Mr.T Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 u mnie działa bezbłędnie a myślisz że na czym testuje systemy Cytuj
88r88j88 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 ok, ale testowany system jest virtualną maszyną a jakiś wcześniejszy hostem. A VirtualBox źle działa mi działa w przypadku kiedy hostem jest ten nowy system. To w ogóle nie zależy od systemu wirtualnego. U mnie hostem jest system z tego wątku i błedy występują. Wykluczyłem ew. błedy VBoxa - instalowałem wersje od 4-tej do najnowszej, błędy są na każdej. Wcześniej, kiedy systemem host był W81 PRO Spring Project 2016 Extr x64 v5 tych błędów nie było, więc myślę, że jest to jednak kwestia hosta. Cytuj
mesiah Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 Witam. Wrzuciłem sobie ten system i wszystko śmiga jak szalone ale mam problem ze sterownikiem ATi i wywalaniem z gier. Może to być wina systemu? Gry po kilku minutach do godziny maksymalnie wywalają się z komunikatem o utraceniu sprzętu 3D czy coś w tym stylu. Dodam, że przy pierwszej instalacji sterownika wystąpił krytyczny błąd i nie udało siego zainstalować. Po czyszczeniu rejestru i drugiej próbie poszło wszystko jak należy. Sprzęt jest 100% sprawny bo na normalnym windowsie 10 wszystko działało. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2017 na normalnym windowsie 10 wszystko działało To po co zmieniałeś system? A przyczyn tej usterki może być wiele i trudno diagnozowalnych. Cytuj
SosoFresh Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam miał ktoś taki problem na laptopach? Jest kompletny brak możliwości łączności bezprzewodowej. Otóż przekopałem cały net, ten temat od a do z i widziałem że ludzie normalnie instalują to na laptopach. pomoże ktoś? (wszystkie stery mam zainstalowane ) Cytuj
VACek Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam miał ktoś taki problem na laptopach? Jest kompletny brak możliwości łączności bezprzewodowej. Otóż przekopałem cały net, ten temat od a do z i widziałem że ludzie normalnie instalują to na laptopach. pomoże ktoś? (wszystkie stery mam zainstalowane ) W usługach Autokonfiguracja sieci WLAN masz włączone ? Cytuj
SosoFresh Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Mamręczne i jak teraz ustawię na automatyczny to po restarcie powinno działać? Cytuj
VACek Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Mamręczne i jak teraz ustawię na automatyczny to po restarcie powinno działać? tak Cytuj
SosoFresh Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 A jak jest tutaj z funkcją niebieskiego zęba? Cytuj
VACek Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 A jak jest tutaj z funkcją niebieskiego zęba? Pewnie działa ale nie wiem nigdy w lapku z tego nie korzystałem Cytuj
SosoFresh Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Dalej tak samo nie widzi w ogóle opcji wifi Cytuj
VACek Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Dalej tak samo nie widzi w ogóle opcji wifi Karta wifi właczona, przypadkiem nie potrzebujesz zewnętrznego softu do obsługi karty, przeinstaluj prawidłowo stery od wifi Cytuj
SosoFresh Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2017 Akurat robiłem to już wiele razy każdy sterownik jaki znalazłem instalowałem. Nie pisałbym tu nie robiąc tego Cytuj
adiif1 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Czym się różni wersja od Personal System? Cytuj
Mr.T Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Czym się różni wersja od Personal System? Kontynuacja tego pod nowa nazwa Cytuj
100zek Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 Super systemik, śmiga aż miło Jestem bardzo zadowolony po kilku dniowych testach Taka mała sugestia/prośba (tak tylko w kwestii rozważenia oczywiście) - fajnie jakbyś dodał w nowych edycjach jeszcze klasyczny motyw Windowsa Ja go bardzo lubię i zawsze z niego korzystam, oczywiście zainstalowanie go we własnym zakresie to żaden problem, dlatego to tylko taka luźna sugestia Cytuj
marzab Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam, mam problem ze za kazdym razem jak wlaczam system musze od nowa polaczyc sie z WIFI chociaz mam zaznaczona opcje łaczenia autotematycznego. Jakies rady? Cytuj
Mr.T Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2018 było chy pisane juz kilka razy w tym temacie Cytuj
