Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ło matko co tu sie wyprawia, Panowie dystansu trochę, każdy ma swoje zdanie i opinie na dany temat i należy tak do tego podchodzić :)

Powiedz to tym co mają za imbecyli tych którzy używają coś czego oni nie używają :D

Opublikowano

Powiedz to tym co mają za imbecyli tych którzy używają coś czego oni nie używają :D

Ja jestem tego zdania że każdy system jest dobry ważne że dobrze skonfigurowany :D

Opublikowano

...z roku na rok Linux  jest bardziej przystępny dla przeciętnego użytkownika , a jak MS  będzie dalej trzymał  tak agresywną politykę Windows to i Linux  zyska więcej użytkowników.

ile masz latek?

bo ja takie bajki słyszę już od 20 lat.

nigdy co jest darmowe nie będzie lepsze od tego, za co płacisz...

chyba, że z darów

Opublikowano

@nemo1960

Skoro się zaoferowałeś to pomóż w kwestii odinstalowania:

1. Opinie o systemie Windows,

2. Kontakt z pomocą techniczną.

Tylko mam prośbę o konkretną pomoc a nie np. że można z konsoli lub z powershell, wystarczy "pogoglować".

Wybacz M4TEUSZ że odpowiem

Akurat tych aplikacji nie będę nikomu pomagał odinstalować.

Wg. mnie mogą się przydać jeśli nie teraz to może kiedyś w przyszłości ;)

Opublikowano

Wybacz M4TEUSZ że odpowiem

Jestem tego zdania że najlepszy jest czyścioch dobrze skonfigurowany 

Opublikowano

ile masz latek?

bo ja takie bajki słyszę już od 20 lat.

nigdy co jest darmowe nie będzie lepsze od tego, za co płacisz...

chyba, że z darów

Latek to mam  trochę więcej jak ty  i się cofnij te  20 lat wstecz  zobacz jak  wyglądał  Linux a jak teraz a jak chcesz  płatny  to i takie też  są.

Z darów  to dostałeś Win10 :D

Opublikowano

Śmieszą mnie te ciągłe spory hahaha ile tego jeszcze będzie:

PiS - PO

Intel - AMD

Windows - Linux

WP - Android

Win 10 - Win 7

Nokia - Sony Ericsson (kiedyś) P.S to i to padło :D

Samsung - Apple

PC - Laptop

WiFi - Kabel

Barca - Real :L

HAHAHAHA dla mnie to kabaret :)

Opublikowano

Tu sie dobrze uśmiałem - nie znam nikogo kto kiedykolwiek skorzystał z pomocy technicznej online, ani nikogo kto wysłał do MS opinię o systemie - a są tacy w ogóle? - naiwni jacyś czy co?

Bez potęgi Realu nie było by potęgi Barcy, a bez potęgi Barcy nie było by potęgi Realu. Niestety MS nie ma godnego konkurenta i systemy mamy jakie mamy - czym głębiej w las tym gorzej. Intel vs AMD - od kilku lat brak realnej konkurencji, jaki efekt? - stopniowo Intel zaczyna nas dymać - pod osłonką haseł marketingowych i przedstawianiu lukrowanych opakowań dostajemy coraz droższy procesor, coraz gorszy i coraz mniej wydajny(oczywiście powstają najwydajniejsze modele które od poprzedniej generacji różni wydajność kilku procent, ale cena ... poza granicami wyobraźni. Skąd znamy takie sytuacje? Intel, MS, Samsung, Apple i inne wielkie korporacje, których jedynym celem jest wydojenie naszych kieszeni do zera. Dobro i dbałość o klienta? - oni nawet o tym nie pomyśleli. Tam są sztaby ludzi którzy całymi dniami wymyslają jak przechytrzyć klienta. Tak o to MS pod przykrywką darmowego systemu i górnolotnych haseł chce pozyskać i ubezwłasnowolnić jak najszerszą rzeszę ludzi. Nim sie zorientują nie będą juz mogli życ bez windy.

Aha - żeby nikt mi potem nie wypominał, że nienawidzę MS, Windows czy "zdychy", to informuję, że korzystam od lat z Windows, obecnie nawet w telefonie, pomagam w doborze sterowników do Win 10 czy udzielam drobnych porad związanych z tym systemem, naprawiam laptopy z tym systemem, a raczej naprawiam ten system i instaluję chętnym. Nikogo w moich poradach nie odwodzę od Win 10 - jeśli są jakieś wątpliwości to tylko o nich lojalnie informuję.

Kto chce niech sobie używa Win 10 czy innego dowolnego systemu.

Jest tylko jedna kwestia z którą nie mogę sie pogodzić. Kupiłem za moje pieniądze system. Aktualizacja do Win 10 jest dobrowolna i darmowa. Ja świadomie odmawiam aktualizacji. To po jakiego grzyba wciskają mi to na siłę i na dodatek próbują mnie przechytrzyć? Dlaczego nie ma poprawki, dającej mozliwość jednego kliknięcia i odmówienia aktualizacji systemu? Nawet w telefonie prościej i skuteczniej to zablokować.

Microsoft(lub jakis twój wysłannik naganiacz) jesli to czytasz - wiedz, że nie chcę aktualizacji systemu do Win 10 w moich komputerach oraz w moich telefonach do czasu zmiany podejścia do klienta(czyli pewnie nigdy). Jest to mój świadomy wybór, a konsekwencje są mi znane. Koniec kropka, zdania nie zmienię! Za kilka lat stracisz klienta bezpowrotnie, a nawet kliku(żona, córka, rodzina, bliscy znajomi). Office analogicznie - im nowszy tym gorszy. :wacko:

Opublikowano

Śmieszą mnie te ciągłe spory hahaha ile tego jeszcze będzie:

PiS - PO

Intel - AMD

Windows - Linux

WP - Android

Win 10 - Win 7

Nokia - Sony Ericsson (kiedyś) P.S to i to padło :D

Samsung - Apple

PC - Laptop

WiFi - Kabel

HAHAHAHA dla mnie to kabaret :)

Niedługo koniec tych sporów :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Jest tylko jedna kwestia z którą nie mogę sie pogodzić. Kupiłem za moje pieniądze system. Aktualizacja do Win 10 jest dobrowolna i darmowa. Ja świadomie odmawiam aktualizacji. To po jakiego grzyba wciskają mi to na siłę i na dodatek próbują mnie przechytrzyć? Dlaczego nie ma poprawki, dającej mozliwość jednego kliknięcia i odmówienia aktualizacji systemu? Nawet w telefonie prościej i skuteczniej to zablokować.

Microsoft(lub jakis twój wysłannik naganiacz) jesli to czytasz - wiedz, że nie chcę aktualizacji systemu do Win 10 w moich komputerach oraz w moich telefonach do czasu zmiany podejścia do klienta(czyli pewnie nigdy). Jest to mój świadomy wybór, a konsekwencje są mi znane. Koniec kropka, zdania nie zmienię! Za kilka lat stracisz klienta bezpowrotnie, a nawet kliku(żona, córka, rodzina, bliscy znajomi). Office analogicznie - im nowszy tym gorszy. :wacko:

I tu się zgadzam, nie zainstalowałem żadnej aktualizacji, która by nagabywała do W 10, a tu nagle otwieram Worda i mam powiadomienie "Zaktualizuj swój system do W 10" . Zamykasz drzwi, a tu oknem się pcha W 10.

Opublikowano

I tu się zgadzam, nie zainstalowałem żadnej aktualizacji, która by nagabywała do W 10, a tu nagle otwieram Worda i mam powiadomienie "Zaktualizuj swój system do W 10" . Zamykasz drzwi, a tu oknem się pcha W 10.

Mało tego  że  upierdliwie   dręczy komunikatem  do bez wiedzy  użytkownika  zakłada  katalogi do instalacji !

Dla przypomnienia tym co  się tego  G........na  chcą  pozbyć :

Odinstalować lub zablokować  4 poprawki

KB2952664

KB2990214

KB3021917

KB3035583

W CMD   wklejamy   wusa /uninstall /kb:2952664   (  oczywiście zmieniając kolejno numery  poprawek )

a przy kolejnym wyszukiwaniu aktualizacji ukryć te aktualizacje.

Opublikowano

PiS - PO

Intel - AMD

Windows - Linux

WP - Android

Win 10 - Win 7

Nokia - Sony Ericsson (kiedyś) P.S to i to padło  :D

Samsung - Apple

PC - Laptop

WiFi - Kabel

Barca - Real 

Pewne kwestie pozwolę przemilczeć, ale generalnie pierwsze z tych jest z reguły lepsze... no poza ostatnim punktem :E

Opublikowano

Tu sie dobrze uśmiałem - nie znam nikogo kto kiedykolwiek skorzystał z pomocy technicznej online, ani nikogo kto wysłał do MS opinię o systemie - a są tacy w ogóle? - naiwni jacyś czy co?

Podważasz ideę "Pomocy Technicznej", możliwość wyrażenia opinii o produkcie? :blink:

Odważne, wręcz "rewolucyjne" poglądy! (tu mi się przypomina złotousty) :E 

Już to pisałem ale powtórzę.

To że np. ty nie używasz samochodu, pralki, Windows 10, itd. Wg. mnie nie oznacza że. KAŻDY musi robić to co ty. ;)

To że tobie nie jest potrzebna pomoc nie znaczy że należy pozbawić jej każdego który jest w potrzebie. :P

Żyj i daj innym żyć!

:)

Opublikowano

Wiktorynek, powiedz mi do czego ten przeglądarkowy ffox OS sie nadaje ? przecież to nawet nie stało obok systemu. Twoje teksty w stylu, zawsze można przejsc na alternatywe, o to chodzi, że nie ma alternatywy dla windy....

Opublikowano

Podważasz ideę "Pomocy Technicznej", możliwość wyrażenia opinii o produkcie? :blink:

To że np. ty nie używasz samochodu, pralki, Windows 10, itd. Wg. mnie nie oznacza że. KAŻDY musi robić to co ty. ;)

To że tobie nie jest potrzebna pomoc nie znaczy że należy pozbawić jej każdego który jest w potrzebie. :P

Żyj i daj innym żyć!

Chyba nie czytasz uważnie - żyj - przynajmniej ja nie mam nic przeciwko.

Wiktorynek, powiedz mi do czego ten przeglądarkowy ffox OS sie nadaje ? przecież to nawet nie stało obok systemu. Twoje teksty w stylu, zawsze można przejsc na alternatywe, o to chodzi, że nie ma alternatywy dla windy....

Mi wystarczy...

Opublikowano

Do wiadomości twojej nieświadomości - alternatywne systemy operacyjne są wyznacznikiem nowych rozwiązań i trendów, które MS z kilkuletnim opóźnieniem bezwstydnie kopiuje.

P.S. I ten wyśmiewany FF OS ma przynajmniej 1 porządną przeglądarkę, a nie jak Win 10 dwa produkty pseudoprzeglądarkowe, z których żaden nie nadaje sie nawet do obejrzenia pogody.  :L

Opublikowano

czy ktoś próbował wgrać na czysto 11099  enterprise x64 ? bo jakiś błąd wyskakuje i nie można :(

Opublikowano

Tak- ja i wsio gra. Proponuję ponowne pobranie/ zmianę nośnika instalacyjnego/usunięcie i utworzenie partycji systemowej(podczas instalacji można). Jak to nic nie da-sprawdź dysk w poszukiwaniu błędów, a jak to nic nie da to pozostaje starsza kompilacja.

Opublikowano

Tu sie dobrze uśmiałem - nie znam nikogo kto kiedykolwiek skorzystał z pomocy technicznej online, ani nikogo kto wysłał do MS opinię o systemie - a są tacy w ogóle? - naiwni jacyś czy co

Napisano dziś, 11:23

nemo1960, dnia 20 Sty 2016 - 07:34, napisał:

Żyj i daj innym żyć!

Chyba nie czytasz uważnie - żyj - przynajmniej ja nie mam nic przeciwko. Moje poglądy są postępowe, twoje archaiczne, stoisz w miejscu i zgadzasz się na dno które dali ci z łaski za darmo. A propos - wyobrażam sobie jaką wyraziłeś opinie o produkcie(tylko uważaj w Hameryce jest to traktowane jako gejostwo). ;)

Oczywiście z powodu braku argumentów potrafisz tylko obrażać :(

Opublikowano

Ha ha! wiktorynkowi brakuje argumentów? Widać jak Wy czytacie ze zrozumieniem! ale cóż, nie wszyscy chcą znać prawdę ;)

btw. dalej czekamy na te testy - benchmarki, które udowodnią wyższość zdychy nad innymi systemami? :E

Opublikowano (edytowane)

Tu sie dobrze uśmiałem - nie znam nikogo kto kiedykolwiek skorzystał z pomocy technicznej online, ani nikogo kto wysłał do MS opinię o systemie - a są tacy w ogóle? - naiwni jacyś czy co

Ty też uważasz że pomoc techniczna jest niepotrzebna :E

I bawi cię to że ktoś jej potrzebuje :blink:

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

Ha ha! wiktorynkowi brakuje argumentów? Widać jak Wy czytacie ze zrozumieniem! ale cóż, nie wszyscy chcą znać prawdę ;)

btw. dalej czekamy na te testy - benchmarki, które udowodnią wyższość zdychy nad innymi systemami? :E

i nie doczekacie się !!!

Opublikowano (edytowane)

i nie doczekacie się !!!

Edit

A czego tu się spodziewać ;)

System zamiast AMD/Nvida/intela ma podnieść zegary procesora :blink:

Czy szybkość transferu SATA. :blink:

O co wam chodzi ;)

Pewnie też bym chciał żeby mi system zwiększył prędkość procesora, ilość rdzeni, powiększył pojemność dysku itd. :22 :laie_67:

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

Ty też uważasz że pomoc techniczna jest niepotrzebna :E
I bawi cię to że ktoś jej potrzebuje :blink:

Korzystam z Windowsa z 10 lat i nigdy nie przyszło mi do głowy żeby skorzystać z ich pomocy technicznej. Rozwiązań problemów szukałem w internecie, a korzystają z niej chyba ludzie mało uświadomieni polegający na opinii, że jeśli ktoś zrobił ten system to wie wszystko najlepiej i zawsze pomoże. Co do wiedzy to nie będę tu się wypowiadał, bo na pewno są tam i mądrzy ludzie, ale co do chęci i skuteczności pomocy to się wiele naczytałem (sam nigdy nie korzystałem moja opinia wystawiona na podstawie przeczytanych wypowiedzi innych internautów).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie