Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przykro mi, że tak się określasz - ja tego nie napisałem. No cóż, widać w końcu zrozumiałeś. ;)

Naucz się czytać cośkolwiek innego niż własne "wypociny" jakbyś nie zrozumiał to już śpieszę z wyjaśnieniem to był do ciebie :P

Ps.

Szanowna administracjo przepraszam że się uniosłem i użyłem niepotrzebnych słów.

Ale czy ten człowiek może przestać obrażać mnie i myślę że i innych użytkowników którzy ośmielają się używać innych systemów niż widows7 :( 

Opublikowano

Ale kto cie tu obraża? - pokaż gdzie? - albo pokażesz cytat albo zostaniesz forumowym pajacem(znaczy jesteś ale teraz będziesz oficjalnie dla wszystkich jak się ośmieszysz jak zwykle).

P.S. Nawet nie zrozumiałeś sarkazmu zacietrzewiony tępaku(teraz masz obrazę) - przykro mi, sam chciałeś. Wyjrzyj zza monitora może dostrzeżesz pozytywy tego świata.

Tak masz rację.

Przyznaję do wszystkiego co mi i innym użytkownikom produktów M$ zarzucasz. :P

Ps.

Po prostu zapomniałem co ma darecki w stopce :D

Pisz sobie co chcesz :P

Opublikowano

Jeśli chcecie dalej prowadzić takie przepychanki słowne, to proszę "uzbroić" się w fakty/konkrety poparte linkami do wierzytelnych artykułów, itp.

Pralka, suszarka czy maszyna do mycia naczyń vs. System, nie jest tutaj dobrym argumentem :)

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chcecie dalej prowadzić takie przepychanki słowne, to proszę "uzbroić" się w fakty/konkrety poparte linkami do wierzytelnych artykułów, itp.

Pralka, suszarka czy maszyna do mycia naczyń vs. System, nie jest tutaj dobrym argumentem :)

Ok rozumiem ale może mi powiesz jak komuś wytłumaczyć że wyśmiewanie idei "pomocy technicznej" jest trochę dziwne.

:blink:

Ale dobra koniec przepychanek słownych.

Macie rację my użytkownicy innych systemów niż Windows 7 jesteśmy tępi, liżemy pupę M$ itd.

A wy jesteście awangardą która rozwija świat IT.

:E

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

@nemo1960

Nie próbuj "na siłę" wciskać ludziom jaki to win 10 jest wspaniały....to że Tobie wszystko działa, nie znaczy że wszystkim będzie działał i będą zadowoleni z tego systemu.

W tym momencie robisz to samo co Microsoft, a więc nie dziw się że  inni mają odmienne zdanie. Jeśli zapłaciłem za np. licencje do win7 i nie chcę instalować nic innego, to dlaczego jestem zmuszany na siłę  do czegoś czego nie lubię, co jest bardzo kontrowersyjne i udowodniono że Microsoft łże jak pies, szpieguje kogo się da!

Nie wspomnę o tym że Microsoft oficjanie powiedział że używanie win7 jest już niebezpieczne! :D

Jak bym miał 12-14 lat to może nie zwróciłbym uwagi na to, ale będąc już  dorosłym człowiekiem, nie pozwolę sobie na takie banialuki ze strony Microsoftu. Ja i nie tlko.

Opublikowano (edytowane)

Dobra ja odpuszczam. Edytowałem najwrażliwsze posty. Nie przekonam(nawet nie mam zamiaru) nieprzekonywalnego. Niech sobie używa swojego dowolnego ukochanego systemu. Mam swoje zdanie. On ma inne. Demokracja.

Dzięki łaskawco :E

W końcu dotarło że ktoś może mieć inne zdanie

Nie próbuj "na siłę" wciskać ludziom jaki to win 10 jest wspaniały....to że Tobie wszystko działa, nie znaczy że wszystkim będzie działał i będą zadowoleni z tego systemu.

Rozumiem że masz już zainstalowaną "zdychę" ktoś stał ze spluwą i ciebie lub kogokolwiek innego zmusił do zainstalowania Windows 10 :E

O jakim zmuszaniu wy mówicie!

Nie chcesz to nie instaluj.

Sama zdycha się nie zainstaluje! (na razie)

Edit.

darecki

Pokaż mi choć jeden post w którym na siłę wciskam komuś jakikolwiek system.

Czasami wspomnę że można spróbować coś innego niż Windows XP/Vista/ itd.

I źle się czuję jak ktoś wyzywa mnie od tępaków tylko dlatego że używam coś innego i proponuję komuś spróbowanie innych systemów :(

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

@nemo1960

Piszę generalnie, nie czepiaj się słówek ;) a Ty potrafisz tak to wszystko przekręcić i czujesz się pokrzywdzony. Ale to nie ja nazwałem kogoś tumanem....czy tępakiem (dajcie sobie na luz) ;)

Nie będę tracił czasu szukał postów i udowaniał to czy tamto. Przeczytaj jeszcze raz uważnie posty wiktorynki odnośnie "darmowego" upgrejdu do win10 lub odrębny temat

"zaczęło się natrętne nakłanianie do instalacji Win 10".

Skoro już raz powiedziałem NIE - nie chcę nowego systemu i ukryłem łatkę wciskającą windows 10 na siłę, a oni dalej swoje....to jak to wytłumaczysz?  żadne tłumaczenie mnie nie przekona.

Trzymać się tematu, panowie i panie ;)

Opublikowano

Do wiadomości twojej nieświadomości - alternatywne systemy operacyjne są wyznacznikiem nowych rozwiązań i trendów, które MS z kilkuletnim opóźnieniem bezwstydnie kopiuje.

P.S. I ten wyśmiewany FF OS ma przynajmniej 1 porządną przeglądarkę, a nie jak Win 10 dwa produkty pseudoprzeglądarkowe, z których żaden nie nadaje sie nawet do obejrzenia pogody.  :L

A chociaż próbowałeś obejrzeć pogodę? Sądzę, że nie! W przeciwnym przypadku nie wypisywałbyś takich bzdur.

Opublikowano (edytowane)

No kurde nie urażając nikogo Panowie, ale zachowujecie się jak takie bazarowe przekupki. Wyrażanie własnej opinii jest bardzo ważne i to się ceni, lecz każdy ma prawo do swoich poglądów, wyznań a tym bardziej do samodzielnego wyboru OS-a którego używa na co dzień,  jednemu pasuje win10 a proszę bardzo niech używa do woli, innemu win7 a używaj człowieku kto ci broni i na tym bym zakończył tą całą dyskusję.

P.S. Jeśli zbędne kłótnie nie ustąpią temat zostanie wyczyszczony.

Z Wyrazami poszanowania Wszystkich użytkowników.

M4TEUSZ a.k.a Woźny :D

Edytowane przez M4TEUSZ
Opublikowano

To, że Microsoft przesadza z tym W 10 to w 200% prawda. ja też nie jestem zwolennikiem tego systemu, nie instalowałem łatek nie mam w trayu powiadomień, ale jakie było moje zdziwienie gdy uruchomiłem Worda (Office 2016) i dostaję powiadomienie "Uaktualnij swój system do W 10" może jakoś podobnie to brzmiało już nie pamiętam. Jak na razie chcę zostać przy W 8.1, a jeśli najdzie mnie taka ochota żeby przesiąść się na dychę to umiem to zrobić bez podpowiedzi MS.

Opublikowano

No kurde nie urażając nikogo Panowie, ale zachowujecie się jak takie bazarowe przekupki. Wyrażanie własnej opinii jest bardzo ważne i to się ceni, lecz każdy ma prawo do swoich poglądów, wyznań a tym bardziej do samodzielnego wyboru OS-a którego używa na co dzień,  jednemu pasuje win10 a proszę bardzo niech używa do woli, innemu win7 a używaj człowieku kto ci broni i na tym bym zakończył tą całą dyskusję.

P.S. Jeśli zbędne kłótnie nie ustąpią temat zostanie wyczyszczony.

Z Wyrazami poszanowania Wszystkich użytkowników.

M4TEUSZ a.k.a Woźny :D

Podesłać miotełkę :)

A tak na poważnie to wy się tu spieracie o win10 a ja dostałem na pocztę spama z reklamą laptopa z Win XP Pro. :)

Opublikowano

Dawno nie instalowałem 10. Dzisiaj postanowiłem to zrobić przez MediaCreationTool.

Przy instalacji wita nas komunikat, który wygląda inaczej niż poprzednio:

49122021.PNG

Całość:

POSTANOWIENIA LICENCYJNE DOTYCZĄCE OPROGRAMOWANIA MICROSOFT
MICROSOFT SOFTWARE
Niniejsze postanowienia licencyjne stanowią umowę między Microsoft Corporation (albo z jednym z podmiotów stowarzyszonych Microsoft właściwym ze względu na Państwa miejsce zamieszkania lub siedzibę) a Państwem. Prosimy przeczytać poniższe postanowienia. Odnoszą się one do określonego powyżej oprogramowania, jak również nośników, na których zostało ono Państwu dostarczone, jeśli takie nośniki istnieją. Niniejsze postanowienia licencyjne dotyczą także dostarczanych przez Microsoft:
· aktualizacji,
· uzupełnień,
· usług internetowych oraz
· pomocy technicznej
dla niniejszego oprogramowania, o ile tym elementom nie towarzyszą inne postanowienia. W takim przypadku obowiązują te inne postanowienia.
Przez użycie oprogramowania akceptują Państwo niniejsze postanowienia. Jeśli nie akceptują Państwo niniejszych postanowień, nie mogą Państwo używać oprogramowania.
Jeśli przestrzegają Państwo niniejszych postanowień licencyjnych, przysługują Państwu bezterminowe prawa opisane poniżej.
1. PRAWA DO INSTALACJI I UŻYWANIA. Mogą Państwo zainstalować i używać jednej kopii oprogramowania na swoich urządzeniach na swoich urządzeniach.
2. ZAKRES LICENCJI. Oprogramowanie jest licencjonowane, a nie sprzedawane. Niniejsza umowa daje Państwu tylko niektóre prawa do używania oprogramowania. Microsoft zastrzega sobie wszystkie inne prawa. Poza sytuacją, w której pomimo niniejszego ograniczenia prawo właściwe daje Państwu więcej praw, mogą Państwo używać oprogramowania tylko w sposób wyraźnie dozwolony w niniejszej umowie. W takiej sytuacji muszą Państwo wtedy przestrzegać wszystkich ograniczeń technicznych w oprogramowaniu, które zezwalają Państwu na używanie go tylko pewnymi sposobami. Nie mogą Państwo:
· obchodzić ograniczeń technicznych w oprogramowaniu;
· odtwarzać, dekompilować ani dezasemblować oprogramowania, z wyjątkiem sytuacji, gdy niezależnie od niniejszego ograniczenia działania takie są wyraźnie dozwolone przez prawo właściwe i tylko w zakresie takiego zezwolenia;
· sporządzać więcej kopii oprogramowania niż jest to określone w niniejszej umowie lub dozwolone przez prawo właściwe, pomimo niniejszego ograniczenia;
· udostępniać oprogramowania innym osobom do kopiowania;
· wynajmować, wydzierżawiać ani wypożyczać oprogramowania;
· przekazywać oprogramowania ani niniejszej umowy osobom trzecim albo
· używać oprogramowania do świadczenia usług hostingowych dla celów komercyjnych.
3. DOKUMENTACJA. Każda osoba, która jest upoważniona do uzyskiwania dostępu do Państwa komputera lub jego sieci wewnętrznej, może kopiować i korzystać z dokumentacji jako materiałów referencyjnych na Państwa wewnętrzny użytek.
4. OGRANICZENIA EKSPORTOWE. Oprogramowanie podlega amerykańskim przepisom eksportowym. Muszą Państwo przestrzegać wszystkich krajowych i międzynarodowych przepisów eksportowych mających zastosowanie do oprogramowania. Przepisy te zawierają ograniczenia dotyczące kraju przeznaczenia, użytkowników i używania oprogramowania. Więcej informacji można znaleźć pod adresem www.microsoft.com/exporting.
5. POMOC TECHNICZNA. Oprogramowanie jest dostarczane w stanie takim, w jakim się znajduje. W związku z tym nie oferujemy żadnych usług pomocy technicznej dotyczących tego oprogramowania.
6. JEDNA UMOWA. Niniejsza umowa (łącznie z zamieszczoną poniżej gwarancją) wraz ze wszystkimi postanowieniami dotyczącymi uzupełnień, aktualizacji, usług internetowych i usług pomocy technicznej stanowi całość umowy dotyczącej oprogramowania i pomocy technicznej.
7. PRAWO WŁAŚCIWE.
a. Stany Zjednoczone. Jeśli nabyli Państwo oprogramowanie w Stanach Zjednoczonych, interpretacja niniejszej umowy podlega prawu stanu Waszyngton, które to prawo ma zastosowanie do roszczeń z tytułu naruszenia umowy, bez względu na konflikty przepisów kolizyjnych. Wszystkie inne roszczenia, łącznie z roszczeniami wnoszonymi na podstawie właściwych dla Państwa ustaw z danego stanu o ochronie konsumenta, ustaw o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i czynach niedozwolonych, podlegają prawu miejscowemu, właściwemu ze względu na stan Państwa zamieszkania lub siedziby.
b. Poza Stanami Zjednoczonymi. Jeśli nabyli Państwo oprogramowanie w dowolnym innym kraju, prawem właściwym jest prawo miejscowe.
8. SKUTKI PRAWNE. W niniejszej umowie opisane są niektóre uprawnienia. Mogą Państwo mieć także inne prawa ustawowe z mocy prawa swojego kraju. Mogą Państwo mieć także prawa względem strony, od której nabyli Państwo oprogramowanie. Niniejsza umowa nie zmienia Państwa ustawowych praw obowiązujących z mocy prawa Państwa kraju, jeśli prawo to na takie zmiany nie zezwala.
9. WYŁĄCZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI Z TYTUŁU RĘKOJMI. Oprogramowanie jest licencjonowane „jak jest”. Ponoszą Państwo ryzyko związane z jego używaniem. Nie udzielamy żadnej wyraźnej rękojmi, gwarancji ani nie podajemy warunków. Niniejsza umowa nie wpływa na dodatkowe prawa konsumenta i ustawowe gwarancje, jakie mogą przysługiwać Licencjobiorcy na mocy prawa krajowego. W zakresie dozwolonym przez państwa prawo miejscowe, Microsoft wyłącza domyślną gwarancję z tytułu wartości handlowej, przydatności do określonego celu i nienaruszalności praw osób trzecich.
POSTANOWIENIE DOTYCZĄCE LICENCJOBIORCÓW W AUSTRALII - Obowiązująca w Australii ustawa o ochronie konsumentów (ang. Australian Consumer Law) przyznaje Licencjobiorcy określone prawa i żadne z zawartych w tym dokumencie postanowień nie ma na celu wpływania na te prawa.
10. BRAK ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SZKODY. W najszerszym zakresie dozwolonym przez prawo właściwe odpowiedzialność Microsoft i podmiotów stowarzyszonych Microsoft lub ich dostawców za jakiekolwiek szkody będzie ograniczona do wysokości 5,00 USD. W najszerszym zakresie dozwolonym przez prawo właściwe, Microsoft, żaden z podmiotów stowarzyszonych Microsoft lub ich dostawcy nie będą ponosili względem państwa odpowiedzialności za jakiekolwiek inne szkody w tym w szczególności za utracone korzyści, szkody specjalne, pośrednie i przypadkowe.
W szczególności ograniczenie to ma zastosowanie do
· każdej sprawy związanej z oprogramowaniem, usługami, zawartością (łącznie z kodem) witryn internetowych osób trzecich lub programami osób trzecich oraz
· roszczeń wnoszonych w oparciu o naruszenie umowy, niedotrzymanie rękojmi, gwarancji lub oświadczeń i zapewnień, odpowiedzialność na zasadzie ryzyka, niedbalstwo lub popełnienie innego czynu niedozwolonego, w zakresie dozwolonym przez prawo właściwe.
Stosuje się nawet wtedy, gdy Microsoft wiedziała lub powinna wiedzieć o możliwości powstania takich szkód. Powyższe ograniczenia i wyłączenia mogą nie dotyczyć Państwa, ponieważ jego kraj może nie zezwalać na wyłączenie lub ograniczenie odpowiedzialności za szkody przypadkowe, wtórne i inne.

3257245ee.PNG

Opublikowano

Ty też uważasz że pomoc techniczna jest niepotrzebna :E

I bawi cię to że ktoś jej potrzebuje :blink:

POSTANOWIENIA  LICENCYJNE

5. POMOC TECHNICZNA. Oprogramowanie jest dostarczane w stanie takim, w jakim się znajduje. W związku z tym nie oferujemy żadnych usług pomocy technicznej dotyczących tego oprogramowania.

I  co Ty na to ?  widzisz teraz gdzie  ten ukochany  MS  Ciebie  i innych  ma ?  w czterech  literach  i nie broń  tego  jak  lew  na głodzie.

PS.

to jest postanowienie licencyjne !?  to jest jeden  bełkot , a ten co to pisał był po naszych  dopalaczach !

Opublikowano

Ten punkt tego bełkotu najbardziej mi się podoba. 

"2. ZAKRES LICENCJI. Oprogramowanie jest licencjonowane, a nie sprzedawane. Niniejsza umowa daje Państwu tylko niektóre prawa do używania oprogramowania. Microsoft zastrzega sobie wszystkie inne prawa."

Opublikowano

NIE BRONIĘ M$ TYLKO TYCH CO SIĘ ZDECYDOWALI UŻYWAĆ PRODUKTÓW NIŻ WINDOWS 7. :D

To chyba jest różnica!

Między innymi Ciebie :P

Idea pomocy technicznej jest zła? :blink:

Jak działa to zupełnie inna sprawa.

Nie wiem skąd slawektor wziął tą licencję ale to :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

To niby co jest?

Opublikowano

NIE BRONIĘ M$ TYLKO TYCH CO SIĘ ZDECYDOWALI UŻYWAĆ PRODUKTÓW NIŻ WINDOWS 7.

Używam od roku windows 10 jako główny system i póki co nie narzekam, każdy ma prawo używać co chce, a tak btw każdy system jest dobry ważne że odpowiednio skonfigurowany musi być :)

Opublikowano

Używam od roku windows 10 jako główny system i póki co nie narzekam, każdy ma prawo używać co chce, a tak btw każdy system jest dobry ważne że odpowiednio skonfigurowany musi być :)

No to jest nas narazie tyko dwóch co tak uważa? :D

Opublikowano

Widać nie jesteś na bieżąco ?

Przecież  slawektor  wyraznie napisał :

"  Dawno nie instalowałem 10. Dzisiaj postanowiłem to zrobić przez MediaCreationTool.

Przy instalacji wita nas komunikat, który wygląda inaczej niż poprzednio: "

I  SPRAWA  JASNA  co tu  dyskutować !  - NOWA  UMOWA  LICENCYJNA  MS  a  Ty  swoje jak  młynek  do kawy  cytując  klasyka "  wesela jeszcze nie było a mi we łbie się kolebie "

Opublikowano

Widać nie jesteś na bieżąco ?

Przecież  slawektor  wyraznie napisał :

"  Dawno nie instalowałem 10. Dzisiaj postanowiłem to zrobić przez MediaCreationTool.

Przy instalacji wita nas komunikat, który wygląda inaczej niż poprzednio: "

I  SPRAWA  JASNA  co tu  dyskutować !  - NOWA  UMOWA  LICENCYJNA  MS  a  Ty  swoje jak  młynek  do kawy  cytując  klasyka "  wesela jeszcze nie było a mi we łbie się kolebie "

Czy ty umiesz czytać?

Przeczytaj co napisałem w poście 471 dużymi literami :P

I przestań za mną walczyć :D

Opublikowano

Jaki system tylu zwolenników. ;)

Widzę, że kolega @nemo1960 nadal nie zrozumiał(bo nie czyta) mojej idei. Ja używam, nawet kilku różnych wersji Windows i nikomu nie bronię używania Win 10. Ja konstruktywnie krytykuję poczynania MS w celu wytknięcia błędów i przede wszystkim obecnie nadużyć w stosunku do klienta.

Edit: z nowości - znowu wydymani przez MS: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Komentarz nr 1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edit: @nemo1960 - czekaja za Tobą na "dobrychprogramach" - przeloguj się tam na konto "ksiądzproboszcz". :D Obroń troche ten system, bo ujeżdżają sobie jak na łysej kobyle. Ciekawe dlaczego na wszystkich portalach jest podobnie? Czyżby wszyscy byli hejterami zdychy? A gdzie są naganiacze? - wymarli?

Opublikowano

Jaki system tylu zwolenników. ;)

Widzę, że kolega @nemo1960 nadal nie zrozumiał(bo nie czyta) mojej idei. Ja używam, nawet kilku różnych wersji Windows i nikomu nie bronię używania Win 10. Ja konstruktywnie krytykuję poczynania MS w celu wytknięcia błędów i przede wszystkim obecnie nadużyć w stosunku do klienta.

Edit: z nowości - znowu wydymani przez MS: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Komentarz nr 1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

NIE BRONIĘ M$ TYLKO TYCH CO SIĘ ZDECYDOWALI UŻYWAĆ INNYCH PRODUKTÓW NIŻ WINDOWS 7.

Dla wiktorynki może niedowidzi! :P

A ty czytasz moje posty? :(

Nie!

Opublikowano

Co to za komunikat „Brak wpisu RefreshBannedAppsList” w Build 11102.rs1_release.160113-1800 , czy to jest błąd globalny czy wyskakuje tylko u mnie ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Zabrali Internet Explorer nad czym strasznie boleje.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   tu jest wyjaśnione o co chodzi z tym błędem .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie