Jump to content

[Luźna Rozmowa] Co nowego w 10 wersji okienek

Recommended Posts

Posted

Wiadomo kiedy będzie nowa wersja technical prewiew niż 10240? Bo najnowsza insider to 10547.

Poczytaj sobie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nie ma już wersji Technical bo została zmieniona na Insider.

Posted

Idą na całość - czego się nie zrobi dla kilku $ więcej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

"Niebawem w USA rozpocznie się eksperyment, w którym taka piracka kopia będzie zachęcała do zakupu licencji za pośrednictwem wbudowanego w system sklepu. Proces ma być łatwy w obsłudze, a zarazem nie spowoduje utraty żadnych danych, użytkownik nie będzie musiał przeinstalowywać systemu, wystarczy wprowadzić zakupiony klucz produktu. Piraci mogą więc liczyć na pobłażliwe traktowanie, najważniejsze jest to, aby korzystali właśnie z Windows 10."

P.S. Po trupach do celu. :D :E :L

Posted

Windows 10 ma już prawie tyle samo użytkowników co Windows 8.1 i Windows XP

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Bo  już  w to uwierzę  ,chyba że liczą takich jak ja i tysiące innych co po 50 razy instalowali dla testów  na różnych " maszynach ".

Posted

Tak czy owak jest to system poroniony , jak na razie stworzony na sile , nie funkcjonalny i paskudny po instalacji w lipcu wrocilem do 8.1 i chyba dluuuugo przy niej zostane.

Posted

Ja narzekam. Wycieki pamięci, freezy, błędy explorera i bsody. Do tego przyzwyczaił mnie Windows 10 Pro build 10240. Od tego czasu jako główny system używam już tylko Windows 7, a dychę Insider mam tylko na VM do testów. Do 10 się przekonałem tylko na telefonie i używam każdego buildu, bo nie umiem już wrócić do WP 8.1 - zmieniły mi się przyzwyczajenia.

Posted

Tak czy owak jest to system poroniony , jak na razie stworzony na sile , nie funkcjonalny i paskudny po instalacji

A ja jestem mega zadowolony...oczywiście mam a myśli mody...po dodaniu aero i ikonek od Italo wizualnie zero zastrzeżeń.Funkcjonalnie też zero problemów.Nigdy mi się nie wysypał ani nie zawiesił.Do XP-eka mógłbym wrócić (bo z natury jestem sentymentalny) ale do 7 nigdy.

Posted (edited)

Wszystkie obrazy nowego buildu ukażą się około 1 w nocy bo nie chce na raty wrzucać :) dziękuje za zrozumienie :P

Edited by M4TEUSZ
Guest wladek123
Posted

ukarzą

Niby Moderator, a jednak się myli.

Posted

cyt" Czy aktualizacja do 10586 wyłącza Windows Insider? "

odp.tak - przynajmniej u mnie

Jeśli jesteś insajderem musisz ręcznie wyłączyć :)

Posted

udało mi sie upgradować pro do enterprise z buildu 10576 do 10586  z twojego iso :P bo WU nic nie pokazywalo, odziwo pro nie chcial zachowac zainstalowanych programów a enterprise tak :P

coś mi sie wydaje ze usuwanie niektórych apek z sklepu powoduje problem z WU i dlatego od Mr.t te ten games v4 ma z tym problem u niektórych, aczkolwiek ja mialem czysciocha i usunalem tylko niektóre i po tym się zaczelo

Posted

udało mi sie upgradować pro do enterprise z buildu 10576 do 10586  z twojego iso :P bo WU nic nie pokazywalo, odziwo pro nie chcial zachowac zainstalowanych programów a enterprise tak :P

coś mi sie wydaje ze usuwanie niektórych apek z sklepu powoduje problem z WU i dlatego od Mr.t te ten games v4 ma z tym problem u niektórych, aczkolwiek ja mialem czysciocha i usunalem tylko niektóre i po tym się zaczelo

Wpisując na zainstalowany już win10 pro klucz do enterprise zamienia sys z automatu na enterprise :)

Posted

U mnie insider się nie wyłączył, a poza tym jestem bardzo zadowolony z tej ostatecznej wersji, szczególnie z menu start, gdzie pod prawym klawiszem na przypiętych kafelkach pojawia się nareszcie  lista ostatnio otwartych plików. Wszystko działa szybko i bez problemów np. powiadomienia które są wreszcie duże i widoczne.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information