Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 [26200.5074] + TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5 03.09.2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, P4Jn napisał:

Instalacja nie przeszła. Krzyczy o ustawienia regionalne offline...

Zapewne wstawiłeś plik WIM do polskiego instalatora z Windows 10. Musisz ściągnąć Win 10 en-US i tam podmienić WIM, wtedy idzie bez problemu.

P4Jn i lysyn lubią to
Opublikowano
31 minut temu, kp1971 napisał:

Zapewne wstawiłeś plik WIM do polskiego instalatora z Windows 10. Musisz ściągnąć Win 10 en-US i tam podmienić WIM, wtedy idzie bez problemu.

A no właśnie, nie pomyślałem, że to może być problemem. Tak też zrobiłem jak napisałeś. 
No to pobieram Win10 w wersji angielskiej.

Opublikowano

miałem to samo pobrałem angielska wersje i przeszło

a wie ktos jak zmienic wysokość paska zadan na mniejszy bo w  poprzednich wersjach było zmniejsz ikony paska zadan i go zmniejszało a w tym go nie ma

Opublikowano

Rozumiem fascynację nową wersją W11 ale jeszcze nikt nie napisał czy to jest wersja ostateczna, jak pisano zostało jeszcze 8 dni do oficjalnego ogłoszenia tej wersji więc kto chce przetestować to miłej zabawy ale proponuję poczekać bo na pewno coś przez ten czas poprawią :tea:

Opublikowano
10 minut temu, Addos napisał:

Rozumiem fascynację nową wersją W11 ale jeszcze nikt nie napisał czy to jest wersja ostateczna, jak pisano zostało jeszcze 8 dni do oficjalnego ogłoszenia tej wersji więc kto chce przetestować to miłej zabawy ale proponuję poczekać bo na pewno coś przez ten czas poprawią :tea:

Jeden rabin powie tak, drugi powie nie. Nikt tego chyba nie wie co MS pokaże 24 :rolleyes:

Addos lubi to
Opublikowano
26 minut temu, lesluk napisał:

Zainstalowałem przez aktualizację, trochęto trwało, bez języka polskiego.Nie udało się zpakietem Pl. Podoba się, działa płynnie, bez boogów, jest ładny? Jak kto woli.

Polski język próbowałem i ja zainstalować. Nie może dokończyć instalowania na dzień dzisiejszy, a system jest częsciowo przetłumaczony. 
Działa szybciej, sprawniej ten system, niż Win10. A mam dysk HDD i zdziwiłem się. 
EDIT: System w obecnej formie, identyfikowany jest jeszcze jako Windows 10:
Untitled.png.d0b97db1f9f9f89a48810dd0bafcb0c9.png

MarcinGX lubi to
Opublikowano
22 minuty temu, kwawra95 napisał:

fajnie będzie jak tu ekipa posprząta tą bete do użytecznego poziomu xD

Beta to nie jest , tylko wersja developerska z aktywnym kluczem z microsoftu.

Chcecie takie orginalne tapetki logo z Windowsa 11? 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Snafriozo i JanKo6 lubią to
Opublikowano

Tylko, że jest mały problem.  Piszecie o tym, aby podmienić install.wim z windows 11 do Windows 10 ale instalka w Windows 10 ma install.esd a nie wim.
Jakaś podpowiedź? Poza tym ktoś pisał, że można zainstalować 11 z opcji DISM, ale jak to zrobić? Poprzez aktualizację 10tki nie mogę zainstalować, bo wyskakuje komunikat, że komputer nie ma SECURE BOOT

Opublikowano
Godzinę temu, Carpath napisał:

Tylko, że jest mały problem.  Piszecie o tym, aby podmienić install.wim z windows 11 do Windows 10 ale instalka w Windows 10 ma install.esd a nie wim.
Jakaś podpowiedź? Poza tym ktoś pisał, że można zainstalować 11 z opcji DISM, ale jak to zrobić? Poprzez aktualizację 10tki nie mogę zainstalować, bo wyskakuje komunikat, że komputer nie ma SECURE BOOT

Pobrałem ostatnie iso Windows 10 21h1 przez media-creation tool w wersji EN-US. Rozpakowałem 7-zipem. Następnie z tego iso Windows 11, które też rozpakowałem,  skopiowałem "install.wim", z rozpakowanego Windows 10 usunąłem "install.esd", wkleiłem w to miejsce "install.wim". Następnie z folderu z rozpakowanym ISO WIndows 11 odpałiłem "setup.exe" z poziomu systemu i poszło. Nie tworzyłem nowego iso już. Teraz piszę z 11-stki, działa OK.

MarcinGX lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, Carpath napisał:

Usuwasz esd wklejasz win i pójdzie.

Mała uwaga: Mi poszło dopiero na instalatorze ENG-US.

MarcinGX lubi to
Opublikowano
4 godziny temu, toja9704 napisał:

Usuwasz esd wklejasz win i pójdzie.

Mała uwaga: Mi poszło dopiero na instalatorze ENG-US.

Potwierdzam, że dopiero poszło na instalatorze ENG-US. Koniecznie musi być US.

Opublikowano
7 godzin temu, MarcinGX napisał:

Na moim Ryzenie FB i Youtube hula płynnie

Wiem co jest. Możliwe że sterowniki na w10 do wifi nie działaj jak powinny. Bo filmy w 4k i 2k ssie nie buforują praktycznie wcale natomiast na full HD działa jak należy

Opublikowano
W dniu 16.06.2021 o 19:42, MarcinGX napisał:

Zainstalowałem 11 i powiem krótko, coś pięknego zmiany są duże na plusik

Dla jednego ...piękne dla drugiego badziew (w trybie dark dalej białe okienka)  według mnie to taki Porszak z silnikiem malucha :(

robią z nami co chcą bo nie mają mocnej konkurencji 

Opublikowano

Ja to spodziewałem się, że tryb ciemny na Win11 będzie trybem ciemnym, ale Microsoft dalej nie ogarnął i miejscami wali po oczach białym.  Eh....
Może za bardzo czepiam się, bo to jeszcze nie jest oficjalny build systemu. 

Opublikowano
W dniu 16.06.2021 o 12:18, marcelgg napisał:

Ja przez dism instaluje   :trollface:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

da się,  wystarczy przez dism

Co to znaczy? Może ktoś po polsku?