Gość DRAGO Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Teraz, Reaktor napisał: mam stary laptop nie posiada A spox. Moja płyta nie ma gem 8 a chyba ten wymagany jest pod procesory. no trudno, zobaczymy jak wyjdzie insidr lub finalny, Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 @DRAGO nie, żebym się czepiał ale dawno już ktoś powinien zwrócić Ci uwagę co do wielkości czcionki w stopce. Treść wpisu ginie .... a naprawdę niewielu z nas interesuje na jakim sprzęcie meczysz się na co dzień. nudzija lubi to Cytuj
VACek Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 24 minuty temu, zdzisiek24 napisał: @DRAGO nie, żebym się czepiał ale dawno już ktoś powinien zwrócić Ci uwagę co do wielkości czcionki w stopce. Treść wpisu ginie .... a naprawdę niewielu z nas interesuje na jakim sprzęcie meczysz się na co dzień. Ale sygnature można ukryć po prawej przy sygnaturze danego "osobnika" masz opcje nudzija lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 up@ ... masz rację. Teraz też będę polecał to rozwiązanie Cytuj
uzupelniacz Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Ja przed chwilą zainstalowałem w11 na DELLU E6500. Bez żadnego problemu się zainstalował i na ta chwilę działa poprawnie. Cytuj
Reaktor Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 2 minuty temu, uzupelniacz napisał: Ja przed chwilą zainstalowałem w11 na DELLU E6500. Bez żadnego problemu się zainstalował i na ta chwilę działa poprawnie. to cieszymy sie razm z tobą Cytuj
bazyliano Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 i u mnie również elegancko:) MarcinGX lubi to Cytuj
MARCIN_ZIOMEK Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Te wymagania są totalnie z kosmosu Prawda jest taka ze to pójdzie nawet na pralce frani troche duzo tego ramu... Cytuj
malezlo22 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 witam testował ktoś na ryśkach 5-gen w teście aidy l3 procesora pada na ryj z 1000gb przepustowości pokazuje 5000 mb sprawdzał ktoś ? Cytuj
witek21 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 18 godzin temu, Offline napisał: potrafią i polacy... ja własnie pisze z w 11 na LEGACY oraz MBR gdzie wymaganie jest UEFI i GPT... TPM mam wyłączone [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja tam nie mam blokady na swoim iso blokada była ale sie zmyła [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a możesz zapodać jak to zrobic żeby zainstalować na MBR? Cytuj
Reaktor Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Musisz innym programem wypalic pendriv niż rufus Rufus 3.14 ma opcje tylko MBR legacy a GPT uefi Cytuj
witek21 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 18 godzin temu, Offline napisał: potrafią i polacy... ja własnie pisze z w 11 na LEGACY oraz MBR gdzie wymaganie jest UEFI i GPT... TPM mam wyłączone [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja tam nie mam blokady na swoim iso blokada była ale sie zmyła [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A podziel się jak to zrobić żeby zainstalować na MBR. Cytuj
Offline Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 8 minut temu, witek21 napisał: A podziel się jak to zrobić żeby zainstalować na MBR. wintohdd wersja technican w 2 min masz gotowy system na dysku. wybierasz MBR i do przodzu, działa wszystko MarcinGX lubi to Cytuj
witek21 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 39 minut temu, Offline napisał: wintohdd wersja technican w 2 min masz gotowy system na dysku. wybierasz MBR i do przodzu, działa wszystko już przerobiłem na z MBR na GPT bardzo prosto w dosownie kilka minut bez utraty danych tulink jak to zrobić bezproblemowo: więc zostaje tylko stary procesor (i54200M) i całkowity brak TPM ale to już chyba widziałem jakiś post z systemem co to omija.... wrzucaliście wyżej link do iso ale widziałem tam dopisek Clean install - czyli do czystej instalacji której nie chce robić.... poniżej był obraz tylko sporo większy którym zrobie uaktualnienie? ten instalować: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] już sam sprawdziłem, niestety nie da się zainstalować - nie aktywna jest opcja zachowania zainstalowanych aplikacji...tylko pliki osoboste a nie chce mi się instalować na nowo programów... Coś źle robie? Cytuj
