Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to za komunikat „Brak wpisu RefreshBannedAppsList” w Build 11102.rs1_release.160113-1800 , czy to jest błąd globalny czy wyskakuje tylko u mnie[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Co to za komunikat „Brak wpisu RefreshBannedAppsList” w Build 11102.rs1_release.160113-1800 , czy to jest błąd globalny czy wyskakuje tylko u mnie[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Gzie i jak ci to wyskakuje ?

Opublikowano

Zabrali Internet Explorer nad czym strasznie boleje.

Naciśnij [Win]+[R]

Wpisz "iexplore" i naciśnij Enter

Przypnij uruchomiony program do paska zadań

i tyle.

;)

Próbował ktoś flashowania telefonu na kompie z dziesiątką? Ani Nokia Care Suite, ani Phoenix nie widzą gniazd USB, przez co nie wykrywają mi telefonu. Co dziwne - podczas instalacji programy proszą o odłączenie telefonu, by dokończyć instalację. Odłączam fona, instalacja leci dalej, na koniec podłączam, trwa łączenie i kończy się komunikatem o nie podłączonym telefonie.

Opublikowano

Próbował ktoś flashowania telefonu na kompie z dziesiątką? Ani Nokia Care Suite, ani Phoenix nie widzą gniazd USB, przez co nie wykrywają mi telefonu. Co dziwne - podczas instalacji programy proszą o odłączenie telefonu, by dokończyć instalację. Odłączam fona, instalacja leci dalej, na koniec podłączam, trwa łączenie i kończy się komunikatem o nie podłączonym telefonie.

proste...nie doinstalowałeś sterowników :-)

myślę, że masz system 64bit., to zrób tak 

- cmd>uruchom jako administrator

- wklej to

bcdedit /set testsigning on

- restart

- zainstaluj sterowniki 

- wklej to

bcdedit /set testsigning off 

- restart

i ciesz się  

Opublikowano

Ostatnio flashowałem nokie 500 phoenixem i bez problemu.

Opublikowano

What the heck?

Numery skaczą z 11107 do 14251.

Chyba ktoś w M$ mocno się napił [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rozwiń temat podaj link, bo póki co Twoja wypowiedź to bełkot.

Opublikowano

Rozwiń temat podaj link, bo póki co Twoja wypowiedź to bełkot.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Z innej beczki.

Da się przenieść grę ze sklepu M$ lub jej wyniki w obrębie tego samego komputera, z jednego dysku na drugi? (oczywiście synchronizacja ustawień itd na OFF)

Dokupiłem ssd dzieciom, i walnąłem na nim nową instalacje, a na hdd został stary win10 z pewnym dorobkiem osiągnięć w grach.

Jest jakaś opcja, czy musiałaby być zrobiona migracja całego systemu z hdd na ssd?

Opublikowano

Z innej beczki.

Da się przenieść grę ze sklepu M$ lub jej wyniki w obrębie tego samego komputera, z jednego dysku na drugi? (oczywiście synchronizacja ustawień itd na OFF)

Dokupiłem ssd dzieciom, i walnąłem na nim nową instalacje, a na hdd został stary win10 z pewnym dorobkiem osiągnięć w grach.

Jest jakaś opcja, czy musiałaby być zrobiona migracja całego systemu z hdd na ssd?

Ale chyba wiesz że możesz na jednym koncie M$ apke zainstalować na 10 urządzeniach, poza tym wszystkie apki ze sklepu ich progres MS zazwyczaj zapisuje na swoich serwerach, więc instalując na innym urządzeniu ale na swoim koncie przywraca Ci progres.

Opublikowano

Niby powinno działać, sklep logowany był na te same dane, ale jednak progres się nie wczytał.

Jedynie przy instalacji była informacja, że posiadasz już ta gre i możesz zainstalować.

Może dlatego że poblokowana cała synchronizacja ustawień w OO Shut Up?

Opublikowano

Hmmmm...znane błędy:

• Błąd z WSClient.dll po zalogowaniu. Uruchom CMD jako Admin i wpisz:
    schtasks /delete /TN “\Microsoft\Windows\WS\WSRefreshBannedAppsListTask” /F
  • Przycisk Połącz nie pokazuje się w Action Center. Nacisnij Win + P i kliknij “Connect to a wireless display”.
  • z powodu zmiany zarządzania pamięcią, mogą wystąpić błędy aplikacji i inne. Musisz zrestartować kompa.

No nie wiem....

Opublikowano

Ostatnio flashowałem nokie 500 phoenixem i bez problemu.

Na czas instalacji programów wyłączałeś sprawdzanie podpisów sterowników, czy poszło normalnie bez tego?

Nie wpadłem na to wcześniej, a potrzebowałem telefonu, więc "na szybko" postawiłem siódemkę, po czym bez problemu tchnąłem życie w moją N8 (służy mi do multimediów... w drugiej kieszeni 500-ka - tylko do komunikacji).

Opublikowano

Na czas instalacji programów wyłączałeś sprawdzanie podpisów sterowników, czy poszło normalnie bez tego?

Nie wpadłem na to wcześniej, a potrzebowałem telefonu, więc "na szybko" postawiłem siódemkę, po czym bez problemu tchnąłem życie w moją N8 (służy mi do multimediów... w drugiej kieszeni 500-ka - tylko do komunikacji).

Normalnie Zainstalowałem Phoenixa podpiąłem telefon w trybie PC-Suite poczekałem aż się stery zainstalują i poszedł soft.

P.S. Nic nie zmieniałem na czas instalacji.

Opublikowano

To ciekawe... Phoenix pozwala na wybranie portu USB, do którego podłączony jest telefon (nie mówię o trybie "Dead phone", w którym nie wybiera się portu... choć ten tryb również nie działał), a na moim kompie jedyną opcją połączenia było "NO CONNECTION" i nic innego do wyboru. Oczywiście wszystkie sterowniki sprzętu w moim PC zainstalowane poprawnie. Normalnie (tzn. pod kontrolą XP, Vista, 7 i 8.1 - w każdej wersji - x86, x64) na każdym kompie miałem w tym miejscu jeszcze do wyboru "USB1", "USB2" itd., które normalnie wykrywały podłączony telefon. Pod 10-ką niestety nie. Nieudany zabieg dotyczy niemodowanego W10TH2x64 na płycie GA-ep43-ds3l.

Opublikowano

To ciekawe... Phoenix pozwala na wybranie portu USB, do którego podłączony jest telefon (nie mówię o trybie "Dead phone", w którym nie wybiera się portu... choć ten tryb również nie działał), a na moim kompie jedyną opcją połączenia było "NO CONNECTION" i nic innego do wyboru. Oczywiście wszystkie sterowniki sprzętu w moim PC zainstalowane poprawnie. Normalnie (tzn. pod kontrolą XP, Vista, 7 i 8.1 - w każdej wersji - x86, x64) na każdym kompie miałem w tym miejscu jeszcze do wyboru "USB1", "USB2" itd., które normalnie wykrywały podłączony telefon. Pod 10-ką niestety nie. Nieudany zabieg dotyczy niemodowanego W10TH2x64 na płycie GA-ep43-ds3l.

Ewentualnie zainstaluj PC Suite żeby z automatu zainstalowało stery podpinasz tel do pc w trybie pc:suite i chwile czekasz około 5min jak nie będzie nic doinstalowywać wyłączasz w menedzerze urządzeń PC Suite i odpalasz phoenixa 

Opublikowano

Ani PC Suite, ani Phoenix nie wykrywał mi telefonu. Mało tego - jeden i drugi nie pokazywał mi nawet gniazd USB do wyboru. Mimo to, jeden i drugi podczas instalacji wykrywał podłączony telefon i prosił o jego odłączenie w celu dokończenia instalacji. Oczywiście telefon zawsze był w trybie PC Suite. Instalatory sterowników nie wykazywały błędów przy instalacji. Problem rozwiązałem instalując inny system. Jak znajdę trochę czasu, powalczę jeszcze z dychą. Twoim zdaniem chipset EP43 pod W10 może być przyczyną?

Opublikowano

Ani PC Suite, ani Phoenix nie wykrywał mi telefonu. Mało tego - jeden i drugi nie pokazywał mi nawet gniazd USB do wyboru. Mimo to, jeden i drugi podczas instalacji wykrywał podłączony telefon i prosił o jego odłączenie w celu dokończenia instalacji. Oczywiście telefon zawsze był w trybie PC Suite. Instalatory sterowników nie wykazywały błędów przy instalacji. Problem rozwiązałem instalując inny system. Jak znajdę trochę czasu, powalczę jeszcze z dychą. Twoim zdaniem chipset EP43 pod W10 może być przyczyną?

Raczej nie powinien być przyczyną ale zawsze można sprawdzić bez sprawdzania podpisów sterowników

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie