Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, avix213 napisał:

Dzięki Sromotniku! System używam od miesiąca było by idealnie gdyby nie atakujące i sciągające się aktualizacje windows bo bardzo zależy mi na 0 użyciu sieci przez sam  system, nie wiem jak się włączyły ale instalowałem tylko sterowniki i qbittorrent i chrome. jak to zablokować?
 Z wizualnych kwestii to nie mogę znaleźć ustawień regulacji przeźroczystości paska zadań, usunięcie opcji w rejestrze nie pomogło

Kilka liczących się antywirusów go markuje jako trojan i meta analizy też nie wyglądają za dobrze :/ 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Możesz też ręcznie wyłączyć. Chyba najłatwiejsza metoda - gpedit.msc > konfiguracja komputera > szablony administracyjne > składniki systemu windows > usługa windows update > konfiguracja aktualizacji automatycznych - i to ustawiasz na wyłączone. Windows update cały czas będzie działał, ale nic Ci się automatycznie nie zainstaluje.

Opublikowano
4 godziny temu, Вишенечка napisał:

Windows update cały czas będzie działał, ale nic Ci się automatycznie nie zainstaluje.

Ale to oznacza że będzie ściągał jakieś aktualizacje? jadę na łączu 0,5 mbit i każde używanie internetu przez windowsa powoduje blokadę internetu przez zapchanie łącza, trochę pomaga że daję połączenie taryfowe ale nie działa to w 100%

Opublikowano
36 minut temu, avix213 napisał:

Ale to oznacza że będzie ściągał jakieś aktualizacje? jadę na łączu 0,5 mbit i każde używanie internetu przez windowsa powoduje blokadę internetu przez zapchanie łącza, trochę pomaga że daję połączenie taryfowe ale nie działa to w 100%

zobacz ten temat może pomoże 

avix213 lubi to
Opublikowano
W dniu 22.06.2021 o 00:43, avix213 napisał:

Nie, nie będzie Ci pobierał totalnie żadnych aktualizacji systemowych póki nie zrobisz tego ręcznie z poziomu ustawień.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Przymierzam się do instalacji tej modyfikacji na nowym dysku SSD.

Na starym dysku HDD obecny system "kuleje".

Mam takie pytanie.

Czy mając Win JG10 x64 H2 Extreme mogę w BIOSie skakać dowolnie pomiędzy AHCI a IDE?

Raczej stary system na starym dysku nie zadziała mi w AHCI, bo nie jestem w stanie wprowadzić odpowiednich modyfikacji w moim obecnym systemie ze względu na fakt, że coś mu dolega.

Opublikowano
2 godziny temu, darszp napisał:

dotyczy to też programów np. panel nividia raz nie działa kolejny nie znaleziono i niestety to jest raczej błąd przycięcia systemu występuje to samo w LTSC może autor by się temu przyjrzał  

Przestańcie wypisywać głupoty i nauczcie się wreszcie instalować sterowniki nvidii. Testowałem wszystkie mody @srom-otnik i na każdym panel nvidii działał prawidłowo. Teraz jestem na LTSC i też żadnych problemów.

nudzija i srom-otnik lubią to
Opublikowano

przy 2 monitorach - gram na 1 i slucham yt na 2 to zacina gre, duze spadki fps, freezy, wczesniej tego nie bylo, równiez nakladka discord, laguje niemilosiernie, jakis fix, czy zmieniac sys?

Opublikowano

Witam.

System śmiga aż miło tylko mam jeden problem . Nie widzi Urządzenie bluetooth. Dodam ,że w optymalizatorze usług zaznaczyłem ,że będę korzystał z Urządzenie bluetooth.  Będę za wdzięczny za wszelką pomoc.

Opublikowano
8 godzin temu, farmer1973 napisał:

System śmiga aż miło tylko mam jeden problem . Nie widzi Urządzenie bluetooth. Dodam ,że w optymalizatorze usług zaznaczyłem ,że będę korzystał z Urządzenie bluetooth.

Uruchom domyślną optymalizację usług i BT powinien zadziałać.

Opublikowano
1 godzinę temu, tadziu123 napisał:

Zobacz w tym  temacie.

Mojego błędu nie ma tam opisanego/ nie mogę do niego dotrzeć. Próbowałem poradników, jakiś narzędzi - bez wyraźnego skutku.

Opublikowano
13 godzin temu, Bubuss napisał:

Mojego błędu nie ma tam opisanego/ nie mogę do niego dotrzeć. Próbowałem poradników, jakiś narzędzi - bez wyraźnego skutku.

Witam  Załóż nowy temat o tym problemie.  Może ktoś z forum pomoże.

Opublikowano

System udało się zainstalować na moim GPD WIN. Po dniu kombinowania błąd przestał dokuczać, lecz jest jeden problem - nie mogę połączyć się do Wi-Fi, sieci normalnie się wyszukują, hasło jest rozpoznawane ale na etapie łączenia wyskakuje komunikat " nie można połączyć się z tą siecią." Dodam, że problem wystąpił jeszcze przed zainstalowaniem, a raczej zaktualizowaniem sterownika, tak jakby nic się nie zmieniło.

Opublikowano
6 minut temu, Bubuss napisał:

System udało się zainstalować na moim GPD WIN. Po dniu kombinowania błąd przestał dokuczać, lecz jest jeden problem - nie mogę połączyć się do Wi-Fi, sieci normalnie się wyszukują, hasło jest rozpoznawane ale na etapie łączenia wyskakuje komunikat " nie można połączyć się z tą siecią." Dodam, że problem wystąpił jeszcze przed zainstalowaniem, a raczej zaktualizowaniem sterownika, tak jakby nic się nie zmieniło.

Wyłączona usługa, sprawdź która to jest i włącz, albo tak jak ja włącz usługi co są związane z łącznością i którąś to będzie odpowiadać za WiFi. Mi to się często zdążą w, tych modach 

Opublikowano
11 minut temu, kaminskigdynia napisał:

Wyłączona usługa, sprawdź która to jest i włącz, albo tak jak ja włącz usługi co są związane z łącznością i którąś to będzie odpowiadać za WiFi. Mi to się często zdążą w, tych modach 

Zadziałało, dzięki.

Opublikowano

Wychaczyłem parę błędów występujących przynajmniej u mnie:

- system ma problem ze sterownikiem karty graficznej, nie ma panelu sterowania kartą graficzną pod prawym przyciskiem myszy, jedynka zmiana która nastąpiła po instalacji  sterownika to odblokowanie innych rozdzielczości w ustawieniach windows i zmiana nazwy karty w menedżerze urządzeń z domyślna karta Microsoft na intelhd graphics, bez dopisku z informacją jaka to karta graficzna. Nie pomaga instalacja różnych sterowników.

-nie działa Microsoft Store, nie uruchamia się a jak się uruchomi- od razu się wyłącza. Nie pomagają poradniki w internecie.

Opublikowano
49 minut temu, Bubuss napisał:

Wychaczyłem parę błędów występujących przynajmniej u mnie:

- system ma problem ze sterownikiem karty graficznej, nie ma panelu sterowania kartą graficzną pod prawym przyciskiem myszy, jedynka zmiana która nastąpiła po instalacji  sterownika to odblokowanie innych rozdzielczości w ustawieniach windows i zmiana nazwy karty w menedżerze urządzeń z domyślna karta Microsoft na intelhd graphics, bez dopisku z informacją jaka to karta graficzna. Nie pomaga instalacja różnych sterowników.

-nie działa Microsoft Store, nie uruchamia się a jak się uruchomi- od razu się wyłącza. Nie pomagają poradniki w internecie.

To żadne błędy, tylko uroda kalekiego systemu. Tak został przeze mnie wycięty i nie może działać inaczej, przy takim stopniu odchudzenia. Jeśli coś Ci nie działa, przechodź na wersję Lite lub Full. 

Bubuss lubi to