Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jeszcze komuś nie wyświetlają się startujące programy w panelu uruchamianie w menadżerze zadań?

EDIT:

Rozwiązanie - trzeba utworzyć folder "Startup" w następujących lokalizacjach:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Opublikowano

Od kiedy będziesz miał różnicę w grze pomiędzy 7 8 i 10 a już w CSGO to nie masz co liczyć :)

Wiedziałem że ludzie składają kompy pod CS'a ale żeby system pod CSa ?. 

Świat oszalał :L

Opublikowano

mam problem chcę zainstalować sterowniki do płyty głównej i wyskakuje mi błąd ten system nie spełnia  :lol: 

148_2017_09_10_200638.png

Jeśli zastanawiacie się nad instalacją Win 8.1 Pro x64 - Private Project (PP) 2k17, ale nie jesteście ... będą zmuszeni uruchomić system z nośnika i przeprowadzić jego czystą instalację. 

Opublikowano

mam problem chcę zainstalować sterowniki do płyty głównej i wyskakuje mi błąd ten system nie spełnia  :lol: 

148_2017_09_10_200638.png

Jeśli zastanawiacie się nad instalacją Win 8.1 Pro x64 - Private Project (PP) 2k17, ale nie jesteście ... będą zmuszeni uruchomić system z nośnika i przeprowadzić jego czystą instalację. 

Kali mówić po polski ??

Opublikowano

Panowie jest sposób by wyje... Internet explorer od razu na starcie i windows media player wiem że nie bd działać mtp w telefonie z andkiem ale jest appka pamięci masowej 

Odznacz sobie i tyle.

5dMPdW2hSoefGpj87xg-6A.png

P.S Wywalenie silnika IE = niestabilność systemu i możliwość wysypania się w każdej chwili :)

Opublikowano

Witam.

Przesiadłem się z 10 na tą wersję i mam pewien problem (w 10 też od A-Team, tak nie było), otóż mój dysk "przysypia" sobie co jakiś czas; średnio co 5 minut; a gdy się załącza zamraża system, i np. film, który oglądam, na jakieś 2-3 sekundy, trochę to jest drażniące. Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś już miał taki problem i czy zna jakieś rozwiązanie.

Dysk przeskanowany HDDRegenerator, całą noc leciał i nic nie znalazł. Dysk to WD Blue 500gb (blue nie green, więc nie ma przesadnego trybu oszczędzania energii w firmware), Chciałbym też wiedzieć, gdzie znajdują się klucze rejestru odpowiedzialne za ustawianie wyłączania dysków (te z pierwszego zrzutu ekranu), bo już raz mi się tak przytrafiło, że nie zmiana mocy procesora wcale nie reagowała. Nie mam anty-virusa, ani firewalla, ani zbędnych zamulaczy.

Fajny systemik... szybki.

Plan zasilania:

Przechwytywanie2.jpg

Usługi (może coś trzeba włączyć, albo wyłączyć?):

Przechwytywanie.jpg

Przechwytywanie1.jpg

Dzięki, jakby ktoś się pofatygował.

Opublikowano

Tak, mam ustawione na: nigdy, od samego początku. Ale gdybym wiedział gdzie szukać w rejestrze, to bym miał pewność, że nie wyłączają się poprzez te ustawienia. Mam lapka i żeby pograć musiałem obniżyć do 99% moc procesora, bo wtedy się nie przegrzewa i nie przycina i raz ustawienia działały, a raz nie, gdy sprawdzałem pod HWinfo. Z tych ważniejszych rzeczy, to jeszcze optymalizację dysków też mam wyłączoną. Co do zdjęć, to wstawiałem link bezpośredni z postimage, nie wiem czemu aż tak pomniejszyło.

Opublikowano

dzięki za pomoc dot. dysku a jeszcze 1 pytanko czy warto instalowac optymalizator windowsa np odkurzacz czy tez cccleaner , ktory wlasnie program polecacie, czy lepiej wogole nie instalowac, sam system śmiga przepieknie, pozdrawiam i czekam na odpowiedź 

Opublikowano

dzięki za pomoc dot. dysku a jeszcze 1 pytanko czy warto instalowac optymalizator windowsa np odkurzacz czy tez cccleaner , ktory wlasnie program polecacie, czy lepiej wogole nie instalowac, sam system śmiga przepieknie, pozdrawiam i czekam na odpowiedź 

ja używam, ccleaner, glary utilities i DISM++

Opublikowano

może ktoś zrobić wersję x86? potrzebuję na wirtualkę jak nie to trudno [chilp chlip]

Odpal w biosie wirtualizacje i będziesz mógł instalować systemy x64 na np virtualboxie

Opublikowano

no chyba nie, mój procesor obsługuje tylko x86 [co nie znaczy że chodzi to źle, pisze teraz z win7 na vmware is działa praktycznie tak szybko jak host]

edit; no ale ok, jak nie to trudno ;) potestuje win10, bo po prostu 7ka extreme robi sobie jaja z instalacją chrome itp.  ale ogólnie chrome działa ;F