony obraz, dźwięk normalnie chodzi ale obrazu nie ma, tylko zielone tło.
Niektóre filmiki normalnie chodzą, więc nie wiem o co chodzi. Mógłby ktoś pomóc?

#edit1. Na stronach typu CDA, też mam zielony ekran, zamiast filmu.

Opublikowano

Nie zadziałał, dalej to samo. Na innej przeglądarce typu "explorer" działa normalnie, tylko na chromie już nie bardzo..

Mam chrome i centbrowser i działa normalnie :) Przeinstaluj stery od grafy 

Opublikowano

Obecnie na laptopie i stacjonarnym, mam  zainstalowany ten System, jest rewelacyjny, najlepszy jaki miałem zainstalowany, a testuję prawie każdy System z Forum. Mam słabszego Laptopa, i przydałaby się wersja Home i x86. Gdybym miał taką wiedzę, i umiejętności jak Prezes Mr.T, zrobiłbym sobie sam, ale nie te lata i nie te umiejętności. 

Opublikowano

Co tu dużo mówić. Testowałem różne systemy, mody 7, mody 8, mody 10 itd...

i póki nie musiałem przesiadać się z 7demki, było git... a teraz, 10 mnie boli, a ten.... hmm ten jest idealny. Póki co chodzi jak brzytwa, nic się nie wiesza. To tak jakby ktoś połączył Win10 z systemem Win7.

Jestem zachwycony, serio! Pewnie będę na nim siedział jeszcze długi czas, dopóki M$ nie zmusi nas do przesiadki na Win10 na stałe.

Dzięki MrT, to chyba najfajniejszy system na jakim siedziałem.

Opublikowano

Dzięki za kolejny system. 

Marzy mi się dodanie kolejnego języka, system pobiera kb3012997 i instaluje ale na końcu jest "aktualizacja nie zainstalowana", próbowałem z kilkoma językami i nic to nie dało. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Mały problem, ale jestem ciekawy dlaczego tak się robi. Samoczynnie zmienia mi się ustawienie klawiatury, z polskiego na angielski. W "preferencjach języka", jest tylko język polski.

Wieczorem znalazłem rozwiązanie, w preferencjach jest opcja zaawansowane, w  opcji pierwszej "Użyj listy języków (zalecane)", zmieniłem na "polski (Polska)",  w opcji 2 "Użyj listy języków (zalecane)", zmieniłem  na

(Polski - Polski (programisty)', i po kłopocie.

Opublikowano

A jak tam u Was z aktualizacjami?, bo u mnie nie wchodzi pakiet zbiorczy:

2017-10 comiesięczny pakiet zbiorczy aktualizacji jakości zabezpieczeń dla systemu Windows 8.1 w architekturze x64 (KB4041693)

Data instalacji: ‎2017-‎11-‎05 22:51

Stan instalacji: Niepowodzenie

Szczegóły błędu: Kod 800736B3
Opublikowano

A jak tam u Was z aktualizacjami?, bo u mnie nie wchodzi pakiet zbiorczy:

2017-10 comiesięczny pakiet zbiorczy aktualizacji jakości zabezpieczeń dla systemu Windows 8.1 w architekturze x64 (KB4041693)

A drugi raz próbowałeś tą łatkę ręcznie ?

P.S. Nie było tak , żeby łatka nie weszła ; po ręcznym zawsze jest OK .

Opublikowano

Próbowałem już kilkukrotnie przez automatyczne aktualizacje, i zawsze to samo, na lapku i na virtualu mam to samo. Ręcznie nie próbowałem, zaraz sprawdzę. 

a tak przy okazji, bo nie wchodzą mi obie:

2017-10 podgląd comiesięcznego pakietu zbiorczego aktualizacji jakości dla systemu Windows 8.1 w architekturze x64 (KB4041685)

Pakiet zbiorczy to rozumiem, ale podgląd comiesięcznego pakietu zbiorczego?, co to daje?, Obie ok 300MB, kiedyś się już nad tym zastanawiałem, ale sobie odpuściłem.
Opublikowano

Próbowałem już kilkukrotnie przez automatyczne aktualizacje, i zawsze to samo, na lapku i na virtualu mam to samo. Ręcznie nie próbowałem, zaraz sprawdzę. 

a tak przy okazji, bo nie wchodzą mi obie:

2017-10 podgląd comiesięcznego pakietu zbiorczego aktualizacji jakości dla systemu Windows 8.1 w architekturze x64 (KB4041685)

Pakiet zbiorczy to rozumiem, ale podgląd comiesięcznego pakietu zbiorczego?, co to daje?, Obie ok 300MB, kiedyś się już nad tym zastanawiałem, ale sobie odpuściłem.

Ja nie miałem żadnych problemów ; wszystko weszło OK .

Opublikowano

Mi ręcznie też nie wchodzą. Widocznie z tymi "krojonymi" systemami już tak jest, wycięcie jakiegoś modułu powoduje problemy, za dużo zależności jest w windowsie.

No nic, pokombinuję jeszcze, może coś z usługami, sam nie wiem. 

Opublikowano

Mi ręcznie też nie wchodzą. Widocznie z tymi "krojonymi" systemami już tak jest, wycięcie jakiegoś modułu powoduje problemy, za dużo zależności jest w windowsie 

Ja siedze już na tym modzie pare miesięcy i brak sprawnego WU mi nie przeszkadza. :)

Opublikowano

Racja ja nigdy nie miałem odpalonego WU i żyje nic mi kompa nie zeżarło :)

Wstręt do WU mam po XP'ku gdzie mi rozwaliło cały system jak zaczęło to się aktualizować a że wtedy nie miałem jeszcze dobrego neta to się męczyłem jak odzyskać windowsa.

Najlepiej pobrać jakiś w miare nowy system jak właśnie ten wyłączyć w cholerę WU i tyle 

Opublikowano

Czy da radę zainstalować ten system na Asus Transformer T100? Ja wiem, że on ma 2GB RAM i UEFI bodajże tylko wspiera 32bit, ale nie ma dobrego systemu 32bit na ten laptopo-komputer. Aktualna Windows 10 muli niemiłosiernie, a szukam czegoś lekkiego i użytecznego.

Opublikowano

ale nie ma dobrego systemu 32bit na ten laptopo-komputer.

To nie jest sprzęt do multi zadaniowości i żaden system szału nie zrobi, instalujesz czysty zaktualizowany win 8.1 32bit z forum, i według poradników czy skryptów z forum robisz go pod siebie ja tak mam na tablecie z 1gb ramu :)

Opublikowano

To nie jest sprzęt do multi zadaniowości i żaden system szału nie zrobi, instalujesz czysty zaktualizowany win 8.1 32bit z forum, i według poradników czy skryptów z forum robisz go pod siebie ja tak mam na tablecie z 1gb ramu :)

Nie mam chyba za bardzo innych opcji, zatem biorę się za to, co napisałeś. Dzięki za wskazówkę ;)