Skocz do zawartości

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

do wyłączenia

Adobe,Nvidia Capture,Skype,GG,Aqq,Onedrive po kiego to startuje z systemem? jak będziesz chciał to wtedy uruchom

Odpal CCleanera i w autostarcie powyłączaj ,możesz tez wyczyścić w CC rejestr

Opublikowano

Nowe procesory będą współpracować tylko z Windowsem 10

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Microsoft: nowe rozwiązania technologiczne będą miały wsparcie tylko w systemie Windows 10

PS.

WIWAT  " stare graty "   niech tak robią bardzo dobrze bo będę  bogaty !?  ,a najlepsze  w tym artykule  to :

" Nowy system dostarcza ponoć 30x lepszą grafikę i trzykrotnie większą żywotność baterii. "  chyba jak dopasują każdemu  specjalne okulary żeby to zobaczył !

Opublikowano

Nie daj się tylko nabrać na agresywny marketing.

nie ma to jak agresywny anty marketing przeciwko win10  :lol: , a za rok się okaże, że mało co działa na waszych nowoczesnych win 7  :lol:

Opublikowano

Jeszcze nie wiem dlaczego ale jak otwieram folder siec oprócz modemu i moich kompów pokazuje się często "Wireless Router TL-WR740N" a przy tym automatycznie zanika internet.

Opublikowano

Jeszcze nie wiem dlaczego ale jak otwieram folder siec oprócz modemu i moich kompów pokazuje się często "Wireless Router TL-WR740N" a przy tym automatycznie zanika internet.

Nie ten dział

Opublikowano

Ciesz się chwilą, a my sobie z palcem w du..e damy radę z Win 7 czy innymi systemami różnymi od zdychy.

Ja też podobnie mówiłem ;)

Ale dwadzieścia pięć lat temu o DOS-sie :E

Jakie to dzisiaj wydaje się ...(tu sobie dopisz co myślisz o tych co utkwili w technice z lat 90-tych ubiegłego wieku) :D

Opublikowano

Ja też podobnie mówiłem ;)

Ale dwadzieścia pięć lat temu o DOS-sie :E

Jakie to dzisiaj wydaje się ...(tu sobie dopisz co myślisz o tych co utkwili w technice z lat 90-tych ubiegłego wieku) :D

To nie znaczy że  trzeba  krzyżyk  na niego  położyć .Ja ten leciwy  DOS  używałem  w sobotę  bo dzięki niemu  dokopałem się do tego co potrzebowałem  a win 10 jest za   " cienki "  do tego, a nie pamiętasz ile trzeba  było  naklepać się  w klawiaturę ?.

Opublikowano

To w Windows 10 nie ma CMD :blink:

Bez CMD nie wyobrażam sobie używania systemu.

Jakby tego było mało masz PowerShell-a w którym można zrobić o wiele więcej ;)

Pamiętam :wacko: ale stałem się teraz o wiele "leniwszy" i wolę "klikanie" myszą :D

Opublikowano

1.A to zdycha jest jedynym wyznacznikiem nowoczesności? Albo Windows?

2.Po win 7 i 8.1 do szczęścia wystarczy mi kastrat FF OS lub podobny.

no niestety ale future only win10 :)

Opublikowano

To w Windows 10 nie ma CMD :blink:

Bez CMD nie wyobrażam sobie używania systemu.

Jakby tego było mało masz PowerShell-a w którym można zrobić o wiele więcej ;)

Pamiętam :wacko: ale stałem się teraz o wiele "leniwszy" i wolę "klikanie" myszą :D

Kolego  wiesz gdzie można ten win 10 wsadzić razem z tym CMD i  PowerShell  jak  maszyna ci nie pali  a ty musisz plik wsadowy gdzieś tam ....... wsadzić ?

MS  dopiero  od WIN XP zrezygnował z DOS jako bazy - mówisz zabytek ?  to poczytaj to :

Opublikowano (edytowane)

Eh to nie chodzi o kilka miesięcy tylko o dzień 01- 04.

Chyba wszyscy wiedzą jakie "fakty" przedstawia się w "pima aprilis" :P :D

Edit.

Wydaje mi się że chyba się mylisz co do moich intencji.

Nie gardzę DOS-em, znam często używam ale jeśli nie muszę wolę jednak używać nowszych technologii w tym "mazania palcem" po ekranie dotykowym.

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

Eh to nie chodzi o kilka miesięcy tylko o dzień 01- 04.

Chyba wszyscy wiedzą jakie "fakty" przedstawia się w "pima aprilis" :P :D

Edit.

Wydaje mi się że chyba się mylisz co do moich intencji.

Nie gardzę DOS-em, znam często używam ale jeśli nie muszę wolę jednak używać nowszych technologii w tym "mazania palcem" po ekranie dotykowym.

Wiem , wiem  nie dałeś się wkręcić czujny  jesteś :D  a tak na poważnie  jak  trzeba  od zachrysti  gdzieś wejść  to mimo  sędziwego wieku  jest  bardzo  pomocny, a co do  smyrania palcem  to wolę myszkę  (  myszki i te twarde i miękkie ).

Opublikowano

no niestety ale future only win10 :)

1. Przeczytałeś uważnie co tam napisali?

2. Rozumiesz ze świadomością co tam napisali?

3. A to juz nie istnieją alternatywne systemy operacyjne?

4. Czy alternatywne systemy operacyjne nie będą juz rozwijane?

5. Aby troszkę podłamać Twoje przerośnięte ego i dumę z posiadania zdychy, to muszę cię brutalnie uświadomić, że wydajność Linuxa jest nieco wyższa od każdego Windows na tym samym sprzęcie. ;)  Taki delikatny psikus nowoczesnej technologii. :L

Opublikowano

1. Przeczytałeś uważnie co tam napisali?

2. Rozumiesz ze świadomością co tam napisali?

3. A to juz nie istnieją alternatywne systemy operacyjne?

4. Czy alternatywne systemy operacyjne nie będą juz rozwijane?

5. Aby troszkę podłamać Twoje przerośnięte ego i dumę z posiadania zdychy, to muszę cię brutalnie uświadomić, że wydajność Linuxa jest nieco wyższa od każdego Windows na tym samym sprzęcie. ;)  Taki delikatny psikus nowoczesnej technologii. :L

Punkt 5: Zgadzam się częściowo, nadal są problemy z kartami dedykowanymi (o ile Nvidia spoko - są sterowniki dedykowane, a tyle często z Radziami są problemy). Choć fakt - Linux działa wydajnie (mowa tu o najnowszym distro) na choćby słabym C2D i 2GB RAM, gdzie Windows potrafi dostać zadyszki. Oraz w przypadku Linuxów bardzo często szybciej wydawane są poprawki a także jest lepsza pomoc społeczeństwa (mniej gimbazy na forach).

Opublikowano

Tak, oczywiście - z grami bywają problemy, ale też do wydajnego grania w nowe gry potrzeba mocarnego PC/lapka na którym każdy system działa wydajnie. Natomiast większość aplikacji czy "nowoczesnych technologii" działa wydajniej na Linux w tym jakże istotna technologia HT z procesorów Intela.

Opublikowano

To co mogę zrobić na Linux  to na Win  można zapomnieć - gry ok ,ale są konsole a i z czasem będzie  i z tym ok z roku na rok Linux  jest bardziej przystępny dla przeciętnego użytkownika , a jak MS  będzie dalej trzymał  tak agresywną politykę Windows to i Linux  zyska więcej użytkowników.

Opublikowano

Windows jest oczywiście potrzebny i jest największym systemem operacyjnym, ale żeby od razu dla jednego póki co wirtualnego DX12 używać tego systemu i godzić się przy okazji bezwolnie na niedogodności i ryzyka z tym związane? - z mojej strony nigdy!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie