Jump to content

Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?  

124 members have voted

1. 1. Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?

• Mystic Jungle
      62
    • Standard
      62

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, Kosiara napisał(a):

Ja do blokowania aktualizacji używam prostego wpisu rejestru który wydłuża wstrzymanie do 30.12.2099 :)

No to będziesz musiał pamiętać aby po 2099 dalej przedłużyć 😉

Zapodasz ten wpis?

Kosiara and Kocurek like this
Posted

@Kosiara do blokowania aktualizacji używam prostego wpisu rejestru który wydłuża wstrzymanie do 30.12.2099 :)

ale to jest jednorazowy wpis który od razu  wstrzymuje do 2099r czy można sobie wybierać np. miesiacami.?

Kocurek likes this
Posted
12 minut temu, LAGUNA napisał(a):

@Kosiara do blokowania aktualizacji używam prostego wpisu rejestru który wydłuża wstrzymanie do 30.12.2099 :)

ale to jest jednorazowy wpis który od razu  wstrzymuje do 2099r czy można sobie wybierać np. miesiacami.?

Jednorazowy wpis który wbija na sztywno date wstrzymania do 30-12-2099. Jak chcesz zaktualizować system, to później klikasz wznów aktualizację i je po prostu robisz. Następnie wstrzymujesz aktualizacje i ponownie używasz tego pliku.

LAGUNA and Kocurek like this
Posted
5 godzin temu, Groszek1962 napisał(a):

A i rozwarzam po maleńkiej podpowiedzi Win 7 UltimateAM5 x64 Pl-TheCompany, może jeszcze dziś

👍🙂🙂🙂 

@Groszek1962 STOP STOP STOP 

Zauważyłem, że o ile masz super sprzęt dla Windows 7 Ultimate - płytę główną na chipsecie x670E - to jest ona wyprodukowana przez firmę ASUS.

Firma ASUS ma własne sterowniki dla płyty głównej, które nie są zawarte w moim aktualnym obrazie - nie uwzględniałem płyty głównej ASUS, bo nikt o to nie prosił dotychczas.

Jeżeli jesteś zainteresowany - to przygotuję aktualizację dla wydania Windows 7 Ultimate AM5, skoro pełniłbyś honory i testował - bo dotychczas nie miał kto tego robić :)

4 godziny temu, LAGUNA napisał(a):

a to raczej chodziło mi o możliwość instalacji na C2D. oczywiście wersji 23h2.

Już rozumiem !

4 godziny temu, LAGUNA napisał(a):
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

LAGUNA and Groszek1962 like this
Posted
8 minut temu, Kocurek napisał(a):

NIGDY nie dostaną aktualizacji z 23H2 na 24H2 albo 24H2 na 25H2 itd.

Jedyna możliwość to ponowna instalacja nowszego obrazu .ISO - dlatego śmiało bym zostawił włączone aktualizacje na Waszym miejscu, ale decyzja należy do Was :)

Ja bym też śmiało zostawił na Twoim systemie.:)

natomiast taką wzmiankę podałem jak by się komuś coś ukazało (ale dotyczy wersji 23h2) to zeby wiedział mniej więcej  o co biega.

Kocurek likes this
Posted
Teraz, LAGUNA napisał(a):

Ja bym też śmiało zostawił na Twoim systemie.:)

natomiast taką wzmiankę podałem jak by się komuś coś ukazało (ale dotyczy wersji 23h2) to zeby wiedział mniej więcej  o co biega.

Załączyłem wyżej filmy, gdzie można precyzyjniej podać datę - z rozwijanego menu.

LAGUNA likes this
Posted

Ja nikomu nie nakazuje zostać bez aktualizacji do tego 2099. Po prostu lubię mieć kontrolę nad aktualizacjami i zrobić je kiedy JA mam na to ochotę i czas, a nie tak jak Microsoft mi każe, bo minęło 5 tych ich durnych tygodni, bo więcej się nie da :) 

Kocurek and LAGUNA like this
Posted
48 minut temu, Kosiara napisał(a):

Jednorazowy wpis który wbija na sztywno date wstrzymania do 30-12-2099. Jak chcesz zaktualizować system, to później klikasz wznów aktualizację i je po prostu robisz. Następnie wstrzymujesz aktualizacje i ponownie używasz tego pliku.

To w sumie Twój sposób nawet lepszy z 2099. W sumie najlepiej się aktualizowało Windows 7 - WU zbierał informacje o aktualizacjach, ale to użytkownik decydował czy chce je wgrać czy nie.

Kosiara likes this
Posted
14 minut temu, Kocurek napisał(a):

To w sumie Twój sposób nawet lepszy z 2099. W sumie najlepiej się aktualizowało Windows 7 - WU zbierał informacje o aktualizacjach, ale to użytkownik decydował czy chce je wgrać czy nie.

To były czasy. Prosty przełącznik wbudowany w systemik który pozwalał dokonać WYBORU co my chcemy zrobić na NASZYM komputerze. Teraz, to nie do pomyślenia dla Microsoft dać nam ZADECYDOWAĆ o naszym komputerze :D Dlatego pogrzebałem i znalazłem ten sposób. Jest on bezpieczny, bo tylko modyfikuję datę zawartą w obecnym już kluczu rejestru który się tworzy z automatu gdy wstrzymamy aktualizacje.  A te różne magiczne programy np w moim przypadku potrafiły coś napsuć w systemie, dlatego trzymam się z daleka.

@Kocurek Patrz co znalazłem przez przypadek. Twój system. Stajesz się popularny :D

Kocurek likes this
Posted
1 godzinę temu, Kosiara napisał(a):

To były czasy. Prosty przełącznik wbudowany w systemik który pozwalał dokonać WYBORU co my chcemy zrobić na NASZYM komputerze. Teraz, to nie do pomyślenia dla Microsoft dać nam ZADECYDOWAĆ o naszym komputerze :D Dlatego pogrzebałem i znalazłem ten sposób. Jest on bezpieczny, bo tylko modyfikuję datę zawartą w obecnym już kluczu rejestru który się tworzy z automatu gdy wstrzymamy aktualizacje.  A te różne magiczne programy np w moim przypadku potrafiły coś napsuć w systemie, dlatego trzymam się z daleka.

@Kocurek Patrz co znalazłem przez przypadek. Twój system. Stajesz się popularny :D

uscisk-dloni-prezesa.jpg

Może pewnego dnia doczekam się własnego działu @Mr.T. Dla Win7, Win10 i Win11.

Kosiara and stens like this
Posted
29 minut temu, stens napisał(a):

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]   To Ty, ten mały czy ten duży? 🙂

Chciałbym napisać, że ten duży, ale obawiam się, że jestem tym małym.

29 minut temu, Mr.T napisał(a):

Takim podejsciem na pewno

obrazki, filmiki,  nie wiadomo co wnoszące do tematu

jeszcze tylko szlaczków jak w przedszkoli brakuje :cwl:

Do oceny proszę wyłącznie wiadomość #1, resztę nie widzieć. 

Ew. pozostanie mi się pogodzić, że będę czekał jak Leonardo DiCaprio na swojego pierwszego Oscara :D

stens likes this
Posted

e to widzę, że dla Ciebie ważniejszy dział niż opinia użytkowników image.gif buhahahaha

skoro własny dział porównujesz do Oskara a nie komentarze userów :P

Kocurek likes this
Posted
35 minut temu, Mr.T napisał(a):

e to widzę, że dla Ciebie ważniejszy dział niż opinia użytkowników [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] buhahahaha

skoro własny dział porównujesz do Oskara a nie komentarze userów :P

Może i dobrze, że pozostanie bez zmian - jeszcze ludzie by nie mogli mnie znaleźć, a tak już wiedzą, gdzie szukać.
Jak własny dział wiązałby się z zaprzestaniem pisania zabawnych komentarzy, to pękłoby mi serce💔

stens likes this
Posted
20 godzin temu, Widzior napisał(a):

Możliwe, że to znany problem z brakiem Intel RST VMD Controller, o ile to laptop, bo nie wiem nawet, czy to też ładują do płyt PC.

Nadal nic nie moge zrobić, Mój laptop to hp omen 16-wd0660nw i nie wiem co działać

Kocurek likes this
Posted
14 minut temu, kikun36 napisał(a):

Nadal nic nie moge zrobić, Mój laptop to hp omen 16-wd0660nw i nie wiem co działać

Jaki masz w nim dysk twardy? Pokaż zrzut ekranu z instalatora. Jakikolwiek instalator systemu Windows znajduje Twój dysk?

Posted
6 minut temu, Kocurek napisał(a):

Jaki masz w nim dysk twardy? Pokaż zrzut ekranu z instalatora. Jakikolwiek instalator systemu Windows znajduje Twój dysk?

Dysk Samsung proba zaimplementowania sterowników kończy się komunikatem. Właśnie sprawdziłem oficjalna instaluje i nadal to samo. 

Kocurek likes this
Posted

Witam ponownie

Kocurek  Tak jak pisałem wer. Standart pi instalce apikacji tak to wygląda,załączam fotkeimage.jpeg.ee2fcce55796cebee404c7fe1e8520fc.jpeg

A co do tego AM5 - W 7 to tak jak przypuszczałem nie idzie zainstalować na mego kompa. 2godz czekania podczas instalki i cały czas Logo Win i Napis Starting  Windows 

Pozdrawiam 🙂 

Kocurek likes this
Posted
9 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A co do tego AM5 - W 7 to tak jak przypuszczałem nie idzie zainstalować na mego kompa. 2godz czekania podczas instalki i cały czas Logo Win i Napis Starting  Windows 

Pozdrawiam 🙂 

Dam Ci znać, jak dołożę sterowniki ASUS

9 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  Tak jak pisałem wer. Standart pi instalce apikacji tak to wygląda,załączam fotke[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Takie coś tylko u mnie jest, czy na innych wydaniach też?

Groszek1962 likes this
Posted
10 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

To PC? Jak tak, to jakiej firmy płyta główna? Jak Asus, to nie dziwne :E

Godzinę temu, kikun36 napisał(a):

Dysk Samsung proba zaimplementowania sterowników kończy się komunikatem. Właśnie sprawdziłem oficjalna instaluje i nadal to samo. 

Są sposoby, żeby sobie z tym poradzić, ale to wyższa szkoła jazdy. Nie masz nikogo, kto to ogarnie? Ja bym to obszedł, wykonując pre-instalacje systemu na innym sprzęcie i innym dysku, potem zrobił bym backup tego systemu Acronisem i przywrócił go z Acronisa na laptopie. Prostsza metoda to wykonać taką pre-instalację od razu na dysku z lapka, ale to trzeba by go wyjąć i zamontować w innej maszynie. Roboty sporo, ale na 99% by to ruszyło, bo problemem jest sam g00wniany instalator.

Kocurek likes this
Posted

No fajnie, to nie tak że nie dam rady, ale potrzeba na to więcej czasu, a bardziej teraz skupienie na  Nowsze MODY WINDY. Ano dlatego że sprzęt po temu kupiony 🙂🙂🙂 

A na test tak jak się umawiałem z Kocurek wrzucę go na Sabertocha z FX-8350 tylko muszę ogarnąć to co  drążę  !!!??? Chodzi mi o brak w wer 504 i 505 tych przeklętych sterowników ,jak wcześniej zapodałem na fotach

Muszę to ogarnąć . Bo  - ni może tach byś 🙂🙂🙂 

Pozdrawiam

na wcześniejszych wydaniach nie próbowałem  🙂 

Chodzi o apkę Start 11

Kocurek likes this
Posted
1 godzinę temu, kikun36 napisał(a):

Niestety nie sprawdzę - obrazek nie jest publiczny.

Posted

Witam ponownie, jestem po kolejnych instalkach, i wkońcu git ze sterownikami do wer 504  i 505 🙂🙂🙂 Trochę zeszło, ale powiem a raczej napiszę bo to będzie ciekawostka im bardziej w las tym ciemniej !!!

No więc nie mogę znaleźć wer 228 bo wydaje mi się że na niej bazowałem, bo pamiętam że tam był ten problem z nie odłączonym netem i dalej w wer 310 z tymi sterownikami było ok a już od wer 322 i 323 brakuje 1 streownika, A w ersji 504 i 505 brakuje 2 sterowników z którymi jest problem co mnie nie dziwi bo znaleźć co dla asusa  to ho ho

A brak w tych wersjach tak jak wcześniej wskazałem na fotach i to:

Nieznane urządzenie 
na AMD I2C Controller

Urządzeniw ACPI UCM - UCSI
na AMD I2C Controller 

czyli doinstalować ale najpierw rozszyfrować

Thunderbolt(TM)Controller - 1137  wer  1.41.1412.0  

ITE USB Connector Client Device 1.3.7.109         1.3.8.18 

i na koniec

unknown device 1.2.1.88

Ot ciekawostka. Pozdrawiam i teraz jest OK , ŚMIGA aż MIŁO  🙂👍🙂

image.jpeg.07b69b6e2c6208aa72df84f40822c7fd.jpeg

Kocurek likes this
Posted
1 minutę temu, Groszek1962 napisał(a):

Witam ponownie, jestem po kolejnych instalkach, i wkońcu git ze sterownikami do wer 504  i 505 🙂🙂🙂 Trochę zeszło, ale powiem a raczej napiszę bo to będzie ciekawostka im bardziej w las tym ciemniej !!!

No więc nie mogę znaleźć wer 228 bo wydaje mi się że na niej bazowałem, bo pamiętam że tam był ten problem z nie odłączonym netem i dalej w wer 310 z tymi sterownikami było ok a już od wer 322 i 323 brakuje 1 streownika, A w ersji 504 i 505 brakuje 2 sterowników z którymi jest problem co mnie nie dziwi bo znaleźć co dla asusa  to ho ho

A brak w tych wersjach tak jak wcześniej wskazałem na fotach i to:

Nieznane urządzenie 
na AMD I2C Controller

Urządzeniw ACPI UCM - UCSI
na AMD I2C Controller 

czyli doinstalować ale najpierw rozszyfrować

Thunderbolt(TM)Controller - 1137  wer  1.41.1412.0  

ITE USB Connector Client Device 1.3.7.109         1.3.8.18 

i na koniec

unknown device 1.2.1.88

Ot ciekawostka. Pozdrawiam i teraz jest OK , ŚMIGA aż MIŁO  🙂👍🙂

@Groszek1962 jeżeli interesuje Cię konkretna wersja wydania, to dysponuję wszystkimi oprócz:

Posted

A tak teraz to jest BAJO, 🙂👍🙂

Odpowiem Tak nie mogę właśnie w swych zbiorach  znaleźć tej wersji #1. WIN11_X64_LTSC_24H2_PL-THECOMPANY_CRC32_00250228.iso

Ale potrzebuje troszkę czasu na spoko i myślę że gdzieś jest, bo mam troszkę dziwny zwyczaj coś co dobrze rokuje a tym bardziej się sprawuje to na taką pamiątkę przez jakiś czas

Pozdrawiam i Dziękuje. Naprawdę dobra robota 🙂🙂🙂👍

Kocurek likes this
Posted
11 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A tak teraz to jest BAJO, 🙂👍🙂

Odpowiem Tak nie mogę właśnie w swych zbiorach  znaleźć tej wersji #1. WIN11_X64_LTSC_24H2_PL-THECOMPANY_CRC32_00250228.iso

Ale potrzebuje troszkę czasu na spoko i myślę że gdzieś jest, bo mam troszkę dziwny zwyczaj coś co dobrze rokuje a tym bardziej się sprawuje to na taką pamiątkę przez jakiś czas

Pozdrawiam i Dziękuje. Naprawdę dobra robota 🙂🙂🙂👍

Jeżeli odnajdziesz, to daj znać - też byłbym chętny tę pamiątkę zachować.