Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podziękował za dobrą robotę! @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Na poprzednim modzie 1903 działał czytnik palca poprzez Windows Hello, teraz na 1909 już nie, nie pyta o utworzenie PINu a podczas skanowania linii papilarnych raportuje błąd. Ktoś coś? :)

Pokombinowałem z różnymi sterownikami urządzenia biometrycznego oraz polisami w Gpedit to ruszyło ale działa niestabilnie. Jeszcze będę dłubał :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edytowane przez dtms
Solucja?
Opublikowano
W dniu 26.09.2019 o 21:55, Zeds napisał:

Aplikacja FB jak i Messenger nie działa, wyrzuca apke po sekundzie. 

W dniu 26.09.2019 o 22:48, konuss napisał:

Dziwne bo u mnie normalnie działa ;/

Mam to samo .... probowalem to naprawic ale bez skutku... za kazdym razem crash systemu albo sklepu i nie da sie go przywrocic wiec tylko przywrocenie systemu wchodzilo w gre ale to bylo na 1903 nie wiem jak na 1909 dzisiaj lub jutro zrobie czysta instalacje systemu

Opublikowano

Najnowszy nie wykrywa mi wi-fi , mam 2 karty, jedną na płycie, druga na usb . teraz nie wykrywa żadnej. 

Poprzedni wykrywał 2.

POPRAWIAJ BŁĘDY A NIE TWÓRZ CAŁKIEM NOWYCH - NIE WIADOMO JAKICH KOMBINACJI.

Albo zrób 2 tematy - jeden z poprawkami a drugi z nowymi kombinacjami.

Zaczynam się zniechęcać do twoich modów - zamiast mniej - jest więcej problemów.

Instaluję na drugim dysku, nie VM, więc to są problemy rzeczywiste.

Opublikowano

mnie na poprzedniej wersji przestala dzialac kamera nie moge jej w zaden sposob uruchomic, i nie byla to kwestia uprawnien itd , na poprzednich wersjach problem nie wystapował, ponadto wifi wylaczona trzeba przestawiac z recznej na automatyczna odpalanie.... troche bledow doszlo od czasu kolejnych modow co jest niepokojace ......

Opublikowano
5 godzin temu, zbigniew59 napisał:

Najnowszy nie wykrywa mi wi-fi , mam 2 karty, jedną na płycie, druga na usb . teraz nie wykrywa żadnej. 

Poprzedni wykrywał 2.

POPRAWIAJ BŁĘDY A NIE TWÓRZ CAŁKIEM NOWYCH - NIE WIADOMO JAKICH KOMBINACJI.

Albo zrób 2 tematy - jeden z poprawkami a drugi z nowymi kombinacjami.

Zaczynam się zniechęcać do twoich modów - zamiast mniej - jest więcej problemów.

Instaluję na drugim dysku, nie VM, więc to są problemy rzeczywiste.

Jakbyś dokladnie czytał to bys ni miał problemów Wifi w usługach trzeba sobie przełączyć na automatyczne....

Opublikowano
W dniu 25.09.2019 o 00:39, Marecki napisał:

Cześć.
Jest kilka dojść do okienka Usługi. Np. takie:
Kliknij prawym przyciskiem myszy na Pasku Zadań (to ten na dole). Kliknij w wolnym miejscu - nie na uruchomionym programie.

Z menu wybierz Menadźer zadań - klik.
Na dole strzałka w dół Więcej szczegółów - klik.

U góry ostatnia zakładka nazywa się Usługi - klik.

Na dole -> Otwórz usługi - klik.

Powiększ nowo otwarte okienko.

Jest o wiele prostsza metoda wywołania tego okna. Naciskasz logo Windows + R w okienku wpisujesz: services.msc i masz to samo :)

Opublikowano

Podszedłem do wersji 1909 jak do wersji 1903 lekko odmiennej poprawionej. Jak bardzo się myliłem wiedziałem już po paru godzinach od wypuszczenia mojej modyfikacji na forum. Nie odzywałem się przez te trzy dni, nie reagowalem na wasze komentarze i odpowiedzi ponieważ zacięcie studiowałem każda nowa zagrywke Microsoftu jak tu poprawić nam Developerom życie. Mogę powiedzieć tylko tyle właśnie wgrywam na serwery poprawioną W PEŁNI DZIAŁAJĄCĄ WERSJĘ MOJEJ MODYFIKACJI. Naprawdę sprawdziłem wszystko aby mieć pewność. Ze swojej strony PRZEPRASZAM UŻYTKOWNIKÓW ŻE WAS TAK ZAWIODŁEM. Rano będą zaktualizowane linki w pierwszym poście.

Opublikowano
4 godziny temu, konuss napisał:

Podszedłem do wersji 1909 jak do wersji 1903 lekko odmiennej poprawionej. Jak bardzo się myliłem wiedziałem już po paru godzinach od wypuszczenia mojej modyfikacji na forum. Nie odzywałem się przez te trzy dni, nie reagowalem na wasze komentarze i odpowiedzi ponieważ zacięcie studiowałem każda nowa zagrywke Microsoftu jak tu poprawić nam Developerom życie. Mogę powiedzieć tylko tyle właśnie wgrywam na serwery poprawioną W PEŁNI DZIAŁAJĄCĄ WERSJĘ MOJEJ MODYFIKACJI. Naprawdę sprawdziłem wszystko aby mieć pewność. Ze swojej strony PRZEPRASZAM UŻYTKOWNIKÓW ŻE WAS TAK ZAWIODŁEM. Rano będą zaktualizowane linki w pierwszym poście.

Tylko ten nie popełnia błędów kto nic nie robi

Opublikowano

Nie działa cmd.exe - Za mało zasobów pamięci, aby można było przetworzyć to polecenie.

po wpisaniu dir - System nie może znaleźć komunikatu dla numeru komunikatu 0x235e w pliku komunikatów dla Application.

W wersji z 26.09 jest OK.

Aby działało PowerShell w menu kontekstowym proponuję wpis do rejestru:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\ElevatedPowerShell]
@="Otwórz PowerShell"
"HasLUAShield"=""
"Icon"="PowerShell.exe"
"SeparatorBefore"=""
"Position"="Bottom"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\ElevatedPowerShell\command]
@="Powershell Start-Process PowerShell -ArgumentList '-NoExit', 'Push-Location -LiteralPath ''\"%V\"''' -Verb RunAs"

Opublikowano

Aktualizacja 1-sz post.

Wybaczcie tak się wkreciłem w wersję 1909, ze co chwile robię jakąs nową komp;ilację. Temu wypusciłem tą dzieć po tamtej ponieważ wprowadziłem jeszcze więcej zmian i system naprawde śmiga pięknie. Czekam na opinię...

janek917 lubi to
Opublikowano
23 godziny temu, zbychg napisał:

Nie działa cmd.exe - Za mało zasobów pamięci, aby można było przetworzyć to polecenie.

po wpisaniu dir - System nie może znaleźć komunikatu dla numeru komunikatu 0x235e w pliku komunikatów dla Application.

W wersji z 26.09 jest OK.

Aby działało PowerShell w menu kontekstowym proponuję wpis do rejestru:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\ElevatedPowerShell]
@="Otwórz PowerShell"
"HasLUAShield"=""
"Icon"="PowerShell.exe"
"SeparatorBefore"=""
"Position"="Bottom"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\ElevatedPowerShell\command]
@="Powershell Start-Process PowerShell -ArgumentList '-NoExit', 'Push-Location -LiteralPath ''\"%V\"''' -Verb RunAs"

Patrz nawet nie zwróciłem uwagi na to że nie działa ;P za duzo tego...

Opublikowano

witam, natrafiłem na dość dziwną sytuację, otóż po kilku rebootach system zaczął zasypywać uefi wpisami o Windows Boot Managerze, po pewnym czasie juz do tego stopnia, że nie było możliwości uruchomienia ustawień uefi czy nawet boot menu, może to być jednostkowy przypadek, ale piszę żebyście mieli to na uwadze, autora proszę o sprawdzenie co mogło to wywołać bo wina leży raczej po stronie modyfikacji (laptop MSI GE60), na szczęscie obok stał Arch Linux, który mogł się normalnie zbootować w sekwencji, efibootmgr-em trzeba wtedy usunąć główny wpis o bootloaderze win i uefi normalnie startuje, zaznaczam że wczesniej korzystałem z modyfikacji od MrT (extremepc) i problem nie występował

Opublikowano
20 godzin temu, x4nters napisał:

witam, natrafiłem na dość dziwną sytuację, otóż po kilku rebootach system zaczął zasypywać uefi wpisami o Windows Boot Managerze, po pewnym czasie juz do tego stopnia, że nie było możliwości uruchomienia ustawień uefi czy nawet boot menu, może to być jednostkowy przypadek, ale piszę żebyście mieli to na uwadze, autora proszę o sprawdzenie co mogło to wywołać bo wina leży raczej po stronie modyfikacji (laptop MSI GE60), na szczęscie obok stał Arch Linux, który mogł się normalnie zbootować w sekwencji, efibootmgr-em trzeba wtedy usunąć główny wpis o bootloaderze win i uefi normalnie startuje, zaznaczam że wczesniej korzystałem z modyfikacji od MrT (extremepc) i problem nie występował

Czym zgrywałeś obraz na laptopie? Proponuję pobrać ponownie i ewentualnie zmienić program, bo raczej tu bym celował w problem.

Opublikowano

Zainstalowałem najnowszą wersję, Windows Update pokazuje już jakąś aktualizację zbiorczą, niestety nie mogę jej zainstalować. Błąd 0x80073701. Z tego co czytałem, to aktualizację powinny działać normalnie. Czy się mylę?