VACek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zabrali Internet Explorer nad czym strasznie boleje. gdzie zabrali bo ja mam
Gagil Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Co to za komunikat „Brak wpisu RefreshBannedAppsList” w Build 11102.rs1_release.160113-1800 , czy to jest błąd globalny czy wyskakuje tylko u mnie[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Co to za komunikat „Brak wpisu RefreshBannedAppsList” w Build 11102.rs1_release.160113-1800 , czy to jest błąd globalny czy wyskakuje tylko u mnie[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gzie i jak ci to wyskakuje ?
piosylant Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zabrali Internet Explorer nad czym strasznie boleje.Naciśnij [Win]+[R]Wpisz "iexplore" i naciśnij Enter Przypnij uruchomiony program do paska zadań i tyle. Próbował ktoś flashowania telefonu na kompie z dziesiątką? Ani Nokia Care Suite, ani Phoenix nie widzą gniazd USB, przez co nie wykrywają mi telefonu. Co dziwne - podczas instalacji programy proszą o odłączenie telefonu, by dokończyć instalację. Odłączam fona, instalacja leci dalej, na koniec podłączam, trwa łączenie i kończy się komunikatem o nie podłączonym telefonie.
sabrex11 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Próbował ktoś flashowania telefonu na kompie z dziesiątką? Ani Nokia Care Suite, ani Phoenix nie widzą gniazd USB, przez co nie wykrywają mi telefonu. Co dziwne - podczas instalacji programy proszą o odłączenie telefonu, by dokończyć instalację. Odłączam fona, instalacja leci dalej, na koniec podłączam, trwa łączenie i kończy się komunikatem o nie podłączonym telefonie. proste...nie doinstalowałeś sterowników :-) myślę, że masz system 64bit., to zrób tak - cmd>uruchom jako administrator - wklej to bcdedit /set testsigning on - restart - zainstaluj sterowniki - wklej to bcdedit /set testsigning off - restart i ciesz się
VACek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Próbował ktoś flashowania telefonu na kompie z dziesiątką? Ani Nokia Care Suite, ani Phoenix nie widzą gniazd USB, przez co nie wykrywają mi telefonu. Co dziwne - podczas instalacji programy proszą o odłączenie telefonu, by dokończyć instalację. Odłączam fona, instalacja leci dalej, na koniec podłączam, trwa łączenie i kończy się komunikatem o nie podłączonym telefonie. Ostatnio flashowałem nokie 500 phoenixem i bez problemu.
Danyo Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Numery skaczą z 11107 do 14251. Chyba ktoś w M$ mocno się napił.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 What the heck? Numery skaczą z 11107 do 14251. Chyba ktoś w M$ mocno się napił [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozwiń temat podaj link, bo póki co Twoja wypowiedź to bełkot.
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Rozwiń temat podaj link, bo póki co Twoja wypowiedź to bełkot. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ale Ponowie nie dziwcie się jedna zmiana i się liczy jako nowy build kilka zmian i numerek poleciał w górę.
Danyo Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Gabe chyba jeszcze nie odpoczął.. po chorobie
nemo1960 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Panie i panowie głosować. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Chyba wiedzą jak zagłosuję, bo mam komunikat że oddałem juz głos czego oczywiście nie robiłem.
renatan Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 mam to samo czyli pan Zero już nas namierzył
klarion Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 czyli pan Zero już nas namierzył Z pewnością...szybko spakuj niezbędne rzeczy...Okęcie czynne całą dobę .
ogrody Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Z innej beczki. Da się przenieść grę ze sklepu M$ lub jej wyniki w obrębie tego samego komputera, z jednego dysku na drugi? (oczywiście synchronizacja ustawień itd na OFF) Dokupiłem ssd dzieciom, i walnąłem na nim nową instalacje, a na hdd został stary win10 z pewnym dorobkiem osiągnięć w grach. Jest jakaś opcja, czy musiałaby być zrobiona migracja całego systemu z hdd na ssd?
VACek Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Z innej beczki. Da się przenieść grę ze sklepu M$ lub jej wyniki w obrębie tego samego komputera, z jednego dysku na drugi? (oczywiście synchronizacja ustawień itd na OFF) Dokupiłem ssd dzieciom, i walnąłem na nim nową instalacje, a na hdd został stary win10 z pewnym dorobkiem osiągnięć w grach. Jest jakaś opcja, czy musiałaby być zrobiona migracja całego systemu z hdd na ssd? Ale chyba wiesz że możesz na jednym koncie M$ apke zainstalować na 10 urządzeniach, poza tym wszystkie apki ze sklepu ich progres MS zazwyczaj zapisuje na swoich serwerach, więc instalując na innym urządzeniu ale na swoim koncie przywraca Ci progres.
ogrody Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Niby powinno działać, sklep logowany był na te same dane, ale jednak progres się nie wczytał. Jedynie przy instalacji była informacja, że posiadasz już ta gre i możesz zainstalować. Może dlatego że poblokowana cała synchronizacja ustawień w OO Shut Up?
ziloth Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Nie zalecana instalacja buildu 11103. MS się wypowiedział i szybko wypuścił w Fast Ringu 14251. Ciekawe co tym razem zrobili....
razor1995 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Podnieśli numerację o 4 tysiące. Bo mogą. Chyba, że to już na OneCore. Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka
ziloth Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Hmmmm...znane błędy: Błąd z WSClient.dll po zalogowaniu. Uruchom CMD jako Admin i wpisz:schtasks /delete /TN “\Microsoft\Windows\WS\WSRefreshBannedAppsListTask” /F Przycisk Połącz nie pokazuje się w Action Center. Nacisnij Win + P i kliknij “Connect to a wireless display”. z powodu zmiany zarządzania pamięcią, mogą wystąpić błędy aplikacji i inne. Musisz zrestartować kompa. No nie wiem....
piosylant Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ostatnio flashowałem nokie 500 phoenixem i bez problemu. Na czas instalacji programów wyłączałeś sprawdzanie podpisów sterowników, czy poszło normalnie bez tego? Nie wpadłem na to wcześniej, a potrzebowałem telefonu, więc "na szybko" postawiłem siódemkę, po czym bez problemu tchnąłem życie w moją N8 (służy mi do multimediów... w drugiej kieszeni 500-ka - tylko do komunikacji).
VACek Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Na czas instalacji programów wyłączałeś sprawdzanie podpisów sterowników, czy poszło normalnie bez tego? Nie wpadłem na to wcześniej, a potrzebowałem telefonu, więc "na szybko" postawiłem siódemkę, po czym bez problemu tchnąłem życie w moją N8 (służy mi do multimediów... w drugiej kieszeni 500-ka - tylko do komunikacji). Normalnie Zainstalowałem Phoenixa podpiąłem telefon w trybie PC-Suite poczekałem aż się stery zainstalują i poszedł soft. P.S. Nic nie zmieniałem na czas instalacji.
piosylant Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 To ciekawe... Phoenix pozwala na wybranie portu USB, do którego podłączony jest telefon (nie mówię o trybie "Dead phone", w którym nie wybiera się portu... choć ten tryb również nie działał), a na moim kompie jedyną opcją połączenia było "NO CONNECTION" i nic innego do wyboru. Oczywiście wszystkie sterowniki sprzętu w moim PC zainstalowane poprawnie. Normalnie (tzn. pod kontrolą XP, Vista, 7 i 8.1 - w każdej wersji - x86, x64) na każdym kompie miałem w tym miejscu jeszcze do wyboru "USB1", "USB2" itd., które normalnie wykrywały podłączony telefon. Pod 10-ką niestety nie. Nieudany zabieg dotyczy niemodowanego W10TH2x64 na płycie GA-ep43-ds3l.
VACek Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 To ciekawe... Phoenix pozwala na wybranie portu USB, do którego podłączony jest telefon (nie mówię o trybie "Dead phone", w którym nie wybiera się portu... choć ten tryb również nie działał), a na moim kompie jedyną opcją połączenia było "NO CONNECTION" i nic innego do wyboru. Oczywiście wszystkie sterowniki sprzętu w moim PC zainstalowane poprawnie. Normalnie (tzn. pod kontrolą XP, Vista, 7 i 8.1 - w każdej wersji - x86, x64) na każdym kompie miałem w tym miejscu jeszcze do wyboru "USB1", "USB2" itd., które normalnie wykrywały podłączony telefon. Pod 10-ką niestety nie. Nieudany zabieg dotyczy niemodowanego W10TH2x64 na płycie GA-ep43-ds3l. Ewentualnie zainstaluj PC Suite żeby z automatu zainstalowało stery podpinasz tel do pc w trybie pc:suite i chwile czekasz około 5min jak nie będzie nic doinstalowywać wyłączasz w menedzerze urządzeń PC Suite i odpalasz phoenixa
piosylant Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ani PC Suite, ani Phoenix nie wykrywał mi telefonu. Mało tego - jeden i drugi nie pokazywał mi nawet gniazd USB do wyboru. Mimo to, jeden i drugi podczas instalacji wykrywał podłączony telefon i prosił o jego odłączenie w celu dokończenia instalacji. Oczywiście telefon zawsze był w trybie PC Suite. Instalatory sterowników nie wykazywały błędów przy instalacji. Problem rozwiązałem instalując inny system. Jak znajdę trochę czasu, powalczę jeszcze z dychą. Twoim zdaniem chipset EP43 pod W10 może być przyczyną?
VACek Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ani PC Suite, ani Phoenix nie wykrywał mi telefonu. Mało tego - jeden i drugi nie pokazywał mi nawet gniazd USB do wyboru. Mimo to, jeden i drugi podczas instalacji wykrywał podłączony telefon i prosił o jego odłączenie w celu dokończenia instalacji. Oczywiście telefon zawsze był w trybie PC Suite. Instalatory sterowników nie wykazywały błędów przy instalacji. Problem rozwiązałem instalując inny system. Jak znajdę trochę czasu, powalczę jeszcze z dychą. Twoim zdaniem chipset EP43 pod W10 może być przyczyną? Raczej nie powinien być przyczyną ale zawsze można sprawdzić bez sprawdzania podpisów sterowników
piosylant Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Sprawdzę po kolejnej zmianie systemu. Dzięki za odpowiedzi.
VACek Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Sprawdzę po kolejnej zmianie systemu. Dzięki za odpowiedzi. W sumie Phoenixa przerabiałem już na w7 8.1 a teraz na 10 więc jak coś śmiało pytaj.
piosylant Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 No właśnie W10 jest pierwszym problemowym, bo na 7 i 8.1 takie zabiegi (na tym samym sprzęcie) zawsze przebiegały pomyślnie. OK, w razie problemów po powrocie do W10, dam znać.
Rekomendowane odpowiedzi