marzab Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 było chy pisane juz kilka razy w tym temacie niestety nic nie pomaga. ustawialem w uslugach automatczne laczenie ;/ napotkałem kolejny problem jak pobieram plik WORD z internetu nie moge go otworzyc wyskakuje taki blad [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
zwierzaczek666 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Zainstalowany na dosyć słabym lapku u żony (Asus X53U 3gb ram) i żadnych problemów ;-). Dodam że często korzystam z tej stronki i pełen szacunek za włożoną prace w przerabianie systemów. Dobrze że ktoś ma taką pasje i dzieli się nią z innymi. DZIĘKI Cytuj
piter1114 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 napotkałem kolejny problem jak pobieram plik WORD z internetu nie moge go otworzyc wyskakuje taki blad [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] plik/opcje/centrum zaufania/ust.centrum zaufania/widok chroniony i odhaczyć co trzeba (dla worda 2013) Cytuj
admiral754 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 Zainstalowany na dosyć słabym lapku u żony (Asus X53U 3gb ram) i żadnych problemów ;-). Dodam że często korzystam z tej stronki i pełen szacunek za włożoną prace w przerabianie systemów. Dobrze że ktoś ma taką pasje i dzieli się nią z innymi. DZIĘKI Mam podobny laptop ASUS K53BY (X53B). Jakiego używasz sterownika do grafiki? U mnie procek to AMD E-350, grafika HD6310 i HD6470M. Przy nowszych sterownikach nie następuje przełączanie grafiki, przez co korzysta tylko z podstawowej HD6310. Procek idzie łatwo podkręcić za pomocą BrazosTweaker. Stabilnie z 1,6GHz mam ustawione na 2,5GHz. W normalnych warunkach pracuje w zakresie od 800MHz do 2,5GHz. Poszło by więcej, do max 3,2GHz, ale po co przesadzać. Najwięcej mam problemów z doborem odpowiednich sterowników do grafiki, bo w zależności jaki użyje,to albo nie przełącza grafiki, albo ma takie zamrożenie podczas startu (czarny ekran). To samo jest na win7 i win8.1 z tego wątku, a w zasadzie wersji Personal. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Darien Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Witam , czy pobrany obraz można po prostu wypalić na płytkę dvd i instalacja ruszy? Cytuj
balusiek Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Spróbuj może tego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
f47 Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Witam!Może ktoś podać link do aktywatora? Cytuj
TheNocturne Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2018 Witam!Może ktoś podać link do aktywatora? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jacobobbo Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 Zastanawiam się nad instalacją tej wersji. Głównie pracuję ( Wyceny, Projektowanie i maile ) do tego 20 % Gram. Lubię jak coś śmiga nie zadając głupich pytań - działa solidnie, szybko i na długo. Czy to dobry wybór ? Może ktoś zna coś lepszego i poleci ? Zastanawiam się nad W10, ale nie lubię inwigilacji pomimo, że niektóre gry działają tylko pod nim. Może on nie taki straszny ? Można odpalać jakoś gry pod @ 8.1 które są tylko pod 10 ? Mój komp : i5 7600i - GT1060 - 16 GB RAM - SSD M.2 + 2 TB HDD Cytuj
jorgusek Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 W dniu 4.07.2018 o 10:18, jacobobbo napisał: Zastanawiam się nad instalacją tej wersji. Głównie pracuję ( Wyceny, Projektowanie i maile ) do tego 20 % Gram. Lubię jak coś śmiga nie zadając głupich pytań - działa solidnie, szybko i na długo. Czy to dobry wybór ? Może ktoś zna coś lepszego i poleci ? Zastanawiam się nad W10, ale nie lubię inwigilacji pomimo, że niektóre gry działają tylko pod nim. Może on nie taki straszny ? Można odpalać jakoś gry pod @ 8.1 które są tylko pod 10 ? Mój komp : i5 7600i - GT1060 - 16 GB RAM - SSD M.2 + 2 TB HDD Polecam, wersja z grudnia, mam zainstalowany od dawna, jest idealny. Cytuj
Gość Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 " Zastanawiam się nad instalacją tej wersji. " i dobrze wybrałeś co nie znaczy że instalujesz , ręce za głowę i samo Ci wszystko robi ! i tą wer.... też trzeba pod siebie dopracować itd a jak to zrobić masz to wszystko opisane na forum. " Zastanawiam się nad W10, ale nie lubię inwigilacji pomimo, że niektóre gry działają tylko pod nim. " nawet o tym badziewiu nie myśl ( chyba że chcesz przetestować to na innym dysku , partycji i katuj do woli ) jak nie umiesz zrobić sobie sam moda , wiedzieć co " grzebać " w nim i nie chcesz mieć problemów to nie instaluj jako główny system. @jorgusek wskazał Ci co masz instalować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi