Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy u mnie się coś przycięło, czy tak jest faktycznie, ale mój W10 zatrzymał się na buildzie 10586.104. Od dwóch tygodni nie ma żadnej aktualizacji?

nic sie nie przycięło dobrze masz

Opublikowano

Jakby system żwawszy :D delikatnie ale jednak :) Raz z samości mi się zrestartował ale nie wiem czego to była wina, bo stało się to po włożeniu pendrive do USB 3.0 :D

Opublikowano

ma ktos pomysl co zrobic z nieotwierajacym sie menu start ? z tego wiem , temat znany , M$ tez to wie i nic z tym nie robia . Poki co zrobilem wpis do rejestru

"1. Otworzyć 'Edytor Rejestrów' ( przycisk Windows + 'R', następnie wpisać "regedit" ).

Następnie nawigować do: HKEY_CURRENT_USER>SOFTWARE>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Explorer>Advanced
Stworzenie wartości 'DWROD (32-bit) Value' z nazwą ‘EnableXamlStartMenu’ i wartością ustawioną na '0'."

nic to nie dalo , czasami dziala caly dzien , czasami co chwila sie wiesza... 
Opublikowano

no ja mam taka wersje i ten bug dalej sie pojawia czasami ...ale mysle czy to nie wina samej kopii bo mialem wczesniej inna okrojona wersje W10 i nie bylo tego problemu, tak jak i z wieszajacą sie przegladarka internetową..

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Windows 10 Insider Preview Build 14279 for PC now available to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] in the Fast ring:

Opublikowano

Nowy update, KB3140768 podnosi build do: 10586.164  ! Duży skok, ze 122.....

Najważniejsze:

Poprawione wsparcie dla Bluetooth, urządzeń ubieralnych i aplikacji z dostępem do kontaktów.
​           Poprawiona niezawodność instalowania aplikacji i Narratora.
 ​          Poprawione zachowanie hibernacji, dostępu do zawartości w aplikacjach, pobierania i instalowania aktualizacji.
​           Rozwiązany problem z logowaniem do Xbox z komputera PC z Windows 10.
​           Rozwiązany problem bezpieczeństwa, związany z próbami odtwarzania szkodliwej zawartości.
​           Rozwiązany problem bezpieczeństwa, związany z możliwością zdalnego wykonania kodu podczas przeglądania PDF w Microsoft Edge.
​           Rozwiązane dodatkowe problemy z .NET Framework, Internet Explorer 11 i sieciami.
​           Rozwiązane dodatkowe problemy bezpieczeństwa z Microsoft Edge, Internet Explorer 11, sterownikiem USB, sterownikami w trybie kernel, .NET Framework, czcionkami graficznymi,
       ​                         OLE, drugim zalogowaniem, biblioteką PDF i Adobe Flash Player.

Opublikowano

Na build-zie 14279 w FF nie działa Flash Player. Wgrałem nowy 21 i nie ma poprawy.

Rozwiązane:

Trzeba wejść  Windows >system32> Macromed > Flasz i otworzyć w notatniku plik mms.cfg dopisać :  ProtectedMode=0     
Zapisać na pulpit, następnie wkleić do w/w folderu.

Opublikowano

Stens dobra robota , ale mała poprawka , ponieważ w System 32/Macromedia/Flash - nie ma pliku mms.cfg , jest on w SysWow64/Macromedia/Flash .

Ten plik trzeba poprawić zgodnie z Twoją sugestią (ProtectedMode=0) i przekopiować do System32/Macromedia/Flash . Teraz Flash Player działa .

Opublikowano

Stens dobra robota , ale mała poprawka , ponieważ w System 32/Macromedia/Flash - nie ma pliku mm.cfg , jest on w SysWow64/Macromedia/Flash .

ja piszę o Windows 32 bit ty piszesz o Windows 64 bit i nie mm.cfg tylko mms.cfg, a tak w ogóle to dziękuję.

Opublikowano

Wejdź w usługi wyłącz Usługę Windows  update, usuń lub dopisz .old folder"C:\Windows\SoftwareDistribution" Włącz usługę Windows Update i zresetuj system

niestety nie pomogło :(

Opublikowano

Mniej wiecej tak to wygląda ...

Aktualizacja KB 3140743 i KB 3139907 nie udało się zainstalować. Ale  udało się je zainstalować, instalując Advanced System Care free 9.1 i zaznaczyć opcję skanowania "Vulnerability Fix" i włączyć skanowanie. Skanowanie znalazło dwa problemy. Kliknąłem "naprawić" i te dwie aktualizacje zostały pobrane i zainstalowane poprawnie. Włączylem  "Windows Update" ponownie i otrzymał potwierdzenie: "Urządzenie jest na bieżąco".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie