Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie nikt nie używa armory create toola od asusa , niby instalacja idzie dalej ale i tak się nie chce zainstalować, bez tej apki niestety nie zboostuje taktowania ani wentylatoró w lapku

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Bardzo dobra modyfikejszon w10 , zainstalowna na 2 laptopach ,amd grafa integra jak i intel + nvidia dziala elegancko , ja nie gram ale uzytkownicy ktorym to zainstalowalem czyli synek i kuzyn mowia ze maja wiecje fps w grach :pp

ps. jak zwykle moj ziomus ze Slaska zrobil kawal dobrej roboty :cheers:

Opublikowano
1 godzinę temu, G77 napisał(a):

dzis na tym sys  dzieciakowi to wyskoczylo , jakos to mozna naprawic oprucz ponownje instalcji systemu ?

Niestety wygląda na to, że nowe gierki będą sobie życzyć coraz nowszej wersji windowsa. Jeśli gra w najnowsze dzieciak to lepiej zwyczajną 10 wgrać. 

Opublikowano

Do dup*...;/ Nic nie działa - na początku wszystko  śmiga jak potrzeba - po zainstalowaniu programów(tylko 3)  juz nic nie działa... ;/ Wywala sterowniki i ekran czarny lub "szumi" itd...Nie polecam....
Standardowy lepszy....:)

Opublikowano

Ludzie te systemy są tak stare że niedługo zostaną uznane za okazy muzealne i trafią do muzeum dwu letnia modyfikacja ma prawo się już wysypać inaczej się zachowywała jak była zainstalowana zaraz po powstaniu była na topie i najlepsza .teraz to już wrak . Lepiej poszukać najnowszy mod lub wgrać najnowszą pełną dychę. Jest tu sporo nowych i aktualnych modów zrobionych przez fachowców .

zdzisiek24 lubi to
Opublikowano
W dniu 1.05.2023 o 09:14, plusik napisał(a):

Ludzie te systemy są tak stare że niedługo zostaną uznane za okazy muzealne i trafią do muzeum dwu letnia modyfikacja ma prawo się już wysypać inaczej się zachowywała jak była zainstalowana zaraz po powstaniu była na topie i najlepsza .teraz to już wrak . Lepiej poszukać najnowszy mod lub wgrać najnowszą pełną dychę. Jest tu sporo nowych i aktualnych modów zrobionych przez fachowców .

Co zatem proponujesz?

Opublikowano
W dniu 20.10.2022 o 11:50, nowy00 napisał(a):

Która wersja jest bardziej okrojona, ta z tej strony, czy z tej

w wersji extreme?

Win JG10 x64 20H2 Extreme ma zainstalowanego DirectX, a tak to różnice sprowadzają się do dwóch pozycji z rzeczy listy usuniętych dla każdego systemu, których nie ma druga wersja.

Win JG10 LTSC x64 Extreme:

- centrum akcji;

- Cortana (wyszukiwanie działa w 100%).

Win JG10 x64 20H2 Extreme:

- aplikacje ModernUI - pozostał Sklep;

- część telemetrii.

W dniu 15.11.2022 o 23:30, andrzej1q napisał(a):

czym się różni ta wersja od LTSC I EXTREME ? aktualnie siedzę na 20h2, warto zmieniać ?

Ta wersja to właśnie Extreme, a dokładniej Win JG10 x64 20H2 Extreme, a czym się różni napisałem powyżej. Poza tym wersja LTSC ma zintegrowane poprawki do końca marca 2021 r. i można ją dalej aktualizować, a systemu z tego tematu nie.

Odnośnie tych wszystkich błędów i problemów, o których niektórzy piszą to jest mi to całkowicie obce i mój system śmiga od prawie 4 miesięcy, ale ja korzystam z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w wersji Home Extreme . Instaluję różne programy (np. Macrium Reflect, VLC Media Player, 7-ZIP, AceMovi Video Editor, Libre Office, foobar2000, Spotify) i również sprawdziłem kilka gier (m.in. StarCraft: Remastered, Diablo 2: Resurrected, Colin McRae: DiRT oraz trochę gier ze steama tzn. CS 1.6, Killing Floor 2, Medieval 2: Total War i Titan Quest Anniversary Edition) - wszystko działa, niektóre gry pobrały jakieś dodatkowe pierdoły typu nowszy DirectX czy .NET Framework. Jedynym mankamentem, jeżeli tak to można nazwać jest wyskakujący na moment komunikat o potrzebie nowej aplikacji (coś chyba związanego z XBOX Store) podczas odpalania gier. 

Dodam tylko, że od dłuższego czasu praktycznie cały czas używam Optymalizatora Usług w trybie domyślnym (zdarzało mi się zapomnieć przywrócić ustawienia domyślne przed instalacją nowych  programów), ponadto często robię obraz systemu, a to również wymaga domyślnych usług. Przyznam też, że nie odczułem większych różnic po wyłączeniu wszystkich usług. Dodatkowe narzędzia, z których korzystam to Autoruns oraz Czyszczenie. Natomiast w ogóle nie włączałem DISM++, WinAero Tweaker, God Mode czy O&O ShutUp10++ z folderu TUNING, co nie oznacza, że nie spersonalizowałem systemu pod względem wizualnym (zmieniłem motyw na całkowicie czarny oraz prawie wszystkie ikonki, bawiłem się trochę narzędziami typu StarDock i wprowadziłem kilka kosmetycznych zmian w Eksploratorze). Bym zapomniał o jeszcze jednej ważnej sprawie, a konkretnie Windows Update, które pomimo tego, że miałem wyłączone to pewnego dnia zdecydowało się zaktualizować Windowsa i wszystko się spieprzyło tzn. dalej działało, ale to już był normalny Windows 10 ze sklepem, dziwnym menu Start itd. Teraz na wszelki wypadek używam Windows Update Blocker i mam spokój.

Opublikowano

Uszankowanko :)

Przy próbie utworzynia obrazu na pendrivie za pomocą Rufusa wyskoczyło takie coś.

obraz_2024-10-14_181940515.png.189e53daf36ed003f06fd52da58d4974.png

A przy okazji, jaka wersja 10 od Sromotnika będzie najlepsze na starszy sprzęt: laptop Acer Extensa 5220 i PC: C2D 8400, P5k, Geforce 8400, 3Gb ram

Aktualnie na PC chciałem zainstalować powyższy no ale wyskoczył błąd więc instaluje Win JG10 LTBS, czy ten będzie dobry czy może któryś inny polecacie ?

Dzięki za info i pozdrawiam.

Opublikowano

OM gratulacje dla twórcy ze stajni srom-otnik! 

Teraz pora na moją - "spowiedź". Jestem w trakcie testowania moda srom-otnikWin JG10 x64 H2 Extreme wersja full.

Wszystkie programy bez żadnych problemów i to za pierwszym razem się zainstalowały, z prędkością światła

odpalały również szybko i to nawet programy w wersji portable...

Wszystko śmigało ok do czasu, kiedy pierwsze skrzypce zaczęły grać na pokładzie mojego żaglowca maestro WINDOWS DEFENDER

już po ponownym na drugi dzień odpaleniu systemu! Wtedy pojawiły się pierwsze bugi, gdyż Mr. Defender prawie wszystko

od tej pory traktował jako potencjalne zagrożenie, nawet przyszło mu do głowy, że zainstalowany m.in. Edge

również stanowi dla niego zagrożenie!  Ale dla mnie to już nie dziwota, bo już po instalacji

oficjalnego obrazu Windowsa potraktował jako zagrożenie swoje procesy!

Który albo usuwał całkowicie, albo dodawał je do kwarantanny

Był w tak szalonym pędzie ogiera, że nie nadążałem,

aby sprawdzać co mi blokował... 

Już po chwili zostało rumowisko, prawie nic nie działało, bo 

Było dla niego potencjalnym zagrożeniem...                                                                                                                                                                                                                                                

Dlatego jak pisałem przy poście o Win JG10 22H2 Home & Pro x64  czeka decyzja o "sparaliżowaniu" WINDOWS DEFENDER

za pomocą soft -  Defender Control, lub też całkowitym usunięciu do czasu ponownej instalacji systemu Windows

za pomocą  dołączonego do systemu przez twórcę - soft Defender Remover. 

Windows Defender jest nieskończenie powielonym procesem, który w założeniu twórców ma na celu ochronę naszego systemu,

ale w rzeczywistości ta powielona ilość procesów znacznie obniża jakość funkcjonowania naszego systemu

w tym spowalnia pracę i obciąża zarówno procesor jak i pamięć operacyjną.

W tym spowalnia m.in. przenoszenie plików.

Na pewno o tym wiedzą informatycy z Microsoft, ale właściwie chodzi o to, aby kupować wciąż coraz szybsze maszyny, 

a najlepiej MSI wersja dla graczy, wtedy nie odczujemy aż tak bardzo tą ilość procesów obciążających system.

Ta nieskończona pogoń za coraz nowszymi prockami, kartami grafiki i jeszcze większą pamięcią RAM...

Warto zadać sobie pytanie - "dlaczego kolejna wersja okienek

jest wciąż tak bardzo niedopracowana"?

Komu to ma służyć?

Do wersji Okienek numero Seven - Windows się rozwijał, kolejne wersje przynoszą

nie tylko stagnację, ale są wręcz krokiem wstecz w rozwoju...

Ale to celowa polityka firmy... 

I dalej wychodzi nowa wersja Windows, co w konsekwencji prowadzi do porzucania wsparcia starszych wersji Windows,

ale tez porzucanie wsparcia technicznego programów innych firm z których korzystamy i tak proces ten

w kółko się powtarza i to wciąż z niekorzyścią dla człowieka żywego - użytkownika...

Widzę ten samo - zachwyt z powodu dodawania przez informatyków z Redmond kolejnych odkrywczych dodatków

w najnowszych wersjach okienek, przekonywanie nas jakie to dobre dla nas, że wystarczy tylko i wyłącznie

korzystać z programów jakie serwuje nam stajnia Microsoft to mnie błogi śmiech ogarnia 

i czuję się tak tak jakbym śnił na jawie i oglądał nie publikowane odcinki -

"Latający Cyrk Monty Python"...Czarny humor iście  brytyjski...

Taka dygresyja - powiem tak jestem już zmęczony tym, że informatycy ze stajni Microsoft uważają mnie za - potencjalne "zagrożenie" dla mojego oryginalnego systemu.

Mimo, że to nie kto inny, ale oni sami już zbyt bardzo ingerują w naszą anonimowość. Uważam,  że wzorem starszych wersji okienek mam sam możliwość

prawa wyboru i mogę zostawić wszystko jak ustawił producent, a dla zainteresowanych - "grzebaniem" można sobie poustawiać wszystko,

ale w dowolny dla siebie sposób, bo ja posiadam na tyle wiedzy, że wiem czego chcę i wiem jak to osiągnąć.  Po tylu latach

grzebania się mam całe ręce po łokcie usmarowane "Windowsem", a końca nie widać...

Wpadli na "szatański" pomysł, aby za to, że dają nam za free nowe wersje okienek najczęściej w wersji - "beta", które my na "żywym" ciele pomagamy im dopracować do wersji oficjalnych

i robią to dla tych, którzy zakupili wcześniejsze oryginalne klucze, przy okazji uzurpując sobie teraz  prawo do coraz głębszego nas inwigilowania i wprowadzania telemetrii.

Czy to nie jest paradoksalne, że nam się po kawałeczku odbiera naszą wolność, a oni chcą jej coraz więcej?! I to już mówią nam wprost. w nie zawoalowany jak

wcześniej to robili sposób. To już nie jest tajemnica Enigmy, czy Poliszynela. Pytanie dla wszystkich ze wszech miar retoryczne...

Po co właściwie testują na nas cierpliwość, jak i tak nikt z tych naszych propozycji z testów wersji - "beta"

nie wprowadza do kolejnej wersji oficjalnej Windows?!

Chyba dla mnie najwyższy czas przesiąść się na MAC, lub na Hackintosh,

gdzie przy okazji zainstaluję wersję okienek ze stajni srom-otnik!

Dlaczego tacy ludzie jak srom-otnik i jemu podobni

nie pracują, czy też nie współpracują

z informatykami z Microsoft?!

W końcu się "wypłakałem"...

czuję się lepiej...

Wracając do meritum -Instalacja mod przebiegała bez zarzutu tak szybko, że nie zauważyłem kiedy był już na pokładzie "żaglowca",

dzięki czemu mogłem już żeglować odkrywając nowe lądy. Pełna operacja z przytupem flamenco trwała ok 15 minutes,

ale wyłącznie dlatego trwała tak długo, że jeszcze w trakcie sprawdzałem, właściwy przebieg instalacji. 

System nie jest tak obciążony wielością procesów -(procesor i pamięć operacyjna) jak to ma

miejsce w oryginalnym obrazie ze stajni Microsoft.

Dodatkowo mam problem z kartą graficzną, ale to wina driver,

czeka go aktualizacja, więcej - "grzechów"

nie zauważyłem. 

Po przesiadce z okienek nr 11 w wersji oryginalnej stajni Microsoft

na mod Win JG10 x64 H2 Extreme, to NIEBO NA ZIEMI!

Jak na razie wszystko hula jak należy.

W pokłonie

OM Mani Padme HUM

srom-otnik lubi to