Вишенечка Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 21 godzin temu, avix213 napisał: Dzięki Sromotniku! System używam od miesiąca było by idealnie gdyby nie atakujące i sciągające się aktualizacje windows bo bardzo zależy mi na 0 użyciu sieci przez sam system, nie wiem jak się włączyły ale instalowałem tylko sterowniki i qbittorrent i chrome. jak to zablokować? Z wizualnych kwestii to nie mogę znaleźć ustawień regulacji przeźroczystości paska zadań, usunięcie opcji w rejestrze nie pomogło Kilka liczących się antywirusów go markuje jako trojan i meta analizy też nie wyglądają za dobrze :/ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Możesz też ręcznie wyłączyć. Chyba najłatwiejsza metoda - gpedit.msc > konfiguracja komputera > szablony administracyjne > składniki systemu windows > usługa windows update > konfiguracja aktualizacji automatycznych - i to ustawiasz na wyłączone. Windows update cały czas będzie działał, ale nic Ci się automatycznie nie zainstaluje. Cytuj
avix213 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 4 godziny temu, Вишенечка napisał: Windows update cały czas będzie działał, ale nic Ci się automatycznie nie zainstaluje. Ale to oznacza że będzie ściągał jakieś aktualizacje? jadę na łączu 0,5 mbit i każde używanie internetu przez windowsa powoduje blokadę internetu przez zapchanie łącza, trochę pomaga że daję połączenie taryfowe ale nie działa to w 100% Cytuj
tadziu123 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 36 minut temu, avix213 napisał: Ale to oznacza że będzie ściągał jakieś aktualizacje? jadę na łączu 0,5 mbit i każde używanie internetu przez windowsa powoduje blokadę internetu przez zapchanie łącza, trochę pomaga że daję połączenie taryfowe ale nie działa to w 100% zobacz ten temat może pomoże avix213 lubi to Cytuj
Вишенечка Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2021 W dniu 22.06.2021 o 00:43, avix213 napisał: Ale to oznacza że będzie ściągał jakieś aktualizacje? jadę na łączu 0,5 mbit i każde używanie internetu przez windowsa powoduje blokadę internetu przez zapchanie łącza, trochę pomaga że daję połączenie taryfowe ale nie działa to w 100% Nie, nie będzie Ci pobierał totalnie żadnych aktualizacji systemowych póki nie zrobisz tego ręcznie z poziomu ustawień. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
barto1993 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2021 wybaczcie że pytam ale czy ma ktoś może polecić aktywator ? i drugie pytanko jak uaktywnić defendera? Cytuj
nudzija Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 @barto1993 jak byś przeczytał 1 post to byś wiedział że defender jest usunięty Cytuj
renatan Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 3 godziny temu, nudzija napisał: @barto1993 jak byś przeczytał 1 post to byś wiedział że defender jest usunięty może on o tym wie tylko pytanie tyczy sie ewentualnej możliwości reaktywacji/ponownego wgrania defendera ? jarexpol i barto1993 lubią to Cytuj
Malcolm102 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2021 Witam świetny systemik, rzeczywiście dosyć szybki jest i stabilny. Szacun dla Mistrza. Pytanko przy okazji może ktoś zarzuci pomysła. Nie chodzi gierka Assassin’s Creed Valhalla, pokaże się tylko ekran powitalny i znika, amba wcięła... Вишенечка lubi to Cytuj
supermari Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Witam, Zainstalowałem wersje Win JG10 x64 20H2 extreme lite i nie działa mi panel sterowania nvidi proszę o pomoc., z góry dziękuje. Cytuj
Robinson74 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Przymierzam się do instalacji tej modyfikacji na nowym dysku SSD. Na starym dysku HDD obecny system "kuleje". Mam takie pytanie. Czy mając Win JG10 x64 H2 Extreme mogę w BIOSie skakać dowolnie pomiędzy AHCI a IDE? Raczej stary system na starym dysku nie zadziała mi w AHCI, bo nie jestem w stanie wprowadzić odpowiednich modyfikacji w moim obecnym systemie ze względu na fakt, że coś mu dolega. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2021 2 godziny temu, darszp napisał: dotyczy to też programów np. panel nividia raz nie działa kolejny nie znaleziono i niestety to jest raczej błąd przycięcia systemu występuje to samo w LTSC może autor by się temu przyjrzał Przestańcie wypisywać głupoty i nauczcie się wreszcie instalować sterowniki nvidii. Testowałem wszystkie mody @srom-otnik i na każdym panel nvidii działał prawidłowo. Teraz jestem na LTSC i też żadnych problemów. nudzija i srom-otnik lubią to Cytuj
4ever2603 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2021 Witam Mam problem z zainstalowaniem, po zbootowaniu wyświetla się logo windowsa z tym kółkiem ładowania, po tym jest ten ekran z grzybami i nic więcej się nie dzieje. Cytuj
konda Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2021 przy 2 monitorach - gram na 1 i slucham yt na 2 to zacina gre, duze spadki fps, freezy, wczesniej tego nie bylo, równiez nakladka discord, laguje niemilosiernie, jakis fix, czy zmieniac sys? Cytuj
dimsim Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2021 Siema Ja to chciałem zapytać jak zrobić nieprzezroczysty pasek start oraz jak wyłączyć komunikat potwierdzający usuwanie gdyż opcja w koszu nie jest aktywna? Cytuj
farmer1973 Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 Witam. System śmiga aż miło tylko mam jeden problem . Nie widzi Urządzenie bluetooth. Dodam ,że w optymalizatorze usług zaznaczyłem ,że będę korzystał z Urządzenie bluetooth. Będę za wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj
Faramir Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 12 godzin temu, dimsim napisał: jak zrobić nieprzezroczysty pasek start ppm menu start - Właściwości - Wygląd- suwak pasek zadań Cytuj
dimsim Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 Ok mam. StartIsBack można to skonfigurować. Cytuj
Faramir Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 22 minuty temu, dimsim napisał: Ok mam. StartIsBack można to skonfigurować. czyli pokazał się suwak koloru czy inna konfiguracja Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2021 8 godzin temu, farmer1973 napisał: System śmiga aż miło tylko mam jeden problem . Nie widzi Urządzenie bluetooth. Dodam ,że w optymalizatorze usług zaznaczyłem ,że będę korzystał z Urządzenie bluetooth. Uruchom domyślną optymalizację usług i BT powinien zadziałać. Cytuj
Bubuss Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 Windows could not determint the language to use Setup, error code: 0x80004005 W jaki sposób mogę naprawić ten błąd? Cytuj
tadziu123 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 7 godzin temu, Bubuss napisał: Windows could not determint the language to use Setup, error code: 0x80004005 W jaki sposób mogę naprawić ten błąd? Zobacz w tym temacie. Cytuj
Bubuss Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2021 1 godzinę temu, tadziu123 napisał: Zobacz w tym temacie. Mojego błędu nie ma tam opisanego/ nie mogę do niego dotrzeć. Próbowałem poradników, jakiś narzędzi - bez wyraźnego skutku. Cytuj
Swierk Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 KMS pico działa? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj
maciekk26 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 testuje i jak narazie jest wszystko ok pozdrawiam. Cytuj
tadziu123 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 13 godzin temu, Bubuss napisał: Mojego błędu nie ma tam opisanego/ nie mogę do niego dotrzeć. Próbowałem poradników, jakiś narzędzi - bez wyraźnego skutku. Witam Załóż nowy temat o tym problemie. Może ktoś z forum pomoże. Cytuj
Bubuss Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 System udało się zainstalować na moim GPD WIN. Po dniu kombinowania błąd przestał dokuczać, lecz jest jeden problem - nie mogę połączyć się do Wi-Fi, sieci normalnie się wyszukują, hasło jest rozpoznawane ale na etapie łączenia wyskakuje komunikat " nie można połączyć się z tą siecią." Dodam, że problem wystąpił jeszcze przed zainstalowaniem, a raczej zaktualizowaniem sterownika, tak jakby nic się nie zmieniło. Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 6 minut temu, Bubuss napisał: System udało się zainstalować na moim GPD WIN. Po dniu kombinowania błąd przestał dokuczać, lecz jest jeden problem - nie mogę połączyć się do Wi-Fi, sieci normalnie się wyszukują, hasło jest rozpoznawane ale na etapie łączenia wyskakuje komunikat " nie można połączyć się z tą siecią." Dodam, że problem wystąpił jeszcze przed zainstalowaniem, a raczej zaktualizowaniem sterownika, tak jakby nic się nie zmieniło. Wyłączona usługa, sprawdź która to jest i włącz, albo tak jak ja włącz usługi co są związane z łącznością i którąś to będzie odpowiadać za WiFi. Mi to się często zdążą w, tych modach Cytuj
Bubuss Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 11 minut temu, kaminskigdynia napisał: Wyłączona usługa, sprawdź która to jest i włącz, albo tak jak ja włącz usługi co są związane z łącznością i którąś to będzie odpowiadać za WiFi. Mi to się często zdążą w, tych modach Zadziałało, dzięki. Cytuj
Bubuss Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2021 Wychaczyłem parę błędów występujących przynajmniej u mnie: - system ma problem ze sterownikiem karty graficznej, nie ma panelu sterowania kartą graficzną pod prawym przyciskiem myszy, jedynka zmiana która nastąpiła po instalacji sterownika to odblokowanie innych rozdzielczości w ustawieniach windows i zmiana nazwy karty w menedżerze urządzeń z domyślna karta Microsoft na intelhd graphics, bez dopisku z informacją jaka to karta graficzna. Nie pomaga instalacja różnych sterowników. -nie działa Microsoft Store, nie uruchamia się a jak się uruchomi- od razu się wyłącza. Nie pomagają poradniki w internecie. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2021 49 minut temu, Bubuss napisał: Wychaczyłem parę błędów występujących przynajmniej u mnie: - system ma problem ze sterownikiem karty graficznej, nie ma panelu sterowania kartą graficzną pod prawym przyciskiem myszy, jedynka zmiana która nastąpiła po instalacji sterownika to odblokowanie innych rozdzielczości w ustawieniach windows i zmiana nazwy karty w menedżerze urządzeń z domyślna karta Microsoft na intelhd graphics, bez dopisku z informacją jaka to karta graficzna. Nie pomaga instalacja różnych sterowników. -nie działa Microsoft Store, nie uruchamia się a jak się uruchomi- od razu się wyłącza. Nie pomagają poradniki w internecie. To żadne błędy, tylko uroda kalekiego systemu. Tak został przeze mnie wycięty i nie może działać inaczej, przy takim stopniu odchudzenia. Jeśli coś Ci nie działa, przechodź na wersję Lite lub Full. Bubuss lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi