krzysztof018 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Po odkurzeniu już nie mieli tak wraca wszystko do normy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
renatan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 a jak teraz wygląda zakładka uruchamianie ?
krzysztof018 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ubyło kilka aplikacji (wycinek wyżej )
renatan Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 do wyłączenia Adobe,Nvidia Capture,Skype,GG,Aqq,Onedrive po kiego to startuje z systemem? jak będziesz chciał to wtedy uruchom Odpal CCleanera i w autostarcie powyłączaj ,możesz tez wyczyścić w CC rejestr
pg957 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Ja używam do wyłączania progr.autostartu w WIN 10 revo uninstaller, dobrze się sprawdza.
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Nowe procesory będą współpracować tylko z Windowsem 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Microsoft: nowe rozwiązania technologiczne będą miały wsparcie tylko w systemie Windows 10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] PS. WIWAT " stare graty " niech tak robią bardzo dobrze bo będę bogaty !? ,a najlepsze w tym artykule to : " Nowy system dostarcza ponoć 30x lepszą grafikę i trzykrotnie większą żywotność baterii. " chyba jak dopasują każdemu specjalne okulary żeby to zobaczył !
Nieobecny Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2016 Nie daj się tylko nabrać na agresywny marketing.
Peter78 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Nie daj się tylko nabrać na agresywny marketing. nie ma to jak agresywny anty marketing przeciwko win10 , a za rok się okaże, że mało co działa na waszych nowoczesnych win 7
Nieobecny Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ciesz się chwilą, a my sobie z ...
Lech Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jeszcze nie wiem dlaczego ale jak otwieram folder siec oprócz modemu i moich kompów pokazuje się często "Wireless Router TL-WR740N" a przy tym automatycznie zanika internet. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jeszcze nie wiem dlaczego ale jak otwieram folder siec oprócz modemu i moich kompów pokazuje się często "Wireless Router TL-WR740N" a przy tym automatycznie zanika internet. Nie ten dział
nemo1960 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ciesz się chwilą, a my sobie z palcem w du..e damy radę z Win 7 czy innymi systemami różnymi od zdychy. Ja też podobnie mówiłem Ale dwadzieścia pięć lat temu o DOS-sie Jakie to dzisiaj wydaje się ...(tu sobie dopisz co myślisz o tych co utkwili w technice z lat 90-tych ubiegłego wieku)
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ja też podobnie mówiłem Ale dwadzieścia pięć lat temu o DOS-sie Jakie to dzisiaj wydaje się ...(tu sobie dopisz co myślisz o tych co utkwili w technice z lat 90-tych ubiegłego wieku) To nie znaczy że trzeba krzyżyk na niego położyć .Ja ten leciwy DOS używałem w sobotę bo dzięki niemu dokopałem się do tego co potrzebowałem a win 10 jest za " cienki " do tego, a nie pamiętasz ile trzeba było naklepać się w klawiaturę ?.
nemo1960 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 To w Windows 10 nie ma CMD Bez CMD nie wyobrażam sobie używania systemu. Jakby tego było mało masz PowerShell-a w którym można zrobić o wiele więcej Pamiętam ale stałem się teraz o wiele "leniwszy" i wolę "klikanie" myszą
Nieobecny Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 1.A to zdycha jest jedynym wyznacznikiem nowoczesności? Albo Windows? 2.Po win 7 i 8.1 do szczęścia wystarczy mi kastrat FF OS lub podobny.
nemo1960 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 1. Jeśli chodzi o IT myślę że tak. M$, Apple, wszędobylski "gugiel" wg. mnie wyznaczają trendy 2. Można używać "co dusza zapragnie" (póki co)
Peter78 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 1.A to zdycha jest jedynym wyznacznikiem nowoczesności? Albo Windows? 2.Po win 7 i 8.1 do szczęścia wystarczy mi kastrat FF OS lub podobny. no niestety ale future only win10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 To w Windows 10 nie ma CMD Bez CMD nie wyobrażam sobie używania systemu. Jakby tego było mało masz PowerShell-a w którym można zrobić o wiele więcej Pamiętam ale stałem się teraz o wiele "leniwszy" i wolę "klikanie" myszą Kolego wiesz gdzie można ten win 10 wsadzić razem z tym CMD i PowerShell jak maszyna ci nie pali a ty musisz plik wsadowy gdzieś tam ....... wsadzić ? MS dopiero od WIN XP zrezygnował z DOS jako bazy - mówisz zabytek ? to poczytaj to : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
nemo1960 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Dobre widziałeś datę tego "niusa"
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opowiadasz o 25 latach a wytykasz parę miesięcy ?
nemo1960 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Eh to nie chodzi o kilka miesięcy tylko o dzień 01- 04. Chyba wszyscy wiedzą jakie "fakty" przedstawia się w "pima aprilis" Edit. Wydaje mi się że chyba się mylisz co do moich intencji. Nie gardzę DOS-em, znam często używam ale jeśli nie muszę wolę jednak używać nowszych technologii w tym "mazania palcem" po ekranie dotykowym. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez nemo1960
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Eh to nie chodzi o kilka miesięcy tylko o dzień 01- 04. Chyba wszyscy wiedzą jakie "fakty" przedstawia się w "pima aprilis" Edit. Wydaje mi się że chyba się mylisz co do moich intencji. Nie gardzę DOS-em, znam często używam ale jeśli nie muszę wolę jednak używać nowszych technologii w tym "mazania palcem" po ekranie dotykowym. Wiem , wiem nie dałeś się wkręcić czujny jesteś a tak na poważnie jak trzeba od zachrysti gdzieś wejść to mimo sędziwego wieku jest bardzo pomocny, a co do smyrania palcem to wolę myszkę ( myszki i te twarde i miękkie ).
Nieobecny Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 no niestety ale future only win10 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1. Przeczytałeś uważnie co tam napisali? 2. Rozumiesz ze świadomością co tam napisali? 3. A to juz nie istnieją alternatywne systemy operacyjne? 4. Czy alternatywne systemy operacyjne nie będą juz rozwijane? 5. Aby troszkę podłamać Twoje przerośnięte ego i dumę z posiadania zdychy, to muszę cię brutalnie uświadomić, że wydajność Linuxa jest nieco wyższa od każdego Windows na tym samym sprzęcie. Taki delikatny psikus nowoczesnej technologii.
snuffmajster Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 1. Przeczytałeś uważnie co tam napisali? 2. Rozumiesz ze świadomością co tam napisali? 3. A to juz nie istnieją alternatywne systemy operacyjne? 4. Czy alternatywne systemy operacyjne nie będą juz rozwijane? 5. Aby troszkę podłamać Twoje przerośnięte ego i dumę z posiadania zdychy, to muszę cię brutalnie uświadomić, że wydajność Linuxa jest nieco wyższa od każdego Windows na tym samym sprzęcie. Taki delikatny psikus nowoczesnej technologii. Punkt 5: Zgadzam się częściowo, nadal są problemy z kartami dedykowanymi (o ile Nvidia spoko - są sterowniki dedykowane, a tyle często z Radziami są problemy). Choć fakt - Linux działa wydajnie (mowa tu o najnowszym distro) na choćby słabym C2D i 2GB RAM, gdzie Windows potrafi dostać zadyszki. Oraz w przypadku Linuxów bardzo często szybciej wydawane są poprawki a także jest lepsza pomoc społeczeństwa (mniej gimbazy na forach).
Nieobecny Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Tak, oczywiście - z grami bywają problemy, ale też do wydajnego grania w nowe gry potrzeba mocarnego PC/lapka na którym każdy system działa wydajnie. Natomiast większość aplikacji czy "nowoczesnych technologii" działa wydajniej na Linux w tym jakże istotna technologia HT z procesorów Intela.
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 To co mogę zrobić na Linux to na Win można zapomnieć - gry ok ,ale są konsole a i z czasem będzie i z tym ok z roku na rok Linux jest bardziej przystępny dla przeciętnego użytkownika , a jak MS będzie dalej trzymał tak agresywną politykę Windows to i Linux zyska więcej użytkowników.
Nieobecny Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 Windows jest oczywiście potrzebny i jest największym systemem operacyjnym, ale żeby od razu dla jednego póki co wirtualnego DX12 używać tego systemu i godzić się przy okazji bezwolnie na niedogodności i ryzyka z tym związane? - z mojej strony nigdy!
Peter78 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 linux jako alternatywa ? do czego ? nie rozśmieszaj mnie
Nieobecny Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2016 A co w tym śmiesznego? Widać twoja wiedza kończy sie na Linux w kwestii systemów operacyjnych różnych od zdychy.
Rekomendowane odpowiedzi