Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok, ale testowany system jest virtualną maszyną a jakiś wcześniejszy hostem.

A VirtualBox źle działa mi działa w przypadku kiedy hostem jest ten nowy system.

To w ogóle nie zależy od systemu wirtualnego.

U mnie hostem jest system z tego wątku i błedy występują.

Wykluczyłem ew. błedy VBoxa - instalowałem wersje od 4-tej do najnowszej, błędy są na każdej. 

Wcześniej, kiedy systemem host był W81 PRO Spring Project 2016 Extr x64 v5 tych błędów nie było, więc myślę, że jest to jednak kwestia hosta.

Opublikowano

Witam. Wrzuciłem sobie ten system i wszystko śmiga jak szalone ale mam problem ze sterownikiem ATi i wywalaniem z gier. Może to być wina systemu? Gry po kilku minutach do godziny maksymalnie wywalają się z komunikatem o utraceniu sprzętu 3D czy coś w tym stylu. Dodam, że przy pierwszej instalacji sterownika wystąpił krytyczny błąd i nie udało siego zainstalować. Po czyszczeniu rejestru i drugiej próbie poszło wszystko jak należy. Sprzęt jest 100% sprawny bo na normalnym windowsie 10 wszystko działało.

Opublikowano

Witam miał ktoś taki problem na laptopach? Jest kompletny brak możliwości łączności bezprzewodowej. Otóż przekopałem cały net, ten temat od a do z i widziałem że ludzie normalnie instalują to na laptopach. pomoże ktoś? (wszystkie stery mam zainstalowane )

Opublikowano

Witam miał ktoś taki problem na laptopach? Jest kompletny brak możliwości łączności bezprzewodowej. Otóż przekopałem cały net, ten temat od a do z i widziałem że ludzie normalnie instalują to na laptopach. pomoże ktoś? (wszystkie stery mam zainstalowane )

W usługach Autokonfiguracja sieci WLAN masz włączone ?

Opublikowano

Super systemik, śmiga aż miło :) Jestem bardzo zadowolony po kilku dniowych testach :) Taka mała sugestia/prośba (tak tylko w kwestii rozważenia oczywiście) - fajnie jakbyś dodał w nowych edycjach jeszcze klasyczny motyw Windowsa :) Ja go bardzo lubię i zawsze z niego korzystam, oczywiście zainstalowanie go we własnym zakresie to żaden problem, dlatego to tylko taka luźna sugestia :)

Opublikowano

było chy pisane juz kilka razy w tym temacie

niestety nic nie pomaga. ustawialem w uslugach automatczne laczenie ;/

napotkałem kolejny problem jak pobieram plik WORD z internetu nie moge go otworzyc wyskakuje taki blad

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1.png

Opublikowano

Zainstalowany na dosyć słabym lapku u żony (Asus X53U 3gb ram) i żadnych problemów ;-). Dodam że często korzystam z tej stronki i pełen szacunek za włożoną prace w przerabianie systemów. Dobrze że ktoś ma taką pasje i dzieli się nią z innymi. DZIĘKI 

Opublikowano

napotkałem kolejny problem jak pobieram plik WORD z internetu nie moge go otworzyc wyskakuje taki blad 

plik/opcje/centrum zaufania/ust.centrum zaufania/widok chroniony i odhaczyć co trzeba (dla worda 2013)

Opublikowano

Zainstalowany na dosyć słabym lapku u żony (Asus X53U 3gb ram) i żadnych problemów ;-). Dodam że często korzystam z tej stronki i pełen szacunek za włożoną prace w przerabianie systemów. Dobrze że ktoś ma taką pasje i dzieli się nią z innymi. DZIĘKI 

Mam podobny laptop ASUS K53BY (X53B). Jakiego używasz sterownika do grafiki?

U mnie procek to AMD E-350, grafika HD6310 i HD6470M. Przy nowszych sterownikach nie następuje przełączanie grafiki, przez co korzysta tylko z podstawowej HD6310.

Procek idzie łatwo podkręcić za pomocą BrazosTweaker. Stabilnie z 1,6GHz mam ustawione na 2,5GHz. W normalnych warunkach pracuje w zakresie od 800MHz do 2,5GHz. Poszło by więcej, do max 3,2GHz, ale po co przesadzać.

Najwięcej mam problemów z doborem odpowiednich sterowników do grafiki, bo w zależności jaki użyje,to albo nie przełącza grafiki, albo ma takie zamrożenie podczas startu (czarny ekran). To samo jest na win7 i win8.1 z tego wątku, a w zasadzie wersji Personal.

Opublikowano

Zastanawiam się nad instalacją tej wersji. 

Głównie pracuję ( Wyceny, Projektowanie i maile ) do tego 20 % Gram.

Lubię jak coś śmiga nie zadając głupich pytań - działa solidnie, szybko i na długo.

Czy to dobry wybór ? 

Może ktoś zna coś lepszego i poleci ?

Zastanawiam się nad W10, ale nie lubię inwigilacji pomimo, że niektóre gry działają tylko pod nim.

Może on nie taki straszny ? Można odpalać jakoś gry pod @ 8.1 które są tylko pod 10 ?

Mój komp : i5 7600i - GT1060 - 16 GB RAM - SSD M.2 + 2 TB HDD

Opublikowano
W dniu 4.07.2018 o 10:18, jacobobbo napisał:

Zastanawiam się nad instalacją tej wersji. 

Głównie pracuję ( Wyceny, Projektowanie i maile ) do tego 20 % Gram.

Lubię jak coś śmiga nie zadając głupich pytań - działa solidnie, szybko i na długo.

Czy to dobry wybór ? 

Może ktoś zna coś lepszego i poleci ?

Zastanawiam się nad W10, ale nie lubię inwigilacji pomimo, że niektóre gry działają tylko pod nim.

Może on nie taki straszny ? Można odpalać jakoś gry pod @ 8.1 które są tylko pod 10 ?

Mój komp : i5 7600i - GT1060 - 16 GB RAM - SSD M.2 + 2 TB HDD

Polecam, wersja z grudnia, mam zainstalowany od dawna, jest idealny.

Opublikowano

" Zastanawiam się nad instalacją tej wersji.  "  i  dobrze wybrałeś  co nie znaczy że  instalujesz , ręce za głowę  i samo Ci wszystko robi ! i tą wer....  też trzeba  pod  siebie dopracować  itd a jak to zrobić masz to wszystko opisane na forum.

" Zastanawiam się nad W10, ale nie lubię inwigilacji pomimo, że niektóre gry działają tylko pod nim.  "   nawet o tym badziewiu nie myśl  ( chyba że chcesz przetestować to na innym dysku , partycji i katuj do woli )  jak nie umiesz zrobić sobie sam moda , wiedzieć  co " grzebać "  w nim  i nie chcesz mieć problemów  to nie instaluj jako główny  system.

@jorgusek  wskazał  Ci co  masz instalować.