Offline Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Pany jakim cudem nie spełniam wymagań a jednak korzystam z win 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX lubi to Cytuj
Reaktor Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Ten program tez ma MBR tylko BIOS, GPT tylko UEFI Bynajmiej u mnie tak jest Cytuj
witek21 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Godzinę temu, witek21 napisał: już przerobiłem na z MBR na GPT bardzo prosto w dosownie kilka minut bez utraty danych tulink jak to zrobić bezproblemowo: więc zostaje tylko stary procesor (i54200M) i całkowity brak TPM ale to już chyba widziałem jakiś post z systemem co to omija.... wrzucaliście wyżej link do iso ale widziałem tam dopisek Clean install - czyli do czystej instalacji której nie chce robić.... poniżej był obraz tylko sporo większy którym zrobie uaktualnienie? ten instalować: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] już sam sprawdziłem, niestety nie da się zainstalować - nie aktywna jest opcja zachowania zainstalowanych aplikacji...tylko pliki osoboste a nie chce mi się instalować na nowo programów... Coś źle robie? ktoś podpowie czy da się zainstalować windows 11 z zachowaniem zainstalowanych aplikacji? Cytuj
stens Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 48 minut temu, witek21 napisał: zainstalować windows 11 z zachowaniem zainstalowanych aplikacji? Tak jak masz wersję angielską zainstalowaną. Poczekaj, zapowiedzieli w przyszłym tygodniu "Insidera", będzie polska wersja. MarcinGX i witek21 lubią to Cytuj
MarcinGX Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 4 godziny temu, Offline napisał: wintohdd wersja technican w 2 min masz gotowy system na dysku. wybierasz MBR i do przodzu, działa wszystko Ten może być? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Reaktor Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Na UEFI nigdy niebedziesz miał MBR MBR> bios GPT >uefi Taka jest zasada Cytuj
arczer1910 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 Kolega wygrał 8 godzin temu, Offline napisał: Pany jakim cudem nie spełniam wymagań a jednak korzystam z win 11 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] u mnie tez gites [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX lubi to Cytuj
Drivatta Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 10+ letni laptop ASUSa, jak na taki sprzęt windows 11 działa przyzwoicie (porównywalnie do Windows 10). Instalacja to zrobienie bootowalnego pendrive z win 10 (eng), podmiana install.wim z win 11 i tyle, stadradowa instalacja z pendrive. Wszysto poszło bez problemów. Dzięki ;) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jabirex Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 11 godzin temu, witek21 napisał: ktoś podpowie czy da się zainstalować windows 11 z zachowaniem zainstalowanych aplikacji? masz pojęcie ile syfu zostanie na dysku po takiej "konwersji" ??? ja wiem, lenistwo i perspektywa konfiguracji wszystkiego od początku skutecznie zniechęca . Ja tylko raz zdecydowałem się na taki zabieg i gdy zobaczyłem efekt finalny ,to sobie powiedziałem NIGDY WIĘCEJ no ale.....jaki kram taki pan. Cytuj
Bins Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 Skoro już wszyscy się chwalimy, to też wrzucę Mam tylko jedno małe pytanko - System stoi na UEFI, partycja na GPT zrobiona, a tutaj mi pokazuje, że nie mam GPT ;p Ktoś mi może to wyjaśnić o kij chodzi? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FILAGOL Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 ja mam następującą konfigurację: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ampa Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 To jak się wszyscy chwalą to ja tyż...."Microsoft wycofuje się z TPM 2.0 w Windows 11!"...ilu nakupowało już na zapas moduły TPM? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FILAGOL Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 powinna byc opcja wyboru przy instalacji wersja instalacyjna z TPM xx czy bez i problem rozwiązany a nie zmuszać ludzi aby kupowali podzespoły bo takie widzi mi sie MS [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX, JanKo6 i nudzija lubią to Cytuj
czysiu Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi